Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-23-15, 03:26 AM   #776
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
究竟乜鬼野130萬啊
黃金菲利點睇都幾十兆戰鬥力
第一形態點衰都唔止啦
一開始魔童悟飯見到第一形態已經驚到隻狗咁(不過魔童廢成咁係應該驚)
證明根本本身都幾十億啦
重點反而係佢點解要講130萬
你本身都有一億二啦
死得太耐傻鬼左呀

睇完F之後新版動畫有D驚鳥山明都係掛名
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 11:23 AM   #777
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
戰鬥力大家做咩咁著緊
你睇下菲利練四個月就成一垓

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 11:31 AM   #778
Kain

菲利篇係唯一可以研究戰鬥力有咩分別既地方
你唔提都無人理,大家都知已經唔講好耐
但點解要囉番出黎講但又離晒大罩

笑位
無限電話鈴聲係WE ARE堅笑左
不過全場無咩人有反應
舊 05-23-15, 12:28 PM   #779
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
實力差距

神與神果陣講到超西GOD(紅髮)好勁, 同破壞神打平手
而家超西GOD再超西(藍髮), 同金菲利打都係平手(好似悟空開頭仲要劣勢)
菲莉練四個月戰鬥力就咁勁, 睇黎超西GOD再超西都係不外如是XD"

重有明明悟飯打布歐果陣應該係宇宙最強(唔計悟空同比達合體)
有乜理由菲莉一拳都捱唔到
睇黎走左去湊仔真係變弱左好多

睇完感覺主角們全部弱化晒

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 01:32 PM   #780
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Freddy 查看文章
實力差距

神與神果陣講到超西GOD(紅髮)好勁, 同破壞神打平手
而家超西GOD再超西(藍髮), 同金菲利打都係平手(好似悟空開頭仲要劣勢)
菲莉練四個月戰鬥力就咁勁, 睇黎超西GOD再超西都係不外如是XD"

重有明明悟飯打布歐果陣應該係宇宙最強(唔計悟空同比達合體)
有乜理由菲莉一拳都捱唔到
睇黎走左去湊仔真係變弱左好多

睇完感覺主角們全部弱化晒

無計
鬼叫之前套神v神一下推到成個故事去左另一個次元 四個月就勁到咁,我真係唔明點解佢老豆叫佢唔好搞布歐
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-15, 05:32 PM   #781
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
7月放送開始の新シリーズ「ドラゴンボール超」はTVアニメ初の鳥山明オリジナル原案!長い眠りから目覚めた破壊の神ビルスとの出会いや、かつて「宇宙の帝王」と恐れられたフリーザの復活に加え、更なる謎の人物も登場…?

舊 05-23-15, 06:02 PM   #782
siuterry
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: money 查看文章
7月放送開始の新シリーズ「ドラゴンボール超」はTVアニメ初の鳥山明オリジナル原案!長い眠りから目覚めた破壊の神ビルスとの出会いや、かつて「宇宙の帝王」と恐れられたフリーザの復活に加え、更なる謎の人物も登場…?
咁係咪姐係用番劇場版D故事加長當TV版
我唔識日文, 有無理解錯

舊 05-24-15, 11:38 AM   #783
psidef

註冊日期: Apr 2007
啱啱睇完, 菲利真係慘慘豬 XD
但佢賺咗個身體先落返"天堂"(無誤)都收貨啦其實

舊 05-24-15, 11:50 AM   #784
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: psidef 查看文章
但精靈同遊樂團人數增加咗,應該係仲慘咗先啱
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 12:01 PM   #785
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: fortel 查看文章
無計
鬼叫之前套神v神一下推到成個故事去左另一個次元 四個月就勁到咁,我真係唔明點解佢老豆叫佢唔好搞布歐
因為佢老豆同佢講果陣佢都無修煉過果陣打梗係輸
引用:
作者: psidef 查看文章
引用:
作者: 野良猫 查看文章
但精靈同遊樂團人數增加咗,應該係仲慘咗先啱
一定係閻王貼心安排

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 01:33 PM   #786
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
睇日本傳媒,龍珠超 似係將「復活之F」詳盡講
咁菲利點花4個月修練,悟空點練超神SS,
甚至講下菲利軍
分分鐘講返二三十集都唔奇
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 01:36 PM   #787
Kain

好過又出唔知乜鬼打打打
解釋魔童發生咩事唔該
舊 05-24-15, 01:46 PM   #788
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 1515 查看文章
睇日本傳媒,龍珠超 似係將「復活之F」詳盡講
咁菲利點花4個月修練,悟空點練超神SS,
甚至講下菲利軍
分分鐘講返二三十集都唔奇
咁即係被騙入戲院睇總集篇,俾番啲錢我
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 01:51 PM   #789
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
講真,相比菲利點樣練「謎之130萬戰鬥力」
我有興趣知道破壞神同維斯,有咩背景。
呢方面的確有得講下。
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-15, 06:45 PM   #790
psidef

引用:
菲特今夜留下來咪又係咁.

舊 05-24-15, 10:34 PM   #791
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
今日睇完

嗯...
悟空一定是想比達和菲利攬抄..
趁比達殺菲利時出招....

其實悟空在未變超級撒雅神狀態時
已經夠菲利打.....

菲利點解復活左之後唔收下風先再復仇呢
以為比達還會對他忠心..

期待快些有dvd.......

舊 05-25-15, 11:38 PM   #792
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 05-26-15, 01:07 AM   #793
Kain

引用:
開頭一大段(無睇錶)都係之前果2話漫畫內容
舊 05-26-15, 08:28 AM   #794
fortel
Game Master

引用:
作者: Kain 查看文章
開頭一大段(無睇錶)都係之前果2話漫畫內容
漫畫都有似有句話布歐訓左,係我MISS左定電影無講?
舊 05-26-15, 10:24 AM   #795
psidef

引用:
作者: haha3156 查看文章
今日睇完

嗯...
悟空一定是想比達和菲利攬抄..
趁比達殺菲利時出招....

其實悟空在未變超級撒雅神狀態時
已經夠菲利打.....

菲利點解復活左之後唔收下風先再復仇呢
以為比達還會對他忠心..

期待快些有dvd.......
其實
隔o左咁多年......菲利軍班垃圾係有用o既晨早査到啦.

舊 05-26-15, 11:10 AM   #796
fortel
Game Master

GET 錯,DEL
舊 05-26-15, 11:58 AM   #797
Kain

引用:
作者: fortel 查看文章
漫畫都有似有句話布歐訓左,係我MISS左定電影無講?
無印象漫畫有講
其實鳥山明係咪只係交低2話原犒同悟空比達菲利新人設俾動畫組就無參與
舊 05-26-15, 12:54 PM   #798
fortel
Game Master

引用:
作者: Kain 查看文章
無印象漫畫有講
其實鳥山明係咪只係交低2話原犒同悟空比達菲利新人設俾動畫組就無參與
呢到

上面漫畫係鳥山明為作者,Toyble代筆 (姐係之前同人漫 龍珠AF作者)

作死都要講句,就算鳥山有份都好我都覺得上次神V神好睇D

此篇文章於 05-26-15 01:29 PM 被 fortel 編輯。
舊 05-27-15, 12:27 AM   #799
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
今時今日睇龍珠,已經唔會再有緊張刺激0既感覺,始終乜都玩過晒,力量又徹底地失衡。
依然會入場睇0既原因,純粹係為左份童年回憶,單係呢一點我覺得今集係收貨的,笑位算幾多。

當然,龍珠久唔久出下呢d輕輕鬆鬆0既劇場版係ok,但一諗到即將會有新一輯就覺得伏伏地喇。

此篇文章於 05-27-15 10:25 AM 被 kin~kin 編輯。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-15, 08:27 AM   #800
fortel
Game Master

引用:
作者: kin~kin 查看文章
今時今日睇龍珠,已經唔會再有緊張刺激0既感覺,始終乜都玩過晒,力量又徹底地失衡。
依然會入場睇0既原因,純粹係為左份童年回憶,單係呢一點我覺得今集係收科的,笑位算幾多。

當然,龍珠久唔久出下呢d輕輕鬆鬆0既劇場版係ok,但一諗到即將會有新一輯就覺得伏伏地喇。
我入場原因係上次上次神V神我覺得幾有水準,特別係悟空由 神 > 常態 > 超西係地底沖上天打果段好正

呢次真係太多3D模組扮2D既戰鬥畫面,我真係唔多buy....

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 02:30 PM

手機版 | APP版