Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-24-15, 09:55 AM   #676
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Kain 查看文章
其實尼爾先係超級天才
娜美星乜對手都無自己都練到4萬2
4萬2已經係特戰隊級數,全宇宙黎講已經超勁
戰士型既娜美星人本身就有好稀有,應該一出世就已經係呢個戰鬥力

果陣尼路都同魔童講如果佢一早肯合返體就會夠菲利打
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 10:12 AM   #677
DQGUNDAM
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
龍珠入面d戰鬥力一向多bug

龜仙人都可以打爆月亮,咁其實初期d敵人求其一個波地球一早已玩完

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743

此篇文章於 04-24-15 10:15 AM 被 DQGUNDAM 編輯。
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 10:30 AM   #678
fortel
Game Master

引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
龍珠入面d戰鬥力一向多bug

龜仙人都可以打爆月亮,咁其實初期d敵人求其一個波地球一早已玩完
呢方面可以解做,月亮只係一個object而唔係一個星球
舊 04-24-15, 10:43 AM   #679
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
講完53萬戰鬥力之後第一次變身都講已經過一百萬,
但完全唔明魔童點解可以夠佢打,魔童死果時得果二三千戰鬥力,上界王到修行都係幾個月貨仔,吸埋個只有36000戰鬥力嘅尼路,點加都唔明點解可以夠菲利第一次變身打囉。
由手機版發出
魔童死時係3500
統計上,魔童+尼爾之後係150萬戰鬥力

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
因為娜美人吸收唔係加數
正如魔童吸左已經連解說役都唔係既天神,就勁到可以同17號互角
係...天神頂多勁武天老師少少..比到佢有一萬好未
魔童吸左天神之後就10億加到18億XD

所以話如果魔童吸晒所有娜美星人就破壞神都唔夠抽啦

此篇文章於 04-24-15 10:52 AM 被 蒼森.laio 編輯。
蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 10:50 AM   #680
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
一直唔明比達做咩唔學瞬間移動
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 10:51 AM   #681
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
龜仙人只係推開左月亮, 所以到悟飯果時有月光睇,
魔童果下就真係打爆左

不過真係唔好太諗真, 始終戰鬥力除左撒亞人篇同那美星篇講得比較清楚,
其餘都係靠大全集同推算完

另, 神同魔童個關係又唔係好同既.
反而當年既舊天神見到超級那美星人唔知會唔會嚇到標尿
定係見佢太勁昆佢分個心魔出黎攪到原本過億戰鬥力得返每人幾百

此篇文章於 04-24-15 11:04 AM 被 古鐵.巨人 編輯。
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 11:38 AM   #682
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 古鐵.巨人 查看文章
龜仙人只係推開左月亮, 所以到悟飯果時有月光睇,
魔童果下就真係打爆左

不過真係唔好太諗真, 始終戰鬥力除左撒亞人篇同那美星篇講得比較清楚,
其餘都係靠大全集同推算完

另, 神同魔童個關係又唔係好同既.
反而當年既舊天神見到超級那美星人唔知會唔會嚇到標尿
定係見佢太勁昆佢分個心魔出黎攪到原本過億戰鬥力得返每人幾百
  龜仙人當年應該真係打爆咗月球,因為下一次武林大會時,有位狼人因為變唔到人形而搵龜仙人算帳。

魔童為救悟飯而死時,有屍體留低,之後也成為了靈體。反而天神卻完全消失了。說不定當年笛子魔王才是本體(再由魔童承繼),天神是分身(心魔)。

舊 04-24-15, 11:54 AM   #683
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
佢o既自尊心會俾佢搵悟空學咩?

舊 04-24-15, 12:07 PM   #684
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: fortel 查看文章
戰士型既娜美星人本身就有好稀有,應該一出世就已經係呢個戰鬥力

果陣尼路都同魔童講如果佢一早肯合返體就會夠菲利打
魔童係被認為可以打爆菲利(53萬)既龍族天才添啦
分完之後兩隻加埋都無500,原本你係咪覺得佢有1000?
娜美星人非戰鬥型都有3000

咁有42000既尼爾係咪勁到傻先

此篇文章於 04-24-15 12:12 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 12:07 PM   #685
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
咁唔爭在問埋點解比達唔學龜波氣功, 魔貫光殺炮?
真係有得拜師學藝嘅話
其實我覺得最有價值嘅係學 body change

舊 04-24-15, 12:10 PM   #686
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
呢個設定太屈機,屬於只有主角才能擁有的絕技
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 12:21 PM   #687
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
>其實之前打金屬呀古拉個時....個套野都叫100億能量戰士....

100億能量戰唔係金屬古拉100億,而係100隻1億既金屬古拉
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 12:29 PM   #688
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
作者: 廢人 查看文章
>其實之前打金屬呀古拉個時....個套野都叫100億能量戰士....

100億能量戰唔係金屬古拉100億,而係100隻1億既金屬古拉
由手機版發出
講起 古拉 呢集機械版 成集都唔知講乜 無啦啦 打 又 無啦啦完
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 12:40 PM   #689
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
其實果陣金屬古拉單對單已經唔夠打,出2,3隻金屬古拉都夠炒佢2件,出一堆只係絕望d咁解......之後古拉又貪心想吸收埋超西power但又好傻仔咁係核心面前吸...而且over左就應該出番金屬古拉ko佢地,佢唔出反而核心自己走出黎挑機,點知一個唔知點解突然識掉氣圓斬,一個突然掉粒不明氣彈秒左......睇到滿頭問號

另外比達好似都唔學人d招,唔同2代既杜拉格斯又識魔閃光又識龜波氣動...

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)

此篇文章於 04-24-15 12:45 PM 被 zzzdx 編輯。
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 01:28 PM   #690
fortel
Game Master

引用:
作者: Kain 查看文章
魔童係被認為可以打爆菲利(53萬)既龍族天才添啦
分完之後兩隻加埋都無500,原本你係咪覺得佢有1000?
娜美星人非戰鬥型都有3000

咁有42000既尼爾係咪勁到傻先
稀少種係咁既啦

講戰鬥力好似悟天同杜拉格斯仲唔合理
舊 04-24-15, 02:08 PM   #691
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 廢人 查看文章

由手機版發出

我一直都以為係古拉100億

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 02:47 PM   #692
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
瞬間移動得某個星球既人先識
咁全地球得悟空同夾硬寫到識既斯路識瞬間移動
站在比達既立場睇 無可能跟悟空學,佢既自尊唔容許
但宇宙咁大,佢又無可能自己坐船出去就咁搵
所以無學都唔算難解釋既

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 03:34 PM   #693
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
其實瞬移目視就可以學到 (斯路, 布歐),
以王子既天份寫佢睇完自學都唔係問題,
反而要佢用就係自尊心問題,
要我用格古洛既招式, 無可能
(但係界王神果隻原理好似有d唔同, 或者可以用下)

所以悟空同佢打都無出瞬移 (起碼畫出黎無)
又係撒亞人自尊心作祟
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 03:36 PM   #694
sund
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 44264 查看文章
  龜仙人當年應該真係打爆咗月球,因為下一次武林大會時,有位狼人因為變唔到人形而搵龜仙人算帳。

魔童為救悟飯而死時,有屍體留低,之後也成為了靈體。反而天神卻完全消失了。說不定當年笛子魔王才是本體(再由魔童承繼),天神是分身(心魔)。
悟空早期送左個兔人上月球, 被龜仙人打爆埋...
sund 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 04:22 PM   #695
fortel
Game Master

引用:

又係撒亞人自尊心作祟
斯路係自爆爆死左悟空吸左佢d細包先識姐,睇完就識得布歐咁勁姐
舊 04-24-15, 05:55 PM   #696
Kain

引用:

又係撒亞人自尊心作祟
瞬移其實已經算係魔法類
悟空其實識好多仙術魔法之類既野,唔係齋力量
例如讀心,腦內傳音
悟空自己都有講其實仲有其他野想學,但一年時間只學完呢招
唔係望一望就識既招黎
舊 04-24-15, 07:08 PM   #697
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: zzzdx 查看文章
杜拉格斯又識魔閃光又識龜波氣動...
斷手悟飯教架嘛 (好似)

話時話

點解"潛能"可以引發咁多次...

階段性?

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-15, 12:14 AM   #698
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: Shirley Sheila 查看文章
斷手悟飯教架嘛 (好似)

話時話

點解"潛能"可以引發咁多次...

階段性?
未來果個係斷手悟飯教,現代果個都識但就唔知係咪現代個悟飯教

引發潛能明顯界王神果隻勁好多,大長老果種引完都冇咩大分別

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-15, 12:25 AM   #699
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:

又係撒亞人自尊心作祟
斯路我記得係本身唔識
比悟飯出龜波氣功打到幾乎灰飛煙滅,復活再靠悟空既撒亞人細胞特性變強先識瞬間移動?
布歐就真係唔記得了

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-15, 12:28 AM   #700
Kain

只能說悟飯潛能無限
大長老引發左1%都無
照計潛能引發左就點練都唔會再勁,無限事實就封左頂咁滯
但係悟飯打完菲利戰鬥力已經有幾十萬

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
斯路我記得係本身唔識
比悟飯出龜波氣功打到幾乎灰飛煙滅,復活再靠悟空既撒亞人細胞特性變強先識瞬間移動?
布歐就真係唔記得了
布歐太天才咩都可以一睇就學到,無咩點解

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 03:03 PM

手機版 | APP版