Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 05-22-08, 08:30 PM   #26
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
以前西環觀龍樓山泥傾瀉,耐唔耐有人跳樓,但好彩我未見過,
唔知有人死係我面前個種感覺會係點既呢?
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-08, 09:50 PM   #27
lovehinafans
Crazy Gamer
瘋子

註冊日期: Jan 2003
在小四時(當時還在大陸讀書)
在返學的路上看到有一個同我同校的學生被大貨車輾過
d內臟流晒出黎
還真恐怖
發左幾日惡夢

此篇文章於 05-22-08 10:03 PM 被 lovehinafans 編輯。
lovehinafans 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-08, 10:54 PM   #28
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
以前屋企見過1 次
果時住早期果d 居屋~ 住1 樓~ 無平台~ 下面就係地下~ 跳樓都趺唔死~
我書檯貼住窗~ 不過背窗~
有晚我做做下功課~ (初中時期
夜晚黎的~ 十幾樓有個後生仔趺左落黎好大聲...
開頭都無特別去睇~ 聽到有人叫跳樓之後開窗望出去果下~

好彩我唔係面向住窗做野~ 唔係望住有個人趺落黎都幾係野~ = =

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-08, 09:51 AM   #29
唔係啊化
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2004
第一次對面樓阿婆跳樓,當時我好細個,我仲用望遠鏡睇live咁睇,但睇唔到落地。
第二次上面樓後生女跳樓,當時我大個小小,聽到巨響,同一大堆杉飄飄下,伸個頭出去望下
望到一大灘血,當時唔識死的我再伸前小小,就見到一D“好正”的野。
第三次對面樓後生女著紅杉跳樓,事前我趕梗功課,到我有時間用眼尾望一望,剛好佢FREE FALL梗。
第四次行過井字形公屋,剛行過中間的天井,後面就有巨響 ,當時的我有一定修煉,講左幾句“唔該”,頭也不回就閃人。
第五次返工食飽飯,對面樓有個美女企天台,結果成個下午所有同事當飯後甜品咁,坐底慢慢享受,
同時有一定經驗的我亦預言“個OL唔會跳架,做野把啦”。結果我做曬野夠鐘走人佢都未跳,
第二日返工先知,消防員在7點幾用熊抱方式救回美女,個個同事因為佢OT到11點幾。

舊 05-25-08, 12:04 PM   #30
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 唔係啊化 查看文章
第一次對面樓阿婆跳樓,當時我好細個,我仲用望遠鏡睇live咁睇,但睇唔到落地。
第二次上面樓後生女跳樓,當時我大個小小,聽到巨響,同一大堆杉飄飄下,伸個頭出去望下
望到一大灘血,當時唔識死的我再伸前小小,就見到一D“好正”的野。
第三次對面樓後生女著紅杉跳樓,事前我趕梗功課,到我有時間用眼尾望一望,剛好佢FREE FALL梗。
第四次行過井字形公屋,剛行過中間的天井,後面就有巨響 ,當時的我有一定修煉,講左幾句“唔該”,頭也不回就閃人。
第五次返工食飽飯,對面樓有個美女企天台,結果成個下午所有同事當飯後甜品咁,坐底慢慢享受,
同時有一定經驗的我亦預言“個OL唔會跳架,做野把啦”。結果我做曬野夠鐘走人佢都未跳,
第二日返工先知,消防員在7點幾用熊抱方式救回美女,個個同事因為佢OT到11點幾。
你經驗豐富

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-08, 06:15 PM   #31
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 唔係啊化 查看文章
第4 次應該係幻覺? 定堅野?

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-08, 07:17 PM   #32
唔係啊化
Senior Gamer

引用:
作者: 基路亞 查看文章
第4 次應該係幻覺? 定堅野?
堅野,但知道佢一定唔多好樣,就唔好去見最後一面
好多時令人最不安就係知佢一定死左,但仲郁郁下
(前輩教落:好多時突發死亡的人,在死咗之後,肌肉都會郁一郁,好似想叫你過去做D咩咁。)

仲有,若果佢早d跳,可能係我出事
對相信鬼神的我,“唔該”一下各方“好友”,同遲咗行動的“朋友”
係一種“禮貌”

舊 05-26-08, 12:07 AM   #33
ELT
God of Gamer
Lunar使者

聽講唔好同果個跳樓者有eye contact, 跳緊落黎時佢望到你望佢, 你就有可能會沾到d dirty野

舊 05-26-08, 04:30 PM   #34
shukei
Game Master
大將軍王

引用:
作者: ELT 查看文章
聽講唔好同果個跳樓者有eye contact, 跳緊落黎時佢望到你望佢, 你就有可能會沾到d dirty野
其實佢自由落體咁....都好難同佢EYE CONTACT到LA

可以食美餚,睇馬經。無班房之睡意,無校長之叫聲。
故宮夜香凝,紅樓屎結晶,夫子云:「何穢之有?」
shukei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-08, 04:12 PM   #35
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
我記得以前細個係D 天台公園到玩~同D 細路仔一齊玩玩下~見到對面有個人企左出去~(我都係聽到有人講走去睇)
之後記得佢好快趺左落去, 我地一見到話趺落黎個時成班走落去睇(個時仲細唔識死)
走到落去都未有人封路~我仲好大膽咁走去睇~..之後仲同D 細路仔講番見到佢D腦牆同血~

話時話已經見到都唔敢走過去..~我真係覺得自己細個好大膽xd

不過樓主見過咁多次..我覺得都幾邪-口-

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-08, 04:48 PM   #36
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
-del-

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 02:50 AM   #37
DREAMER.bo
Game Master
dreamer=夢中人

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: GateHacker 查看文章
我甘耐都未係彩虹見過
你o係彩虹村住過幾奈??
我住左廿幾年~細個果時真係好旺架~
一年最少一件,唔好彩呀,3,4野都有架~
我自己座我自己都見兩次~
一次係返小學時見...睇到手腳,好似扒咁身邊有dd血...不過已經比布庶左~
另一次都係好細...唔記得幾歲...入大堂果時有人圍,有警察,
手指指6,7樓一個打開窗單位,話收衫唔小心跌左....果次多人睇唔到...都係比布庶左=_="

因為當有一件事出現一定會有相對的事好似有光就有影一樣~
當你心愛一個人時,同時會放棄其他的,即使那人多愛你...
座右銘:凡事太盡,緣份誓必早盡(取自風雲電影版)
DREAMER.bo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 03:07 AM   #38
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
引用:
作者: DREAMER.bo 查看文章
你o係彩虹村住過幾奈??
我住左廿幾年~細個果時真係好旺架~
一年最少一件,唔好彩呀,3,4野都有架~
我自己座我自己都見兩次~
一次係返小學時見...睇到手腳,好似扒咁身邊有dd血...不過已經比布庶左~
另一次都係好細...唔記得幾歲...入大堂果時有人圍,有警察,
手指指6,7樓一個打開窗單位,話收衫唔小心跌左....果次多人睇唔到...都係比布庶左=_="
甘我住近彩虹姐
你係住天井型個邊個D
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 03:15 AM   #39
DREAMER.bo
Game Master
dreamer=夢中人

引用:
甘我住近彩虹姐
你係住天井型個邊個D
我住正正中心高個兩座~
你係彩雲定砰石??
砰石到宜家都旺旺地架喎~

舊 08-21-08, 05:30 AM   #40
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
睇到大家D經驗,睇完自己都有D驚
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-08, 12:57 PM   #41
GateHacker
Baned

引用:
我住正正中心高個兩座~
你係彩雲定砰石??
砰石到宜家都旺旺地架喎~
我砰石個邊
都唔好話,井字E D樓都幾恐怖
舊 08-21-08, 02:44 PM   #42
darren
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章
直接/間接見過三次:

1. 中三時, 上緊中史堂, 課室對面大廈(彩虹村金華樓)有人企跳, 因柱位遮住, 看不見其人, 但同學們看到, 竟然大聲叫果個人快d跳... 跟住打鐘落堂, 不知那人結局;

2. 預科時, 又是學校隔離大廈(丹鳳樓), 這次有人跌死, 而且墮地時撞正花槽欄杆, 身體攔腰切成兩截 當時正值小息, 在校內引起哄動, 我到窗邊張望時什麼都看不見, 但有個同學嚇得面青唇白地說看見血和斷肢...

3. 第三次在秀茂坪38座, 有個男人著恤衫西褲皮鞋, 在八樓外牆快速爬走(有人說他是飛天禽蟧, 有人說他有精神病), 結果他失手, 親眼看著他四腳朝天背向地撻落地, 著地一下, "蓬"的一聲... 不過落地一刻又看不見, 因為被圍觀人群遮住.

成日都睇唔見, 唔知好事定唔好事.
未見過跳個刻

淨係係屋企出面個平台見到清清楚楚一條屍,
頭部附近有灘紅色液體

有幾個警察同保安員係度圍住
darren 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-08, 10:05 AM   #43
二伍

原來咁多人見過人跳樓,點解我未見過
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-08, 12:51 PM   #44
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
見人跳樓未見過,不過跳山就有
還記得有一年某腦癌行山者
忍不住病痛的煎熬
深夜在獅子山(向九龍黃大仙那邊)
用繩吊著自己頸
然後跳落山

直升機在尋找時,電筒的光在飛來飛去
最後停下來,見到有條掛屍,好清楚係一個人體連繩既黑影
(難得住樓上的敢拿望遠鏡去看)

舊 08-22-08, 01:09 PM   #45
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
我住三樓
第一次
以前訓廳,有日訓訓下,聽到好嘈警車聲,由窗一望出一陣,突然有個女仔飛左落街
全程目擊
第二次,訓訓下,聽到好大聲"bang",望出去有個"男人"跳樓訓左係平台,散哂

舊 08-22-08, 10:32 PM   #46
二伍

你地D咩樓黎架?
一見就見幾次?
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-08, 01:56 AM   #47
DREAMER.bo
Game Master
dreamer=夢中人

引用:
我砰石個邊
都唔好話,井字E D樓都幾恐怖
到宜家都年年1架~
你唔覺咩?
今年年頭重....砍頭添呀... "

舊 08-23-08, 01:58 AM   #48
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
我住嗰棟樓(大埔)有人跳樓死過, 不過我唔在場所以睇唔到

但係我以前份工經常會接觸到呢啲野
最記得有次係有人係三十幾樓跳落黎, 不成人形

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-08, 02:08 AM   #49
GateHacker
Baned

引用:
到宜家都年年1架~
你唔覺咩?
今年年頭重....砍頭添呀... "
其實你唔好話,坪石附近一到夜晚好Q靜,
而且個時講附近差館對下好猛下(甘近廟都有)
都未話E頭唔邪門
舊 08-24-08, 03:56 AM   #50
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 二伍 查看文章
你地D咩樓黎架?
一見就見幾次?
我講先喇,公屋

主題工具