Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-20-10, 06:32 PM   #51
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
話說
樓上有兩位仁兄花生味甚濃
事不關己一件事
但係亂嗡既結果係會亂推人落火坑送死既
唔該慎言積點口德。
他朝君體也相同

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 07:59 PM   #52
stonechi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
我比較現實,成功當然什麼都無問題,但失敗的話樓主好難可以再係公司立足,要有轉工的心理準備
咁樓主都話個女仔比晒SINGLE佢la,
除非佢現在已同意&感到是自己想多了,
否則點會有失敗!

要在公司搵對象,
風險梗有架la,
失敗大不了轉工,
轉工後返新工又一新天地~

始終,
有時要面對現實才可走出迷陣...
stonechi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 08:18 PM   #53
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
路過.......本來想出吓手(手痕)
不過都係算喇

舊 09-20-10, 08:25 PM   #54
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: stonechi 查看文章
失敗大不了轉工,
轉工後返新工又一新天地~
講就容易~

舊 09-20-10, 08:28 PM   #55
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
引用:
皆然如此, 表白吧~
應該100%成功~
引用:
話說
樓上有兩位仁兄花生味甚濃
事不關己一件事
但係亂嗡既結果係會亂推人落火坑送死既
唔該慎言積點口德。
你講緊我?
樓上果句唔係曲緊咩?
如果佢係真心既咁我誤解左,我錯

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 08:32 PM   #56
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: Beanhoho 查看文章
未講內情已經比人柴爆台, 個內情唔況好野...
我係唔想打咁多字姐
但而家有一個好大的問題
個人渣原來向我呀頭打毒針,需則係好少事,但已經睇盡呢條友的人格
但問題都唔知點出手好.......
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 08:48 PM   #57
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: sunhikari 查看文章
我係唔想打咁多字姐
但而家有一個好大的問題
個人渣原來向我呀頭打毒針,需則係好少事,但已經睇盡呢條友的人格
話左你唔夠佢玩

已經唔係咩人格問題,你係佢背後講佢壞話,佢又係你背後玩金手指,你同佢所做無分別,禮尚往來,將心比己啦

唔好諗住搞人地啦,不如同佢搞好關係先重好

舊 09-20-10, 08:52 PM   #58
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: frankylui 查看文章
你講緊我?
樓上果句唔係曲緊咩?
如果佢係真心既咁我誤解左,我錯
明係。
你地講野曲一件事
人地當左係直跟住跟你班山埃行而又冇左份工的話
請問你地可以點樣負責?

都係一句,玩曲又好玩直又好,都唔該你地睇情況睇人囉,
野講左出口係收唔返架!

舊 09-20-10, 08:55 PM   #59
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
話左你唔夠佢玩

已經唔係咩人格問題,你係佢背後講佢壞話,佢又係你背後玩金手指,你同佢所做無分別,禮尚往來,將心比己啦

唔好諗住搞人地啦,不如同佢搞好關係先重好
呀.....咁講好d,比人拍毒針係上個禮拜5的事(即主樓最尾講個單野),我係乜都無做過
今日先係同事口中得知

而家佢的目標係要把其他追求者趕走.....

此篇文章於 09-20-10 08:59 PM 被 sunhikari 編輯。
舊 09-20-10, 08:56 PM   #60
才子
量地總監

引用:
你手多多攪人地team條女, 唔打你毒針有鬼

(`・ω・´)
舊 09-20-10, 08:58 PM   #61
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
你手多多攪人地team條女, 唔打你毒針有鬼
老實講,邊個溝到佢我無所謂,但如果係那個人渣我卻偏偏不可以
而且那個人渣係佢邊個,又唔係佢條女,公報私仇很要不得
舊 09-20-10, 09:03 PM   #62
frankylui
Crazy Gamer

引用:
明係。
你地講野曲一件事
請問你地可以點樣負責?

野講左出口係收唔返架!
哈咁大個人聽人講2句就冇左份工?
有你呢個咁正義既人教番佢咪得囉!

我依家講野係曲左呀,你唔岩聽咪咪聽囉
既然講左出口既野收唔番,咁我收聲囉好唔好呀?

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
舊 09-20-10, 09:03 PM   #63
才子
量地總監

引用:
老實講,邊個溝到佢我無所謂, 但如果係那個人渣我卻偏偏不可以
而且那個人渣係佢邊個,又唔係佢條女,公報私仇很要不得
粗字...

都話咯, 你手多多攪人地d野, 督你灰就梗架啦, 邊有公報私仇
條女夠唔係你條女啦, 你咁肉緊託咩...

(`・ω・´)
舊 09-20-10, 09:10 PM   #64
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
粗字...

都話咯, 你手多多攪人地d野, 督你灰就梗架啦, 邊有公報私仇
條女夠唔係你條女啦, 你咁肉緊託咩...
我都知,但我唔想一個好女仔比條友玩完就.........
舊 09-20-10, 09:13 PM   #65
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
我想講,靚唔等如佢係好女仔

你應該學習同人相處之處,呢門係高深學問,學到會對你有好大幫助

舊 09-20-10, 09:21 PM   #66
才子
量地總監

引用:
條女心甘情願的話, 比人賣落雞竇都唔關你事啦...
你咁快confirm係好女仔??
而家邊個係食家都未知...

(`・ω・´)
舊 09-20-10, 09:41 PM   #67
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
直接d講句
我覺得你無咩資格話人玩女又話人人渣殘格
你自己行動上都做緊完全相同既野
你可能以為你自己心態唔同
我睇落其實無咩分別囉,再講對面個男仔係咪咁諗都唔知
你以家咁主觀咁有偏見一面倒既形容,我唔認為事實係咁囉
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 09:48 PM   #68
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
還原基本步,
樓主你諗返自己係咪真心鍾意人、而唔係貪人靚先喇,
係o既咪憑自己本事或運氣去追囉。
諗咁多講咁多人地係點衰,
一唻你又唔知人地係咪真係咁、講得多錯得多隨時變是非精,
二唻就算真係咁都唔到你控制喇;
一係你的起心肝光明正大去追人,
如果結果係要一朵鮮花插在牛糞上,
而你仲要o係執邊陰陰揚揚,就會變成...... 烏蠅

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 10:05 PM   #69
stonechi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
明係。
你地講野曲一件事
請問你地可以點樣負責?

野講左出口係收唔返架!
無需負責~
正所謂佢得米咁我地又點?
人自己落決定後想要別人負責?
太新思維我不明

你以為在追公司的女仔沒代價?
失敗便一定要放棄自己份工?
而既然明知搵工難又要放棄份工?
而明知追公司女手尾多又要心思思去追?

引用:
我係唔想打咁多字姐
但而家有一個好大的問題
問題都唔知點出手好.......
其實樓主你看了大家回覆,
覺得自己是誤會對方or仍認為自己感覺沒錯?
仍認為自己感覺沒錯對方是對你有意思: 那告白吧,
正所謂心思思沒意思盞自己日思夜思患雙思;
誤會對方有好感: 先想一下若在公司追女仔的手尾&代價,
能承擔風險便去馬la~
但如果樓主真係想大家更了解你感受比d好意見,
唔該自己寫清楚d,
唔好咁懶唔想打咁多字,
具體寫多d實際例子來給大家分析~
不過無論如何, 首要是顧好自己咪理其他情敵!
stonechi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 10:12 PM   #70
frankylui
Crazy Gamer

引用:
無需負責~
正所謂佢得米咁我地又點?
人自己落決定後想要別人負責?
太新思維我不明

你以為在追公司的女仔沒代價?
失敗便一定要放棄自己份工?
而既然明知搵工難又要放棄份工?
而明知追公司女手尾多又要心思思去追?

算了我地唔好講咁多野喇
一陣又影響到樓主冇左份工就唔好啦

講番樓主,
其實你鐘意個女仔乜野?
見你對比上一個POST,呢個女仔應該唔會識左好耐?

舊 09-20-10, 10:22 PM   #71
辛比仔
Senior Gamer
DD入門菜鳥

註冊日期: Mar 2007
追到咁又點 , 睇番你D 舊POST , 係好易見人靚女就想追人果隻

其實一早食左之前果件, 依家就唔會好似完全冇EXP咁煩啦

見一件食一件 你要有幾大本事先得呢= =

而且 覺得你太易幻想,對你笑得幾甜 都唔代對你有野

DD菲特 入左手咁耐都未玩過

此篇文章於 09-20-10 10:28 PM 被 辛比仔 編輯。
辛比仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 11:06 PM   #72
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: HakiK 查看文章
直接d講句
我覺得你無咩資格話人玩女又話人人渣殘格
你自己行動上都做緊完全相同既野
你可能以為你自己心態唔同
我睇落其實無咩分別囉,再講對面個男仔係咪咁諗都唔知
你以家咁主觀咁有偏見一面倒既形容,我唔認為事實係咁囉
邊有人認自己係人渣.....個個都認(以?)自己係救緊個女仔出火坑架啦

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 11:21 PM   #73
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
有冇正視過問題呢? 玩女男真係玩女? 你篤人背脊人地知道篤返你, 你覺得自己係受害者?
個女仔點樣好法? 你知道人地感情有幾深厚?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-10, 11:36 PM   #74
才子
量地總監

有可能係玩女男、玩女男、玩男女3個大鬥法

溝女係玩技巧+show家產

冇技巧的話, 試下拎埋銀行存摺、屋契、股票、車匙、玩具、電玩出黎, 睇下條女受唔受囉

(`・ω・´)
舊 09-21-10, 12:21 AM   #75
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
我相信樓主個心應該去左女同事果度

因為佢俾我既感覺係……

佢會驚追女客仔而無咗份工

但係好似唔驚追女同事而無咗份工
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉