Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-04-13, 03:58 PM   #76
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 聖鬥士星矢 查看文章
我唔明一樣野係, 點解大把垃圾game都有人肯出錢, 反而莎木呢隻game起碼有堆擁dun會買既冇人肯出錢...
我係,不過係過去式囉。相信好多昔日SEGA支持者都好似我咁。

而家O既SEGA只係識食老本同翻叮,無晒以前O既原創性同獨特性質。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 03-04-13, 05:28 PM   #77
dasw123
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
引用:
作者: david 查看文章
我係,不過係過去式囉。相信好多昔日SEGA支持者都好似我咁。

而家O既SEGA只係識食老本同翻叮,無晒以前O既原創性同獨特性質。
吓...應該係有老本都唔食/唔識食吧

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線  
舊 03-04-13, 05:57 PM   #78
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
其實莎木再繼續出,一係好落本咁做,除了靚外,更要做到好真,好仔細,不過我覺得戰鬥系統要改改,其實我最初未出時係希望好似vf或spike out咁打.
一係唔好咁落本,就將個遊戲玩法完全改掉,故事由頭重做,改到好似純動作或格鬥.

ai. 目前離線  
舊 03-04-13, 06:54 PM   #79
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
睇返先知個Topic已經係2010年

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線  
舊 03-04-13, 07:12 PM   #80
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: ai. 查看文章
其實莎木再繼續出,一係好落本咁做,除了靚外,更要做到好真,好仔細,不過我覺得戰鬥系統要改改,其實我最初未出時係希望好似vf或spike out咁打.
一係唔好咁落本,就將個遊戲玩法完全改掉,故事由頭重做,改到好似純動作或格鬥.
但果種細其實好浪費時間,同開發費,除非變左追女仔,返學等女仔就好玩,咁就
好玩!!!!

舊 03-04-13, 07:38 PM   #81
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
但果種細其實好浪費時間,同開發費,除非變左追女仔,返學等女仔就好玩,咁就
好玩!!!!
其實我好想知道根住芭月凉會同莎花定原崎望一齊!

舊 03-04-13, 07:49 PM   #82
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: david 查看文章

戰場女武神唔錯吖,我幾鐘意佢個系統
不過第一集神完之後變頹作

沿用系統引申出嚟嘅SHINING XXXX更加係糞中之糞,挑戰緊玩家嘅耐性
連系統都可以玩頹,SEGA你係得嘅
野良猫 目前離線  
舊 03-04-13, 07:51 PM   #83
龜苓膏
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: mario0606 查看文章
睇返先知個Topic已經係2010年
可能2020年呢個post都仲係度...
龜苓膏 目前離線  
舊 03-04-13, 09:04 PM   #84
聖鬥士星矢

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
引用:
作者: 龜苓膏 查看文章
可能2020年呢個post都仲係度...
其實係2000左右出完莎2之後, 鈴木裕係好幾年冇出來講野, 我都以為佢心淡唔想再搞, 但係近呢兩三年佢肯出來講野已經好過冇, 最終莎木會係點冇人知, 但總好過不了了之, 至少見到佢老人家仲有團火...
聖鬥士星矢 目前離線  
舊 03-04-13, 09:35 PM   #85
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 聖鬥士星矢 查看文章
其實係2000左右出完莎2之後, 鈴木裕係好幾年冇出來講野, 我都以為佢心淡唔想再搞, 但係近呢兩三年佢肯出來講野已經好過冇, 最終莎木會係點冇人知, 但總好過不了了之, 至少見到佢老人家仲有團火...
有火都無用,佢想搞咩都比上面BAN哂,擺明迫佢走

舊 03-04-13, 09:47 PM   #86
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
有火都無用,佢想搞咩都比上面BAN哂,擺明迫佢走
SEGA個managment一向有問題。
d勁人一個一個咁走晒。

舊 03-04-13, 10:02 PM   #87
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

一見III個幾楝個心上一上離一離
跟手定一定"又來定期鞭屍?!"

甚實做乜都無乜所謂,對啲消息都係麻目左
除非有個金主走出來話係莎木FANS,錢太多
比佢用錢FING埋最後個集出來咁可能就唔同

舊 03-04-13, 10:03 PM   #88
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

最主要反而係SEGA神已死

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
SEGA個managment一向有問題。
d勁人一個一個咁走晒。

舊 03-04-13, 10:41 PM   #89
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
有圖有真相,原來AM2仲健在
http://flopgames.wordpress.com/2012/...ta-generacion/
引用:

舊 03-04-13, 11:45 PM   #90
MachineGunner
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
引用:
呢個人地做架下?
佢d遊戲畫面係當時在xbox版冇出到的內容, 比人hack隻game load到出來睇的.
MachineGunner 目前離線  
舊 03-04-13, 11:56 PM   #91
C.K.F.
Ultimate Gamer

算把啦
呢D game依家邊有人玩架, 出咗盞俾人笑
係你地班老餅先會恨到發燒.
依家Do靚仔識你鈴木裕係阿伯
SEGA蝕死都未到天光.

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線  
舊 03-05-13, 12:15 AM   #92
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: MachineGunner 查看文章
呢個人地做架下?
佢d遊戲畫面係當時在xbox版冇出到的內容, 比人hack隻game load到出來睇的.

真, 我個 frd 買過, 我玩過.

不過係 PAL 版
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 03-05-13, 12:27 AM   #93
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
現在好難代入到, 一個現代社會,冇槍又冇警察
又唔係北斗之拳核戰後..
now_loading 目前離線  
舊 03-05-13, 12:54 AM   #94
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
所以個twitter話出漫畫我支持, 起碼唔洗龐大開發費, 又唔洗理佢隻game整得out唔out, 係盞在個版權點拆掂佢啫
到依家仲在乎莎木既人我諗都只係想睇埋個故事點完結啦, Kickstarter咪捐番幾廿蚊美金有本書又有D紀念品, 平過買隻game
佢唔好連漫畫都拖到好似烙印戰士咁就得喇, 到時又要麻煩個孫燒本書比我, 不過總好過出game仲要燒埋部主機, 到時全部玩cloud又唔知點燒隻game落黎比我

whassupbun 目前離線  
舊 03-05-13, 12:57 AM   #95
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
真, 我個 frd 買過, 我玩過.

不過係 PAL 版
就算有都係初代XBOX隻莎木2,360或PS3都冇出過莎木1+2

舊 03-05-13, 01:22 AM   #96
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
引用:
就算有都係初代XBOX隻莎木2,360或PS3都冇出過莎木1+2
可能用360玩返xb版莎木2卦
當年都好想買,不過無日版
Ringo 目前離線  
舊 03-05-13, 01:43 AM   #97
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:

呀係, 無錯, xbox 版, 起 360上玩
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 03-05-13, 02:55 PM   #98
聖鬥士星矢

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
引用:
作者: Ringo 查看文章
可能用360玩返xb版莎木2卦
當年都好想買,不過無日版
我日英版大部份都有齊, 仲有兩本好厚的日文攻略:

莎木1--- 日, usa版
莎木2--- 日, 歐, xbox美...

xbox美版好似唔可以係行360度行...
聖鬥士星矢 目前離線  
舊 03-05-13, 03:00 PM   #99
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
(離題)
IMG_1084
IMG_1085
IMG_1086
IMG_1087
IMG_1088
IMG_1089
IMG_1090

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 03-05-13, 03:10 PM   #100
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
(離題)呢個用機戰模式重現主機大戰的影片系列幾正
http://www.nicovideo.jp/watch/sm19791960

其中一段比較PS同SS的全國銷售點,PS由百貨到車站到OK都買到
另一邊串Saturn要上土星至買到
有無朋友熟知真實情況,當年SS係咪咁難買到 :P

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Maker綜合] circus『D.C.III ~ダ・カーポIII~』11月18日制作発表会生中継 HM H-GAMEの部屋 64 10-21-23 11:33 AM
[多機種] Diablo III (暗黑破壞神 III) 玩家收集區 八仙果 攻略及心得交流區 11 10-08-14 03:59 PM
The Apprentice III (飛黃騰達 III) Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 223 09-23-05 08:11 AM
莎木 α+β 電視遊戲討論版 10 08-30-05 05:33 PM
[PS2]Ys III イースIII 圖片, 3月24日發售 neo2046 電視遊戲討論版 13 03-18-05 10:38 PM

現在的時間是 07:59 AM

手機版 | APP版