Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-27-17, 08:12 PM   #2901
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
之前以為要 1隻5星BASE,另1隻變左肥料,之後再用BASE食多隻先上到7星,咁我都有D第1批已經上到7星喎,睇下有乜人先 XD

原來都係得雷神同FF4暗騎即刻上到7星,希望D新招真係勁好多

此篇文章於 10-27-17 08:41 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-17, 11:45 PM   #2902
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
第一批已經大量可以super trust
神營運
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 12:32 AM   #2903
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
作者: Yukii 查看文章
第一批已經大量可以super trust
神營運
以你抽過既石,大量super trust係正常既。。。

我得3隻上到7星。。。只有騎士有3隻。。

痴線。。。server又down...乜2週年日日都down

此篇文章於 10-28-17 12:35 AM 被 GP03D 編輯。
GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 01:22 AM   #2904
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
我想問新手...而家手頭上夠升一隻信賴,應該要邊個先

錫飛/王子/cecil? 似乎都係即時戰力, Cecil 聖劍因爲我有劍聖
定係升zadine拿二刀流?

Thanks

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 01:40 AM   #2905
tony1983
Junior Member

註冊日期: Feb 2015
好地地冇event 都 down 甘耐
tony1983 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-17, 08:48 AM   #2906
ShinDou

引用:
作者: NexTony 查看文章
我想問新手...而家手頭上夠升一隻信賴,應該要邊個先

錫飛/王子/cecil? 似乎都係即時戰力, Cecil 聖劍因爲我有劍聖
定係升zadine拿二刀流?

Thanks
要最大輸出首先要有2隻2刀流CHAIN打手,最好同FRAME招,先唔會甩CHAIN,之後接兩手持人1HIT斬落去或者召喚1下爆落去

如果你本身已經有2隻天生有2刀流既人,而且又有多HIT CHAIN既招,就唔駛食個2刀流番黎住,可以等活動派,感覺上最近D刷料活動係輪住 2刀流>兩手持>連續魔>LOOP咁派

如果唔夠CHAIN打手就食個2刀流先

仲有大力屬性武都好緊要,百幾攻果D,ELEMENT CHAIN最多可以推到4倍DAM,每HIT 1.3倍咁上

雷神咁屈都係因為聖光爆裂破除左7HIT易CHAIN之外仲降聖耐性50%,打出黎係2倍DAM

而家好多人既招都同雷神呢招同FRAME,錫生天舞輪回斬,老豆飛倉之劍果D咁,渣同1種屬性既武斬落去會勁好多,呢招係易用D

王子1隻唔夠,你要有埋黑鬼果D先推到上100%物理回避,而家回避應該開始冇咁有用,最近D降臨都開始有必中物理招同魔法招屈番你

錫生把正宗係勁既,但因為冇屬,如果玩兩手持要晒1TURN上屬有D煩,又唔係個個有得上屬性,不過如果係2刀,靠另1隻手武器屬性就OK
舊 10-29-17, 11:15 PM   #2907
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: tony1983 查看文章
好地地冇event 都 down 甘耐
真係幾廢,都未見過2週年無活動仲要日日down機
真係唔知過兩日開抽會點
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-17, 11:19 PM   #2908
ShinDou

上次出CLOUD果陣都係1出即刻死SERVER XD 今次7星應該都預左又會咁

第1次打過隻GAME係咁易死SERVER XD 呢幾日都派左幾千石,而家都3萬7了
舊 10-30-17, 04:30 PM   #2909
GP03D

岩岩先爬埋故事d石。。。有4萬了。。。
話說唔係有隻50%既trust mog送咩?

已家先攞鳳凰同另一隻召喚,巴哈仲未打,所有3星召都未,降臨亦都好多隻未打,等7星人出左應該易d先打。。。

舊 10-30-17, 05:31 PM   #2910
tony1983

FF VIII 出左解包
Step up 同上次錫生ㄧ樣
舊 10-30-17, 05:34 PM   #2911
ShinDou

而家好似係7星食5星會送50%莫古

7星人應該勁好多

邊個網有ff8解包資料?有冇雪糕佬d技睇?睇下點屈法?

full step係幾多萬石?final step好似係保pickup5星?
舊 10-30-17, 05:40 PM   #2912
tony1983

引用:
作者: ShinDou 查看文章

7星人應該勁好多

full step係幾多萬石?final step好似係保pickup5星?
https://www.reddit.com/r/FFBraveExvi...igns_more_111/
舊 10-30-17, 06:15 PM   #2913
okabe

引用:
作者: ShinDou 查看文章

7星人應該勁好多

5step 每step 5000石
最後係pickup 角男女主其中一隻
舊 10-30-17, 07:51 PM   #2914
tony1983

引用:
作者: okabe 查看文章
5step 每step 5000石
最後係pickup 角男女主其中一隻
可能之前有加倍太筍 而家冇左
舊 10-30-17, 08:06 PM   #2915
ShinDou

加倍即係﹖6% 5星﹖

雪糕佬可能真係最勁7星,有連續劍出2次技,又有屬性招唔駛拎屬性武,裝番兩手佔有武仲1.3倍

RINOA有TRIPLE可以連出3次魔,仲識果幾招多HIT JA系魔法 @@

此篇文章於 10-30-17 08:12 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 10-30-17, 09:53 PM   #2916
GP03D

夠石1step既,不過已家中得1隻既話都冇用,就算唔4隻super trust都要2隻上7*。。。
係喎有冇講佢地既super trust係咩?

舊 10-30-17, 10:11 PM   #2917
okabe

引用:
作者: GP03D 查看文章
夠石1step既,不過已家中得1隻既話都冇用,就算唔4隻super trust都要2隻上7*。。。
係喎有冇講佢地既super trust係咩?
10月27日に公式YouTubeチャンネルにて、スーパートラストマスターの取得方法の変更及び実装の延期を発表。

上次講左super trust延後推出
舊 10-30-17, 10:35 PM   #2918
Cube

註冊日期: Jul 2004
明天應該又一批棄坑潮吧... 會唔會有痴線佬刷6隻squall 起手...
Cube 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-17, 10:55 PM   #2919
ShinDou

唔係話改左4隻5星就夠拎埋SUPER TRUST咩﹖

重打執石執得切既話應該抽得到4隻既,始終佢俾你LOOP3次個STEP,好彩D既話唔駛7萬5石都已經4隻雪糕/RINOA啦
舊 10-30-17, 11:08 PM   #2920
GP03D

Server又down...唔係呀。。。聽晚就係ff8 pool。。。點搞架。。。

我覺得會係入坑多過棄坑,又step up又7星又5星確定飛,最好入坑。。。

舊 10-30-17, 11:13 PM   #2921
okabe

引用:
作者: Cube 查看文章
明天應該又一批棄坑潮吧... 會唔會有痴線佬刷6隻squall 起手...
我覺得明日會有人未知到超信賴未實裝
之後拎去合完跟住同官方投訴

你要知隻GAME課長都唔少,果班唔棄坑已經攪掂
舊 10-30-17, 11:19 PM   #2922
ShinDou

呢排個SERVER真係唔知搞乜,係咪真係咁多人打呀﹖平時D活動排名好似都係去到幾萬咋喎﹖
舊 10-30-17, 11:42 PM   #2923
Cube

註冊日期: Jul 2004
我覺得係多左人開account...家下開有差唔多成50抽 + 3EX卷
Cube 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-17, 12:20 AM   #2924
GP03D

我估真係多左人玩。。。我呢個月鬥場打左幾場咁大把,排十幾萬。。。

舊 10-31-17, 07:14 AM   #2925
ShinDou

十幾萬咁誇 @@ 以前好似都係得幾萬人

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 08:38 AM

手機版 | APP版