Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-30-11, 01:32 PM   #1
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
價値觀問題

近來我己經開始分唔清是非黑白
想用兩樣野泥對比一下
就係不忠同皮氣差兩樣野
我女友同我一齊期間,出面有第二個一次
同人瞹昧兩次,比人傳佢同人搞一次
我自問就只有皮氣差,但佢自己認同我有改善
我以前對佢有不滿會鬧佢,之後改善左鬧小左D
鬧既原因不外乎佢呃我,或者我自己壓力大再比佢點火所致
當佢D朋友同我講,佢以前D仔唔鬧佢
佢唔會喊,包刮佢D仔一拖二果陣,話我地D價值觀唔同
我想問我係咪OUT哂DAY?
家下不忠係濕碎事泥?

此篇文章於 08-30-11 01:35 PM 被 ♀宮野真守♀ 編輯。
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 01:38 PM   #2
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
http://www.gaforum.org/showpost.php?...1&postcount=28
睇開d吧
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 01:42 PM   #3
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
分手啦, 價值觀唔同係死症, 無謂浪費時間!

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 01:48 PM   #4
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

其實我都仲有D苦想訴
每次嗌交,佢都會寫上FB,或者講佢喊緊
其實99%都係鬧佢,仲要冇粗口同悔辱果種
但佢寫得上去佢實唔會話自己錯
久而久之,我係其他人心目中既形像...
我只係同三個好兄弟傾過
同今次以不明身份寫上來SAD下
目的呢....我成日被千夫所指,都想人支持下....
女人一個喊字真係呃得下人...

此篇文章於 08-30-11 01:51 PM 被 ♀宮野真守♀ 編輯。
舊 08-30-11, 01:51 PM   #5
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
作者: HIM 查看文章
分手啦, 價值觀唔同係死症, 無謂浪費時間!
我比較想知大部份人諗法
係我痴線,定係佢思想扭曲
舊 08-30-11, 02:03 PM   #6
二伍

咁你都可以寫上fb爆佢料o者

[認真]何必浪費時間[/認真]
舊 08-30-11, 02:06 PM   #7
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
作者: 二伍 查看文章
咁你都可以寫上fb爆佢料o者
我愛佢,我唔忍心
只係而家分開左,個個都覺得要慶祝咁
我都仲有小小口徳既
端估冇人查我IP起低咁過引掛
舊 08-30-11, 02:28 PM   #8
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
就以上情況雙方都有問題

你從簡單客觀方法分析一下, 得到結論: 女的意志力不足 , 男的EQ又不夠(當然呢d情況真係好難控制自己情緒...)

脾氣差係會令你睇唔到要注意的地方 , 同埋邊個錯都好 , 心平氣和去傾先解决到問題....(雖然结果可能都一樣)

你痴線,定係佢思想扭曲 > 呢樣係好受雙方影響 , 我想你應該明白

舊 08-30-11, 03:36 PM   #9
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
扼一次,如果你仲鍾意,又過到自己個關,可以俾多次機會
再扼,唔理咩理由,冇情講。

↑對上一次經驗。

舊 08-30-11, 04:00 PM   #10
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
我比較想知大部份人諗法
係我痴線,定係佢思想扭曲
你冇痴線
佢冇扭曲
在一個大叫思想開放的社會下
你倆只係感情上所要的唔同而已

冇大部份人諗法的
好取決於當下環境、情緒而有唔同結果
幾有定力都可能出軌
幾咁花心都可能最後從一而終

舊 08-30-11, 04:12 PM   #11
二伍

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
扼一次,如果你仲鍾意,又過到自己個關,可以俾多次機會
再扼,唔理咩理由,冇情講。

↑對上一次經驗。
如果佢唔係呃,係坦白一切呢?
舊 08-30-11, 04:22 PM   #12
綾小路雷太

引用:
如果佢唔係呃,係坦白一切呢?
回歸原點:睇下個天秤側係自己定側係對方度
如果你鍾意得呢個人,想同得佢一齊,就算佢幾衰幾壞,你都想留係佢身邊架啦。

對某D人黎講,幸福就係咁既一回事黎架咋。

舊 08-30-11, 04:33 PM   #13
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
佢D FD都傻..以前唔鬧=而家都唔可以鬧?
鬧=唔愛?...
唔好理佢D FD講咩LA...佢D FD都9唔答8...

但你次次都因為佢有第2個而鬧?
定係成日都係好小事就鬧佢先?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 05:26 PM   #14
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
作者: yeah yeah 查看文章
佢D FD都傻..以前唔鬧=而家都唔可以鬧?
鬧=唔愛?...
唔好理佢D FD講咩LA...佢D FD都9唔答8...

但你次次都因為佢有第2個而鬧?
定係成日都係好小事就鬧佢先?
會有幾個理由
自己心情、佢同d人曖昧、我生日佢走左去陪fd
但多數似係怨多於鬧...
亦有試過打機有時炆炆地講左d粗口,但佢覺得我鬧緊佢
而我呢....由小混混變左返教會
當初唔鐘意佢識d仔(特別果d擺明居馬溝佢)
到左而家,我對住果d仔仲要笑
要逼住自己對佢好有信心咁係度話
(你同佢傾計?sms?冇所為啦我信你,佢送野比你?冇所為啦我信你)
打機我都己經冇再炆,什至於冇玩了
last果次鬧佢係因為
佢收左一個明溝佢既人既禮物,仲要冇同我講
而我當時屋企同工作上壓力好大
但我仲要好開心咁同佢開玩笑
(你有冇搞錯ar,你明知佢溝你你都仲收人野......而唔同佢講你有個老公幫我r多份?)
之後見佢笑,我咪話(你唔洗比返佢la,你中意樣野要你比返人你會唔開心架麻)
(你同我r多份返泥is ok)
點知佢面色轉得好快,嬲我話佢r人野
之後我tim左佢好耐,佢都好唔開心
佢就話我開玩笑冇分輕重(呢句野激起左我之前d不快經歷)
加上種種壓力....我爆了,之後就咁了
我同d朋友傾計,好善慕佢地d女走上佢屋企默默地睇佢打五個鐘機
我玩十五分鐘佢都可以一直記住~
舊 08-30-11, 05:36 PM   #15
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

長痛不如短痛啦~既然你需要既~佢都比唔到你~剩係愛~唔可以維持一生一世~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 05:45 PM   #16
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
長痛不如短痛啦~既然你需要既~佢都比唔到你~剩係愛~唔可以維持一生一世~
我知阿~但一時間放唔低
琴日位情敵仲要串串下咁比首 我在等你們分手 佢聽
我嬲到想打佢
結果換來一句我打佢條女憎我一世
而家同佢講唔搵一個月冷靜下
一個月之後再算
而家只係唔想自己亂諗野,想同多d人傾下計
舊 08-30-11, 07:05 PM   #17
綾小路雷太

引用:
我知阿~但一時間放唔低
琴日位情敵仲要串串下咁比首 我在等你們分手 佢聽
我嬲到想打佢
結果換來一句我打佢條女憎我一世
而家同佢講唔搵一個月冷靜下
一個月之後再算
而家只係唔想自己亂諗野,想同多d人傾下計
一個月嫌多,用一個月時間出外覓食治情傷仲實際~_~

舊 08-30-11, 07:12 PM   #18
二伍

一個月?
到時樓主你個頭就會變色
舊 08-30-11, 07:13 PM   #19
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
一個月嫌多,用一個月時間出外覓食治情傷仲實際~_~
查實我恨不得出去呃蝦條上頭條...
但我個人根本冇可能...
平時個樣好惡但勁心軟...
舊 08-30-11, 07:15 PM   #20
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
一個月?
到時樓主你個頭就會變色
識佢頭十日己經綠左LA...
舊 08-30-11, 07:30 PM   #21
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
假設性問題,如果將呢段關係放長遠嚟睇,響十年後或者廿年後,你有冇信心你地仲會開開心心咁響埋一齊?如果無的話,無謂浪費時間。
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 08:20 PM   #22
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
我好想鬧樓主,不過都係算了

舊 08-30-11, 11:12 PM   #23
綾小路雷太

引用:
查實我恨不得出去呃蝦條上頭條...
但我個人根本冇可能...
平時個樣好惡但勁心軟...
我唔認為搵過一個同你夾得黎既人=扼蝦條...

仍舊係一個老問題:你自己到底知唔知自已需要D乜?

舊 08-31-11, 12:07 AM   #24
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
戴完綠帽都可以同佢繼續,你咁大方既?(<-有粗口既,你自己補完)
一個月冷靜期,其實得你「享用」到,同你一齊時都可以有第三者,無你既時候,你覺得佢可以忍到唔同其他人一齊?
除非你無佢唔得,對佢鍾意到癲,否則真係唔值得再為d咁既女去煩惱一個月,即刻話佢聽玩完,再搵過個啦。
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 12:41 AM   #25
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 2dn 查看文章
戴完綠帽都可以同佢繼續,你咁大方既?(<-有粗口既,你自己補完)
一個月冷靜期,其實得你「享用」到,同你一齊時都可以有第三者,無你既時候,你覺得佢可以忍到唔同其他人一齊?
除非你無佢唔得,對佢鍾意到癲,否則真係唔值得再為d咁既女去煩惱一個月,即刻話佢聽玩完,再搵過個啦。
所以你話呢D人係咪要鬧丫

論壇跳轉

現在的時間是 02:20 AM

手機版 | APP版