Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-29-16, 03:59 PM   #226
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: wuxu 查看文章
Patch 1.03版?
1.o2版本
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 03:59 PM   #227
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: YeeeSSS 查看文章
同捆主機MK 有無再優惠呀?
有無師兄o係MK 可以報下價呀?
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 04:11 PM   #228
紫紅豆
Crazy Gamer

引用:
作者: YeeeSSS 查看文章
有無師兄o係MK 可以報下價呀?
信和地庫$459,沒其它版本
舊 11-29-16, 05:01 PM   #229
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
其實過完體驗版內容
旅立章都開始上力好多野打

btw一問有無人會開攻略版.. thx
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 05:08 PM   #230
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
求日水普版報價

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 05:13 PM   #231
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: sunhikari 查看文章
昨晚9點鐘SEND MAIL話今日有得拿

需然我都訂左$2180一套,但重點係....唔係話好限量架咩?那來咁多貨?
限量一套同限量一百萬套,
都叫限量。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 06:54 PM   #232
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
已拿貨⋯⋯⋯
成盒野同ps4比不論大細、重量都有得比
後悔無叫佢送黎屋企
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 07:04 PM   #233
zero0417hk
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
download第一個9GB更新要4個鐘
係PSN有事定PCCW有事

歡迎加好友呀
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 07:06 PM   #234
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: zero0417hk 查看文章
download第一個9GB更新要4個鐘
係PSN有事定PCCW有事
HDD可能都有影響
我用SSD,15分鐘搞掂

加上今日正日,個個都DL緊自然會再慢啲

此篇文章於 11-29-16 07:15 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 07:41 PM   #235
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
我Pro + SSD
第一個1.00, 5.77GB 用咗7分鐘, 去到標提畫面就要等22分鐘

舊 11-29-16, 08:05 PM   #236
ccfa

註冊日期: Nov 2009
Xbox One version only $349 ?
ccfa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 08:32 PM   #237
zero0417hk

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
引用:
作者: 野良猫 查看文章
HDD可能都有影響
我用SSD,15分鐘搞掂

加上今日正日,個個都DL緊自然會再慢啲

引用:
作者: terryskw 查看文章
我Pro + SSD
第一個1.00, 5.77GB 用咗7分鐘, 去到標提畫面就要等22分鐘
咁我估我今晚要掛過夜, 聽日先有得玩

歡迎加好友呀
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 08:44 PM   #238
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
FINAL FANTASY XV LUNA EDITION PS 4 SLIM版主機入手,

無訂,就咁去鄰近的藍店WALK IN買,$3180,有張POSTER~!
(見訂咗去拎機的就有多一個皮套送)

包裝盒內有特別版主機、特別版手制、FINAL FANTASY XV實體版光碟,
(呢樣PS做得好,我之前買XBOX ONE主機附送的遊戲佢都係得一個下載CODE)
同埋一堆基本嘢,HDMI線、USB線(短短的…)、單邊耳機等。

另外,就有一年額外保用、12個月PS+服務、A KING'S TALE: FINAL FANTASY XV主題下載CODE,
GAME盒內就有特典武器正宗下載CODE、同隨機5選1的特典~!

由於係突然心血來潮買的,其實無做咩功課就買咗…
原本是打算等PS4 PRO的,但香港唔知咩事,行貨無晒…連訂都話唔收,
咁睇過PS4 SLIM/PRO普通版實機隻黑色個質感又好似膠膠地咁,自己唔係幾鐘意,
又想快D玩等咗十年都有的FF XV,就買了有現貨的FF XV版主機算了~!
(原本買PS3都係等玩呢集,結果變奶廷三部曲…)

安裝方面,我SET完機入碟,
下載果個9GB更新大約10分鐘左右完成,
不過,係GAME個MENU見左右好似話要用3X分鐘左右,
咁我飽飯返嚟就裝完,一陣開波~!

暫時報告完畢,多多指教了~!

舊 11-29-16, 08:52 PM   #239
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
想問點樣增加魔法瓶,吸咗好多元素但無位放,道具店又唔見有

正式版都係買道具武器時無實物圖睇(我係D重視外觀既人)

唔知點解入咗BATTLE道具就唔俾執,即係就算就死地下有回復藥都執唔到來用

三位基友唔俾指令都係食花生多,有時顧得自己都理唔到佢地做緊咩
如果有D簡單指令(全員攻擊,全員防守,援護個D)就好
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 08:59 PM   #240
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
只得PCCW 8M要download 8小時

舊 11-29-16, 09:12 PM   #241
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Akira 明 查看文章
想問點樣增加魔法瓶,吸咗好多元素但無位放,道具店又唔見有

正式版都係買道具武器時無實物圖睇(我係D重視外觀既人)

唔知點解入咗BATTLE道具就唔俾執,即係就算就死地下有回復藥都執唔到來用

三位基友唔俾指令都係食花生多,有時顧得自己都理唔到佢地做緊咩
如果有D簡單指令(全員攻擊,全員防守,援護個D)就好
有得執
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 09:41 PM   #242
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
FINAL FANTASY XV LUNA EDITION PS 4 SLIM版主機入手,

無訂,就咁去鄰近的藍店WALK IN買,$3180,有張POSTER~!

包裝盒內有特別版主機、特別版手制、FINAL FANTASY XV實體版光碟,
(呢樣PS做得好,我之前買XBOX ONE主機附送的遊戲佢都係得一個下載CODE)
同埋一堆基本嘢,HDMI線、USB線(短短的…)、單邊耳機等。

另外,就有一年額外保用、12個月PS+服務、A KING'S TALE: FINAL FANTASY XV主題下載CODE,
GAME盒內就有特典武器正宗下載CODE、同隨機5選1的特典~!

原本是打算等PS4 PRO的,但香港唔知咩事,行貨無晒…連訂都話唔收,
咁睇過PS4 SLIM/PRO普通版實機隻黑色個質感又好似膠膠地咁,自己唔係幾鐘意,
又想快D玩等咗十年都有的FF XV,就買了有現貨的FF XV版主機算了~!

根機隻Game個盒、封面同出面普通版一樣?

舊 11-29-16, 09:49 PM   #243
紫紅豆
Crazy Gamer

引用:
作者: 零式 查看文章
只得PCCW 8M要download 8小時
我也是8m ,更新下載4小時左右
舊 11-29-16, 10:40 PM   #244
rictws

註冊日期: Jan 2013
Wii U IDrictws
PSN  IDric_tws
引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
我也是8m ,更新下載4小時左右
PS4個WI-FI好弱,下載最好駁LAN 線
rictws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 11:55 PM   #245
SNAKE
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
今晚6點去拿game
但未有皮套。。。要等多1個星期
我要專登上去拿多次。。。
SNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 12:41 AM   #246
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

聽你咁講完我都有D想由pro轉去luna....
pro買水的話我又拍衰口中會壞機冇保養...

舊 11-30-16, 01:21 AM   #247
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
繼田少看門狗後後 到19才子幫ff賣廣告
索索呢期咁大面?
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 01:57 AM   #248
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
初步比想像好, 戰鬥幾好玩, 係同伴角色爭D野甘, 可能因為無指令可SET, 橫衝直撞...話係王子既技能更貼切....
同埋地圖大, 行黎行去收集好花時間, 就算有車都吾覺方便好多, 吾知遲下變飛機會吾會好D

舊 11-30-16, 02:12 AM   #249
強殖裝甲加爾巴

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-1641-9509-2409
PSN  IDtofurugawa
XBox Live Gamertagtofurugawa
技能樹會否太簡單呀,而且個戰鬥系統唔會一直到尾都斬斬斬間中放下魔法呀,睇片唔似有其他手段了除召喚

舊 11-30-16, 02:33 AM   #250
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
根機隻Game個盒、封面同出面普通版一樣?
我想應該是一樣吧?
我無留意得太清楚,
略睇店舖display出嚟果隻應該都係一樣係黑底加FFXV 純LOGO封面,
我自己果隻睇就係有雙封面的,另一邊的封面係4名男主角加汽車,背景係沙漠公路~!

有個PS4新手問題,其實FF XV個GAMESAVE放係PS4主機介面咩位置?
係唔係圖中呢個629.2MB的檔案就已經係?

另外,補充返一點,老闆同我講跟機送果張下載CODE係主題嚟,
呢點無錯,但原來呢個CODE係有兩件嘢可以下載的,
另一樣就係一隻叫A King's Tale: Final Fantasy XV的16-bit畫風的下載game嚟,
一樣都有支援獎盃系統的,不過隻game好似得日文。

A KING’S TALE: FINAL FANTASY XV TRAILER

http://www.finalfantasyxv.com/en/kingstale/

Taking place in a fictitious 30 years before FINAL FANTASY XV, this game features retro-style inspired graphics centered around a fast-paced combat system with influences from modern gaming. The in-depth combat system blends intense attacks, devastating magic, mighty summons and unique companion attacks into a singular gaming experience through three diverse locations in the world of FINAL FANTASY XV.

https://www.youtube.com/watch?v=tKJ_Ni4d5EE

引用:
作者: ROCAS 查看文章
聽你咁講完我都有D想由pro轉去luna....
pro買水的話我又拍衰口中會壞機冇保養...
真係好個人,我淨係覺得可以等PS4 PRO版機出過啱自己想要的顏色再買都未遲,
反正佢宜家支援的4K作品又未算係好多~!

另外,諗起有D師兄話通常特別版主機好似QC得好少少,希望會略為長壽一點啦,
同埋我諗到唔玩的時候,放部玩舊了的特別版主機去二手市場會有多一點點的吸引力吧?

此篇文章於 11-30-16 02:45 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[放] PS4 FINAL FANTASY XV 美版 ccdan 買賣專區 0 11-27-16 06:13 AM
[PS4,XB1] Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV l 2016 年 11 月 29 日 money 電視遊戲討論版 1115 11-13-16 07:21 AM
[PS4] World of Final Fantasy ワールド オブ ファイナルファンタジー | PS4, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 88 10-30-16 04:39 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 07:20 AM

手機版 | APP版