Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-23-18, 03:45 PM   #51
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
伊蘇其實做得幾好嫁...起碼REMAKE都做到個神髓出來...
但現在呢隻真心不睇好...
伊蘇係指NEXT KING果壇,山根ともお之前做開伊蘇1-3,後黎走咗

呢隻REMAKE就食屎啦,改D唔改D,反正都係面目全非就大刀闊斧成個DESIGN改晒佢,一個扎糉咁出黎全年齡化。
改又改到差唔多服裝,一野比落去…

此篇文章於 08-23-18 03:49 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 03:52 PM   #52
okabe

註冊日期: Aug 2002

手機版靚過佢
我睇佢係無左人設既版權
所以出既新GAME全部都要換
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 04:23 PM   #53
神人ではない!新人だ

版權果D就唔太熟,不過就算要搵其他人畫,可唔可以搵D唔差得太遠既?
SO FAR在下GG完凪良D畫,硬係覺得佢要跟原作方向既唔會唔自然到咁…

舊 08-23-18, 04:34 PM   #54
gingq7

註冊日期: May 2008
漆原咁多年都無改畫風但又無outdate真係難得
唔叫番漆原黎畫, 呢隻remake可以pass
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 05:27 PM   #55
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
PS Plus之前好似送過45集,未開過
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 05:52 PM   #56
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
其實搵漆原再畫要好多錢?以成個project計

舊 08-23-18, 05:52 PM   #57
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
版權果D就唔太熟,不過就算要搵其他人畫,可唔可以搵D唔差得太遠既?

SO FAR在下GG完凪良D畫,硬係覺得佢要跟原作方向既唔會唔自然到咁…

漆原咁出名,有能力又有點名氣既畫師都不會接呢d跟風既job,正如tale of 系列後來既畫師,都唔會跟藤島既人設。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 05:57 PM   #58
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
漆原咁出名,有能力又有點名氣既畫師都不會接呢d跟風既job,正如tale of 系列後來既畫師,都唔會跟藤島既人設。

但都唔好搵d同人game質素架,衰d講,同人game唔少好過佢

舊 08-23-18, 06:32 PM   #59
swatty

註冊日期: Apr 2006
用番個世界觀行新故事, 雖然介錯當年都做過成果一般...
漆原都 5 張野應該唔會再做咁大份JOB
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 07:40 PM   #60
AKIRA桑
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: swatty 查看文章
用番個世界觀行新故事, 雖然介錯當年都做過成果一般...

漆原都 5 張野應該唔會再做咁大份JOB

上次見漆原人設係一隻H動。

AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 07:57 PM   #61
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
看到我的莉安娜重制版搞成這個樣。。。。。

多謝!!幫我省錢了

居然比手遊版更差!!人家手遊還像舊版這完全面目全非!!

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 08:22 PM   #62
swatty

引用:
上次見漆原人設係一隻H動。

每個月有雜誌封面仲有隔一排同人加物品系列...
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 10:09 PM   #63
gingq7

註冊日期: May 2008
漆原應該都算半退休了吧
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 11:46 PM   #64
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
原來我PS PLUS 1+2同4+5都有
3無PS版不過有出過PS2版
不過好似係糞移植
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-18, 09:28 AM   #65
神人ではない!新人だ

引用:

日本冇咪去大陸搵囉,呢D JOB大陸應該有抄得起既人接,再唔係直接搵紫龍遊戲。
人地大陸公司唔駛搵老七出隻電話版都冇咩點甩色喎

又或者索性角色名以外咩都翻新晒佢,令人無從比較。

此篇文章於 08-24-18 09:31 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-18, 10:51 AM   #66
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: gingq7 查看文章
漆原咁多年都無改畫風但又無outdate真係難得
唔叫番漆原黎畫, 呢隻remake可以pass
漆原OUT唔out我唔知
不過漆原果種華麗既設計係好勁

當然仲有充滿機能美(意味深)既服裝

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-18, 11:06 AM   #67
神人ではない!新人だ

對比返黎睇
REMAKE
https://www.langrisser.com/1_2/
紫龍
http://news.zlongame.com/jx/heroSSR/20180619/5174.html
原版
http://vc.sega.jp/vc_langrisser2/

其實REMAKE「李穴」套衫少布咗,不過整體成個初中生咁…
可能實際唔係打全年齡,而係想吸引D蘿利控入局?

此篇文章於 08-24-18 11:08 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 08-24-18, 12:09 PM   #68
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
對比返黎睇
REMAKE
https://www.langrisser.com/1_2/
紫龍
http://news.zlongame.com/jx/heroSSR/20180619/5174.html
原版
http://vc.sega.jp/vc_langrisser2/

其實REMAKE「李穴」套衫少布咗,不過整體成個初中生咁…
可能實際唔係打全年齡,而係想吸引D蘿利控入局?
唔係少衫多布問題...係美感...
langrisser最吸人就係故事音樂...人物美感...多結局多變化...後期仲有配音...
如果講個戰鬥系統呢...我真心覺得麻麻地...
而加REMAKE變左火紋...可能o岩現代人玩既...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-18, 12:16 PM   #69
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
9成係全年齡向個order出事
個畫師本身係畫到呢類嘅
百萬亞Suck都有幾個係呢種華麗feel
今次好明顯啲光源色調都唔係嗰回事

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-18, 02:07 PM   #70
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: harakuma 查看文章
當初第一次認識老漆係PC RGB 阿曼尼斯傳說3個封面, 但玩入去又唔係佢人設而係另一個,

98年PS隻who is the next king又係比佢封面吸引咗, 點知又係咁

其實今次重制版可以用返老漆封面, IN GAME唔係, 咁會唔會好返DD呢
無玩過 langrisser,不過呢隻戀之千年王國反而玩過

類似超任娛樂金魚眼咁玩幾得意既
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-18, 12:18 PM   #71
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
凪良冇問題
但係你叫得 夢幻模擬戰 又搵唔番老漆就好有問題
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-18, 12:22 PM   #72
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
無玩過 langrisser,不過呢隻戀之千年王國反而玩過

類似超任娛樂金魚眼咁玩幾得意既
由手機版發出
仲好講!呢隻X街GAME玩到要掉手制, D色仔成日出低點數, 電腦就高點數, 爆機時想溝條女又唔要你, 只能要其他.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-18, 03:23 PM   #73
ShinDou

應該隻手遊版仲好玩過佢,人設雖然都係請唔到7原番黎畫但起碼正常好多先,其實隻REMAKE個系統如果直接抄番手遊果隻可能仲好 XD
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-18, 04:25 PM   #74
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
睇完原人設嘅畫再睇返新人設真係好勸退...
(新畫師其實好無辜)

MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-18, 04:18 PM   #75
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
睇完原人設嘅畫再睇返新人設真係好勸退...
(新畫師其實好無辜)

我覺得.....就算唔同舊畫比都唔多得.....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] DOOM | Remake | PS4/XB1/NS | 已售 安安 電視遊戲討論版 132 12-13-23 11:16 AM
[多機種] Fear Effect Reinvented︱remake︱PC/NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 3 08-24-22 07:29 PM
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[PS4] 聖劍傳說 2 remake | PS4, PSV, Steam enishi 電視遊戲討論版 18 05-18-18 11:28 PM
[XBLA] 双截龍 II Wander of the Dragons (2.5D remake|韓國開發商|已配信) ahleung 電視遊戲討論版 29 04-10-13 02:21 PM

現在的時間是 12:29 PM

手機版 | APP版