Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-15-11, 01:08 AM   #276
Hei Man
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
謝謝各位的建議,不逐一回覆了。
最後,我沒有向女方講出來,
那位好朋友…我真的不想跟他反面,
因為,他是我成長的一個很重要的夥伴。
嗯……痛苦是必然的,唯有靠時間治療我的傷口吧。

尋尋覓覓  冷冷清清  悽悽慘慘戚戚
乍暖還寒時候  最難將息
三杯兩盞淡酒  怎敵他晚來風急
雁過也  正傷心
卻是舊時相識  滿地黃花堆積
憔悴損  如今有誰堪摘
守著窗兒   獨自怎生得黑
梧桐更兼細雨   到黃昏點點滴滴
這次第  怎一個愁字了得

Hei Man 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 01:13 AM   #277
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Hei Man 查看文章
嗯……痛苦是必然的,唯有靠時間治療我的傷口吧。
辛苦你啦/ . \
如果頂唔順,咪上黎呻下囉。我相信大家就算嘻笑怒罵都好,大家都係為你好而已。: )

舊 06-15-11, 01:15 AM   #278
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
結果可能真係男人聚
do you have a problem with that?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 01:32 AM   #279
綾小路雷太

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
do you have a problem with that?
我冇,但其他參加者(如真係有聚)就真係唔知

舊 06-15-11, 02:35 AM   #280
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 才子 查看文章
一齊去食6號餐啦, 20蚊
引用:
我冇,但其他參加者(如真係有聚)就真係唔知
男人聚?無問題
不過我一直都抵制緊M記
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 02:46 AM   #281
綾小路雷太

引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
男人聚?無問題
不過我一直都抵制緊M記
咁有邊間頹野你唔抵制

舊 06-15-11, 03:20 PM   #282
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
近來有點心煩

事緣在本年年頭一次交流團, 認識了一個女仔,在旅途中有說有笑的,並對她產生了好感。
回港後,當然會互加面書,發現她原來已有男朋友,非常失望的說,但覺得也可以做普通朋友,所以間中也會有MESSAGE來往 (真的很間中)和與團友們一起吃飯。

我本身很喜歡攝影,有天她的相機壞了,找我幫忙,我帶她去廠商修理,那天更認識了她的男朋友,覺得他是一個很細心的好男仔,於是切底放棄了那無謂希望。

個半月前,她的面書突然轉了單身,我從她的朋友得知她與男友吵了場大架。在魔鬼心作祟的情況下,近來多了send SMS給她,更約過她單獨出來吃飯,有一次她說考完試放暑假時可以多些和我出去玩,我聽到也好開心的說。

但不知怎的,有點罪惡感,又有點害怕其他她只與男友耍花槍,而自己是自作多情,不知應不應該繼續下去。
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-11, 03:52 PM   #283
綾小路雷太

引用:
作者: 阿Wing 查看文章
~略~
你只需要撫心自問一個問題:你能夠在有關這段關係的所有事情塵埃落定前,不帶機心地和她相處嗎?
如答案是「不」,或甚至未有確認答案前,暫時不要對她作出任何攻勢,直至所有事清楚的一刻。這樣,或許會對你們三個人會好一點。

舊 06-15-11, 04:21 PM   #284
阿Wing
Game Master

引用:
你只需要撫心自問一個問題:你能夠在有關這段關係的所有事情塵埃落定前,不帶機心地和她相處嗎?
如答案是「不」,或甚至未有確認答案前,暫時不要對她作出任何攻勢,直至所有事清楚的一刻。這樣,或許會對你們三個人會好一點。
理性上係可以不帶機心做朋友,

不過講真,我話我無機心,你都唔信啦 !
舊 06-15-11, 05:06 PM   #285
綾小路雷太

引用:
理性上係可以不帶機心做朋友,

不過講真,我話我無機心,你都唔信啦 !
下一個問題:觀乎自己的日常,「理性」能否抑制自己的「機心」?

舊 06-15-11, 10:38 PM   #286
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
近來有點心煩

事緣在本年年頭一次交流團, 認識了一個女仔,在旅途中有說有笑的,並對她產生了好感。
回港後,當然會互加面書,發現她原來已有男朋友,非常失望的說,但覺得也可以做普通朋友,所以間中也會有MESSAGE來往 (真的很間中)和與團友們一起吃飯。

我本身很喜歡攝影,有天她的相機壞了,找我幫忙,我帶她去廠商修理,那天更認識了她的男朋友,覺得他是一個很細心的好男仔,於是切底放棄了那無謂希望。

個半月前,她的面書突然轉了單身,我從她的朋友得知她與男友吵了場大架。在魔鬼心作祟的情況下,近來多了send SMS給她,更約過她單獨出來吃飯,有一次她說考完試放暑假時可以多些和我出去玩,我聽到也好開心的說。

但不知怎的,有點罪惡感,又有點害怕其他她只與男友耍花槍,而自己是自作多情,不知應不應該繼續下去。
識唔識以退為進?

舊 06-15-11, 11:10 PM   #287
阿Wing
Game Master

引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
識唔識以退為進?
願聞其詳!!!
舊 06-22-11, 03:26 PM   #288
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
除非你諗住食梗佢, 否則以退為進等同自殺

另, 板聚吹水完畢?

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 03:33 PM   #289
阿Wing
Game Master

引用:

另, 板聚吹水完畢?
下.......姐係點???
舊 06-22-11, 03:35 PM   #290
綾小路雷太

引用:

另, 板聚吹水完畢?
係咪搞先...?

舊 06-22-11, 03:36 PM   #291
才子
量地總監

引用:
下.......姐係點???
即係老人家果d溝女招式過時囉...

睇餸食飯啦, 如果你唔係食家的話, 就唔好對人左猜右度, 拎個心出黎, 展示一下真性情

(`・ω・´)
舊 06-22-11, 03:37 PM   #292
才子
量地總監

引用:
係咪搞先...?
是旦啦, 我唔洗踎監了

(`・ω・´)
舊 06-22-11, 03:41 PM   #293
綾小路雷太

引用:

睇餸食飯啦, 如果你唔係食家的話, 就唔好對人左猜右度, 拎個心出黎, 展示一下真性情
其實而家佢最怕個女仔同佢"元配"耍花槍ONLY...

BTW,都隔左排,個女仔既STATUS點樣?
應該開始有D眉目架啦喎...
引用:
是旦啦, 我唔洗踎監了
恭喜喎。

舊 06-22-11, 03:44 PM   #294
碧克

註冊日期: Aug 2003
好明顯吹完一輪冇人想搞

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 03:46 PM   #295
才子
量地總監

引用:
作者: 碧克 查看文章
好明顯吹完一輪冇人想搞
吹完唔攪好慘囉

(`・ω・´)
舊 06-22-11, 04:15 PM   #296
綾小路雷太

引用:
吹完唔攪好慘囉
確實係幾慘

舊 06-23-11, 09:57 AM   #297
The One
業餘歌手

引用:

招式係冇過時架
人就會

引用:
確實係幾慘
你搞囉, 成日掛住拍拖

*所以話, 宜家年青人睇事做事同我地D老野的確唔同
不過有冇用又係另一回事

此篇文章於 06-23-11 10:01 AM 被 >>>>>劉伯<<<<< 編輯。
>>>>>劉伯<<<<< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 01:03 PM   #298
阿Wing
Game Master

引用:
其實而家佢最怕個女仔同佢"元配"耍花槍ONLY...

BTW,都隔左排,個女仔既STATUS點樣?
應該開始有D眉目架啦喎...
唔多覺似會復合,呢排我約親,佢都會出o黎......
但我唔敢咁快抱好大期望住, 都係慢慢o黎la!!!
舊 06-23-11, 01:16 PM   #299
The One
業餘歌手

引用:
唔多覺似會復合,呢排我約親,佢都會出o黎......
但我唔敢咁快抱好大期望住, 都係慢慢o黎la!!!
有人會話你消極對代架!

舊 06-23-11, 04:18 PM   #300
阿Wing
Game Master

引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
有人會話你消極對代架!
咁又唔係, 我好積極ga, 佢未拒絕我一刻, 都唔會放棄ga

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[飲食新聞] 神人再度出現,與<<小林尊>>同屬UFFO組織成員--- <<小國敬史>>出場 Abale~姬絲汀小美 飲食版 6 11-07-05 12:14 AM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
>>>>>>>重要聲明<<<<<<< kog 收藏品討論版 35 08-30-05 01:30 AM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 03:03 PM

手機版 | APP版