Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-02-06, 07:31 AM   #126
Kaga
God of Gamer

註冊日期: Nov 2002
今日o既法國同之前真係完全兩隊波
技術性擊倒巴西
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-06, 09:52 AM   #127
不死game神
Ultimate Gamer
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
巴西實力明顯強過法國,只怪佢地輸自己,又俾邪惡既球隊幸運晉級,實有點不悅

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-06, 09:55 AM   #128
亞瑪迪拉

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 不死game神
巴西實力明顯強過法國,只怪佢地輸自己,又俾邪惡既球隊幸運晉級,實有點不悅

你有冇睇今場波ge
如果法國咁都叫幸運咁我諗冇邊隊係靠實力win波
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-06, 10:02 AM   #129
不死game神
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
引用:
作者: 亞瑪迪拉
你有冇睇今場波ge
如果法國咁都叫幸運咁我諗冇邊隊係靠實力win波
我意思咪話如果巴西發揮正常,法國根本嬴唔到巴西,所以咪輸俾自己囉,法國之前好多場創造力明顯唔夠啦,好多時都係因為對手一次失誤,佢地乘虛而入先嬴

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-06, 10:14 AM   #130
亞瑪迪拉

註冊日期: Jul 2002
引用:
我意思咪話如果巴西發揮正常,法國根本嬴唔到巴西,所以咪輸俾自己囉,法國之前好多場創造力明顯唔夠啦,好多時都係因為對手一次失誤,佢地乘虛而入先嬴

憑咩認為巴西發揮正常,法國嬴唔到巴西
法國之前好多場創造力唔夠我都覺,但防守能力依然係好高,就算巴西有態都未必攻得入~
而且保持狀態都係實力一部分~下下賴發揮唔正常不如下屆世杯開隻wining睇下能力,邊隊勁d迷直接頒個獎俾佢囉
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-06, 11:39 AM   #131
天下有我
Junior Member

引用:
好明顯, 法國今場中場既表現係無懈可擊的, 我敢講就算巴西發揮正常, 都只係55波, 施丹既表現已經講左佢地係值得贏既, 就連新仔艾比達面對住成班巴西球員向佢o個邊進攻都毫無懼色, 就知法國唔係靠運贏巴西的.

舊 07-02-06, 11:41 AM   #132
Rse9

註冊日期: Nov 2004
引用:
咁你都知?

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-06, 12:07 PM   #133
暗黑流星cal
任天堂奴

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 亞瑪迪拉
而且保持狀態都係實力一部分~下下賴發揮唔正常不如下屆世杯開隻wining睇下能力,邊隊勁d迷直接頒個獎俾佢囉
講得好... 如果果個球員係能力勁...但長期係灰色箭嘴向下...不如改番屎佢D能力
暗黑流星cal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-06, 12:21 PM   #134
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
引用:
法國既防守完全係巴西死穴wor
中間入唔到,巴西又唔打高波
對方又唔犯規,冇乜罰球
今場好明顯係巴西攻勢,打唔入人地既防守

PS:不過法國咁既守法,對德國可能冇用
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-06, 04:15 PM   #135
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
覺得巴西正常都未必入到法國波啦,琴日法國打得咁好

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-06, 04:51 PM   #136
Bleed Saga
Free Lance

幾名老人家打到高峰時的水準
巴西打出水準都未必嬴到
咁可況而家水準以下

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 01:39 AM   #137
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 小帝皇龍
期待機械足球vs藝術足球
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 02:17 AM   #138
~寶~
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
咁直接俾巴西捧盃啦...
逐個計巴西球員實最高班,但係巴西輸就係輸在冇teamwork
~寶~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 02:21 AM   #139
二伍

引用:
作者: ~寶~
咁直接俾巴西捧盃啦...
逐個計巴西球員實最高班,但係巴西輸就係輸在冇teamwork
好似我女朋友話齋
"算啦,咁辛苦踢黎都冇用,反正到最後都係頒獎俾巴西"
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 02:21 AM   #140
~寶~
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 小帝皇龍
法國既防守完全係巴西死穴wor
中間入唔到,巴西又唔打高波
對方又唔犯規,冇乜罰球
今場好明顯係巴西攻勢,打唔入人地既防守

我反而驚意大利呢d主守球隊
法國對住主攻,後場冇逼得咁緊,法國先可以輕鬆攻入,同打到反撃
對番踢守勢波既球隊,可能又會變番分組賽既法國
~寶~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 09:27 AM   #141
Bleed Saga
Free Lance

桂神的加護

英格蘭之死艾歷臣驚輸行錯棋
文: 黃興桂 03/07/2006

世界盃四強誕生,最多人睇好英格蘭同巴西相繼出局,反而被人睇低葡萄牙同法國就得以雙雙晉級,顯出實而不華先係今屆王道。

英格蘭再次射輸十二碼出局,必定會成為全城熱門話題,唔少球迷都談論英軍究竟幾時先可以破解呢個魔咒?

入到淘汰賽階段,好多領隊都因驚輸而排一個較防守陣式。今場英軍領隊艾歷臣繼續以四五一陣式行先,並冇出高治去強攻缺少兩名主力葡萄牙,睇艾歷臣始終係唔敢大膽行棋領隊。不過,還好佢已經辭職,如果唔係佢肯定會再次成為箭靶。

睇好法國入決賽

除排陣保守外,一支球隊經常受制於十二碼,都係一件可怕事。因當你被對手睇通呢點,對方大不了守和去踢十二碼,咁就必定出線。所以去到如世界盃等大賽,千萬不可忽視十二碼重要性。

相反,葡萄牙門將心理質素極佳,眼見英格蘭一班劊子手個個都咁緊張,根本連捉路都唔需要,睇住撲都夠晒,贏波絕對合理。

不過,葡萄牙緊要對住法國,法國依家逐步谷起狀態,比起分組賽判若兩隊。而球員方面,施丹之所以愈戰愈勇,全因有兩名世界級防守中場韋拉同馬基列尼為佢護航,再加上亨利打破大賽「死火」魔咒,所以下線方面,個人都係較睇好法國可以入決賽。

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
舊 07-03-06, 09:45 AM   #142
Kaga

引用:
睇好法國入決賽
葡國雞更加有希望 la \/
Kaga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 11:13 AM   #143
大山椒魚
......

其實法國d入球能力依然令人擔心,
好彩下場係葡萄牙,都係海軍鬥水兵

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 12:45 PM   #144
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ZONDAS
其實法國d入球能力依然令人擔心,
好彩下場係葡萄牙,都係海軍鬥水兵
不是占星大師對西洋孫子嗎

舊 07-03-06, 03:13 PM   #145
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
佐卡夫請假睇波斷正

03/07/2006

現時效力美國球隊紐約紅牛的前法國國腳佐卡夫,日前以「家中出現嚴重問題」為理由,向球會申請離隊回國處理家事,但卻被電視台拍到他在德國出現,現場觀看巴西對法國的賽事,為國家隊打氣。紐約紅牛對此大表不滿,表示會調查事件。

小品趣事一則....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 03:25 PM   #146
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
引用:
作者: 魚伕
佐卡夫請假睇波斷正

03/07/2006

現時效力美國球隊紐約紅牛的前法國國腳佐卡夫,日前以「家中出現嚴重問題」為理由,向球會申請離隊回國處理家事,但卻被電視台拍到他在德國出現,現場觀看巴西對法國的賽事,為國家隊打氣。紐約紅牛對此大表不滿,表示會調查事件。

小品趣事一則....
哈哈....多得電視台唔少.....

p.s.有冇人有丹爺用轉身扭巴西o個段片??好想要
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 03:49 PM   #147
Bleed Saga
Free Lance

令人驚喜的表現
http://www.youtube.com/watch?v=1OOWT...&search=Zidane

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼

此篇文章於 07-03-06 04:10 PM 被 Bleed Saga 編輯。
舊 07-03-06, 04:18 PM   #148
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
丹爺真係好勁,成條巴西中場線比佢玩殘~
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-06, 04:31 PM   #149
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
拍埋丹丹度,細哨變番做一個球會級既球王..

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-06, 11:52 AM   #150
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
續約??唔好掛
引用:
杜 明 尼 治 有 望 續 約 至 08年

法 國 領 隊 杜 明 尼 治 有 望 在 世 界 盃 後 獲 法 國 足 協 挽 留 ,續 約 至 2008年 帶 領 球 隊 出 戰 08年 歐 洲 國 家 盃 。

杜 明 尼 治 是 在 04年 歐 洲 國 家 盃 後 接 替 辛 天 尼 的 帥 位 ,當 時 他 和 法 國 足 總 簽 下 一 份 為 期 2年 的 合 約 ,該 合 約 將 在 今 次 德 國 世 界 盃 後 完 結 。

法 國 在 本 屆 世 界 盃 小 組 賽 最 後 1場 比 賽 才 確 定 獲 得 出 線 資 格 ,球 隊 前 景 並 不 被 傳 媒 看 好 。 但 他 們 在 十 六 強 以 3比 1反 勝 西 班 牙 、 1比 0完 勝 衛 冕 冠 軍 巴 西 後 ,當 初 不 被 看 好 的 法 國 在 不 經 不 覺 間 已 進 入 世 界 盃 四 強 。

而 在 法 國 對 西 班 牙 的 十 六 強 比 賽 前 ,法 國 足 協 主 席 表 示 如 果 球 隊 能 順 利 殺 入 四 強 ,足 協 將 會 向 杜 明 尼 治 提 出 續 約 。 他 說 ︰ 「 如 果 法 國 在 世 界 盃 期 間 表 現 出 色 ,我 們 將 會 向 杜 名 尼 治 提 出 續 約 。 而 我 認 為 打 入 四 強 絕 對 是 出 色 的 成 就 。 」

但 杜 明 尼 治 堅 持 現 在 不 會 考 慮 有 關 續 約 的 問 題 ,他 表 示 現 時 只 會 全 心 全 意 帶 領 球 隊 備 戰 對 葡 萄 牙 的 賽 事 。 他 表 示 ︰ 「 我 會 在 世 界 盃 繼 續 做 好 自 己 的 工 作 ,就 是 帶 領 好 法 國 國 家 隊 。 我 們 現 時 已 經 打 入 四 強 ,不 過 我 們 絕 不 會 就 此 止 步 。 而 有 關 我 的 去 留 問 題 ,並 非 我 目 前 最 關 心 的 事 情 。 」

而 法 國 足 協 將 於 7月 11日 開 會 商 討 杜 明 尼 治 的 去 留 問 題 。

論壇跳轉

現在的時間是 05:52 AM

手機版 | APP版