Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 32 82 122 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 142  ... 最後
手機平板遊戲討論版>『VALKYRIE ANATOMIA -THE ORIGIN-』(ヴァルキリーアナトミア ジ オリジン)
ShinDou 04:33 PM 09-26-17
step6 護挺劍,蒸光

都係繼續射到中多1把為止, 都係冇先換2把大劍番黎
ShinDou 11:51 AM 09-27-17
step7 冥府,凍弓

仲係唔肯俾特效我
Dyhalt Rushifar 12:01 PM 09-27-17
ALL INED
…舊火大劍佬,小公主都出埋…

不過終於有命杖,打到3餐既上級
minazuki 06:37 PM 09-27-17
防御アップIII
LV1:防御+150
LV2:防御+210

LV 1就咁多
ShinDou 10:47 PM 09-27-17
STEP8: 呃杖,特效杖,護挺劍,特效大劍

終於2把特效都可以技5了 XD

仲有13張落印飛,唔夠換AF
minazuki 07:18 AM 09-28-17
而加STEP 2打後6星確定再加上有專用券直接換武(之前券仲係玩緊STEP抽)
要技5一把特效武易過以前太多

防衛戰直頭23000石內就有1把技5絕大武
如果佢出聖絕大大劍我會射
因為絕大技5加勁AF其實已夠晒勁
超絕基本唔係必要

至於有冇得升LE直頭可以當唔存在啦
目前我先得13粒虹石,而加破片用黎解角色潛在都唔會換虹石啦
單靠換同神界轉送派果的
要儲夠虹石升LE我諗要1年後 (LE4月尾實裝)
ShinDou 10:14 PM 09-29-17
睇黎真係賺好多喎﹖呢排狂出新角唔駛本咁既﹖又再出落印人 @@
Dyhalt Rushifar 02:34 PM 09-30-17
作者: ShinDou:
睇黎真係賺好多喎﹖呢排狂出新角唔駛本咁既﹖又再出落印人 @@
白劍都做好咗個模,唔放出黎抽先係奇聞吧
minazuki 07:30 PM 09-30-17
作者: Dyhalt Rushifar:
白劍都做好咗個模,唔放出黎抽先係奇聞吧
今次咁樣分開抽其實幾核突
大家都係烙印AF、武器
但就另一個pool,冇特效,又唔係特別勁
佢真係好賺最少派個角色出黎啦
隔離game派完凸FFBE角
Dyhalt Rushifar 04:58 PM 10-01-17
作者: minazuki:
今次咁樣分開抽其實幾核突
大家都係烙印AF、武器
但就另一個pool,冇特效,又唔係特別勁
佢真係好賺最少派個角色出黎啦
隔離game派完凸FFBE角
頭兩part在下冇異議,始終贈券统一。
白鷹真係做得好核凸
minazuki 06:43 PM 10-02-17
咁多個ev又係復刻返無名花
明明同海賊師父冇關
minazuki 07:14 PM 10-02-17
第二次復刻:名もなき花
 1/15AP/EXP???/花5
 2/15AP/EXP???/花7
 3/20AP/EXP???/花10
 4/20AP/EXP???/花22
 5/20AP/EXP120/花23
 6/20AP/EXP140/花24
1ア/25AP/EXP160/花37
2ア/30AP/EXP180/花47
3ア/35AP/EXP200/花64
4ア/35AP/EXP220/花67
5ア/40AP/EXP240/花81
6ア/40AP/EXP260/花92

※ Alice、今期日替角色花+10 (S乙、正太、Rufus等)
minazuki 01:51 AM 10-03-17
塔已完

90 氷/無雷聖闇 無形 ヘドロイモ (デバフ耐性) 《 (A+B)+(A+B) → C+C+D+E → (D+D)+E+F 》
 A マジックブレイク デバフ魔 / B レジストブレイク デバフ抗 / C 回転 / D デバフ防 / E 全体プレス / F 炎

陣形
ASSIST後戰力94056
白麗10175攻冚包散技1
退魔7778攻晶劍技3
S乙6799攻派氷弓技5
傭兵F帝劍技1

打法
Turn 1-2 普攻
Turn 3 全爆技 (白麗要吸1次血)
Turn 4 普攻WIN

91 炎闇/無氷雷聖 ドラゴン バーサクドラゴン HP8,100k [毒]
 《 A+B+A → C+D → A+B+A → D+E 》 追加行動 +F+G (バフカウンター)
  A 二連クロー / B 雷 / C 全体麻痺ブレス / D 全体多段氷 / E 全体突撃
  F エンチャントスペル 回復405k+バフ全 / G 石化二連クロー

陣形
ASSIST後戰力94094
白麗10167攻王劍技4
退魔7778攻獄劍技2
S乙6746攻派煌弓技5
傭兵F7782攻帝劍技1

打法
Turn 1-2 普攻
Turn 3 全爆技WIN

隻野有buff counter,所以buff完一定要即秒,細力的都唔夠打。
好彩有炎絕大技4

92 雷/無炎氷聖闇 不死 ボロゴースト [毒凍暗]
 《 A+B+C → D+E → A+B+E → C+E 》 追加行動 +E (バフカウンター) ※ 凍結時 全行動なし(割り込み)
  A 射撃 / B 投球 / C 多段氷 / D 炎 / E 多段闇

陣形
白麗派雷劍技5
退魔派雷劍技5
奧丁帝劍技1
雷法SUB兩把凍結武

打法
每Turn上盲或凍結…Loop
等白麗Turn up完,再係退魔血精Turn爆技WIN

雷法萬歲!

另外弱雷降臨上級一樣可以上盲打
同埋無名花有隨機3倍
minazuki 07:22 PM 10-06-17
哈囉WIN都派4000石
睇返上年係一粒石都冇派
之後既半年記念先派得果1400石
真係豪太多
如果一開始就咁豪STEP pool根本唔使做到6星確定
儲左3個月,而加有5萬石
等勁AF+武器或者塔唔夠打先射都未遲
烙印大劍係勁,但分兩個pool仲有隻魔人+杖,搏唔過

至於重打,要再buildup返的基本野都要唔少時間
Player Rank升AP - 唔使次次瞓醒就爆AP,可以減少每日玩既次數 (係次數唔係時間)
唔同色既7星ORB - 冇裝ORB既勁AF同普通人分別唔大
防衛戰人 - 最少都要換蘿神,奧丁有大劍AF可以唔使既,始終而加防衛戰會換樹枝先
現有既AF人 - 白麗同S乙因為無屬,所以呢兩個都好有用(仲有2B,不過我冇ORB廢太多),而加新AF 9成係屬性專化
黃書同虹書 - 講真黃虹書我而加都缺緊,要慳住用
6星石 - 重打一次過抽N把6星武,6星石有排都唔會夠用
已經錯過左派既樹枝、金銀手環、3下6星特大武 - 呢幾樣野再加勁AF基本已夠打塔
大量水準備隨時不斷刷野 - 例如SG AP減半可以瘋狂刷orb兼升lv
ShinDou 07:49 PM 10-06-17
落印大劍佬唔止勁,直頭係屈喎,超絕技5白字都打其他任既大佬最尾果HIT都打到60幾萬1下既,我SUB只係裝2千1攻大劍同千6攻弓,全身得7千5攻

我覺得我而家個ACCOUNT已經勁過之前2B果個好多,我仲有把超絕技5火杖,法師AF都有ALICE,只係17日LOGIN咋

你有5萬幾夠射啦,我都係得13張落印飛咋麻,首抽有飛送,即係用左3千+11乘5千=5萬8石,已經2AF,5特效大劍,4特效杖

AP果度我好多時都唔得閒清,因為打緊4隻手機GAME同閃軌3,由得佢爆AP,得閒就打,就完活動唔夠時間先爆水,暫時都起碼拎得切D凸石

防衛戰唔打算換神羅利啦,我好少用得著佢,以前都好少用,樹枝我覺得可以慢慢黎,反正佢而家每個活動都2支

白麗呢D唔追啦,我覺得AF 1定愈出愈勁,睇落印就知,幾個月後分分鐘白麗已經冇人掛出黎,書我就淨係會升D會用既人,要拎石先會食,唔夠咪打下SIDE,雖然好燒AP,不過之前試過1排1步2AP

派特大3下技5應該都要有AF人加ORB先會有力,唔係既話分分鐘超絕技1都大力過佢﹖

LV呢D我唔打算衝,慢慢打都得,而家落印劍佬都LV70,67星ORB都係打GATE執石順便打咋
minazuki 10:01 PM 10-06-17
好彩就話姐
睇返對上我抽果幾次就知5萬石2個pool係搏唔過
呢的AF同武器都唔會復刻,冇ORB就係冇ORB,技5唔倒就技5唔倒

7500攻其實已經好高,再加專用orb已經8500
你睇我打塔都係得白麗一個過倒8000攻
用的舊6星或派武,又冇專用ORB好難過8000架
當然計埋ASSIST果的就會過

Alice冇專ORB同唔係聖屬其實一般,不過你有超絕技5其實ok (但你冇智杖、buff武?)
最近潛在更新真係令戰力加唔少
76對兄弟我已經可以第2Turn爆技秒仲爆左佢唔少血
之前仲要玩白麗吸2次血先岩岩夠打
所以我覺得你而加單靠落印同帝劍塔應該最少到80 (呢個係保守估計)
因為新系統令的人勁左太多,冇得直接同舊時比

派武主要食屬性
超絕大技1攻雖然高1000左右,但勁唔過派特大技5
有的超絕大技1仲寧舍渣,根本係伏黎
e.g.
冚包散技1倍率係13,技2係18.2 (我冇第2把氷劍先焗住用)
有的直頭技1得10.幾,技2就16.幾
但去到技3全部都係22.幾-24.幾
技5全部就一樣33.8
所以超絕大最少要有技2,最好有技3
得技1唔會比派武好,不過可以用黎做SUB

派特大技5係18.2,封印劍單體就高的19.24
目前淨計物理有雷2把、炎1把、氷1把
佢繼續派落去填補其他屬性職種只會令塔越易打

羅神我都冇乜點用,但如果佢出冇support既同職ev,咁羅神一定要出場
其他魔人實在太廢
ShinDou 10:17 PM 10-06-17
而家最煩既係冇神位AF,搞到要用1開波最廢既劍乙女,不過有把冰BUFF神劍俾佢用 XD

未有智杖,得王杖

潛在真係勁好多,落印劍佬我都未行晒好似都加左差唔多1千攻,不過降臨我未打到上級,3場中級得好少水

暫時我都唔打算打D派技5特大番黎用,都係1把得閒碎左佢算,太晒時間,而且攻太低做唔到SUB,超絕技1倍率可能低過佢少少,但攻高好多,分分鐘打出黎都係痛D XD

魔法人本身都係冇乜用啦,要用都係用物理,不過我有超絕技5杖又好難唔拎出黎用 XD
minazuki 10:24 PM 10-06-17
上級唔岩屬好難打
所以要用雷法上盲
你重打我都唔建議你升派技5
我的6星石多到用唔晒先升姐
但升爆肯定勁過超絕大技1
minazuki 06:53 PM 10-07-17
26張銀
Aluze x 2
垃圾榮劍 (技4)
絕冷刀

好彩有把絕冷刀可以俾我用下的6星石
好耐冇抽倒新武器
對上有新武器已經係冚包散果次
minazuki 09:05 PM 10-10-17
嵐の前の静けさ
退治 /15AP/EXP10 /良弓2
老婆1/15AP/EXP30 /良弓4
老婆2/15AP/EXP60 /良弓6
老婆3/20AP/EXP100/良弓20
老婆4/20AP/EXP110/良弓24
老婆5/25AP/EXP120/良弓36
裏初 /25AP・65AP/EXP140/良弓40
裏中 /30AP・78AP/EXP180/良弓54
裏上 /30AP・78AP/EXP220/良弓58
裏超 /35AP・91AP/EXP280/良弓74
裏神 /40AP・104AP/EXP340/良弓90

※ 良弓有隨機2倍,阿婆+25
※ 裏Boss位置:通常弱炎氷、右下弱氷、左下弱炎、左上弱聖、右上弱雷
Dyhalt Rushifar 02:21 PM 10-12-17
上級唔岩屬好難打
所以要用雷法上盲
你重打我都唔建議你升派技5
我的6星石多到用唔晒先升姐
但升爆肯定勁過超絕大技1
你好似有張圖係特大、超絕同LV倍表,有冇留底?ALL IN之後多咗特大5同超絕1、2想參詳下
minazuki 06:19 PM 10-12-17
作者: Dyhalt Rushifar:
你好似有張圖係特大、超絕同LV倍表,有冇留底?ALL IN之後多咗特大5同超絕1、2想參詳下

Dyhalt Rushifar 10:07 PM 10-12-17

サンキュー
Dyhalt Rushifar 05:38 PM 10-16-17
盾妹SKL唔錯,不過冇石抽
minazuki 06:09 PM 10-16-17
盾擋回血基本上我都冇玩成半年以上 (雷妹暴擊回血就更耐啦)
好似黑騎咁有吸敵,本身物防特高
最終擋倒都係要倒扣唔少
呢隻冇吸敵,想用佢回血就更難
要回血用吸魂ORB易好多
雖然機率低(7%),但一出倒就肯定回到血
如果佢LS係回狀態咁應該先會抽
因為個pool加左把闇杖落去
雖然而加我有Lezard,但Lezard冇ORB都係差的
同埋送券又係玩STEP武器生成,ALL IN冇so (除非有73000石)
而加5萬7石,下個月VP應該都唔會抽 (按經驗VP人都唔會太勁,而且一出出3個)
第一 ... 32 82 122 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 142  ... 最後

返回主題版面