Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-19-16, 07:02 PM   #926
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
早兩日在熊仔試過,都算係咁

最正的是可以按住面版來暫停消音,好方便

話有個mode可以只消除雜音,但保留人聲
就未試到效果如何
我返而想知X1000 無電係咪完全運作唔到

以前NC 500 用DAC 做降噪己經有前科

今次X1000 玩手勢操作, 無電咪要機都開唔到

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 09-20-16, 03:59 AM   #927
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
佢好似有跟條3.5MM線比你
冇電插佢應該會出聲啩...

唔知可以去邊度試

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線  
舊 09-20-16, 01:38 PM   #928
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
去 旺角熊仔 Jaben 試丫
佢收埋左,問佢先拎出來

https://m.facebook.com/story.php?sto...69387156415081

佢係有3.5跟,但冇電就應該冇聲
最好買之前問清楚

此篇文章於 09-20-16 01:45 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線  
舊 09-20-16, 02:32 PM   #929
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
平平地執左部DENON N2 CAS玩玩
喇叭細細又幾好聲
跟機條USB A-B好雞 , 有無朋友$200內有USB線介紹 ? : (

舊 09-23-16, 08:33 PM   #930
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
契約、いや接続完了だ! b

http://av.watch.impress.co.jp/docs/news/1021247.html

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 09-23-16, 10:34 PM   #931
KUTAR#

呢隻amazon可直送香港

有冇人要敗一隻?
雖然價位來講我覺得上坂すみれ同小倉唯送歌果隻吸引D
(我只是想要特典歌罷了 )

此篇文章於 09-24-16 12:30 AM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線  
舊 09-26-16, 07:48 PM   #932
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
訂左1000X
28號拎

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線  
舊 09-30-16, 04:04 PM   #933
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
33,633羊落完訂依家居然比人轉賣到接近5-6萬羊

舊 09-30-16, 05:00 PM   #934
KUTAR#

引用:
作者: ゆり 查看文章
33,633羊落完訂依家居然比人轉賣到接近5-6萬羊
上坂小倉果隻都炒緊
KUTAR# 目前離線  
舊 09-30-16, 05:16 PM   #935
ゆり

引用:
上坂小倉果隻都炒緊
咁依家打死都唔CANCEL

舊 09-30-16, 05:48 PM   #936
KUTAR#

引用:
咁依家打死都唔CANCEL
題外話

我見高登仔在amazon買DPX1會在機場打回頭
原因是DHL唔送有鋰電池的產品

所以我怕呢個內置電都會出事,改了地址去轉送公司
KUTAR# 目前離線  
舊 09-30-16, 10:52 PM   #937
ゆり

引用:
題外話

我見高登仔在amazon買DPX1會在機場打回頭
原因是DHL唔送有鋰電池的產品

所以我怕呢個內置電都會出事,改了地址去轉送公司
但今次森林可以直送,咁都唔得會彈?
由手機版發出
ゆり 目前離線  
舊 10-01-16, 12:08 PM   #938
KUTAR#

引用:
但今次森林可以直送,咁都唔得會彈?
由手機版發出
個高登仔都係用amazon直送
不過送海外 amazon 得 DHL

而 DHL 收貨後話有鋰電池後, 唔俾上機咁解
KUTAR# 目前離線  
舊 10-01-16, 03:45 PM   #939
ゆり

引用:
個高登仔都係用amazon直送
不過送海外 amazon 得 DHL

而 DHL 收貨後話有鋰電池後, 唔俾上機咁解
最後點?森林回收再寄過點定冇左一件事

舊 10-01-16, 09:59 PM   #940
KUTAR#

引用:
最後點?森林回收再寄過點定冇左一件事
好似係 order cancelled
KUTAR# 目前離線  
舊 10-05-16, 01:56 PM   #941
ゆり

引用:
好似係 order cancelled
耳機冇mon冇事既

轉運好貴 又要加番消費稅又加轉運費

搏下算

舊 10-25-16, 02:42 PM   #942
ゆり

http://www.e-earphone.jp/shopdetail/000000106704/

錢真好賺

舊 10-26-16, 11:19 AM   #943
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
有冇人知換3.5mm頭邊度好? 自換又買邊隻好, 見過有fd換頭有關節另到冇咁易斷線......

舊 10-26-16, 11:58 AM   #944
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: sgouki 查看文章
有冇人知換3.5mm頭邊度好? 自換又買邊隻好, 見過有fd換頭有關節另到冇咁易斷線......
換頭的話要平可以去鴨記排檔,想好D可以FB度search小修小寶
至於邊隻頭好就睇你想買幾錢,平靚正有Neutrik L頭大約$4x一粒,貴就有Oyadie、STAR金頭就一舊水左右,鍍銠/鍍銀就百幾不過好易花插位
teealpha 目前離線  
舊 10-26-16, 12:53 PM   #945
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
OK, THZ!!!

舊 11-09-16, 01:36 PM   #946
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
想問一下,有無師兄係massdrop買過CM耳機?因為而家佢做UE 18PRO好抵,想整一套返黎
但問題係點比耳印比massdrop個邊??
謝謝
sunhikari 目前離線  
舊 11-09-16, 11:32 PM   #947
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
作者: sunhikari 查看文章
想問一下,有無師兄係massdrop買過CM耳機?因為而家佢做UE 18PRO好抵,想整一套返黎
但問題係點比耳印比massdrop個邊??
謝謝
睇過隔嚟壇講落咗order後massdrop會叫你send張耳印相俾佢verify, ok先寄去UE做

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線  
舊 12-10-16, 01:18 PM   #948
Reishin
Feels good

3DS Friend Code1118 1586 3100
是咁的,之前抽獎中咗隻FXA7(無單),但條線用咗2個月都無就壞咗(間歇性會無咗聲)…

諗緊買過條原裝定換其他好

有無大大有建議,之前未玩過換線

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線  
舊 12-10-16, 01:41 PM   #949
KUTAR#

FXA7 個 mmcx 頭係特別廢的
我覺得是接觸不良比較多
而且佢個原裝盒太細,成日屈住個頭好唔得
我有朋友用了三個月,都經常失聲

如果都有朋友用MMCX 頭
可以借線來試下係唔係條線個公咀壞左

如果換了線都會斷聲,咁有可能係個乸出事
除非你好喜歡FXA7果味bass
我會建議你換牌子
KUTAR# 目前離線  
舊 12-12-16, 10:56 AM   #950
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: Reishin 查看文章
是咁的,之前抽獎中咗隻FXA7(無單),但條線用咗2個月都無就壞咗(間歇性會無咗聲)…

諗緊買過條原裝定換其他好

有無大大有建議,之前未玩過換線
引用:
FXA7 個 mmcx 頭係特別廢的
我覺得是接觸不良比較多
而且佢個原裝盒太細,成日屈住個頭好唔得
我有朋友用了三個月,都經常失聲

如果都有朋友用MMCX 頭
可以借線來試下係唔係條線個公咀壞左

如果換了線都會斷聲,咁有可能係個乸出事
除非你好喜歡FXA7果味bass
我會建議你換牌子
MMCX個設計真係唔係咁好,換線抆抆插插得多就好易出事,差在係睇下線果邊條針(條針定唔到響中間),定係耳機果邊個針套出事(針套合唔埋)

錫住用都只係叫減低風險,不過最好唔好成日甩佢,用平價MMCX插頭既線亦會增加針套出事風險

如果覺得我講唔啱聽的話可以當我危聳聽,不過我玩MMCX線玩到對SE-Master1有邊針套鬆開左要自己搵方法夾返埋,之後我就只係用返佢原庄線就算,怕怕
teealpha 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 05:03 AM

手機版 | APP版