Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
手提遊戲機討論版>トルネコの大冒険3 討論區
亞飛 10:17 PM 06-23-04
哈哈哈,我失蹤了一排...終於出現了!!!

出左la!
剛入手 $390,來貨價$370

夜d玩完,寫小報告

有關資料
bnature 11:19 AM 06-24-04
作者: 亞飛:
哈哈哈,我失蹤了一排...終於出現了!!!

出左la!
剛入手 $390,來貨價$370

夜d玩完,寫小報告

有關資料
哈哈,終於等到了
係邊到買平呀,知道0既可唔可以話聲我聽呀
亞飛 11:41 AM 06-24-04
死火la 好似冇人咩玩依隻game咁?
咁又係定價咁貴...

講番隻game先
一開save就有兩個mode你選擇: (其實睇說明書都有講)
1) 開始肥佬既大冒險 (Story Mode)
2) Extra Mode 可以自已選擇角色落迷宮

Story Mode未玩; Extra Mode 我揀左肥佬個仔玩左陣

呀仔唔可以裝備劍及盾, 只可以裝爪(狼人? ) 仲有用呀仔打怪
隻怪臨死前會入隊 跟住會幫手打怪 仲可以升埋lv (我試過擁有3隻slimes一隻蝙蝠)
每隻寵物頭上都有個心, 有顏色之分 (紅-> 黃 -> 灰 ->死)
俾怪獸打就會扣好感度
最麻煩係d寵物lv高了 會唔留係你身邊 自己係迷宮某一角落打怪 (可能用"命令"可改變他們的行動)

唉 小弟日文差得很 好多野都睇唔明 抱歉
JEREMY 12:57 PM 06-24-04
作者: 亞飛:
死火la 好似冇人咩玩依隻game咁?
咁又係定價咁貴...

講番隻game先
一開save就有兩個mode你選擇: (其實睇說明書都有講)
1) 開始肥佬既大冒險 (Story Mode)
2) Extra Mode 可以自已選擇角色落迷宮

Story Mode未玩; Extra Mode 我揀左肥佬個仔玩左陣

呀仔唔可以裝備劍及盾, 只可以裝爪(狼人? ) 仲有用呀仔打怪
隻怪臨死前會入隊 跟住會幫手打怪 仲可以升埋lv (我試過擁有3隻slimes一隻蝙蝠)
每隻寵物頭上都有個心, 有顏色之分 (紅-> 黃 -> 灰 ->死)
俾怪獸打就會扣好感度
最麻煩係d寵物lv高了 會唔留係你身邊 自己係迷宮某一角落打怪 (可能用"命令"可改變他們的行動)

唉 小弟日文差得很 好多野都睇唔明 抱歉
似乎幾好玩咁 唔知可以有幾多隻怪跟住呢
390.....太貴喇......
[妄想MODE]等佢落返300以下先入手 [/妄想MODE ]
bnature 01:46 PM 06-24-04
作者: JEREMY:
似乎幾好玩咁 唔知可以有幾多隻怪跟住呢
390.....太貴喇......
[妄想MODE]等佢落返300以下先入手 [/妄想MODE ]
我無記錯的話一個迷宮應該可以帶10隻怪
JEREMY 02:27 PM 06-24-04
請問點可以令d怪加入??
我用呀仔打,打左幾層,淨係得一隻加入過...
我成日殺死佢地 究竟點先可以令佢地加入??
MΛkubeX 03:04 PM 06-24-04
明天買..............肯定正過上集~!!!!

旺角邊到最平?thx ^^
木C 03:52 PM 06-24-04
GBA GAME貴到咁....Orz

不過都會捧場o既,話晒都係DQ...

請問,隻game係咪得1個save file用

(話說上集GBA 版就因為得1個save file,一個唔覺意就將那把+99金屬王劍掉了.......灰到想死... )
bnature 05:25 PM 06-24-04
請問點可以令d怪加入??
我用呀仔打,打左幾層,淨係得一隻加入過...
我成日殺死佢地 究竟點先可以令佢地加入??
一定要用阿仔雙手打死怪先會有機會加入
用杖呀,石頭打死係唔會加入的

遲些應該會有一些爪可以俾阿仔裝備,其中1隻可以令怪比較容易加入。
bnature 05:28 PM 06-24-04
作者: 木C:
GBA GAME貴到咁....Orz

不過都會捧場o既,話晒都係DQ...

請問,隻game係咪得1個save file用

(話說上集GBA 版就因為得1個save file,一個唔覺意就將那把+99金屬王劍掉了.......灰到想死... )
好似最少有兩個

但掉了的意思係洗左個save定係迷宮中掉了。如果是後者,呢一次都一樣無得救。因為一個冒險只可用一個save
JEREMY 10:01 PM 06-24-04
用sms stick黎backup 咁咪唔驚law~
bnature 10:20 PM 06-24-04
係~~
咁枝stick係邊到買呀

仲有,今日去曬旺角同黃金都唔見有
大家知唔知仲有邊到有呀?
JEREMY 10:21 PM 06-24-04
作者: bnature:
係~~
咁枝stick係邊到買呀
各game鋪都有得買

bnature 09:52 AM 06-25-04
各game鋪都有得買
咁要幾多錢到呀?
因為玩呢隻game時如果一唔小心就會白費心機呢!!
JEREMY 12:13 PM 06-25-04
作者: bnature:
咁要幾多錢到呀?
因為玩呢隻game時如果一唔小心就會白費心機呢!!
4m好似$48
8m好似$68

4m大約可以裝4個pokemon save

gamerroid 06:00 PM 06-25-04
請問gba版和ps2版有何分別?如果相差不遠的話,我寧願玩ps2版算了!!
MΛkubeX 06:44 PM 06-25-04
周街都冇得買...
蒼真 06:44 PM 06-25-04
作者: gamerroid:
請問gba版和ps2版有何分別?如果相差不遠的話,我寧願玩ps2版算了!!
無咩分別
bnature 09:00 PM 06-25-04
作者: 蒼真:
無咩分別
分別在於可以帶出街玩同係屋企玩

我都旺角,黃金及188搵過曬

全部都無呢~~~

如果大家見到邊到有的話記得同我講聲呀~
MΛkubeX 09:06 PM 06-25-04
我今日都係旺角,黃金,荃灣搵過...........................

都無
gamerroid 11:49 PM 06-25-04
通常好物都是無意中發現的。(經驗談)
bnature 12:24 AM 06-26-04
ai

我由20號開始就搵到而家
23號晚仲係未見旺角有,
點知24號一出就賣曬
聽講好多game舖都因為呢隻貴,所以入好少貨...

想玩都無得玩,唔通真係要我玩番PS2版
t-cup 06:37 PM 06-26-04
星期四, 萬利/淘大 都無
bnature 08:30 PM 06-26-04
由20號搵到而家都無,所以我決定唔搵了
隨緣啦
MΛkubeX 12:12 PM 06-27-04
完全冇................

冇引...
1 2 

返回主題版面