Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 
日本動漫畫討論版>榎宮祐「ノーゲーム・ノーライフ ゼロ」BD&DVD 発売中!
尼路 02:31 PM 05-30-14
作者: Van仔:
點解象棋咁多人彈/定唔明

根本個度 係強調 "無犯規就ok" 既遊戲, 同埋兩兄妹點去嘗試唔犯規取勝

我反而覺得依樣野明顯影射社會
因為本身以為真係捉象棋點知係咀炮戰略game,期待落差啦。感覺好似你睇睇下棋魂點知變左遊戲王咁……
Van仔 02:47 PM 05-30-14
作者: 尼路:
因為本身以為真係捉象棋點知係咀炮戰略game,期待落差啦。感覺好似你睇睇下棋魂點知變左遊戲王咁……
你們這些被重力拘束的愚蠢靈魂阿
GUSTAV 02:54 PM 05-30-14
點解象棋咁多人彈/定唔明

根本個度 係強調 "無犯規就ok" 既遊戲, 同埋兩兄妹點去嘗試唔犯規取勝

我反而覺得依樣野明顯影射社會
象棋RULE 我真係唔MIND

我MIND 既係佢係入面既行動我唔覺得有能力令到佢贏 佢贏到場比賽用嘴炮係冇問題 但佢既嘴炮入面無有力既支持
尼路 04:41 PM 05-30-14
你們這些被重力拘束的愚蠢靈魂阿
未到uc係咁架啦
casio 07:12 PM 05-30-14
作者: GUSTAV:
象棋RULE 我真係唔MIND

我MIND 既係佢係入面既行動我唔覺得有能力令到佢贏 佢贏到場比賽用嘴炮係冇問題 但佢既嘴炮入面無有力既支持

你覺得佢既嘴炮入面無有力既支持係因為你身邊無白係度
甚至後嚟某人都話空一直以嚟嘅計劃都漏洞百出,只要走錯一步都會輸清光
就算空自己都承認「只有我一個的話絕對會失敗,但如果是『  』的話就另當別論」
魔法之子 12:12 AM 05-31-14
重點係個形勢唔覺得空用戈D所謂既咀炮就會反制到
只可以講戈個反炒位做得唔合理
咀炮冇問題
但係戈個情況下唔似咀炮就會解決到
casio 06:19 PM 05-31-14
作者: 魔法之子:
重點係個形勢唔覺得空用戈D所謂既咀炮就會反制到
只可以講戈個反炒位做得唔合理
咀炮冇問題
但係戈個情況下唔似咀炮就會解決到
其實留意規則就會明白,棋子會依自己嘅意志判斷指揮者作為「王嘅資質」嚟行動
一般嚟講的確唔合理,但以「王」嚟講當時「親自斷後」嘅空的確比「藏身後方」嘅克拉米更具「王嘅風範」
嗰一場我覺得唯一問題係佢解釋黑棋嘅王自滅有D奇怪,如果將王自滅嘅理由改成黑王理解無勝算而自滅感覺會合理D
RPG之鬼 09:07 AM 06-02-14
終於睇完東部戰,真係精彩,動畫不會只得12集吧…至少都出埋個款遊戲先啦
梅佬 10:29 AM 06-02-14
作者: RPG之鬼:
終於睇完東部戰,真係精彩,動畫不會只得12集吧…至少都出埋個款遊戲先啦
一定會做埋,因為OP有狐耳。
果場根本係算到盡的計中計計後計。
細路翔 01:50 PM 06-04-14
睇依家d輕小說改編仲追求咩合理性

依套已經算正常邏輯無出咩大問題架啦

要吐糟既話,人類既反射神經就算最top class要控四隻滑鼠黎上google都有困難,更唔好講用黎打機
Kinny Riddle 01:38 AM 06-05-14
居然係因為同井口玩記憶黑白棋先臨時消失。我仲以為係同獸耳蘿莉玩完後既記憶被操縱後遺症。

即係對獸人種既對決仲未開始?要先行取得井口同能登既效力幫空白刺探敵方情報先作行動?

妹妹推理o個幕令我唸起Sherlock既Mind Palace。
亍 ◣ 08:27 AM 06-05-14
好趕的一集,都未明個game已經完了......不過又唔可以拉成兩集..........
pet3 09:09 AM 06-05-14
作者: 亍 ◣:
好趕的一集,都未明個game已經完了......不過又唔可以拉成兩集..........
這段小說的長度其實好長
足夠其他動畫做2-3集
細路翔 09:17 AM 06-05-14
比花田搞係咁架啦
teealpha 09:30 AM 06-05-14
這予告的NETA是ヨヨ王女了吧…
casio 10:09 AM 06-05-14
小說第五同第六卷都好精彩
特別係第六卷,講大戰時期,有關十六種族嘅秘密,十六種點解都無人類種當時嘅記錄,特圖點解可以當最後贏家,信息量超大
另外睇完第六卷我明白特圖CV點解係釘宮了

作者: Kinny Riddle:
居然係因為同井口玩記憶黑白棋先臨時消失。我仲以為係同獸耳蘿莉玩完後既記憶被操縱後遺症。

即係對獸人種既對決仲未開始?要先行取得井口同能登既效力幫空白刺探敵方情報先作行動?

妹妹推理o個幕令我唸起Sherlock既Mind Palace。
對獸人種既對決下集先開始,另外克拉米同菲嘅存在唔係你諗咁簡單,畢竟某種意義上克拉米已經比白更了解空
梅佬 10:17 AM 06-05-14

空白贏左黑白棋時已經將死晒成個獸人種。
J+1 11:39 AM 06-05-14
作者: casio:

又係女? 又變後宮?
由手機版發出
casio 11:53 AM 06-05-14
作者: J+1:
又係女? 又變後宮?
由手機版發出
神靈種貌似沒性別,但特圖完全係一隻傲嬌
RPG之鬼 12:41 PM 06-05-14
小說第五同第六卷都好精彩
特別係第六卷,講大戰時期,有關十六種族嘅秘密,十六種點解都無人類種當時嘅記錄,特圖點解可以當最後贏家,信息量超大

對獸人種既對決下集先開始,另外克拉米同菲嘅存在唔係你諗咁簡單,畢竟某種意義上克拉米已經比白更了解空
第4冊已經十分精彩,笑死,居然玩心○回憶
不過唔明點解會有兩種遊戲出黎?同埋人類種必定是輸家
如果佢冇24集,實在太可惜,這段○跳回憶,同先前的85、54、85戰鬥力都好想動畫化
pet3 12:46 PM 06-05-14
如果佢冇24集,實在太可惜,這段○跳回憶,同先前的85、54、85戰鬥力都好想動畫化
因為人種基礎性能太低
不能用魔法就算了
但連別人用也0感知
玩其他遊戲又輸身體能力

只有被天選上的天才能這樣反攻

空是能用努力追上白的人,但其實能做到這種程度也已經是天才了( 白是超天才)

米米是因為有森種強者幫忙

--------------------------------------
動畫沒了我最想看的嘴炮
大奶: QAQ 能放過米米嗎 ?
白: 如果是你贏時 我這樣請求 你會放過兄嗎 ?
casio 01:23 PM 06-05-14

第4卷

本身進入王女嘅夢已經係一個遊戲,而贏嘅係王女所有一切
但係海棲種之後提出只要叫醒王女就可以得到海棲種的資源供給
而問題在於其實海棲種根本唔需要落第二份注,因為進入王女嘅夢其實唔需要得到其他海棲種同意
所以同海棲種下注叫醒王女就成為第二個遊戲
亦都即係空後嚟所講身為騎師不僅要親自落場,仲被迫將全部身家押係自己身上
至於人類種必定係輸家,係因為人類種無精靈迴廊,強如吉普莉爾都中王女的迷惑,抗魔0嘅人類種就更加唔使講

Kinny Riddle 05:05 PM 06-05-14
作者: 梅佬:
空白贏左黑白棋時已經將死晒成個獸人種。
即係對決左?定係你指空上集佈既局已經將獸人種逼入死角?

19號井口同精靈上黎挑機,21號妹妹等人起身食冇左20號既記憶,要靠搵線索線搵翻哥哥兼嬴埋黑白棋。

互相交換記憶後,空咁就多左一個後宮。加埋可以隨心隨意地操控精靈既記憶,變相即係可以任唔嬲。(話o西精靈自己都話空對佢做乜都得,D薄本作者仲唔開始做野? )
casio 05:08 PM 06-05-14
即係對決左?定係你指空上集佈既局已經將獸人種逼入死角?

19號井口同精靈上黎挑機,21號妹妹等人起身食冇左20號既記憶,要靠搵線索線搵翻哥哥兼嬴埋黑白棋。

互相交換記憶後,空咁就多左一個後宮。加埋可以隨心隨意地操控精靈既記憶,變相即係可以任唔嬲。(話o西精靈自己都話空對佢做乜都得,D薄本作者仲唔開始做野? )
其實小說講明只修改一個記憶
pet3 05:17 PM 06-05-14
其實小說講明只修改一個記憶
動畫也只講了修改一次

因為當提出要求後
就不能更改

動畫提出的是一個
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 

返回主題版面