Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-03-08, 02:49 PM   #51
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
有d 地方唔明,
「她」係九月二日放完工去石澳同朋友食飯、然後果晚十二點知爸爸有事先去探佢?
而「他」又知佢去左石澳約會,點解會知o既?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線  
舊 09-03-08, 06:05 PM   #52
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
夜訓會有黑眼圈架 你要靚呀
你第日要返工呀.......
沒關係,反正每晚工作到天亮...
Diana 目前離線  
舊 09-03-08, 10:30 PM   #53
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Middle 查看文章
有d 地方唔明,
「她」係九月二日放完工去石澳同朋友食飯、然後果晚十二點知爸爸有事先去探佢?
而「他」又知佢去左石澳約會,點解會知o既?
細說
收工->1130
去醫院->1215
11:30-12:10同事食飯
試問一個咁重視屋企人既人點會仲有心機同人食飯?
呢個大話太假
1215佢CALL我 講9月1X號有人約佢去BBQ
如果屋企人有事仲點會有心機約定去玩?
到左2點幾打比佢完全唔聽仲關手提
第2朝打比佢又係唔聽,又係關埋機
失蹤左,加埋好多原因大約都知道咩事
當中仲有好多細節講唔清。。
POKA 目前離線  
舊 09-03-08, 11:00 PM   #54
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: POKA 查看文章
細說
收工->1130
去醫院->1215
11:30-12:10同事食飯
試問一個咁重視屋企人既人點會仲有心機同人食飯?
呢個大話太假
1215佢CALL我 講9月1X號有人約佢去BBQ
如果屋企人有事仲點會有心機約定去玩?
到左2點幾打比佢完全唔聽仲關手提
第2朝打比佢又係唔聽,又係關埋機
失蹤左,加埋好多原因大約都知道咩事
當中仲有好多細節講唔清。。
唔,佢屋企人咩病?
你認為係真有病定無病?

Middle 目前離線  
舊 09-03-08, 11:26 PM   #55
JENOVA
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
唉...我宜家都係呢個心情

雖然她與我出街仲有拖手...但係宜家基本上只有我致電給她
她不再說一句關心我既說話

我現在覺得自己是在對牛彈琴

舊 09-04-08, 08:21 PM   #56
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: JENOVA 查看文章

咁你覺得個死因係咩呢

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 09-04-08, 08:57 PM   #57
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:

出街仲拖手...也許只是假像來吧....?
只有你致電給她...也許...只有你想找她...她不想找你吧?
絕對明白你們的心情...女友突然間的改變實在太難受了...
放下好還是勉強握緊?放下才是最好的(本人認為)
iu fu pig 目前離線  
舊 09-05-08, 03:30 AM   #58
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:

朋友
有時一隻手掌拍唔響的

係你覺得佢對你態度變冷時
回想下自己對佢又有冇唔同到

舊 09-10-08, 02:57 PM   #59
Diana

在眾多追求者,在真正希望確定與我開始的,我都會提出3個問題,讓對方回家好好的想,我是否真的是你所想的戀愛對象:
1)每當我辛苦到失常的時候,隨時離走香港到國外玩玩,你有能力(有時間、體力及自費出國遊玩的經濟能力)嗎?
2)你能夠忍受永遠你放假我都在忙,沒時間陪你、而我永遠沒有香港的放假時間嗎?
3)你能夠不妒忌我的客人們的愛意,即使一星期、一個月什至一般長時間,連續為我的客人(男、女)有貼心、用心的身體接觸、跟他/她們吃飯還你的多、他/她們的心、身了解得比了解你還多?

... ...
結果是... ...
得到最多的答案:
‧不要做不行嗎?難道我養不起妳嗎?
‧我不希望看見妳這讓辛苦,我絕對可以讓妳幸福
‧沒關係,我只在妳需要我的時間守護在妳身旁

---
可是我是拒絶了...
昨天簽了大約,
5年...
話長唔長,話短唔短,但可足夠讓人慢性中毒而死...

昨天執筆簽約的時候,心裡總算著:
[我已經嫁了,嫁給了我事業、與將自身美麗交我的人戀愛...]
---
---
Diana 目前離線  
舊 09-10-08, 08:48 PM   #60
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

那我就是你其中一個情人了

藍莓咖啡 目前離線  
舊 09-10-08, 09:33 PM   #61
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
應該是
職業已經變為你的情人了
那也是好事情

舊 09-11-08, 03:40 PM   #62
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
在眾多追求者,在真正希望確定與我開始的,我都會提出3個問題,讓對方回家好好的想,我是否真的是你所想的戀愛對象:
1)每當我辛苦到失常的時候,隨時離走香港到國外玩玩,你有能力(有時間、體力及自費出國遊玩的經濟能力)嗎?
2)你能夠忍受永遠你放假我都在忙,沒時間陪你、而我永遠沒有香港的放假時間嗎?
3)你能夠不妒忌我的客人們的愛意,即使一星期、一個月什至一般長時間,連續為我的客人(男、女)有貼心、用心的身體接觸、跟他/她們吃飯還你的多、他/她們的心、身了解得比了解你還多?

... ...
結果是... ...
得到最多的答案:
‧不要做不行嗎?難道我養不起妳嗎?
‧我不希望看見妳這讓辛苦,我絕對可以讓妳幸福
‧沒關係,我只在妳需要我的時間守護在妳身旁

---
可是我是拒絶了...
昨天簽了大約,
5年...
話長唔長,話短唔短,但可足夠讓人慢性中毒而死...

昨天執筆簽約的時候,心裡總算著:
[我已經嫁了,嫁給了我事業、與將自身美麗交我的人戀愛...]
---
---
本來你果幾個問題我都冇問題.....不過我相信不符合你的條件吧.....錢又揾得唔多,又唔靚仔,又冇幽默感....

舊 09-11-08, 03:47 PM   #63
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: Norm 查看文章
本來你果幾個問題我都冇問題.....不過我相信不符合你的條件吧.....錢又揾得唔多,又唔靚仔,又冇幽默感....
我o既睇法反而是...

我就唔會去改變我自己去遷就你, even 大家有意思又如何.. 你最好每一樣都做足, 我就可以跟你談戀愛咁.

t-cup 目前離線  
舊 09-11-08, 05:33 PM   #64
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: t-cup 查看文章
我o既睇法反而是...

我就唔會去改變我自己去遷就你, even 大家有意思又如何.. 你最好每一樣都做足, 我就可以跟你談戀愛咁.
不過我覺得,佢提出既野,如果係覺得都feel comfortable既.....又真係幾愛佢呢....

舊 09-11-08, 05:52 PM   #65
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
3個critiria加埋=痛苦就走去玩,唔痛苦就日日做野,見客=自己一個已經活得好開心
自己唔打算俾人加隻腳入黎o者...沒必要講到嫁了給工作那麼痛苦吧~

舊 09-12-08, 12:00 AM   #66
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
恭喜芭比嫁得出~~
5年之約後可能變成超級富商
POKA 目前離線  
舊 09-12-08, 12:52 AM   #67
Diana

引用:
作者: POKA 查看文章
恭喜芭比嫁得出~~
5年之約後可能變成超級富商
(成)你貴言

引用:
作者: 忍者 查看文章
3個critiria加埋=痛苦就走去玩,唔痛苦就日日做野,見客=自己一個已經活得好開心
自己唔打算俾人加隻腳入黎o者...沒必要講到嫁了給工作那麼痛苦吧~
我工作的確有小小辛苦,但有邊份工唔辛苦呢~不過我好enjoy呢份事業,我會繼續做好呢份工

引用:
不過我覺得,佢提出既野,如果係覺得都feel comfortable既.....又真係幾愛佢呢....
真係有...曾經...可是就是過不了尊嚴這一關,就是沒法接受我愈來愈強...

引用:
作者: t-cup 查看文章
我o既睇法反而是...

類同吧...因為我很自私... ...曾經傷過,所以現在更自私... ...

引用:
靚仔唔係戀愛的基準,我以前的男友都[絶不靚仔],並且非常肥

引用:
我會好好保護妳的美麗
Diana 目前離線  
舊 09-13-08, 01:20 AM   #68
如月釋臣
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
芭比小姐,希望妳能嫁到一個如意郎君~~
5年之約後事業愛情兩得意~~
如月釋臣 目前離線  
舊 09-15-08, 01:36 PM   #69
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
芭比, 有時人同人相處, 係講磨合既者
而家未有mr right出現, 或者未係時候
可能係聽日就出現, 又或者係遲多三五七年先出現
冇人知

但我相信我所見過的芭比, 該會有人賞識的, 總沒有錯
綾小路雷太 目前離線  
舊 09-18-08, 08:17 PM   #70
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
作曲:陶吉吉
填詞:黃偉文
編曲:陶吉吉
監製:陶吉吉

KATRINA 若想哭 可借膊頭你
如何放心得了你 明天我再回來 等你
KATRINA 明天他 終會發現你吧
如看守天使那樣美 等下去吧 IT'S OK IT'S OK

*殘忍的單戀 非你專利 我卻在這裡照顧你
 如果比辛酸 怎跟我比
 我愛慕的 卻是我知己 真喜歡你
 尚要借你暗戀他去接近你 才可悲
(我愛自己 也未愛得起 應該最謙卑
 但我卻要妄想一世保護你 才可悲)*

KATRINA 如一生 只有70歲
已快將一半了 戀愛卻無期
何時心死? 還期望他喜歡你
誰會這麼的不服氣?竟有個人 陪你一起 就似你
REPEAT*

殘忍的單戀 非你專利 我覺悟一定晚過你
如果比辛酸 怎跟我比
我愛自己 也未愛得起 痛也不淒美
但我卻要妄想一世保護你 才可悲

KATRINA
=========================

自從分手之後...
已經有幾個月無同佢傾過計
上一次聯絡都只係我8月生日時o既一個生日msg
當時都只係收到句生日快樂...無其他對話....

尚要借你暗戀他去接近你 才可悲

近來從佢blog得知佢唔開心
於是乘機去關懷下佢
聽住佢講另一個男人
聽住佢講佢唔開心
聽住佢鑽牛角尖

好想可以同佢講唔好再諗個男人...
好想可以講得出口話佢知我仲好愛佢...
簡單一句I am be with you都講唔出口...
但係...如果講出口...我驚以後連關心佢都做唔到
分手時佢好明確咁講過做返朋友
一次踩過界, 換來係幾個月的斷絕來往

但我卻要妄想一世保護你 才可悲

==========================

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 10-03-08, 10:02 PM   #71
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

彷彿每次談戀愛 都會有一個年半的關卡
其實我本來並無特別去在意 只是每次出問題後回想起
原來跟某某一起已經一年有半了。
之前即使有跨越年半的例外 都只是我執意去延長 自欺欺人
現實則是心早就死了 卻仍執意苟延殘喘
看看月曆 原來已經一年又七個月
難怪自上個月起就心事重重 又突然擔心許許多多的以後
到底是我潛意識裡有什麼壞掉了 抑或都是巧合?
也許心底裡有些陰影?

好像我如何苦心經營 這個年半還是會出現似的
我身體裡到底有什麼不對勁的東西?
為何我總以為自己不會幸福 不配過得幸福
我明明就活得很寫意 心裡面那個虛空的洞洞到底是怎麼一回事?
既然物質不能討好我
那到底,我又缺了什麼?
無論我用什麼束縛綑綁自己 結果都一樣嗎?

倘若我真的平安無事渡過了這個年半
還會有下一個「年半」嗎

藍莓咖啡 目前離線  
舊 10-22-08, 10:56 PM   #72
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
我最討厭追車了。

這是一個令人頭痛不已的經驗:剛剛在外飲飽食醉,只想及早歸家痛快一睡。然後,呀呀.....前面十米多不就是要乖坐的那輪公車嗎?
好了,問題來了,該怎樣做好?要追嗎.....好像不太可行,看那上車的人也差不多完了,再快也趕不及吧,而且那剛吃下滿肚子的東西,跑起來的話帶動它們在胃內跳的士高就不妙了.....算了!有的是時間,等下一輪車就好!

但,慢慢地走了幾米.....哎呀呀,人龍好像還是上不完似的,而且公車司機好像還沒有開車意慾.....怎樣?看起上來,還是追的好吧?
再走兩三米.....呀呀,還沒開出呢?該怎麼辦?心內覺得,公車遲遲不走,該是為了等自己吧.....於是咬咬牙關,跑!

但,問題又來了.....跑至車尾時,呀呀~~~~他媽的!公車開走了!

這時,獨自一人站在公車站,面上汗水不斷冒出.....更可恨的是,這時間胃內的東西開始抗議剛剛的那輛跑動了。

這真是個令人不快的經驗。

有時候,靜下來沉思,追求女孩,「追女仔」,倒是和追車有點相似。

女孩像公車.....他遠遠看到她,便令你按耐不住追上去的衝動。
男孩們,冷靜一點的,總算耐住性子不敢白白追上去,先靜觀其變吧.....但再走近一點,呀呀,怎麼辦?越近越有衝動想追求下去,而且那個佳人,就和那公車一樣,還是靜靜停在那兒,無言間好像在說:來呀,我正在等著你呢。

左思右想.....好吧,鼓起勇氣,上吧!

男孩這樣想著,終於認真的追上去了.....但,結果大家也想像到,快要追到時,呀呀~~~~女孩走了,只留下那一點秋波,就像公車留下的廢氣味一樣,那管你追上去時令你冒了多大的痛苦。

當然,痛苦過後,男人們看到另一輪女.....呀不,下一輛公車來了,好漢們早已急不及待,紛紛向公車跑去.....

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線  
舊 10-23-08, 09:38 PM   #73
Middle
Moderator
K歌之王

這樣比喻也幾有趣。
但當終於可以坐上去時、他又會有些甚麼感想呢?
會不會發現,自己原來並不是想乘上那一輛公車......

Middle 目前離線  
舊 10-24-08, 09:41 AM   #74
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Middle 查看文章
這樣比喻也幾有趣。
但當終於可以坐上去時、他又會有些甚麼感想呢?
會不會發現,自己原來並不是想乘上那一輛公車......
有道理,
所以下一篇可能會出<<搭錯車>>,
又或者<<中途落/跳車篇>>......

亦有friend指出過,
追唔到公車,搭的士咪得囉,
又一次證明有$$的確係唔需要「追」呢個事實,唉~~

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線  
舊 10-24-08, 06:21 PM   #75
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
為愛情受傷,無比動聽!!