Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-09-19, 01:48 PM   #126
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: ~蛙蛙~ 查看文章
首先佢無做錯, 因為當年GAF版規對有少少踩界既字都全部當粗口, 只係你唔了解狀況姐
膠, 7 呢d解禁都係綠茶大上任之後既事, 仲有個嚴d既A.mod架(我諗老少少既會員明既)
粗口定義嚴寬視各版規而定我可以理解,我接受唔到嘅係佢連警告都冇句就直接ban人,然後就拍拍籮柚彩你老味果種目中無人態度。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-19, 05:49 PM   #127
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
粗口定義嚴寬視各版規而定我可以理解,我接受唔到嘅係佢連警告都冇句就直接ban人,然後就拍拍籮柚彩你老味果種目中無人態度。
一向都冇警告架喎 唔係第一日 睇黎你要問一問人某前任A.mod係點啦
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-19, 09:53 AM   #128
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
路過留名

FORUM沒落真係大势所趨...
不過都仲有佢既價值既, 好似一個Page可以整合哂D料, 又可以比任何人留言補充咁
唔同social media/即時通訊軟件, Forum既料係Search engine又可以搵到, 又唔怕洗走得太快

其實呢到已經好過好多輪為"下載區"既FORUM...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-19, 10:14 AM   #129
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
其實轉lihkg/hkgolden o個種"無限look"瀏覽方式
應該會有返o的生氣
hkg轉o左之後感覺係多人o左

同埋呢度太小圈子化
個個都3萬以上post
新人見到更加無力做cd-rom算
收埋個頭銜同post數都有幫助

lihkg同hkg睇唔到個個都可以加把口
由手機版發出
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-19, 05:05 PM   #130
神鋼重工
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: jos 查看文章
其實轉lihkg/hkgolden o個種"無限look"瀏覽方式
應該會有返o的生氣
hkg轉o左之後感覺係多人o左

同埋呢度太小圈子化
個個都3萬以上post
新人見到更加無力做cd-rom算
收埋個頭銜同post數都有幫助

lihkg同hkg睇唔到個個都可以加把口
由手機版發出
我呢啲長年cd-rom真係唔知點搭咀
反而高登易搭咀好多,連登果邊冇A/C
神鋼重工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 02:20 PM   #131
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
我都 keep 住日日上來 , 不過我一直以來都係CD-ROM.

最鍾意呢度比出面係比較理性討論 , 冇咩小朋友.
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 03:18 PM   #132
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: 神鋼重工 查看文章
我呢啲長年cd-rom真係唔知點搭咀
反而高登易搭咀好多,連登果邊冇A/C
ACG 版都還好
水區個吹水post 係唔會有人理新人
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 08:16 PM   #133
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
路過~~
基本只係ACG版出入~
依家入黎都係check下新news
討論留言少之又少....
有d未睇既動漫入post又怕比人劇透
不過大家都用隱藏的確好好 (復活的lulu仲未睇.....haa)
葉老頭 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 08:20 PM   #134
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
劇透處理方面哩度好好了大多數人好守規矩

其他地方圖透標題透A作品串透B作品
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 09:51 PM   #135
gingq7

註冊日期: May 2008
呢度近一兩年明顯少左好多post, 以前動畫版都有人討論吓新番, 近一年好似消失晒
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 11:06 PM   #136
Rv250

註冊日期: Aug 2002
一向唔活躍, ,不過每日都有上, 各類新聞都睇吓
動畫好耐以前一季會睇3或4套新番, 減到而家一套
至於裏番一年都應該有兩套?加埋都冇40分鐘

此篇文章於 06-13-19 12:16 AM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 11:18 PM   #137
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
仲日日都有上GAF,不過冇出聲既路過

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 09:40 AM   #138
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇少左好多新番而家一季都係睇得三四套
一堆輕改見到名已經唔想睇
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 10:04 AM   #139
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
睇少左好多新番而家一季都係睇得三四套
一堆輕改見到名已經唔想睇
由手機版發出
成堆都係2世界, 叫人點睇

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 10:10 AM   #140
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: harakuma 查看文章
成堆都係2世界, 叫人點睇
異世界淨係睇「這個美好世界」(依家等緊隻GAME出,希望一樣好笑),起碼可以笑下
其他嗰啲LV999打LV1嘅真係睇到悶
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-19, 11:30 AM   #141
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
見到吹水區條thread 過咗2年都未爆 感覺有啲唏噓

明明以前轉眼間又開新thread

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-19, 01:49 AM   #142
AE86(Turneo)
知足常樂

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDCTH225
XBox Live GamertagCTH1989
而家都仲每日keep住上黎,但真係少左出post

利物浦~!!!You'll never walk alone
AE86(Turneo) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-19, 06:18 AM   #143
manpower893
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
老野入黎say個hi

舊 07-31-19, 12:29 AM   #144
yaya

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
最鍾意呢度比出面係比較理性討論

~其他恕skip~

加上唔俾用粗口, 或多或少可以減少雙方「激化」嘅機會

另外, 唔知其他會員係咪都一樣
我就見到以下sponsor link喺條thread中間:
引用:
日本製女性專用養髮液!41歲男性使用後的結果是…
超衝擊必看!40歲禿頭男子挑戰…日本製女性專用養髮液…
Sponsored XXX
GAF年齡層真係40歲??
定係scan咗條thread內d keyword???
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-19, 01:01 AM   #145
yaya

註冊日期: Jan 2005
[Update]
剛剛再去TV game版:
http://www.gaforum.org/forumdisplay.php?f=9

堆topic中間個sponsor link就係:
引用:
偷偷告訴妳...小胸救星 大兩cup的秘密
xxxx這個夏天就要讓你魅力upup 即刻擁有妳的專屬內在升級密技
Sponsored xxxx
所以............
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-19, 06:43 PM   #146
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: yaya 查看文章

加上唔俾用粗口, 或多或少可以減少雙方「激化」嘅機會

另外, 唔知其他會員係咪都一樣
我就見到以下sponsor link喺條thread中間:

GAF年齡層真係40歲??
定係scan咗條thread內d keyword???
30至40歲

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-19, 11:50 AM   #147
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
我好耐冇上黎⋯
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:44 PM