Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-16-15, 01:25 AM   #226
field11
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2009
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
感謝測試。有時間我又試下我個d先。
DOA個支,個底新加既L3、R3可唔可以拆出黎?
(定會長時間頂住?)

用落PS3,個Start、Select去左邊個掣(玄)道?
拆唔到.
START = OPTION
SELECT = SHARE , 喺右邊面最前果粒制.

個PS制收左喺右邊之後唔係太方便禁, 好多時要摸幾秒先搵到.
field11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 01:51 AM   #227
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
PS3版暫時save online match replay會save左兩個replay files (舊bug重現?)

CPU好似多左起身側移 (Arcade最Easy),但有次明明兩個人企係道,兩個人變左打空氣。(唔係對住同一個2D plane)

此篇文章於 02-16-15 01:55 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 03:20 AM   #228
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
你邊支?
最便宜的hori RAP 3
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 04:12 AM   #229
DOA xA2raeL
Insane Gamer
DOA玩家

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDxA2RAELo
XBox Live GamertagxA2raeL
stream到4點 訓orz
講真 唔知用唔慣dual shock4定點 33 412346 飯鋼果d成日轉唔到 又錯判 搞到我都唔敢izuna人
sarah 33h+k又係成日變左3h+k
雷道623p 3同p要同步按果招又係好難出 可能未用慣。。 可能。。

此篇文章於 02-16-15 09:53 AM 被 DOA xA2raeL 編輯。
DOA xA2raeL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 01:25 PM   #230
ComeLOLoh

Honoka 3K,4K,P+K, K 簡直係抄Street Fighter既陽。

舊 02-16-15, 02:18 PM   #231
horhor

註冊日期: Aug 2005
引用:
日文Game Option 入面Set。歐版都係。否則唔會聽到d外國人話prefer 選日文配音黎聽多d。

我想問,係咪即係歐版都有日文配音同字幕?

歐版$238,真係好吸引~
horhor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 03:06 PM   #232
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: horhor 查看文章

根據DOA5(無印)的經驗, 應該係
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 03:13 PM   #233
jk5
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk

[電玩]《PS4》Dead or Alive 5 Last Round!?Really?定係PS4第1 round! 2015-2-16
http://jk5tudio.blogspot.com/2015/02...eallyps41.html

From行貨說明紙:

PS4 DOA5LR 繼承 PS3 DOA5U:
1. PS3,安裝最新修正程式 ※安裝修正程式於Ultimate的話,即升級為Last Round;
2. PS3,Dead or Alive 5 Last Round的主選單(Option) 按□,將保存資料上傳至網路;
3. PS4,Dead or Alive 5 Last Round 於可連線至網路的狀態下啟動。繼承保存資料的話,可以繼承解鎖的服裝、稱號、STORY的過關狀況等進行遊戲。 ※先製作PS4 DOA5LR保存資料的話,無法繼承保存資料。請先將保存資料刪除後,依據以上步驟進行。

※ PS4 DOARLR online對戰,係必需 PSN+!

JK

此篇文章於 02-16-15 04:06 PM 被 jk5 編輯。
jk5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 03:18 PM   #234
ComeLOLoh

引用:

一向都有。
之前歐洲Koei-Tecmo 網上show隻game用英文配音,之後個個叫佢轉番做日文。
不過,DLC你用歐版既話,就要用番歐洲PSN account。
唔理DLC,只係試下,玩兩、三下既歐版無問題喎。
SEGA Virtua Fighter人物就Jacky, Sarah所有版本永遠都係講英文,Akira, Pai就所有版本永遠講日文。
(呢個問題次次都有人問,答案次次都係一樣有。Option度set)

KOEI TECMO EUROPE LTD. Youtube channel:

此篇文章於 02-16-15 03:25 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
舊 02-16-15, 03:49 PM   #235
horhor

註冊日期: Aug 2005
引用:
一向都有。
之前歐洲Koei-Tecmo 網上show隻game用英文配音,之後個個叫佢轉番做日文。
不過,DLC你用歐版既話,就要用番歐洲PSN account。
唔理DLC,只係試下,玩兩、三下既歐版無問題喎。
SEGA Virtua Fighter人物就Jacky, Sarah所有版本永遠都係講英文,Akira, Pai就所有版本永遠講日文。
(呢個問題次次都有人問,答案次次都係一樣有。Option度set)
多謝你詳盡解釋~ :3

想問多句,我用緊香港PSN Account,如果我買歐版,係咪一定要買返歐版DLC? 定係跟PSN Account嘅地區嘅offer?

希望你明我講乜 hahaha 謝謝~
horhor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 04:02 PM   #236
ComeLOLoh

引用:
多謝你詳盡解釋~ :3

想問多句,我用緊香港PSN Account,如果我買歐版,係咪一定要買返歐版DLC? 定係跟PSN Account嘅地區嘅offer?

希望你明我講乜 hahaha 謝謝~
歐版DLC。去歐洲PSN地區(如英國)買黎download。
健議最好用番歐洲account。
因如果你想PS3,過data up PS4版本既,你個account兩邊要一樣。
另外歐洲PSN過往比較麻煩,d DLC成日搞亂。要fix。

唔理DLC、要PS3 upload PS4既就唔洗理。

Catalog update等等都要去用番歐版。香港PSN所有野你隻歐版唔保証用到。

此篇文章於 02-16-15 04:08 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
舊 02-16-15, 04:04 PM   #237
DOA xA2raeL
DOA玩家

番去苦練dual shock4
舊 02-16-15, 04:29 PM   #238
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: DOA xA2raeL 查看文章
番去苦練dual shock4
買過個手制好過啦!

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 04:50 PM   #239
DOA xA2raeL
DOA玩家

我想要類似360dpad既手制
舊 02-16-15, 06:26 PM   #240
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
我想要類似360dpad既手制
我都是,有冇推介?

舊 02-16-15, 06:33 PM   #241
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: kog 查看文章
我都是,有冇推介?
你唔係玩360咩
舊 02-16-15, 06:56 PM   #242
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
你唔係玩360咩
最先是我話玩ps4,你話玩xbox one ....

舊 02-16-15, 07:03 PM   #243
DOA xA2raeL
DOA玩家

ps4.好多香港新手打rank XD
吸經中 好正

我諗諗下都係接受現實 都冇乜亞洲人打xbox doa

依家有冇巴打有game (ps4)? 開房玩啦 金匙二零一四? 春麗先生?

此篇文章於 02-16-15 10:08 PM 被 DOA xA2raeL 編輯。
舊 02-16-15, 10:05 PM   #244
man05
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
見有個Hori「Dead or Alive Last Round」PS3 / PS4專用格鬥掣, 有冇人知幾錢?
不知好唔好用?
man05 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-15, 10:11 PM   #245
jk5
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
引用:
吸經中 好正

依家有冇巴打有game (ps4)? 開房玩啦 金匙二零一四? 春麗先生?
我等HKPSN有得UP [PS3]DOA5U > [PS3]DOA5LR > [PS3] Upload save > download save [PS4] > [PS4]DOA5LR.

JK

舊 02-16-15, 10:26 PM   #246
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: jk5 查看文章
我等HKPSN有得UP [PS3]DOA5U > [PS3]DOA5LR > [PS3] Upload save > download save [PS4] > [PS4]DOA5LR.

JK
緊等埋你啦 同志
舊 02-16-15, 10:27 PM   #247
DOA xA2raeL
DOA玩家

引用:
作者: man05 查看文章
見有個Hori「Dead or Alive Last Round」PS3 / PS4專用格鬥掣, 有冇人知幾錢?
不知好唔好用?
琴日唔記得問幾錢( ̄∇ ̄)lll
舊 02-16-15, 10:55 PM   #248
ComeLOLoh

引用:
吸經中 好正

未有PS4。而家打住PS3版先。而且又未可以upload data過PS4。又未買PS4手掣。

舊 02-16-15, 11:47 PM   #249
kog
Moderator
リン・ミンメイ

E隻好唔好用?
上傳的圖像
檔案類型: jpg horipad4_2.jpg.cf.jpg (39.4 KB, 121 次查看)

舊 02-17-15, 12:21 AM   #250
DOA xA2raeL
DOA玩家

岩岩整比D意見

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] DEAD or ALIVE 5 Plus martinyau1979 手提遊戲機討論版 139 10-09-23 08:17 PM
賣PSV DEAD OR ALIVE 5+ hokhin 買賣專區 2 08-06-13 02:11 PM
Dead or Alive Online imgahou PC電腦遊戲討論版 18 11-13-08 08:38 PM
dead or alive 扭蛋 Miffy~~ 收藏品討論版 8 12-11-03 01:51 PM

現在的時間是 04:50 PM

手機版 | APP版