Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-12-17, 02:26 PM   #76
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: wing 查看文章
果時.....打街機係多對手, 但要跟機, 一輸又有排等....對方已經用緊果個角色, 你挑戰者又唔用得....要研究到咁深要好耐. 租部super gun番屋企再叫埋一堆朋友一齊玩, 果D先至最迅速. 果時有friend租左部返屋企, 真係8隻都操到熟哂.

軍佬同印度佬易唔易暈, 我已經唔太記得了, 至少印象中軍佬唔係特別易暈. 而且要埋到佢地身都絶對唔易.
其實圍內多朋友一齊玩,又唔會自私打,會開心Share吓D打法就會學得好快
果時根本人人一入錢之後就係鬥快揀軍佬,唔夠人快既就揀用印度佬

如果唔夠隻軍佬打,就遠距離熄機,或者臨完場之前出穩
遇著脾氣好就向兩眼就行開,脾氣唔好既就真人街霸

其實對住D勁既RYU同KEN先係最難打,軍佬呢…你比佢屈得多,你都會知點打

依家有Switch版,可以拎出去同D朋友打,可以聚返以前有打開SF2既人一齊出去打吓
唔駛只係響度得個講字,所以要買既應該都係會買返NS版
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 02:35 PM   #77
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
server只係match making, 雖然都要用server 資源, 但其實唔多.

模擬器係直接用隻game的ROM, 但隻game本身冇online功能, 要額外加番d networking 功能, 而且就算係1 on 1冇lobby得2人房係最簡單, 都要砌番個界面.... 無論係ns面連或者經internet打, 呢方面其實係要搞一餐....而且要逐個game搞. 不過呢, 搞完呢D之後, 無論係ns面連或者經internet都只係call唔同module行唔同protocol 改少少野就ok, 反而分別不大. 我都係估佢唔會花咁多功夫, 不過實際佢做唔做, 應該好快就知.

而且有4隻有對戰, 同埋應該全部有1機雙打, 你都唔可以話佢得單機.
咁呢個真係要睇下review...如果得單機...我玩返emc算...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 02:35 PM   #78
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
同同一個fd玩應該好難玩得耐
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 02:43 PM   #79
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
咁呢個真係要睇下review...如果得單機...我玩返emc算...
以前GGPO果時我都有用emu打Super SF2 turbo的online....依家仲有冇呢類野?

舊 12-12-17, 02:48 PM   #80
wing
格鬥低手

引用:
作者: rinxlun 查看文章
其實圍內多朋友一齊玩,又唔會自私打,會開心Share吓D打法就會學得好快
果時根本人人一入錢之後就係鬥快揀軍佬,唔夠人快既就揀用印度佬

如果唔夠隻軍佬打,就遠距離熄機,或者臨完場之前出穩
遇著脾氣好就向兩眼就行開,脾氣唔好既就真人街霸

其實對住D勁既RYU同KEN先係最難打,軍佬呢…你比佢屈得多,你都會知點打

依家有Switch版,可以拎出去同D朋友打,可以聚返以前有打開SF2既人一齊出去打吓
唔駛只係響度得個講字,所以要買既應該都係會買返NS版
最初打果時我D friend打開SF1所以選ryu/ken, 不過出波硬直大, 昇龍如果1 hit打唔down人又大大鑊, 於是改用春麗怪獸呢D. 印印係強, 但太樣衰果時冇用, 不過用ryu/ken真係俾佢屈到死, 用春麗/blanka走位靈活D先至唔駛輸9成.

軍佬反而開頭冇用, 因為最初唔知要儲, 完全出唔到手刀腳刀, 之後知道要儲時間, 再睇到人地原來可以在跳起, 出刀之類偷時間儲, 同埋後斜可以儲哂手刀腳刀, 先至開始係咁用~ 高手用軍佬出手刀可以同ryu鬧波平手唔輸, 而且硬直短, ryu/ken用昇來透波都偷唔到咩有利時間...軍佬啱距離可以醒佢一個前重拳橫邊槌, 以我地果時班friend的水平, 用ryu/ken打軍佬真係難打囉.

NS唔買la, 以前打開SF2果D friend都仲有飯聚, 不過都係食飯吹水, 就算有條友仲不斷一路食一路打, 都已經係打手機game了, 仲要忙到一人打3個account, 幫仔女打埋. 而且都冇人有NS.

此篇文章於 12-12-17 02:56 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 02:50 PM   #81
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
最初打果時我D friend打開SF1所以選ryu/ken, 不過出波硬直大, 昇龍如果1 hit打唔down人又大大鑊, 於是改用春麗怪獸呢D. 印印係強, 但太樣衰果時冇用, 不過用ryu/ken真係俾佢屈到死, 用春麗/blanka走位靈活D先至唔駛輸9成.

軍佬反而開頭冇用, 因為最初唔知要儲, 完全出唔到手刀腳刀, 之後知道要儲時間, 再睇到人地原來可以在跳起, 出刀之類偷時間儲, 同埋後斜可以儲哂手刀腳刀, 先至開始係咁用~
係呀,所以去到12人版,ryu同ken既輕昇可以打down人,咁就即刻惡左好多
依家打ns版既ranking,我主力都係用春麗,貪佢唔駛出咩招,打拳腳普通走位打法已經夠做
但就會比人覺得你好似好狗咁
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 03:00 PM   #82
wing
格鬥低手

引用:
作者: rinxlun 查看文章
係呀,所以去到12人版,ryu同ken既輕昇可以打down人,咁就即刻惡左好多
依家打ns版既ranking,我主力都係用春麗,貪佢唔駛出咩招,打拳腳普通走位打法已經夠做
但就會比人覺得你好似好狗咁
dash版ryu/ken勁左好多, 完全係另一個世界了. 而且軍佬弱左, 真係俾ryu/ken打番轉頭.

最記得果時有個friend用春麗係咁空中撻個對手, 個對方可能唔順氣, 於是玩鬥氣, 係咁跳入....我地雖然有4條友, 我都有少少淆底怕俾人打

此篇文章於 12-12-17 03:09 PM 被 wing 編輯。
舊 12-12-17, 05:33 PM   #83
david
The One

註冊日期: Mar 2002
[離題]嘩....樓上...無聊器....

以前係犯版規第一條O既,不過而家亂Q咁開新POST都無大大理,講無聊器都應該無咩所謂O既我估[/離題]

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 05:48 PM   #84
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
以前GGPO果時我都有用emu打Super SF2 turbo的online....依家仲有冇呢類野?
ps3隻3.3都係capcom買ggpo個online
隨時而家呢隻都係

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 06:06 PM   #85
wing
格鬥低手

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
ps3隻3.3都係capcom買ggpo個online
隨時而家呢隻都係
我估9成係ggpo

舊 12-12-17, 06:07 PM   #86
wing
格鬥低手

引用:
作者: david 查看文章
[離題]嘩....樓上...無聊器....

以前係犯版規第一條O既,不過而家亂Q咁開新POST都無大大理,講無聊器都應該無咩所謂O既我估[/離題]

其實都冇所謂喇, 又唔係post link...

根本官方出合集都係模擬器. 果時ggpo整個模擬器Online module直情俾capcom買起左, 用埋落xbox360隻sf3.3度.

舊 12-12-17, 09:36 PM   #87
jacky2328
Junior Member
jacky@sky

註冊日期: Jul 2009
引用:
以前大陸d模擬器連線玩拳皇同街霸.真係仲順過家用機. 呢幾年鎖香港ip就無得玩

舊 12-13-17, 02:59 AM   #88
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: enishi 查看文章
https://youtu.be/vpUXoCqD6GM
[youtube]vpUXoCqD6GM[ /youtube]

http://www.4gamer.net/games/404/G040452/20171212077/

カプコンは本日(2017年12月12日),「ストリートファイター」シリーズ30周年記念作品として「ストリートファイター 30th アニバーサリーコレクション インターナショナル」(PC / PS4 / Nintendo Switch / Xbox One)を,2018年春に発売すると発表した。価格は未定。

https://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1096540.html

http://dengekionline.com/elem/000/001/645/1645948/

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 03-15-18 11:01 AM 被 neo2046 編輯。
風間鈴木仁 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 09:37 AM   #89
wing
格鬥低手

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
http://www.4gamer.net/games/404/G040452/20171212077/

カプコンは本日(2017年12月12日),「ストリートファイター」シリーズ30周年記念作品として「ストリートファイター 30th アニバーサリーコレクション インターナショナル」(PC / PS4 / Nintendo Switch / Xbox One)を,2018年春に発売すると発表した。価格は未定。

日collection唔係跟日版zero而係美版alpha 咁得意?

咁即係alpha 2 有隻刹意隆就算, 唔會整個隱藏版本zero 2 alpha了.

連17人版都係叫super sf2 turbo而唔係日版super sf2 x.................

有D古怪

此篇文章於 12-13-17 09:39 AM 被 wing 編輯。
舊 12-13-17, 12:14 PM   #90
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
日collection唔係跟日版zero而係美版alpha 咁得意?

咁即係alpha 2 有隻刹意隆就算, 唔會整個隱藏版本zero 2 alpha了.

連17人版都係叫super sf2 turbo而唔係日版super sf2 x.................

有D古怪
rom唔同左連起線會有問題掛a

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
舊 12-13-17, 12:24 PM   #91
wing
格鬥低手

引用:
rom唔同左連起線會有問題掛a
係喎....你啱, 一定要全世界統一版本

舊 03-15-18, 10:47 AM   #92
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Switch Gameplay Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=ZNeJdRfNZ8g
Museum Mode Tour
https://www.youtube.com/watch?v=fl2yv-Gu74w

Gameplay
https://www.youtube.com/watch?v=H4Q2Evmaw2s
https://www.youtube.com/watch?v=1Eb_OdC8ovQ

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-18, 10:53 AM   #93
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

https://www.usgamer.net/amp/see-how-...ary-collection

引用:
"As an interesting bonus, the Switch version includes Super Street Fighter 2: The Tournament Battle—an eight player tournament mode formerly exclusive to Japan. Four Switches take the place of the original networked arcade cabinets, with players rotating between different units after the completion of each round."
舊 03-15-18, 11:01 AM   #94
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Gameplay & Preview w/Maximilian
https://www.youtube.com/watch?v=7NTnljx9nqM
引用:
舊 03-15-18, 11:12 AM   #95
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

冇training mode

C85 count
舊 03-15-18, 11:16 AM   #96
wing
格鬥低手

引用:
冇training mode
EMU. 預左.

舊 03-15-18, 11:49 AM   #97
charcsc2000
J神哥

引用:
EMU. 預左.
玩到3.3和1代...沒咩所謂啦...
但點解佢個4:3仲要縮細左...
係switch 手提mode度可能仲細過iphone玩...
舊 03-15-18, 11:55 AM   #98
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

引用:
玩到3.3和1代...沒咩所謂啦...
但點解佢個4:3仲要縮細左...
係switch 手提mode度可能仲細過iphone玩...
要錄片應該就應該係desktop mode 1080p
原來解像度240p,要整數放大就要放大4倍係960所以會有空位

C85 count
舊 03-15-18, 11:58 AM   #99
charcsc2000
J神哥

引用:
要錄片應該就應該係desktop mode 1080p
原來解像度240p,要整數放大就要放大4倍係960所以會有空位
唔知手提mode會點...佢唔放大我怕睇到近視...
舊 03-15-18, 12:10 PM   #100
wing
格鬥低手

引用:
唔知手提mode會點...佢唔放大我怕睇到近視...
又唔駛咁擔心, resize做720p冇難度, 而且以玩emu的經驗睇, 雖然唔係點對點, 但畫質ok的.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] FIFA 19︱PS4/XB1/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 12 10-18-18 07:38 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[PS2/XB]Street Fighter Anniversary Collection (XB版支援 XboxLive) neo2046 電視遊戲討論版 52 04-19-06 07:36 AM
請問 xbox Street Fighter Anniversary Collection 見街未 ? 何金水 - 阿水 電視遊戲討論版 3 09-28-04 02:27 PM

現在的時間是 09:13 PM

手機版 | APP版