Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-16-15, 04:23 PM   #326
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Noble6 查看文章
係真係以現今標準重做定之前講嘅高清remaster先?
SE終於向現實低頭?
SE幾年前講做乜唔重製FF7
佢話要等到FF系列冇錢賺之時,先會重製FF7

舊 06-16-15, 04:26 PM   #327
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
1:00 AM 重有個SQ-ENX Press Con,可能重有d角野睇都未定。

舊 06-16-15, 04:26 PM   #328
gingq7

註冊日期: May 2008
我唔認為現時的SE本部(square果系)有人力同時開發2隻AAA級game,
如果係得既, FFv13就唔駛拖到變FF15啦
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 04:30 PM   #329
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
會唔會因為KONAMI果邊好多技術人員過左黎呢~
所以而家齊人開多幾TEAM

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 04:36 PM   #330
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
其實會唔會係秘密地開發左好多年,而家先公開?

舊 06-16-15, 04:48 PM   #331
jk5
Insane Gamer
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
真係能係PS4 樹出到?

定係我太天真!

以往ff versus 都講咗好耐... (宜家改埋名...)

JK

舊 06-16-15, 04:48 PM   #332
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Marco 查看文章
難講,FF15 同 FF7 Remake 唔係同一組開發團隊
FF15 其實而家野村個名都只係掛住 Character Designer 既名
Producer 更加係兩個唔同既製作人
XV: 橋本真司
VII Remake: 北瀨佳範
平行開發理論上唔係問題
加上VII有一部分Model其實係 AC/CC/DC 已經整起左

我唔敢講2017一定出到,不過我覺得作為原FF7開發團隊黎做今次FF7 Remake
佢地一定係想係20週年度出到
其實重點係 究竟幾時開始正式全力開發
如果以調野村同野島返去就係開始全力計既
咁應該都係講緊年頭開始左右

其實照而家和田一走,SE社就狂出Title既情況睇
FF15進度緩慢似乎同和田都好有關係:o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 04:53 PM   #333
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實重點係 究竟幾時開始正式全力開發
如果以調野村同野島返去就係開始全力計既
咁應該都係講緊年頭開始左右

其實照而家和田一走,SE社就狂出Title既情況睇
FF15進度緩慢似乎同和田都好有關係:o)
我估啦
今年應該都係主力做FF15先
之後 FF7 Remake,再緊接KH3

但明年Square Enix又話有新既 FF Numbering Series (FF16?)
到時真係點玩真係唔知

舊 06-16-15, 04:55 PM   #334
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
>其實照而家和田一走,SE社就狂出Title既情況睇
>FF15進度緩慢似乎同和田都好有關係

拿拿拿
依家真係狂出TITLE咋
全部都仲係空頭支票
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 04:56 PM   #335
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 廢人 查看文章
>其實照而家和田一走,SE社就狂出Title既情況睇
>FF15進度緩慢似乎同和田都好有關係

拿拿拿
依家真係狂出TITLE咋
全部都仲係空頭支票
由手機版發出
咁起碼FF15我見到佢地真係全力緊既......然後又好肯係番家用機出DQ關連作咁
起碼唔係龜到出汁先

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-16-15, 04:58 PM   #336
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
其實會唔會係秘密地開發左好多年,而家先公開?
Plan就應該一早已經有 即係當年果條跳火車果時
但我相信本格始動係呢一兩年既事啦
其實真係幾巧合 FF15有聲氣其實又係呢兩年既事
而和田2013年頭退位

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-16-15, 05:01 PM   #337
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
Plan就應該一早已經有 即係當年果條跳火車果時
但我相信本格始動係呢一兩年既事啦
其實真係幾巧合 FF15有聲氣其實又係呢兩年既事
而和田2013年頭退位
其實和田在位期間有咩GAME出左黎

舊 06-16-15, 05:01 PM   #338
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
隻"四個男人去旅行"好賣既話FF7 remake咪出得快d囉
你地記得買多幾隻

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 05:04 PM   #339
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: STRIFE 查看文章
其實和田在位期間有咩GAME出左黎
和田2002年開始坐到2013
咁當中當然都係有出過好多名作既
只係近呢幾年實在太保守

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-16-15, 05:15 PM   #340
遊戲怪
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
SQUARE都算係咁啦 終於有一隻睇得上眼既GAME

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 05:22 PM   #341
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
有排啦
到時出埋FF7 手機,動畫,cg電影呃夠錢先開發都得
等等下都PS5了

舊 06-16-15, 05:52 PM   #342
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
FFV13講左幾多年先出到?

2017出的標準係咪只有過場係remake? 玩落就ps1 minecraft 形式
我周邊d fd一睇到呢個消息都出哂水咁話即買ps4,我心諗出到ps5都未知se執左未啦
到時se執左, 班制作組係kickstarter 搞可能仲快上市

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 06:03 PM   #343
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: ist 查看文章
有排啦
到時出埋FF7 手機,動畫,cg電影呃夠錢先開發都得
等等下都PS5了
你講呢堆野,都好似出過晒啦

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 06:04 PM   #344
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
SE依幾年剩計賣手遊都賺到笑執條毛

不要小看國際手遊天尊

佢地絕對唔會無錢無人力做,只會係唔願做

當然我唔會肯定咁話出到黎既成品無問題

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-16-15 06:12 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 06:22 PM   #345
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-16-15, 06:34 PM   #346
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
其實想佢出XENOGEARS也好CHRONO TIGGER2也好,還未到FF7

舊 06-16-15, 07:30 PM   #347
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
其實想佢出XENOGEARS也好CHRONO TIGGER2也好,還未到FF7
前者發下夢或者OK
SE社而家唔係唔知xenogears有賣錢能力
不過佢地亦都心知肚明,無高橋整咩都晒氣
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 07:38 PM   #348
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
前者發下夢或者OK
SE社而家唔係唔知xenogears有賣錢能力
不過佢地亦都心知肚明,無高橋整咩都晒氣
xenogears普及率點同ff7比呀

ff7連好多2000年出世既都返轉頭走去玩過

炒左鳥山求比返隻真正既PE3我先啦唔該,就算係2D手遊我都會照殺

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-15, 07:56 PM   #349
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
問題係.....幾時出到?

舊 06-16-15, 08:00 PM   #350
Sam=R
Insane Gamer
???

註冊日期: May 2007
點解我更渴望FF6會3D化remark呢......

Sam=R 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 02:54 AM

手機版 | APP版