Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-18-10, 12:15 PM   #1
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
前度

睇完戲
加上最近有幾位女性朋友都失戀
佢地對EX關係
所以有感而問

我這幾位女性朋友都都係屬於分手過後都好受EX影響
EX一個電話一個問候都已經可以亂想幾日
決定了唔會再搵對方但都唔會狠心放棄晒所有
就算明知EX係騎牛搵馬
搵唔到想返轉頭
都還是想東想西
過了半年如是

大家同EX做唔做得返朋友?
有冇想過同返埋一齊會點!?
成日會想!?
會唔會比過去影響到現在!?

在我
我覺得如果大家性格or冇決心恆心去改
同返一齊都唔會係好事
所以我好快會好狠心

舊 06-18-10, 02:45 PM   #2
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
身邊都有好多女性朋友係咁
自己覺得: 其實係本來被填滿了的心靈, 又忽然變空虛不習慣而已

外人通常都幫唔到幾多, 開解完佢地, 正常一兩日, 又因為小事而自怨自憐
最好解決方法係盡快搵過個, 就會突然大病痊癒
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 03:09 PM   #3
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Wayne L 查看文章
身邊都有好多女性朋友係咁
自己覺得: 其實係本來被填滿了的心靈, 又忽然變空虛不習慣而已

外人通常都幫唔到幾多, 開解完佢地, 正常一兩日, 又因為小事而自怨自憐
最好解決方法係盡快搵過個, 就會突然大病痊癒
呢點又睇人...
如果女既歇斯底里急於搵水泡求其執一件新既, 都係沒用, 又係好快散!
我有朋友一直都係咁
佢話原因係: 新既不如舊, 同新既一齊, 但自己個腦都仲係塞滿舊既野

咁就真係o徙氣啦

舊 06-18-10, 03:37 PM   #4
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
我同ex因一d事
放開
起初都keep到搵下佢
但時間一過
佢有佢生活,我就費事再搵佢
之後不了了之....
而家佢都有bf...

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 03:46 PM   #5
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Seppie 查看文章
呢點又睇人...
如果女既歇斯底里急於搵水泡求其執一件新既, 都係沒用, 又係好快散!
我有朋友一直都係咁
佢話原因係: 新既不如舊, 同新既一齊, 但自己個腦都仲係塞滿舊既野

咁就真係o徙氣啦
甘個女仔咪次次轉新男友咪好好笑
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-10, 04:04 PM   #6
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
甘個女仔咪次次轉新男友咪好好笑
= =
就係lor~我地唔知想點, 因為根本自己都唔知自己想點

舊 06-18-10, 05:45 PM   #7
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
騎牛搵馬其實唔好的...
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-10, 02:27 AM   #8
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
飛與被飛 心態大不同

舊 06-19-10, 10:33 AM   #9
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
呢點又睇人...
我有朋友一直都係咁

咁就真係o徙氣啦
何止腦.......,分分鐘身上,屋企都仲係塞滿EX送既野,

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 06-19-10 10:36 AM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-10, 11:12 AM   #10
斷空我
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
離開~ 不應再打搞愛人.....對不對?

我成日諗, 其實, 分開左, 點解仲需要去搵人?
有人話, 做唔成戀人做朋友都得架姐~~
但我又諗, 可以做朋友既人好多, 點解特別需要要同哩個人做朋友呢?
會唔會, 其實又唔只想做朋友咁簡單呢?
想keep住個relationship唔好斷, 望某年某日大家有機會返"撻"?
斷空我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-10, 04:10 PM   #11
麥C
專業R水吹

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
何止腦.......,分分鐘身上,屋企都仲係塞滿EX送既野,
有時係因為佢鐘意
慢慢到自己都鐘意埋
就算分了手都會有好多習慣留下
我都係咁屋企好多叮噹同大口仔

舊 06-19-10, 04:26 PM   #12
YALIU
儲錢中...

女朋友一定要好絕
絕對唔好聽佢電話
唔好再同佢有關係的人來往...

之後再找一個男仔拍拖

....兩年後,你應該會提,但唔會再有非分之想了"

我的做法係一散,我即刻扔的扔,燒的燒,絕交的絕交
而家都差唔多三年,我自己會提下EX,但只會提衰野,好的唔去想唔去講
電話/msn / facebook black list曬佢
總之有佢無我
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-10, 05:00 PM   #13
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: shion_rei 查看文章
女朋友一定要好絕
絕對唔好聽佢電話

之後再找一個男仔拍拖

而家都差唔多三年,我自己會提下EX,但只會提衰野,好的唔去想唔去講
電話/msn / facebook black list曬佢
總之有佢無我
無你咁絕, 但係都差唔多.
而家提佢都無特別感覺, 會LUM 下D 開心日子, 同埋佢對我點差都有既

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-10, 09:43 PM   #14
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
不在乎天長地久
不過有咁易做到就好喇,唔係個個人都受得了

舊 06-20-10, 12:26 AM   #15
YALIU
儲錢中...

引用:
作者: singsingjai 查看文章
無你咁絕, 但係都差唔多.
而家提佢都無特別感覺, 會LUM 下D 開心日子, 同埋佢對我點差都有既
可能我同佢一起個陣已經唔係開心呢....
之後拍兩年拖我差唔多日日喊
所以我自動cut曬所有開心的事...
而家我個個佢都話我唔駛咁絕
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 12:31 AM   #16
麥C
專業R水吹

引用:
可能我同佢一起個陣已經唔係開心呢....
之後拍兩年拖我差唔多日日喊
所以我自動cut曬所有開心的事...
而家我個個佢都話我唔駛咁絕
你忍得到2年
唔知讚你夠愛佢有忍耐好
定話你春虫虫好(~_~)

此篇文章於 06-20-10 12:33 AM 被 麥C 編輯。
麥C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 01:33 AM   #17
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
女朋友一定要好絕
絕對唔好聽佢電話

之後再找一個男仔拍拖

總之有佢無我

我都覺得再見好難做得番朋友
唔駛話一定要反哂面分手先係咁
和平分手後都好難好似以前咁friend 的

舊 06-20-10, 01:43 AM   #18
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
始終有顧忌同特殊既感情存在既

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-10, 10:40 AM   #19
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
剛分手時要決絕點. 之後再做唔做得返朋友就隨緣啦

舊 06-23-10, 01:05 PM   #20
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
視情況吧.......
我有分了手以後,比以前更FD的
有保持關心留意對方的
有得閒出黎食飯的
做唔返朋友的只有一兩個 本身合得來的 大多數變返好朋友

當然沒什麼可能一分手就立即做得到朋友
但時間過了 人就會成長 心態變了
就可能會多個知心好友
對方也會成長的嘛

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-10, 01:09 PM   #21
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
視情況吧.......
有保持關心留意對方的
有得閒出黎食飯的

就可能會多個知心好友
對方也會成長的嘛
我根本就同對方斷哂來往........

舊 06-23-10, 01:34 PM   #22
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
我根本就同對方斷哂來往........
我到依家都仲識背十年前男朋友的電話.........

舊 06-23-10, 02:09 PM   #23
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
視情況吧.......
有保持關心留意對方的
有得閒出黎食飯的

就可能會多個知心好友
對方也會成長的嘛
你究竟有幾多個男朋友~?

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-10, 10:03 AM   #24
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: singsingjai 查看文章
你究竟有幾多個男朋友~?
寫作手法黎遮

舊 06-25-10, 12:06 PM   #25
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 麥C 查看文章
睇完戲
加上最近有幾位女性朋友都失戀
佢地對EX關係
所以有感而問

我這幾位女性朋友都都係屬於分手過後都好受EX影響
EX一個電話一個問候都已經可以亂想幾日
決定了唔會再搵對方但都唔會狠心放棄晒所有
就算明知EX係騎牛搵馬
搵唔到想返轉頭
都還是想東想西
過了半年如是

大家同EX做唔做得返朋友?
有冇想過同返埋一齊會點!?
成日會想!?
會唔會比過去影響到現在!?

在我
我覺得如果大家性格or冇決心恆心去改
同返一齊都唔會係好事
所以我好快會好狠心
呢d野關係唔係女仔咩事...?
根本只係因為個女仔手上無貨先會咁之嘛...
如果有貨, 一早就唔會理個ex啦...
情況vice versa

同ex會做得返朋友
唔會食回頭草囉 = = 世上幾億萬人
我就唔信唔會再遇到下一個
點樣叫過去影響現在先
咁總有d野會俾佢/佢地影響到
例如聽既音樂, 睇既動畫等等

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[港產] 前度[EX] 導演: 麥曦茵 主演: 鍾欣桐,陳偉霆,詩雅 麥C 電影版 0 06-17-10 02:16 AM
無聊討論二(你有幾多生活習慣因你情人/ex而改變) 麥C <<繼續談情>> 64 11-23-08 03:26 AM

現在的時間是 05:06 PM

手機版 | APP版