Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-27-09, 03:38 PM   #1
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
我想問下.............

Detele

此篇文章於 08-15-09 11:52 PM 被 黑澤夜 編輯。
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 03:43 PM   #2
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
應該慢慢由朋友開始入手好 , 定即刻開始約佢去街好 ?
用朋友身份約佢去街了解多啲先。

舊 07-27-09, 03:44 PM   #3
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
嘩~識左冇幾耐就諗住約出街?
似乎太急啦~
點都係由朋友開始著手先啦
始終你又唔係太了解佢,佢更加唔了解你
你太急好容易嚇親人地
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 03:51 PM   #4
黑澤夜
Crazy Gamer

Detele

此篇文章於 08-15-09 11:53 PM 被 黑澤夜 編輯。
舊 07-27-09, 03:58 PM   #5
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
走o個時問佢去唔去飲杯o野/行一陣之類咪ok囉
唔一定要突登約人咁明顯o既
傾多幾次計熟落o左咪再見步行步囉

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 04:04 PM   #6
黑澤夜
Crazy Gamer

Detele

此篇文章於 08-15-09 11:53 PM 被 黑澤夜 編輯。
舊 07-27-09, 04:31 PM   #7
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
咁佢有無用facebook?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 05:48 PM   #8
黑澤夜
Crazy Gamer

Detele

舊 07-27-09, 05:52 PM   #9
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
你有膽量就緊係約佢去街la
約佢去街都可以係從朋友開始入手ga ma
順便問埋佢有無男友,無咪就可以放心去馬law~ +油!

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 06:00 PM   #10
黑澤夜
Crazy Gamer

Detele

舊 07-27-09, 06:20 PM   #11
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
如果仲仍然會長時間keep 住一星期見一次面,
咁繼續一切搭巴士傾多d 先都ok ;
你可以自己主動俾你msn 、fb 人嘛,
又或者話你有d 野要FW 俾佢、問佢拎email (fw d coupon 優惠之類)。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 06:23 PM   #12
黑澤夜
Crazy Gamer

Detele

舊 07-27-09, 06:33 PM   #13
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
我諗我仲會見佢見到 9 月頭 .
因為我0既工作關係 , 我工作上既 sample 佢有興趣.
我曾經以此作借口話 : 不如你比你 msn or email 我 , 我 send d 圖比你睇下 你鍾意咩色 la
佢話 : 唔使 la , 你比咩我, 我都鍾意

所以我已經連續 2 次問佢拎 msn 都唔成功...............
咁試下唔見面時打俾佢、話有d 新野想而家send 俾佢睇,
問佢拎Email ...... 咁得唔得?

不過又要諗呀,拎左email 之後,用個email 想做咩呢?
如果無太大目的,拎唔拎email 都係次要,
最主要都係令自己同佢更加熟;
將上面個方法換一換o既話,可唔可以忽然打俾佢,
話有d sample 你o岩o岩拎左、
因為下星期自己「未必」得閒俾佢睇、所以就要打俾佢睇下有無興趣要,
如果佢有興趣,就約佢出唻交俾佢,
唔一定話要約食飯,可以出到唻見面時先再問對方...... =)

此篇文章於 07-27-09 06:36 PM 被 Middle 編輯。
舊 07-27-09, 06:37 PM   #14
黑澤夜
Crazy Gamer

Detele

舊 08-03-09, 12:47 AM   #15
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
我case同樓主幾似
樓主可以乘著sample約出黎再吹多D水
日久生情啦~

舊 08-03-09, 04:02 PM   #16
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 咩Feel 查看文章
我case同樓主幾似
樓主可以乘著sample約出黎再吹多D水
日久生情啦~
你睇返12樓,應該有時間限制

希望樓主成功

舊 08-03-09, 05:39 PM   #17
kimiko
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
約佢食飯囉~朋友關係都會約架喇~
kimiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-09, 09:35 PM   #18
黑澤夜
Crazy Gamer

Detele

舊 08-07-09, 09:41 PM   #19
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
你太心急啦,我覺得應該已經出左事,希望只係我多心,追女仔唔好下下諗住一步登天架

之後你仲有無同佢傾計?

舊 08-07-09, 09:44 PM   #20
黑澤夜
Crazy Gamer

Detele

此篇文章於 08-15-09 11:54 PM 被 黑澤夜 編輯。
舊 08-07-09, 10:08 PM   #21
Middle
Moderator
K歌之王

似乎大家都好驚自己係做左「兵」?
每次見大家係度分享自己追人地o既case 時,都會提到呢個term ...... ~___~

其實由佢肯落唻見你,佢就起碼唔抗拒你喇。
但你果下話佢可能feel 到你講鍾意佢、所以緊張,我覺得,你諗多左......
o係果個時候表現得稍為緊張係唔出奇嘛,
因為你過去無試過咁樣叫佢出去吧?

跟住,你送左俾佢,佢收左,
然後大家dead air ,其實情況又唔叫差丫?
試諗下,忽然個男仔送野俾自己,自己點會表現得好開心(即使心裡面真係有開心)?
唔通想佢即刻好興奮咁笑、同你講好鍾意好開心......
唔係唔會,但都要你同佢再熟d 時嘛;
女仔一樣會諗,自己表現得太熱情,男仔會唔會覺得自己姣......

建議樓主唔好再試咁多「扮唔睬扮睇唔到」o既試探,
小心對方以為你嬲左佢、或者唔再想同佢接觸。
同埋,msn ...... 會唔會佢真係唔用msn 呢? 我個msn 一年都唔開多過三日。
唔會打俾你,但人地打俾你可以講咩先,正如你都唔知自己打俾佢可以講咩一樣。
明白樓主你會諗好多、擔心好多,
但最主要你都係要知佢有無男朋友、有無鍾意其他人ja ,
如果無,就放膽去喇,想追人唔可以咁畏首畏尾

此篇文章於 08-07-09 10:10 PM 被 Middle 編輯。
舊 08-07-09, 10:15 PM   #22
黑澤夜
Crazy Gamer

Detele

此篇文章於 08-15-09 11:54 PM 被 黑澤夜 編輯。
舊 08-07-09, 10:24 PM   #23
Middle
Moderator
K歌之王

我覺得喇,係有女仔鍾意收兵,
但唔係所有女仔都係咁。
有時反而係,女仔最初唔係諗住當男仔係兵,
可能未至於鍾意男方、不過都當對方係朋友,
但係男仔就不時凝住自己係兵,
唔自覺地影響左自己對個女仔o既態度,
於是兩人之間o既關係同趨勢就起變化,
女方開始唔想主動理男方、男方就覺得自己付出太多、對方不瞅不睬自己好辛苦......
跟住就漸漸連朋友都無再做。

其實,能唔能夠更進一步,
妤多時不過係一念之間。(好似講左d 唔關事o既野,sorry )

舊 08-07-09, 10:33 PM   #24
黑澤夜
Crazy Gamer

Detele

舊 08-12-09, 01:52 AM   #25
黑澤夜
Crazy Gamer

Detele

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:10 AM

手機版 | APP版