Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-14-13, 09:14 AM   #2601
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
最邪果次係更新完無耐部舊版80G PS3個BD頭就鎖咗,
好啦信電話CS係當係個別事件啦,
直至上到MK SONY個客戶服務中心,見到幾個拎咗維修飛的PS3玩家都係因同一個問題上嚟整機,
就知唔會係個別事件了…
最後佢直頭比我嘈到免咗果$9XX維修費。

同時我屋企又有另一部PS3新版80GB(玩唔到PS2 GAME果種),所以覺得唔係好唔好彩,係型號同批次的問題
哩句我覺得就係真既
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 09:17 AM   #2602
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
直至上到MK SONY個客戶服務中心,見到幾個拎咗維修飛的PS3玩家都係因同一個問題上嚟整機,
就知唔會係個別事件了…
最後佢直頭比我嘈到免咗果$9XX維修費。(如果道理真係係佢度,佢真係無必要理我囉…)

同時我屋企又有另一部PS3新版80GB(玩唔到PS2 GAME果種),到宜家都未死,所以覺得唔係好唔好彩,係型號同批次的問題。
上次好明顯係怕左你
佢唔理你, 你繼續嘈, 件事沒完沒了

CS 只要同上面拎個approval 就可以解決好多所謂個別事件 (OR 條文上講明唔accept 的東西)

btw 我都試過,不過係Sony TV
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 09:28 AM   #2603
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
就知唔會係個別事件了…
最後佢直頭比我嘈到免咗果$9XX維修費。(如果道理真係係佢度,佢真係無必要理我囉…)

同時我屋企又有另一部PS3新版80GB(玩唔到PS2 GAME果種),到宜家都未死,所以覺得唔係好唔好彩,係型號同批次的問題。
個別可以真的係得你們幾個....

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 09:53 AM   #2604
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
上次好明顯係怕左你
佢唔理你, 你繼續嘈, 件事沒完沒了

CS 只要同上面拎個approval 就可以解決好多所謂個別事件 (OR 條文上講明唔accept 的東西)

btw 我都試過,不過係Sony TV
有D唔合理的事無人出聲,佢咪唔做囉,
例如之後果期的PS3由12個月保養加到變15個月,
同埋有得比錢好似SONY TV咁續期保養。

引用:
作者: pet3 查看文章
唉,都過咗咁耐,講咗咁多次,你要咁諗我都阻止唔到…

舊 11-14-13, 10:00 AM   #2605
Hello MiMi
Game Master

引用:
有D唔合理的事無人出聲,佢咪唔做囉,
例如之後果期的PS3由12個月保養加到變15個月,
同埋有得比錢好似SONY TV咁續期保養。

前年買左部 Sony TV 42" 換幾次都有問題
打去Sony CS 求助, 換左兩部都有問題, 係出廠defect,接近100%
好聲好氣已經不能發揮預期既成果
最後被迫嘈到佢升級到 46" 比我

CS 永遠會幫左公司先會幫客
因為佢地都係打工仔心態 , 無鑊就最好
就算比你接到去經理都係一樣
所以顧客要堅持, 始終買電器唔係玩一兩年既事
舊 11-14-13, 11:08 AM   #2606
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
引用:
佢入置頂PS3區都話會中毒嫁,
唔知咩防毒黎好恐怖
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 12:04 PM   #2607
IDGAF
The One

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章

前年買左部 Sony TV 42" 換幾次都有問題
打去Sony CS 求助, 換左兩部都有問題, 係出廠defect,接近100%
好聲好氣已經不能發揮預期既成果
最後被迫嘈到佢升級到 46" 比我

CS 永遠會幫左公司先會幫客
因為佢地都係打工仔心態 , 無鑊就最好
就算比你接到去經理都係一樣
所以顧客要堅持, 始終買電器唔係玩一兩年既事
其實換兩次都有問題,可唔可以要求退錢。
==================

其實PS4得500GB HDD係咪就係想你自己買更快的SSD換,贏家就係所有生產SSD的廠商~!

另外,見PS4個蓋的設計咁易更換,
唔知有無機會見到好似當年XBOX 360 FACEPLATE果類的產物,
等你可以自己個人化部主機外觀。

How to Install a Hard Drive in a Playstation 4
http://youtu.be/u8_nt2Dwf78

舊 11-14-13, 12:09 PM   #2608
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
用PS4上PS Store買嘢

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 12:22 PM   #2609
IDGAF
The One

引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
用PS4上PS Store買嘢

我無睇晒官方個FAQ,同步獎盃要手動?
自動同步又係收費會員功能?

舊 11-14-13, 12:30 PM   #2610
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
獎杯還是要同步.. 點解還未做到友機的即時..

自動同步係每日四點幫你開機同步, 我係plus 都關左

此篇文章於 11-14-13 12:33 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 12:36 PM   #2611
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
小島秀夫

明日のSpikeTVで重大発表があるぞ!

司会のジェフ・キーリーと。

「SPIKE TV」は米国の人気ケーブルTVのチャンネルです。次世代機PS4がぶっ飛ぶような?たまげるような?驚きの阿呆な?発表がありますw

PS4ローンチの様子を紹介する特集番組“PlayStation 4 All Access”の存在を明かし、SCEの吉田修平氏さえも驚いてしまうほどのアナウンスがあるようです

舊 11-14-13, 01:04 PM   #2612
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: now_loading 查看文章

佢個一個鐘頭係幫你DL Patch, upload save, sync trophy
我又覺得唔錯
不過如果有 hdmi control 要關左佢
否則部電視會自己著

嚇親人
舊 11-14-13, 01:16 PM   #2613
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
其實訂左部機 拎機時有無得試機 萬一有試機 但部機係壞既 咁又點算呢???

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 01:36 PM   #2614
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
其實訂左部機 拎機時有無得試機 萬一有試機 但部機係壞既 咁又點算呢???
正路一換一 (10 日內)
唔正路就叫你去Sony check 機
出番張紙落舖換, 都係 10 日內

再唔正路就唔比換, 要去Sony 整 (仿 Apple warranty)
舊 11-14-13, 01:41 PM   #2615
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
試機?問下後面排隊等拎機番屋企玩嗰班人先啦
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 01:41 PM   #2616
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
我相信機會不大,
以前訂過 PS3,人多、店員少、地方窄,
最多都係叫你 3/5/7 日內有壞攞番去。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 01:53 PM   #2617
pet3
The One

引用:
作者: now_loading 查看文章

即時先唔好

有時朋友白目亂插遊戲會出現好多0%杯

不是即時的話
發現被插只要立即格式化就無問題

反正save 有psn 自動備份,重要的普通save我有usb 備份

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 11-14-13, 01:56 PM   #2618
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Sony 講明網上訂的取機時只可check 配件齊唔齊
有問題7 天內 拎齊所有野1 換1

舊 11-14-13, 01:58 PM   #2619
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://unwire.hk/2013/11/14/500gb-pl...-storage/news/

500GB PS4 只有八成可用空間

作者:唐美鳳 in 綜合流動新聞, 遊戲情報 2 小時 之前 2 則留言

如果你正考慮 12 月入手 PS4,先告訴你一個壞消息。500GB 的主機大概只可以安裝 14 個遊戲,所以玩家可能需要將部份少玩的遊戲刪除,騰出空間安裝新遊戲。

一位幸運的玩家 CJ 提早了數天取得預訂的 PS4,他將試玩的心得上載到 Twitter。原來 500GB 的 PS4 實際可用的空間只有約 400GB,安裝了 Killzone: Shadow Fall、Madden NFL 25 和 Call of Duty Ghosts 到硬碟,共佔了 86GB 空間,即是平均每款遊戲約需 28GB。以這個數目計算,500GB PS4 主機只可以儲存 14 個遊戲。

需注意的是,當主機正式推出後,Sony 還會有一系列的更新檔,屆時亦會用去部分空間。

來源:kotaku

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 02:01 PM   #2620
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
三隻game用咗86gb

睇嚟我都要買1t先夠
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 02:04 PM   #2621
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
即時先唔好

不是即時的話

反正save 有psn 自動備份,重要的普通save我有usb 備份
玩玩下黃燈就唔係咁講
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 02:10 PM   #2622
pet3
The One

引用:
作者: rorimoe 查看文章
玩玩下黃燈就唔係咁講
由手機版發出
也只是少了一天的進度吧

FGO 目標預算
舊 11-14-13, 02:10 PM   #2623
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
即時先唔好

不是即時的話

進步埋delete 0% game 先係正路
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 02:11 PM   #2624
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
買家用機好似無左試機呢樣野好耐...
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-13, 03:29 PM   #2625
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

PSN  IDHKGATOCHOI
XBox Live GamertagHKGATOCHOI
引用:
作者: kakajit 查看文章
買家用機好似無左試機呢樣野好耐...
以前買水機通常有試機呢樣,依家者無lu

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……
賈圖 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 05:58 AM

手機版 | APP版