Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 潮流版

主題工具 顯示模式
舊 08-21-07, 03:52 PM   #1
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
G - Shock 討論區

相信大部份男仔都會有一隻半隻G - Shock吧?
就算而家冇, 都總會曾經擁有過...

我自己前前後後擁有過6 - 7隻唔同0既G- Shock

特別版G-Shock 網頁(內有各款不同的限定款式的圖, 資料):
http://www.altsnk.com/agoods/index.htm

G-Shock/Baby-G 官網:
http://www.g-shock.jp/
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-07, 03:51 PM   #2
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
加個 oceanus la, 好過買 gshock

http://oceanus.casio.jp/

雖然同級平過 CITIZEN 一截, 而 CITIZEN 又平過 SEIKO 一截
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-07, 02:55 PM   #3
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

雖然同級平過 CITIZEN 一截, 而 CITIZEN 又平過 SEIKO 一截
我反而覺得係seiko平過citizen一大截....
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-07, 03:04 PM   #4
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

你咪自己開個oceanus 討論區囉
舊 09-04-07, 01:57 AM   #5
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
我見MK信和地舖D G-SHOCK同時X廊d行價相差近一半。
同款的行版同水貨版一隻6xx,隻$300。
有無問題o架?

例如呢個G-8000 Series
http://www.javys.com/casio/series.php?series_id=3C0001

行版網:
http://www.javys.com/casio/

舊 09-04-07, 07:57 PM   #6
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

時間廊一向都係貴勁多
舊 09-14-07, 09:48 PM   #7
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
Cool

自己和父親都用g-shock..
話說之前送給老父的錶是g-shock系列的鋼錶...
聽說是用來for釣魚用的(當然我只是覺得款很合我爸才買的啦~功能這些事他反而少用~而且價錢就我而言是合理的)
有潮脹(?)之類的東西看的
話說去買錶和順便換錶帶(因為之前的那個就快爛..)
都要120一條

舊 09-16-07, 06:33 PM   #8
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
G-Shock 有咩款係黑色底 ga ?????
大多鋪頭都好少有 ~~~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 03:23 AM   #9
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: haha3156 查看文章
自己和父親都用g-shock..
話說之前送給老父的錶是g-shock系列的鋼錶...
聽說是用來for釣魚用的(當然我只是覺得款很合我爸才買的啦~功能這些事他反而少用~而且價錢就我而言是合理的)
有潮脹(?)之類的東西看的
話說去買錶和順便換錶帶(因為之前的那個就快爛..)
都要120一條
g-shock d錶帶一向咁上下價錢...

g-shock真係好抵玩, 帶到d錶帶爛晒都未壞...

另, 之前dawn black果堆出左行貨, 不過日本果邊已經出左新的限量紀念全白系列了....
行貨永遠都要慢一截的...
舊 09-22-07, 10:46 AM   #10
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005

this one super good, where can i buy it?

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 02:56 PM   #11
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: HuGo_達之礦工 查看文章

this one super good, where can i buy it?
睇唔到你幅圖
舊 09-23-07, 12:37 AM   #12
二伍

我中三時有一隻g shock
打波時除低,就咁俾人偷左
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 02:46 AM   #13
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 二伍 查看文章
我中三時有一隻g shock
打波時除低,就咁俾人偷左
打波經常都會唔見野...
我試過唔見對皮鞋 (放學去打波, 換對波鞋諗住皮鞋冇人偷, 點知...)
舊 09-23-07, 05:55 AM   #14
天使之國
Banned
^0^

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: kin~kin 查看文章
打波經常都會唔見野...
我試過唔見對皮鞋 (放學去打波, 換對波鞋諗住皮鞋冇人偷, 點知...)
有人連pe衫都偷
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 07:34 AM   #15
haha3156
↓相良宗介(?)↓

引用:
作者: kin~kin 查看文章
g-shock d錶帶一向咁上下價錢...

g-shock真係好抵玩, 帶到d錶帶爛晒都未壞...

另, 之前dawn black果堆出左行貨, 不過日本果邊已經出左新的限量紀念全白系列了....
行貨永遠都要慢一截的...

DAWN BLACK是甚麼款來的!?!?

舊 09-23-07, 03:38 PM   #16
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
DAWN BLACK是甚麼款來的!?!?
25週年黑金系列...

而最近出0既就係Rising White

頭post個網有得睇
舊 09-23-07, 04:59 PM   #17
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
我好少買錶 , 想問邊到買G Shock 較為化算 ?
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 05:30 PM   #18
haha3156
↓相良宗介(?)↓

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
我好少買錶 , 想問邊到買G Shock 較為化算 ?
我自己就多數去信和買的~
至少比時間廊便宜....
當然那些是水貨啦~

舊 09-23-07, 05:38 PM   #19
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
我自己就多數去信和買的~
至少比時間廊便宜....
當然那些是水貨啦~
自己真的很少留意
不過有興趣買隻來帶 , 但係小弟是貧窮學生
請問有無d不是太貴的款介紹 或者 個款耐左會唔會平d ?

此篇文章於 09-23-07 05:43 PM 被 半人馬-RigiL- 編輯。
舊 09-24-07, 01:27 AM   #20
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

信和地下賣書隔離果間就出名貴0既. 另外果幾間個價都ok~

另外潮特地庫以及淘大二樓都幾抵的.
舊 09-24-07, 06:29 AM   #21
haha3156
↓相良宗介(?)↓

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
自己真的很少留意
不過有興趣買隻來帶 , 但係小弟是貧窮學生
請問有無d不是太貴的款介紹 或者 個款耐左會唔會平d ?

其實如果你budget有限的
可以到時和他講你預幾多錢
叫他給你一些款給你看,這樣可能比較好

舊 09-25-07, 01:53 PM   #22
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
早一個月左右係潮特地庫買左隻800bd.都係六舊幾咋.

此篇文章於 09-25-07 04:57 PM 被 機動盜賊首領-電 編輯。
機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 01:54 PM   #23
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

而家大部份g-shock都係幾舊水, 除非係d collaboration series或者限量系列

當然, 多功能果d依然過千啦
舊 09-27-07, 12:24 AM   #24
半人馬-RigiL-
Game Master

昨天入手 , 個人頗喜歡的 ^^"
舊 09-27-07, 03:25 AM   #25
IDGAF
The One

如果$450以下,膠帶,跳字款(唔駛有行針的)有咩選擇?
唔要D太經典的復古款如5500系列。

$800以下的鋼帶,又有咩選擇?

信和G/1賣書隔離果間,除咗貴,重有無其他問題,如推銷手法,係咪黑店?
因為佢個舖都算就腳,睇過下D唔係最新款的都唔係貴。

有無相熟有信譽的錶舖推介?

論壇跳轉

現在的時間是 12:41 AM

手機版 | APP版