Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-29-16, 10:19 AM   #1376
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
今時今日收視算什麼?

模型大賣、bd成績理想要出續篇根本沒問題

還有鐵血我是少數文戲比武戲更好看的作品
佢擺係果個騎呢時段播邊會收得
反而丁丁台個時間就好正常
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 10:21 AM   #1377
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
今時今日收視算什麼?

最後一點極唔同意!

係,文戲係前所未有咁好(高達計),武打都出色:唔講廢話,唔會明明可以KO 又無落手(Z、ZZ濫觴),又唔會扮型/耍帥,一邊講大道理一邊大屠殺,亦唔會懶高人一等玩「不殺」;總之,要走佬嘅時候走佬,要打嘅就打,可以一招KO 嘅就手起刀落,亦唔係單靠熱血/戰力/性能取勝,澳加嘅智謀,尤真嘅控艦技,昭弘嘅唔要命打法都多次令鐵華團致勝嘅因素
----
下一話見到巴巴托斯有三個缺點:跑得慢、唔夠快同埋冇速度~ 

此篇文章於 01-29-16 11:49 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 10:24 AM   #1378
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
日五不是騎尼時段吧...
笨大而言模型好賣就好了
初時好像賣得不錯,現在怎樣了?
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 10:31 AM   #1379
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: kev00269270 查看文章
最少突擊和神盾決鬥前十分好看,後面就不過不失
個人覺得比00第一季更好

爛是之後的事
大家要黑種命我不反對而且還會加一腳
但是不要把種拖下水呀
我只覺得SEED剩下的只有歌...

以戰止戰還要裝大義是甚麼回事?濃濃美帝的既視感

斬掉敵人頭手然後在宇宙等待被殺/救,表現得像大慈大悲一樣,事實上只是又要殺人又不想雙手沾血的中二

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 10:33 AM   #1380
izumo

引用:
作者: fami~yan 查看文章
我只覺得SEED剩下的只有歌...

以戰止戰還要裝大義是甚麼回事?濃濃美帝的既視感

斬掉敵人頭手然後在宇宙等待被殺/救,表現得像大慈大悲一樣,事實上只是又要殺人又不想雙手沾血的中二
所以舊seed最後基魔都係反駁唔到古魯謝隊長
舊 01-29-16, 10:37 AM   #1381
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
可以唔殺就唔殺
羅倫 金格度都係咁做架

都討論過好多次
既然我有能力玩弄對手於股掌之中
何必趕盡殺絕呢
留一線生機比佢唔好咩
就算可能會失救死補刀死,
但總比見即殺連一絲生存機會都冇

*以上全建基於自己lv99 對方lv10
由手機版發出

此篇文章於 01-29-16 10:48 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 10:41 AM   #1382
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
可以唔殺就唔殺
羅倫 金格度都係咁做架
由手機版發出
杜比安也是這樣

說來多謝「偽善」基拉大魔王我看鐵血時三明才會更加爽

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 11:31 AM   #1383
肉羊哩咖
griffin611

引用:
日五不是騎尼時段吧...
笨大而言模型好賣就好了
初時好像賣得不錯,現在怎樣了?
由手機版發出
你看1/144,機體電視都未「識郁」已經見街,而1/100嘅頻率仲高過GBF,你知咩事~

單單好掠水嘅武器集咁快出咗三款(連一向比出面高價嘅依昂都斷貨),第一款仲有再版,可見一斑(在下仲未買到有第二款!)

日本係咪好賣唔知喇,但鐵孤無AGE嘅山積狀態,應該好滿意

BTW,SEED仲有週邊出,應該都有班基本盤

-----
講開,面具男開嗰部紫紅機確定咗,唔係高達,係用韋基利/戰爭女神骨架嘅系列機(識變形?),亦都係災難戰爭遺留落嚟老古董

估緊幾時有名物:浮遊炮

-----

咁基拉唔惜環保,斬鬼晒啲手手腳腳可以用嚟做後備件,唔得嘅可以賣錢嘛~

此篇文章於 01-29-16 11:33 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 01-29-16, 11:34 AM   #1384
izumo

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
你看1/144,機體電視都未「識郁」已經見街,而1/100嘅頻率仲高過GBF,你知咩事~

單單好掠水嘅武器集咁快出咗三款(連一向比出面高價嘅依昂都斷貨),第一款仲有再版,可見一斑(在下仲未買到有第二款!)

-----
講開,面具男開嗰部紫紅機確定咗,唔係高達,係用韋基利/戰爭女神骨架嘅系列機(識變形?),亦都係災難戰爭遺留落嚟老古董

-----

咁基拉唔惜環保,斬鬼晒啲手手腳腳可以用嚟做後備件,唔得嘅可以賣錢嘛~
浮遊炮 唔知又用咩原理
舊 01-29-16, 11:58 AM   #1385
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
可以唔殺就唔殺
羅倫 金格度都係咁做架

都討論過好多次
既然我有能力玩弄對手於股掌之中
何必趕盡殺絕呢
留一線生機比佢唔好咩
就算可能會失救死補刀死,
但總比見即殺連一絲生存機會都冇

*以上全建基於自己lv99 對方lv10
由手機版發出
價值觀係無錯
問題只係seed(後半)既表現手法太唔令人討喜
上freedom之後既LV何止99, 係999
佢根本眼尾都唔望,一招就射到成批斷手斷腳,對面連野都未開始做就gg
比我感覺就係一個人玩緊一堆螞蟻,整斷哂手手腳腳然後假慈悲咁話唔殺生
其他人起碼係理解對方立場動機下而不殺,基拉就只係神降世一樣仲要非請自來先咁剋人憎
最好笑係最後一刀桶死古魯謝,結果咩人要殺係佢主觀決定
無計啦,鬼叫古魯謝射死佢脫處炮友
而且古魯謝唔係簡單斷手斷腳到既lv,嘴又唔夠人嘴,最後惱羞殺人(笑
老實講如果佢最後堅持到連古魯謝都唔殺,
我對佢評價會好十幾倍(seed限定)

此篇文章於 01-29-16 12:06 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 12:12 PM   #1386
日向小RAYRAY
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:

-----

-----

G伏國既模型賣唔賣得
日向小RAYRAY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 12:16 PM   #1387
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
今時今日收視算什麼?

咁,高達放係格納庫對唔對得住買左模型既觀眾?

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 12:18 PM   #1388
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我仲記得話不殺岩岩開始果話
一刀劈斷duel雙腳,然後一腳踢佢落海(但果陣講緊獨眼巨人自爆全民大走佬)

舊 01-29-16, 12:29 PM   #1389
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
咁,高達放係格納庫對唔對得住買左模型既觀眾?
無所謂架喎,買左模型O既觀眾都係放O係自己個格納庫度山積O既O者

舊 01-29-16, 12:44 PM   #1390
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
不如考慮下有幾話廣告對象未出現過算唔算虛假廣告啦

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 01:16 PM   #1391
casio
Ultimate Gamer

基拉d不殺單純只係自我滿足---係幾百米甚至幾千半空斬d MS手腳同機翼然後伸人落海,點解可以覺得裡面b人唔會死

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 01:39 PM   #1392
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: casio 查看文章
基拉d不殺單純只係自我滿足---係幾百米甚至幾千半空斬d MS手腳同機翼然後伸人落海,點解可以覺得裡面b人唔會死
係佢個世界穆大叔食一下陽電子炮都唔洗死啦

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 01:46 PM   #1393
肉羊哩咖
griffin611

引用:
係佢個世界穆大叔食一下陽電子炮都唔洗死啦
據報穆大叔係人類無法用非自然方法殺死嘅人,特例嚟

舊 01-29-16, 02:47 PM   #1394
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
因為佢係不可能男(自稱)
幫下雞拉平反,佢始終都係平民出身,又未受過軍訓⋯
佢親手殺完自己基友,想係戰場不殺,又唔係過份,只係戰場上多了一個中二病⋯要被殺嘅卒依然要死咁解
明明路人真當年先係比人指責中二果個
到口嘅女友比人殺死,殺了敵軍大將仲要比前輩打兩巴,執二攤,
其實大家嘅經歷唔同左,感受唔同左啫

其實seed/seedD都過得去,只係總集篇實在太多⋯⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 03:40 PM   #1395
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
由手機版發出
嚇到以後啲高達無一部敢出總編集咁滯

舊 01-29-16, 04:02 PM   #1396
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
嚇到以後啲高達無一部敢出總編集咁滯
應該係話從此就轉咗分季度嚟睇觀眾反應嚟諗劇情

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 04:48 PM   #1397
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
分季斬件上應該係關老馬修事
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 05:59 PM   #1398
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:

下一話見到巴巴托斯有三個缺點:跑得慢、唔夠快同埋冇速度~ 
黃興桂幾時轉咗行講高達?
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 08:21 PM   #1399
casio

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
因為佢係不可能男(自稱)
幫下雞拉平反,佢始終都係平民出身,又未受過軍訓⋯
佢親手殺完自己基友,想係戰場不殺,又唔係過份,只係戰場上多了一個中二病⋯要被殺嘅卒依然要死咁解
明明路人真當年先係比人指責中二果個
到口嘅女友比人殺死,殺了敵軍大將仲要比前輩打兩巴,執二攤,
其實大家嘅經歷唔同左,感受唔同左啫

由手機版發出
大魔王最大問題係應該係seedD自己走出嚟剩係識叫人唔好打交,但又自己打埋一份之餘又自己諗唔到有咩方法可以令其他人唔打交,好喇,到有人提出個可以令人以後唔打交嘅方法後又依又路話咁會令人失去自由同未來,然後拉隊去車爆人

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-16, 09:26 PM   #1400
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: aquarius 查看文章
黃興桂幾時轉咗行講高達?
搞爛 gag 啫,不過巴巴托斯/獵魔因為咁對住百里都無乜符,對住蒜頭預計都會咁

此篇文章於 01-29-16 09:28 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 11:58 PM

手機版 | APP版