Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8
~清談館~>日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.9
朔望~ 12:52 PM 09-27-18
諏訪係咪你的名字果個湖?
怪盜小G 02:40 PM 09-27-18
作者: maxwaver:
..........我都比條柱昆過一次,油到嘔食一半就頂唔順分佢屍淨食肉
第二次再去叫番普通炸魚炸蝦就好OK
劣評太多去左3次沼津都無食
HAKAIDER 06:44 PM 09-27-18
作者: 朔望~:
諏訪係咪你的名字果個湖?
好似係..........我無睇依套

諏訪大社 下社秋宮

作者: 怪盜小G:
劣評太多去左3次沼津都無食
其實間野都只係一般漁市場 "飯堂" 格局..................

正如你會其待吉野家 / 松屋好食到飛天一樣嗎的道理

行開沼津港睇日落咪過去當食餐飯囉
HAKAIDER 05:21 PM 05-28-19
又推返上黎, 今次係廣島 / 松山8 日

8 日時間基本上走法係廣島/松山 > 廣島

第一日全程交通, 下午廣島落機直衝呉市座船去松山

已經無左足足一日, 晩上8 點幾先到松山JR 站

松山觀光港..................

第二日就係今次重頭戲..........青島 (貓島)

看板貓之一的 "ドキン"

回程係下灘站影日落

松山連埋大洲市一共玩左四日

第五日返廣島.................

都係d 大路野, 宮島 / 大久野島 (兔島)

基本上除第一日/ 青島/ 大久野島外

其他日子都係好Hea 噤行觀光地點同影相

maxwaver 10:45 PM 05-28-19
作者: HAKAIDER:
圖多Del

月頭GW都去左廣島(停左日半)
大鳥居成日睇相以為好大座但其實幾細座個落差感好大
原爆記念館比預期個感受大好多,特別係有個係細路無食到便當變左dark matter的展品

anyway廣島燒真係好好食,扭轉哂我以前食大阪燒d虎馬s
clanyuen1 01:38 AM 05-29-19
原爆記念館比預期個感受大好多,特別係有個係細路無食到便當變左dark matter的展品

相反如果你之後去埋長崎果個,個落差感仲大......
成個長崎市好似仲停留係幾十年前咁....
HAKAIDER 05:58 PM 05-29-19

個炭化便當真係有衝撃................

大鳥居嘛..........如果唔係用超wide + 選角度真係好普通

返而嚴島神社真係好似隻狼個源之宮

廣島燒係分開一層層去煎, 口感好好多

最謎返而係關東文字燒果pat 岩漿..............

HAKAIDER 06:06 PM 05-29-19
作者: clanyuen1:
相反如果你之後去埋長崎果個,個落差感仲大......
成個長崎市好似仲停留係幾十年前咁....
其實日本好多地方都仲好落後

大洲市平日又係鬼影都無隻, 連舗頭都好少開

Hitomi 08:39 PM 05-29-19
大鳥居應該唔係貪佢夠大
應該係貪佢配合埋周圍環境吧

(2016年去)

maxwaver 11:18 PM 05-29-19
作者: HAKAIDER:
個炭化便當真係有衝撃................

大鳥居嘛..........如果唔係用超wide + 選角度真係好普通

返而嚴島神社真係好似隻狼個源之宮

廣島燒係分開一層層去煎, 口感好好多

最謎返而係關東文字燒果pat 岩漿..............

呀,我遲左出門口十一點去到已經落左一半潮見唔到咁樣的神社

作者: Hitomi:
大鳥居應該唔係貪佢夠大

(2016年去)
奈良d鹿霸同佢地比根本兩個物種

--
anyway個鳥居真係非常需要後製先好睇

HAKAIDER 11:32 PM 05-29-19
呀,我遲左出門口十一點去到已經落左一半潮見唔到咁樣的神社

奈良d鹿霸同佢地比根本兩個物種
--
anyway個鳥居真係非常需要後製先好睇
漲潮源之宮嚴島神社真係幾有氣勢的, 但要留意入場時間

好彩仲可以順手影日落, 但我去果日黄昏超厚雲, 所以我六點半就走左

HAKAIDER 11:37 PM 05-29-19
作者: Hitomi:
大鳥居應該唔係貪佢夠大

(2016年去)

叫得大鳥居.............總會有期待架嘛
Heaven 02:37 PM 03-26-22
日元已經0.064 去返6年前個價好吸引
亍 ◣ 01:17 PM 08-06-23
變成放火大會

亍 ◣ 08:59 PM 09-14-23
好似好大件事呢,見大量推文發生中