Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-23-11, 02:38 PM   #51
Metatron
God of Gamer
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
A唔係唔搞你,係俾你都識做囉

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線  
舊 12-23-11, 03:30 PM   #52
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: stephen1980 查看文章
朋友,借住5k來用下先,有借有還(只不過唔知幾時還),最多陪你一晚當利息又點話。
禁多年朋友,你都知我幾熱情了。

係唔係要禁先滿意?

引用:
作者: mikemike 查看文章
,

兄弟江湖救急借三千來
唔好問點解
一定會還的
係朋友一定兩肋插刀,「禁多年朋友」唔會連我地址都無既,
快d上黎,多多都借,五萬定十萬?美金定港紙?現兜兜畀你都得呀
地址係堅尼地城域多利道34號5樓C,記得上黎陪我呀朋友wwwwwwwwww
即係咁,睇得出兩位同樓主同病相憐,唔阻你地互相舐肛啦

引用:
作者: 才子 查看文章
每逢佢一出post我就諗起金庸武俠小說果埋名門正派

可能佢平時問人借錢, 人地唔借佢都會咁鬧人
想借就借,唔借就唔借,
插唔到唔忿氣,都唔好拎人濫交大駛數落對方人品咁核突,同好意思話同人係好朋友wwwww
你地呢d cheap友真係物以類聚囉

望見你同樓主都令我諗起古龍同溫瑞安入面d小小過節就用十幾廿年佈局報復既小家二三流奸角
咁大個人,唔好睇咁多金庸啦,成日以為「我唔係名門正派」,以為咁就好似黃藥師好型

此篇文章於 12-23-11 03:55 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線  
舊 12-23-11, 03:59 PM   #53
蘿莉星人
Game Master
蘿莉向鬼畜魔人

註冊日期: Sep 2002
唔借又唔同借唔出播...
有D人,真係借錢俾佢就係害左佢架...

如果樓主本身係立心不良既,大可以借完4千訓一晚當收息TIM
咁樣我就真係會睇唔起佢
依家都不過係樓主講俾大家聽,佢認清楚呢個女仔唔適合佢

我唔覺得呢D叫唱衰佢...都冇人知道佢講緊邊個女仔

點都好LA,希望樓主下次搵到個值得自己珍惜既人

舊 12-23-11, 04:39 PM   #54
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 蘿莉星人 查看文章
唔借又唔同借唔出播...
有D人,真係借錢俾佢就係害左佢架...

如果樓主本身係立心不良既,大可以借完4千訓一晚當收息TIM
咁樣我就真係會睇唔起佢
依家都不過係樓主講俾大家聽,佢認清楚呢個女仔唔適合佢

我唔覺得呢D叫唱衰佢...都冇人知道佢講緊邊個女仔

咁借錢同人地大駛濫交有乜關係?
人天生就係自私,非常合理,不過要自私就唔好滿口仁義道德,
認為對方係人渣咪絕交,一邊睇住人死一邊話同人係好朋友,
如果樓主夠膽認係睇住賤格仇人去死好開心,我絕對同佢一齊拍拍手,
憎人唔敢認仲扮到好惋惜,借用樓上某人既說話,呢種「名門正派」行為絕對令人作嘔

此篇文章於 12-23-11 04:42 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線  
舊 12-23-11, 10:17 PM   #55
二伍

唔通一定要搞先滿足?
二伍 目前離線  
舊 12-23-11, 10:56 PM   #56
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 蘿莉星人 查看文章
-SKIP-

收到收到~THX
引用:
作者: 二伍 查看文章
唔通一定要搞先滿足?
唔係,抽左個身出來就睇到好多野,真係當局者迷
依家我又想搵返佢,以朋友身份的,愛情呢樣真係會放棄,不過都怕會曖曖昧昧,基本上我都唔知自己想點,不過一定唔會追佢,因為都表白左4次

講多少少點解唔借錢比佢啦,佢屋企租左半年,佢從未試過自己比買交租,次次都水魚幫佢交,同佢去食一日下午茶,可以去左我成$18xx,我D錢好似倒水咁,我認我無能力養得起佢架,佢D洗錢方式我真係頂唔順,佢第一個月出糧$8XXX,就去買IP4,跟住用三千幾買左隻狗仔,第一日就已經洗哂份糧,不過飲食就唔洗擔心,我公司做茶餐廳,實有得食又唔使錢,見佢咁樣我就已經決定唔借錢比佢,補充少少,當時我D朋友限我10分鐘內要決定選邊一面,可能咁而決策錯誤,到依家我都無忘記佢最後求我的聲音:[寶寶,連你都唔幫我,咁我死得啦],呢幾句不停係我腦中享起,其實我都好難受,不過點都估唔到會比人話我唱衰佢,呢個真係有D意外

舊 12-23-11, 11:04 PM   #57
二伍

幫得一時幫唔到一世
二伍 目前離線  
舊 12-23-11, 11:15 PM   #58
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
幫得一時幫唔到一世
就係呢樣,希望佢自己會清醒,除左借錢外,我咩都幫到佢幫,或者我應該適當地同佢保持距離會好D都唔定,不過我唔善於處理呢D事

舊 12-24-11, 05:38 PM   #59
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
就係呢樣,希望佢自己會清醒,除左借錢外,我咩都幫到佢幫,或者我應該適當地同佢保持距離會好D都唔定,不過我唔善於處理呢D事
個人覺得,唔好打算搵返佢好d。
stephen1980 目前離線  
舊 01-12-12, 05:26 PM   #60
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
前提:追極都追唔到的人,就叫佢A,只有我單方面鍾意佢,佢係絕對唔會鐘意我的,不過我一直唔肯放棄
引用:
發洩完就復元得好快,依家已經預備新的感情
完全睇得出你有幾咁唔肯放棄

人地問你借錢, 你唔鍾意咪唔好借囉
佢大駛又咁多缺點, 咁係咪呢D缺點就代表佢一定唔還比你先?
你借都未借已經認定左佢實唔會還比你, 都認定佢係衰人啦
其實佢呃左你D咩遮? 佢冇同你上床之嘛, 又冇呃過你
佢呃過你先數臭佢都未遲啦

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 01-12-12, 06:16 PM   #61
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
唔通一定要搞先滿足?
得唔到個心, 得到個人一晚噤多都好丫
何金水 - 阿水 目前離線  
舊 01-12-12, 06:18 PM   #62
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
收到收到~THX

唔係,抽左個身出來就睇到好多野,真係當局者迷
依家我又想搵返佢,以朋友身份的,愛情呢樣真係會放棄,不過都怕會曖曖昧昧,基本上我都唔知自己想點,不過一定唔會追佢,因為都表白左4次

講多少少點解唔借錢比佢啦,佢屋企租左半年,佢從未試過自己比買交租,次次都水魚幫佢交,同佢去食一日下午茶,可以去左我成$18xx,我D錢好似倒水咁,我認我無能力養得起佢架,佢D洗錢方式我真係頂唔順,佢第一個月出糧$8XXX,就去買IP4,跟住用三千幾買左隻狗仔,第一日就已經洗哂份糧,不過飲食就唔洗擔心,我公司做茶餐廳,實有得食又唔使錢,見佢咁樣我就已經決定唔借錢比佢,補充少少,當時我D朋友限我10分鐘內要決定選邊一面,可能咁而決策錯誤,到依家我都無忘記佢最後求我的聲音:[寶寶,連你都唔幫我,咁我死得啦],呢幾句不停係我腦中享起,其實我都好難受,不過點都估唔到會比人話我唱衰佢,呢個真係有D意外
其實我覺得你 d 朋友做得好
何金水 - 阿水 目前離線  
舊 01-12-12, 07:01 PM   #63
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
得唔到個心, 得到個人一晚噤多都好丫
曾經擁有XDDD

舊 01-12-12, 11:42 PM   #64
忘記密碼
Insane Gamer
看甚麼!?

註冊日期: Apr 2006
佢唔係問你借錢.
係問你4000上唔上.
當然你可以選擇比4000,但唔上.

但最好當然係上了,但唔比
話晒都蝕左1800既下午茶, 應該都要羅翻.
仲唔拿拿聲去道歉~

舊 01-13-12, 12:09 AM   #65
Norm
=_="""""

其實是否將問題簡單複雜化呢.....佢問你借錢,你唔借,咁佢可以點?同你絕交?咁咪絕交囉,你借錢俾佢?咁你預佢冇得還兼繼續咁既生活,你有咩得著?最多咪上床?你唔借俾佢而佢繼續同你做朋友?冇咩可能....定係佢忽然改過自新重新做人?係的話咁你要去買六合彩啦...

舊 01-13-12, 12:33 PM   #66
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 龍寶寶;9530392
講多少少點解唔借錢比佢啦,佢屋企租左半年,佢從未試過自己比買交租,次次都水魚幫佢交,同佢去食一日下午茶,可以去左我成$18xx,我D錢好似倒水咁,我認我無能力養得起佢架,佢D洗錢方式我真係頂唔順,佢第一個月出糧$8XXX,就去買IP4,跟住用三千幾買左隻狗仔,第一日就已經洗哂份糧,不過飲食就唔洗擔心,我公司做茶餐廳,實有得食又唔使錢,見佢咁樣我就已經決定唔借錢比佢,補充少少,當時我D朋友限我10分鐘內要決定選邊一面,可能咁而決策錯誤,到依家我都無忘記佢最後求我的聲音:[寶寶,連你都唔幫我,咁我死得啦
,呢幾句不停係我腦中享起,其實我都好難受,不過點都估唔到會比人話我唱衰佢,呢個真係有D意外
18xx餐下午茶我想知食咩

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 01-13-12, 12:44 PM   #67
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
佢第一個月出糧$8XXX,就去買IP4,跟住用三千幾買左隻狗仔
呢樣野就知佢有問題...
咪再理佢啦....等佢無人無物...
要賣野走,就明錢係幾重要

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線  
舊 01-13-12, 12:47 PM   #68
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
18xx餐下午茶我想知食咩
一日四餐下午茶,去左四間店:味千/蛋糕/蛋糕/西式飲品

樓上有D問題我唔再答啦,自己追Post睇啦

舊 01-13-12, 02:51 PM   #69
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
得閒應該請下我地版友食下午茶嘛, sosad

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 01-13-12, 04:29 PM   #70
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:

喺呢個情況下你做一次港女係唔會有人話你ge
不如你就當自己去家禽檔
假設佢一餐要$1000
一日1000x3 = $3000
一個月就 $90000
計埋咩唉瘋,狗狗 $10000
呢個仔仔一個月使足你十萬銀
嘩,呢個價錢我可以揾個拍得住吳彥祖嘅仔仔

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-19-12, 11:09 AM   #71
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:

咁你自己係咪都要反省下呢? 一個巴掌拍不響。
你應承佢請食下午茶,但係食完再食你都覺得離譜啦?
店與店之間的轉換你係咪要識得拒絕呢?
仲有,你自己係咪冇份食先? 拋個價錢出黎代表咩野呢?

根本你自己都縱容緊佢,如果你曾經當佢係朋友,係咪應該勸下佢適可而止?
我睇到你話食下午茶用左咁多錢,我第一時間諗到的係佢真係好似餓左幾日冇食過野咁囉。

藍莓咖啡 目前離線  
舊 01-19-12, 12:29 PM   #72
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
咁你自己係咪都要反省下呢? 一個巴掌拍不響。
你應承佢請食下午茶,但係食完再食你都覺得離譜啦?
店與店之間的轉換你係咪要識得拒絕呢?
仲有,你自己係咪冇份食先? 拋個價錢出黎代表咩野呢?

根本你自己都縱容緊佢,如果你曾經當佢係朋友,係咪應該勸下佢適可而止?
我睇到你話食下午茶用左咁多錢,我第一時間諗到的係佢真係好似餓左幾日冇食過野咁囉。
講出來關你差事咩八婆、你唔啱睇咪過主囉,直接講你都係男人公廁咋,知你想入我好耐、唔好以為我唔知你D野、你要爭對請繼續、我都唔會同你客氣

舊 01-19-12, 03:24 PM   #73
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
講出來關你差事咩八婆、你唔啱睇咪過主囉,直接講你都係男人公廁咋,知你想入我好耐、唔好以為我唔知你D野、你要爭對請繼續、我都唔會同你客氣
你知人d野又點
對女性少少基本尊重你都唔識

舊 01-19-12, 03:29 PM   #74
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: 麥C 查看文章
你知人d野又點
對女性少少基本尊重你都唔識
點解我要尊重佢?而且尊重點解要分男定女?女要尊重,男唔洗尊重?咁只係話比人知你係狗公喎

舊 01-19-12, 03:37 PM   #75
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
你又知我幾多野呀? 你講得出黎預左有人有相反意見啦
人地講野唔ARM聽就話人針對
問心丫, 你都係想人地支持你話你講緊個女仔係衰人遮
我係男人公廁, 哈, 唔好話比我聽你又係享第度聽返黎呀
我唔會將是非當人情囉, 你唔好以為自己同我好熟知好多野先得架
你係有品就唔會未問過人就將人D野周圍講啦(我唔係淨係指呢單野, 我講乜你心照啦)
你咪繼續為自己辯護囉, 自己都唔識檢討下自己
你D野唔關我事夠唔關呢度D人事啦, 你咪唔好出文囉
家陣我講中你痛處你享度發爛渣呀?
定係我FACEBOOK DELETE左你, 你ADD我我又唔睬你所以你心懷芥蒂?
我都係議事論事遮, 唯一睇上去似針對你咪就係我依家淨係回左呢個TOPIC囉
人地睇唔過眼出聲又話人狗公,你唔好夠幼稚啦

此篇文章於 01-19-12 03:50 PM 被 藍莓咖啡 編輯。
藍莓咖啡 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麥當勞借錢比麥當勞?仁愛堂每43元才籌得100元 Hunter ~清談館~ 49 01-10-11 02:41 PM
係香港既借錢問題... ♀宮野真守♀ ~清談館~ 31 12-10-08 11:37 PM
有冇人會借錢投資? jlai ~清談館~ 33 03-19-07 06:00 PM
問政府借錢讀書 DC 97 學術文化綜合研討區 1 08-06-04 08:13 PM

現在的時間是 08:33 AM

手機版 | APP版