Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-12-11, 03:22 AM   #26
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: JMi 查看文章
原來包容人都要計較埋"對方又有無主動關懷你先"
你自己失敗過就可以咁肯定做足都一様有事, 你失敗經驗好豐富喎

如果本身知道有咩根本問題 就應該走去解決而唔係要搞到分手啦
就係你以為好好地地拍緊拖時 唔知有咩根本問題之下
連基本野做唔足先引爆出來
兩個人拍拖本身就會有好多根本問題 對對公主王子天作之合咩
D問題係慢慢大家拎出來解決 定最後分手拎來做藉口
就係睇雙方有無心
如果連基本野都可以忘記做 同話比對方聽我無心無乜分別

我原本以為D港女先會就一段關係失敗去怪晒對方自己唔洗負責咁逃避現實
今日長了見識

樓主話自己前排心情唔好有難關,我叫回想下當時情況,係咪當時對方已出現個心唔係嚮到既先兆囉
淨係你講得出"基本野唔做等於無心",已經出賣哂你小氣計較既人品啦好心
呢d"基本野"應該係內心想對方快樂先做,唔係維繫關係既交換條件或計較人地有無心咁小家囉

我幾時話過咁做一定會一樣有事,我係話根本唔關事囉
我見唔少賤男狗公家暴叫雞,仲當條女提款機乜都齊,條女or個老婆咪又貼貼服服
係小朋友先會信呢d所謂基本野,真係會好關事架o者
老實講,我就見唔少人真係犯賤既,男女老嫩都有囉

我幾時講過一定係對方問題?有問題更唔代表係某一方錯,有d野天生唔夾就係唔夾,勉強無幸福明唔明?
合則來不合則去,唔好以為關係失敗就一定係有人錯咁幼稚先得架
仲有點解我一提出有問題,你就聯想到我係怪緊人呢?一定係你自己經驗之談,所以唔小心就對號入座啦係唔係

此篇文章於 12-12-11 03:47 AM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 08:29 AM   #27
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 某F 查看文章
我同佢講過呢件事,有計劃的

最大問題係佢覺得我心入面有第二個
問題我無...誤會晒...唉
有條刺
睇黎佢女朋友口吾係要結婚
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 08:59 AM   #28
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
係咪錢唔夠 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 09:23 AM   #29
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
樓上兩位冇乜好拗啦,各人做法唔同姐
我自己就覺得,女人心情不嬲好似天氣咁
佢要打八號風球,根本乜理由都有
始終佢心目中既100分唔代表你自己做到既100分
自己問心無愧,佢要走就由得佢lor
至於樓主既意外,都係睇人價值觀而定
我試過對我前度生日搞到好浪漫,但佢只係有小小開心
到我生日佢就求求其其咁,咁我梗係唔happy
但拎出泥傾d女人最叻果幾句(我係唔識做你女朋友架拉)
拍N次拖次次嗌交個個都係呢句我都慣
到佢唔滿意我果時,我就下下say sorry
問題A解決左改左,下次就有問題B
到我又say sorry,佢就話(上次己經比左機會你,次次冇下次?)
明明係唔同既事都可以咁計,然後無限loop到分手為止
我上網同異性吹多兩句都唔得,佢就出埋街我都要得得得得得

我自己結論係,個女人要正常就要好好採搵到個定性
唔定性果d由拍拖開始打從心底裡都冇諗過同你做人世
到佢有新玩具玩果時,丟你既理由乜都得

此篇文章於 12-12-11 09:25 AM 被 ♀宮野真守♀ 編輯。
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 11:38 AM   #30
GimGim

註冊日期: Jun 2002
yea, sometimes it is nice to know how to let go, if her heart has move on, or can easily be move, she will leave soon or later.
let her go, give her some space, and wish she is happy
for yourself just be strong and do what you can!

good luck

舊 12-12-11, 12:35 PM   #31
二伍

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
到我又say sorry,佢就話(上次己經比左機會你,次次冇下次?)

睇清楚大家有冇共同目標先
舊 12-12-11, 01:41 PM   #32
某F
我的歌聲裡

而家咁,都係做好自己見步行步

樓上各網友都係分享自己經歷,唔駛咁重火藥味的

PS:
報告近況
經過交流之後,情況好左D

但唔排除遇到乜事個心又可能唔知飛去邊

舊 12-12-11, 03:24 PM   #33
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:

PS:
報告近況

ok,我的確唔應該係你煩緊既地方拗,唔好意思係我唔岩
不過我始終覺得,唔記得生日呢個問題只係可能性之一,可能不滿已經唔覺唔覺之前就累積左

舊 12-12-11, 03:35 PM   #34
might
Crazy Gamer
討厭過份自虐的人

PSN  IDmightsiu
引用:

PS:
報告近況

講真女士們好多時只是想要一份關心
點解第三者呢D時候易得米,好多時就係呢D時機比到個女好多既關心同支持
所以你要再做得明顯一點係關心同緊張佢
當然記住唔好自暴自棄<------死硬
有時就係因少許風浪先會令你們的愛更加成熟而更珍惜彼此
還有時間就加油吧
might 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 04:54 PM   #35
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
我就覺得第三者優勢在於係一份新鮮感
有時固有既男友唔係唔關心,而係成為左一份習慣
係一種全新既關心下,固有男友既關心分分鐘變成煩
一個人唔成熟,內心既唔堅定往往都係成因
而家D人既感情似住自己有得揀就拎自己一半泥比
但一開始一齊果陣,根本冇諗過對一段情負責任

雖然計較係唔好,但我覺得為左保護自己都係私下計計佢好
樓主冇事就好啦,但唔好當佢d態度岩哂
唔記得生日就去個心度有第二個,講出泥都hurt度人啦
下下用呢D負面方法博人關心,損人又害己
不過你都係心知好了,同佢講根本哂氣
咪心底裡扣下佢分,計住條數唔好蝕比佢
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-11, 09:59 PM   #36
Norm
=_="""""

引用:

雖然計較係唔好,但我覺得為左保護自己都係私下計計佢好
樓主冇事就好啦,但唔好當佢d態度岩哂
唔記得生日就去個心度有第二個,講出泥都hurt度人啦
下下用呢D負面方法博人關心,損人又害己
不過你都係心知好了,同佢講根本哂氣
咪心底裡扣下佢分,計住條數唔好蝕比佢
拍拖拍到三四年要plan結婚,遲則生變

舊 12-12-11, 10:12 PM   #37
二伍

引用:
冇錯,已經feel唔到了
舊 12-13-11, 12:07 AM   #38
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:

最緊要問心無愧,就算呢刻同你講想同你一齊好耐
但你心裡都知佢未定性,最後都係分開

引用:
男友講既野就好似忠言逆耳,第三者講既就叫知我心意
如果變左心的話你講咩都冇用,忍痛由佢走吧(我都比人hurt左獲)
分左手兩個月,開始明白到愛情就冇咩負責任可言,唔負責任又點?又唔洗死

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-11, 12:25 AM   #39
二伍

樓主而家點呢?
舊 12-18-11, 06:33 PM   #40
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: 二伍 查看文章
樓主而家點呢?
表面上無乜大礙

舊 12-18-11, 11:21 PM   #41
二伍

引用:
表面上無乜大礙
氹返喇?
舊 12-26-11, 05:05 PM   #42
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: 二伍 查看文章
氹返喇?
經過聖誕節一役,應該叫總算氹返
仲買左本大家可以寫心事既簿仔

舊 12-26-11, 07:14 PM   #43
GimGim

引用:
經過聖誕節一役,應該叫總算氹返
仲買左本大家可以寫心事既簿仔
good idea

舊 12-27-11, 12:44 AM   #44
二伍

我睇個本書都有教這個辦法
舊 12-30-11, 03:04 AM   #45
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
當交換睇時 ,,,, XD

男: 寫滿開心浪漫吏...
女: 寫滿種種的不事...

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:31 PM

手機版 | APP版