Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-31-11, 01:08 AM   #26
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
其實樓主可以淡化到咁多不愉快事件,可知真係愛得很深,
不過愛還愛, 依家發現到有爆的feel, 早早收埸了事吧.
你忍耐力咁高, 留比第2個識欣賞你的女仔仲好啦

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 09:38 AM   #27
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 2dn 查看文章
戴完綠帽都可以同佢繼續,你咁大方既?(<-有粗口既,你自己補完)
一個月冷靜期,其實得你「享用」到,同你一齊時都可以有第三者,無你既時候,你覺得佢可以忍到唔同其他人一齊?
除非你無佢唔得,對佢鍾意到癲,否則真係唔值得再為d咁既女去煩惱一個月,即刻話佢聽玩完,再搵過個啦。
雖然你既敍述幾狠,但大致講左我想講既野

舊 08-31-11, 05:34 PM   #28
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
嗯~明白
反正佢要咁佢既將來我都可以預見
咁咪由得佢LOR
一齊果時我又唔係冇點佢走一條正路
佢覺得咁好玩同開心咪一路好走LOR
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 06:47 PM   #29
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
你還有第二個問題哦,脾氣差。
唔記得邊鬼個同我講過,同自己既親人愛人朋友發脾氣惡言相向,係一件好古怪既事,對著佢地應該係要更加包容既,d 脾氣向惡人用就好。
有d似是而非,反正我信了。(唔好太過,我信過龍依家個人無晒火
加油啦,塞翁!

此篇文章於 08-31-11 06:52 PM 被 2dn 編輯。
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 11:55 PM   #30
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
作者: 2dn 查看文章
你還有第二個問題哦,脾氣差。
唔記得邊鬼個同我講過,同自己既親人愛人朋友發脾氣惡言相向,係一件好古怪既事,對著佢地應該係要更加包容既,d 脾氣向惡人用就好。
有d似是而非,反正我信了。(唔好太過,我信過龍依家個人無晒火
加油啦,塞翁!
我反而覺得脾氣係人都有,冇人未試過唔發脾氣
至於我自問脾氣方面係一路同佢一齊方面己經好大改進
有一段時間我唔開心冇返教會,今日返翻教會,我其實而家唔信主
主話會比最好既我,但我卻冇左我認為最好...
如果覺得佢唔好而攞走佢,為乜唔將佢變成最好?
所以我而家唔知點信,或者我想比時間睇下所為最好既係咩
舊 09-01-11, 12:06 AM   #31
綾小路雷太

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
我反而覺得脾氣係人都有,冇人未試過唔發脾氣
至於我自問脾氣方面係一路同佢一齊方面己經好大改進
有一段時間我唔開心冇返教會,今日返翻教會,我其實而家唔信主
主話會比最好既我,但我卻冇左我認為最好...
如果覺得佢唔好而攞走佢,為乜唔將佢變成最好?
所以我而家唔知點信,或者我想比時間睇下所為最好既係咩
你返教會既,咁就省得說話。
自己翻聖經,望下馬太福音7:7~11或者路加福音11:9-13
細味呢一段說話(兩段都係同一件事)既意思,你再諗清楚你自己講既係乜!

舊 09-01-11, 12:19 AM   #32
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
你返教會既,咁就省得說話。
自己翻聖經,望下馬太福音7:7~11或者路加福音11:9-13
細味呢一段說話(兩段都係同一件事)既意思,你再諗清楚你自己講既係乜!
其實我前前後後都係返左三個幾月
自問未係一個好真誠既基督徒
但我好想成為一位真誠既基督徒
只係一時間我真係諗唔通
點都好我都會努力,請比D時間我
舊 09-01-11, 12:23 AM   #33
綾小路雷太

引用:
其實我前前後後都係返左三個幾月
自問未係一個好真誠既基督徒
但我好想成為一位真誠既基督徒
只係一時間我真係諗唔通
點都好我都會努力,請比D時間我
你話你唔信主,但你話自己係基督徒...你知唔知自己講緊乜架?

舊 09-01-11, 12:35 AM   #34
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
你話你唔信主,但你話自己係基督徒...你知唔知自己講緊乜架?
咁你係咪要我唔返呢....
舊 09-01-11, 12:38 AM   #35
Noyeah
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
其實...

基督徒係咪一定要信主...

信主既...係咪要係教徒呢?
Noyeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-11, 12:40 AM   #36
綾小路雷太

引用:
作者: Noyeah 查看文章
其實...

基督徒係咪一定要信主...

信主既...係咪要係教徒呢?
老野...你都算返過教會,你知唔知信既定義係乜先?

舊 09-01-11, 12:41 AM   #37
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
你如似又同上面一樣
用了自己的角度同步伐去睇這件事

舊 09-01-11, 12:43 AM   #38
Noyeah

引用:
呢個係我同神兩個既事...
其他人係唔會明白各人有各人既定義~
舊 09-01-11, 12:43 AM   #39
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 麥C 查看文章
你如似又同上面一樣
AR........信神者O係呢個事情上既睇法一向只得一個你唔係唔知掛

舊 09-01-11, 12:45 AM   #40
綾小路雷太

引用:
你如似又同上面一樣
「信」呢回事,堅係有definition 架嘛...
如果好似老野咁,佢冇話自己係咪基督徒,咁你話佢自相矛盾,還可。
但樓主聲稱自己係基督徒,但本身講既野帶出黎個邏輯己經相矛盾左,係咪至少要搞番清楚咩事先...

舊 09-01-11, 12:48 AM   #41
麥C
專業R水吹

2位
我用了步伐
信神者也好基督徒也好
都有步伐不一的時間

舊 09-01-11, 12:49 AM   #42
Noyeah

其實我覺得樓主個情況呢...

就好似 有個老豆話要俾最好既野個仔咁...

但係個仔覺得最好既就唔係老豆所認為既...

就係問點解我認為既好同佢認為既好唔同...點解...
舊 09-01-11, 12:50 AM   #43
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
2位
我用了步伐
信神者也好基督徒也好
都有步伐不一的時間
睇黎你唔明佢地既執著喇, 不過算啦, 呢D小事黎架啫

舊 09-01-11, 12:53 AM   #44
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

有乜好拗姐
咁我而家唔係基督徒但想努力做個基督徒
只係比D時間我咁姐...
舊 09-01-11, 12:55 AM   #45
綾小路雷太

引用:
作者: Noyeah 查看文章
其實我覺得樓主個情況呢...

就好似 有個老豆話要俾最好既野個仔咁...

但係個仔覺得最好既就唔係老豆所認為既...

就係問點解我認為既好同佢認為既好唔同...點解...
所以我俾左個段經文佢自己查,其餘既佢自己做化。

另麥C
我同意你講,好多野不一定步伐一致。
但佢咩都唔清楚就自稱係基督徒呢點,點都需要提佢,希望佢可以諗清楚。

另樓主,你問我係咪要你唔返
套用noyeah一句
「呢個係你同神兩個之間既事... 」
如果因為外人既一言半句而令你有理由唔返
你同神既經歴有幾深,你真係要自己諗諗。

舊 09-01-11, 12:57 AM   #46
麥C
專業R水吹

引用:
有乜好拗姐
咁唔算拗
只係討論而已

冇人唔比時間你
你要證明的只有你自己和你的神而已

舊 09-01-11, 12:57 AM   #47
綾小路雷太

引用:
有乜好拗姐
基督徒唔係話「做」就可以做到的。
正如唔係個個女仔都可以「做」到你女朋友一樣。

可嘗試用拍拖既心態與神相處,然後你就有機會明白,你今天不明白的事...

引用:
冇人唔比時間你
你要證明的只有你自己和你的神而已
冇錯!樓主係要對神交帳,而唔係要對人交帳!兩個既事,你地兩個搞掂,其他外人只能俾意見你,要點選擇同造化,睇樓主你自己。

舊 09-01-11, 01:00 AM   #48
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
基督徒唔係話「做」就可以做到的。
正如唔係個個女仔都可以「做」到你女朋友一樣。

可嘗試用拍拖既心態與神相處,然後你就有機會明白,你今天不明白的事...

冇錯!樓主係要對神交帳,而唔係要對人交帳!兩個既事,你地兩個搞掂,其他外人只能俾意見你,要點選擇同造化,睇樓主你自己。
明白~我會試下,至小我會學下析檮同好好理解下聖經先
舊 09-01-11, 01:03 AM   #49
綾小路雷太

引用:
明白~我會試下,至小我會學下析檮同好好理解下聖經先
講返話係咪最好個度,睇左我叫你睇個段先啦~_~

舊 09-02-11, 06:59 PM   #50
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

其實呢~呢幾日發生左好多事
詳細既我唔講了
但我可以肯定既講,而家既我同佢唔適合對方
仲好記得我係教會上問神為乜要拎走我最重要既野
但其實主有答到我,只係我冇察覺
牧師係講道時講左一個故事
有個男人鐘意左個女仔,佢想娶果個女仔
個女仔既爸爸要個男人為佢做七年事就嫁個女比佢
個男人為佢做七年事就娶左佢
但洞房之後先發覺果個係個女仔既姐姐
男人就去問佢爸爸為乜要呃佢
佢爸爸話家姐未嫁細妹唔嫁得,幫佢做多七年就嫁埋個妹比佢
男人就為佢爸爸再做七年事
呢十四年中佢爸爸扣左個男人十次人工
但個男人不單止冇氣妥,仲出色咁做好佢既工作
最後佢娶埋佢個細女,帶住兩個老婆返鄉下,成為左一個有錢人
呢個故仔牧師係想鼓勵大家努力工作
但仿弗就好似神係度回應我一樣
我都想試下去為神七年又七年既工作
我知道大家可能話:搞成咁你仲唔醒呀?
但我覺得我好清醒
我去跟隨神,改變我既不足,努力去工作,多D同朋友去玩
呢D係我愛既人係同我一齊時想我做既事
亦係神希望佢既弟兄積極面對人生既做法
我深信我想做既不單止係為左佢,亦係為左我自己
咁做係正面,亦會對我有所得著
我而家想等佢,但係要積極面對人生咁去等
或者可能一年後我己經不再愛佢不再去等
又或者一年後我仲好愛佢仲等緊佢
但兩種選擇我都係要好好去過我以後既每一日
只要明白愛一個人唔需要擁有,其實就冇乜好痛苦
我同佢一齊,我進步左,我都係有所得著
我好多謝我身邊每個朋友,同GAF關心我既各位
特別係綾小露,我有D咩曲解左神既意思希望你可以比意見指引我
我愛既人比我小十年,佢有好多時間比我去為佢預備
亦都係為我自己既人生去預備
我愛佢,我而家唔會再煩佢
等有一日如果大家適合,自自然然就再走返埋一切
我如果去恨佢,去欺騙其他人既感情只會產生更多呢種人
改變我自己,方可以改變其他人
我會為我愛既人祈禱,同為每一個愛我既人祈禱
多謝大家

http://www.youtube.com/watch?v=eBvarz3DY00

此篇文章於 09-02-11 07:01 PM 被 ♀宮野真守♀ 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:37 AM

手機版 | APP版