Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 07-26-11, 09:07 PM   #1
=KingJoE=
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDJoeF0615
大家會唔會介意自己女友放泳衣照上fb?

大家好, 第一次響度出post, 請多多指教

我女友最近就做左topic所講既野
而其實我係介意既(佢著bikini)
因為一諗起某d人可能會用點既眼光"欣賞"佢
我就好難受

我嘗試過同佢解釋, 想佢delete左佢
佢就唔當係一回事
話「邊有人會咁睇嫁」,「我覺得好健康丫」
「我靚唔靚呀」,「你肯定save低左!」(我的確有)
講極佢都唔聽

其實佢著衫有時都會有呢d問題
我知佢唔係特登, 但佢夏天中意著吊帶
有時的確好易走光, 我企響佢格離, 有時連bra都見到, 好誇(睇到我熱血沸騰)
邊個搭車坐佢格離就真係正啦
同佢講la, 我話
「妳唔怕比人目及咩? 街邊好多咸濕佬ga」
佢話
「咪係你囉!」,「邊有人會目及, 我都睇唔到有人目及」
我仲以我既視線角度影埋相比佢睇, 佢好似好難以置信咁
然後又故態復萌

大家有冇處理呢方面問題既經驗可以同我分享下?
女user們可唔可以分享下女仔對呢方面既心態其實係點
=KingJoE= 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-11, 09:20 PM   #2
碧克
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
我反而見唔少人遊說老婆玩戶外露出或者拍「寫真」公諸同好

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-11, 09:24 PM   #3
=KingJoE=

引用:
作者: 碧克 查看文章
我反而見唔少人遊說老婆玩戶外露出或者拍「寫真」公諸同好
我都有d fd係唔介意「公諸同好」
但我真係唔得
舊 07-26-11, 09:27 PM   #4
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
勉強唔唻喇,
你最多只可以出街時幫佢留心唔好走光;
但講真丫,而家唔少女性都係會著得比較清爽,
其他人(男或女都好)要望都未必望得晒,
望得多,唔知會唔會開始無乜感覺  : p

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-11, 09:30 PM   #5
碧克

註冊日期: Aug 2003
俗語有云:
「夏天, 為大地帶來美腿」

夏天個個都咁上下衣著,冬天又個個都咁上下衣著,我一直都唔知有乜咁好睇

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-11, 09:32 PM   #6
=KingJoE=

引用:
作者: Middle 查看文章
勉強唔唻喇,
你最多只可以出街時幫佢留心唔好走光;
但講真丫,而家唔少女性都係會著得比較清爽,
其他人(男或女都好)要望都未必望得晒,
望得多,唔知會唔會開始無乜感覺  : p
我比較悲觀, 怕我唔係度, 佢會遇到痴漢/偷拍等等
(唔知係咪因為上高X見得呢d野多)

亦都可能係因為我比較守舊掛
舊 07-26-11, 09:38 PM   #7
=KingJoE=

引用:
作者: 碧克 查看文章
俗語有云:
「夏天, 為大地帶來美腿」

夏天個個都咁上下衣著,冬天又個個都咁上下衣著,我一直都唔知有乜咁好睇
我明白. 我都係男人, 出街都會留意下d女仔, 都有你呢種感覺ga

但始終唔可以套用落自己女友度.....
舊 07-26-11, 09:38 PM   #8
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: =KingJoE= 查看文章
我比較悲觀, 怕我唔係度, 佢會遇到痴漢/偷拍等等
(唔知係咪因為上高X見得呢d野多)

亦都可能係因為我比較守舊掛
痴漢偷拍我覺得要防都防唔到幾多,
咸濕佬摸手摸腳搏矇反而就比較多,
成日都有女性朋友話o係街上俾人借d 意索油,
就算衣著已經比較密實 ......
你不如同佢一齊學d 自衛術仲好 =)

舊 07-26-11, 09:55 PM   #9
=KingJoE=

其實都幾麻煩ga
佢係覺得全世界都係好人, 對人一d戒心都冇ga
同佢講極, 佢都覺得我玩,
係都唔覺得咁樣係可以令一d佢唔想發生既事發生

亦都係可能佢enjoy我咁緊張佢掛

其實我係咪唔應該介意呢?
反正佢都唔會為左我改ga la

不過就當我思想污穢啦, 難聽d講
我接受唔到自己女友連"波型"都比人見到係點,
我fb d女性朋友冇一個有咁sexy既相
舊 07-26-11, 09:59 PM   #10
Middle
Moderator
K歌之王

如果佢唔會好抗拒,
你咪有時提醒下佢囉,
試下潛移默化,切忌日哦夜哦

btw ,你都要小心你女朋友會見到你呢條 thread ~ ~

舊 07-26-11, 10:04 PM   #11
=KingJoE=

引用:
如果佢唔會好抗拒,
你咪有時提醒下佢囉,
試下潛移默化,切忌日哦夜哦

btw ,你都要小心你女朋友會見到你呢條 thread ~ ~
見到就會提佢, 不過有時肉緊得濟, 佢會話我鬧佢
平時傾電話etc都唔會特登帶起呢個topic既, 怕生摩擦.

佢應該唔識GAF既.
舊 07-26-11, 10:09 PM   #12
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
見到就會提佢, 不過有時肉緊得濟, 佢會話我鬧佢
平時傾電話etc都唔會特登帶起呢個topic既, 怕生摩擦.

佢應該唔識GAF既.
講得多真係會覺得煩架,所以要小心。
或者咁,試下從衣著品味著手,
唔知樓主平時對衣著會唔會講究 ?
你可以試試改變自己o既衣著風格(以好睇、自然為標準),
然後引導對方著衫同你配襯、乘機引導佢著得唔好太疏爽 ......

不過,要花d 心機研究同可能唔少金錢 ~_~

舊 07-26-11, 10:10 PM   #13
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
身為男朋友o既你,唔可以時時刻刻保護她...
你總有一時一刻不在身邊...

坦白講,如果一個女生連小小自我保護的意思也沒有...
身為男友的你根本沒辦法幫到佢...

其實我更加覺得樓大你的女友有點....
不過...不說啦...你都係唔好諗咁多喇...
女友聽就講,唔聽就算喇...迫佢著多d...只會令你倆關係變差
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-11, 10:23 PM   #14
=KingJoE=

引用:
講得多真係會覺得煩架,所以要小心。
或者咁,試下從衣著品味著手,
唔知樓主平時對衣著會唔會講究 ?
你可以試試改變自己o既衣著風格(以好睇、自然為標準),
然後引導對方著衫同你配襯、乘機引導佢著得唔好太疏爽 ......

不過,要花d 心機研究同可能唔少金錢 ~_~
多謝你既建議, 偏偏金錢係我死穴
有諗過直頭買衫送比佢, 但本人乃窮學生一名, 冇錢

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
身為男朋友o既你,唔可以時時刻刻保護她...
你總有一時一刻不在身邊...

坦白講,如果一個女生連小小自我保護的意思也沒有...
身為男友的你根本沒辦法幫到佢...

其實我更加覺得樓大你的女友有點....
不過...不說啦...你都係唔好諗咁多喇...
女友聽就講,唔聽就算喇...迫佢著多d...只會令你倆關係變差
我明ga, 都有同d fd傾過下, 佢地都係覺得佢有點...ga
不過我信我女友唔係既.

呢件事(bikini)最近先發生, 我暫時都仲未可以let go,
可能時間會幫到我掛.

始終最大鑊都係佢既自我保護意識
舊 07-26-11, 10:35 PM   #15
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
多謝你既建議, 偏偏金錢係我死穴
有諗過直頭買衫送比佢, 但本人乃窮學生一名, 冇錢
又或者唔好講你唔鍾意佢咁著,
而係講你鍾意人地點樣著,
去讚下人地著衫好睇,建議佢參考下囉 =)

舊 07-26-11, 10:36 PM   #16
=KingJoE=

引用:
又或者唔好講你唔鍾意佢咁著,
而係講你鍾意人地點樣著,
去讚下人地著衫好睇,建議佢參考下囉 =)
多謝你, 我會試下
舊 07-26-11, 10:40 PM   #17
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
身同感受

叫極都唔聽

舊 07-26-11, 10:48 PM   #18
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
我會叫女友著啲我鍾意既衫俾我睇....XD

舊 07-26-11, 10:50 PM   #19
=KingJoE=

引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
身同感受

叫極都唔聽
同伴!(握手)

你地拍左幾耐拖?
你勸左佢幾耐
舊 07-26-11, 10:54 PM   #20
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
以牙還牙,1於香港先生咁去到盡... so D[ 乜so ]

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-11, 11:00 PM   #21
=KingJoE=

引用:
作者: Norm 查看文章
我會叫女友著啲我鍾意既衫俾我睇....XD
即係密實定係sexy呢?

其實都幾矛盾, 我其實都中意睇佢sexy
佢都知我咸濕, 所以有時會話係著比我睇, 又引我
但明明佢平時返工, 我即興去接佢, 都會見到佢走光
佢問我中唔中意睇, 我又會話中意, 可能咁形成左個惡性循環

其實我中意佢淨係響屋企sexy, 淨係sexy比我睇囉.....
舊 07-26-11, 11:02 PM   #22
=KingJoE=

引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
以牙還牙,1於香港先生咁去到盡... so D[ 乜so ]
我無我女友咁好身材wo
所以還唔到同等既牙比佢
舊 07-26-11, 11:02 PM   #23
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
即係密實定係sexy呢?

其實都幾矛盾, 我其實都中意睇佢sexy
佢都知我咸濕, 所以有時會話係著比我睇, 又引我
但明明佢平時返工, 我即興去接佢, 都會見到佢走光
佢問我中唔中意睇, 我又會話中意, 可能咁形成左個惡性循環

其實我中意佢淨係響屋企sexy, 淨係sexy比我睇囉.....
想SEXY果陣就叫佢SEXY,想密實果陣就叫佢密實囉....

舊 07-26-11, 11:06 PM   #24
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
希望樓主女友真的沒有...啦...
信任是兩者關係很重要的一個要素...值得讚賞樓大...

因為我都有類似經歷...
雖然那人不是我女友...(但我是追求者)
我已經不斷提醒她...怕她會受到不必要傷害...
可惜我提了很多次也沒用...

而且本人結果還很慘烈...

所以見到樓大大的這個問題...我真的擔心呢...
你只可以盡力保護她,不過只能量力而為,不耍因為這個責任加重自己負擔與及破壞雙方關係呢...

最多..有咩事都係佢身邊囉...無法架...
加油~!!
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-11, 11:12 PM   #25
=KingJoE=

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
希望樓主女友真的沒有...啦...
信任是兩者關係很重要的一個要素...值得讚賞樓大...

因為我都有類似經歷...
雖然那人不是我女友...(但我是追求者)
我已經不斷提醒她...怕她會受到不必要傷害...
可惜我提了很多次也沒用...

而且本人結果還很慘烈...

所以見到樓大大的這個問題...我真的擔心呢...
你只可以盡力保護她,不過只能量力而為,不耍因為這個責任加重自己負擔與及破壞雙方關係呢...

最多..有咩事都係佢身邊囉...無法架...
加油~!!
收到大家既建議, 我會更小心處理呢件事ga la~

你都要加油
既然結果已有, 希望你放低過去, 放眼未來
搵一個更適合你既

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:36 PM

手機版 | APP版