Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-24-16, 04:24 PM   #1601
rhgab
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
43層過唔到

利申 : 無楯劍
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-16, 05:13 PM   #1602
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
基本上只不過鬥大力,其實用黎用去都係雷氏一族咁滯…
抽6星唔多又冇楯劍,始終冇咩可以打。

不過本身角色ABT都SET得低低地,又真係唔知點用。
你升爆某角RESIST,隻BOSS會唔打佢打其他人黎打死你
隻隻BOSS都要一兩TURN殺,TURN UP黎都冇用…
其實以平民黎講,後面D Boss好少一兩turn KO⋯⋯

整盲佢可以多捱一兩turn, 好運楯剣擋到又多一兩turn, 加埋buff同大回復又多兩turn, 好多時夾夾埋埋5至6turn先可以KO(42層就係咁)

啱啱試新陣打44
蘿莉nerf杖
那智整盲加大回弓
師父event剣技5光大damage
黑騎楯劍

FD就buff

唸住用蘿莉+師父 + 那智快速儲lv4 combo黎打

結果⋯⋯

楯劍無鬼用,盲佢唔到。第二turn俾佢兩下每下11000以上KO左
其實試下唔同陣work唔work都幾好玩,AP又唔算太多。

舊 08-24-16, 07:12 PM   #1603
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
盾劍其實都係睇運,35%物理擋,不過人地郁幾次同多段HIT就真係幾正,噴4下如果擋到既話會擋足4下補成4千

我應該打完肥升爆果幾把野就試1次,唔得就打SG算
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-16, 07:19 PM   #1604
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Celes 查看文章
其實以平民黎講,後面D Boss好少一兩turn KO⋯⋯

整盲佢可以多捱一兩turn, 好運楯剣擋到又多一兩turn, 加埋buff同大回復又多兩turn, 好多時夾夾埋埋5至6turn先可以KO(42層就係咁)

啱啱試新陣打44
蘿莉nerf杖
那智整盲加大回弓
師父event剣技5光大damage
黑騎楯劍

FD就buff

唸住用蘿莉+師父 + 那智快速儲lv4 combo黎打

結果⋯⋯

楯劍無鬼用,盲佢唔到。第二turn俾佢兩下每下11000以上KO左
其實試下唔同陣work唔work都幾好玩,AP又唔算太多。
聽完你講去挑多兩次,兩次都佢先制即死…
咁真係好玩?
差D要買部新電話

不過賊2真係死都唔DROP40書俾在下…

此篇文章於 08-24-16 07:24 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-16, 08:35 PM   #1605
Celes

被先制兩次表示無奈

你停左喺邊層?

舊 08-24-16, 09:42 PM   #1606
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Celes 查看文章
被先制兩次表示無奈

你停左喺邊層?
啱啱靠棄坑壕既究極黑魔(魔力4800 特LV大5)暴力過42…

舊 08-25-16, 01:29 PM   #1607
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
35 boss到底有幾多血?
佢每turn回血30000,我真係唔知點打...
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-16, 02:36 PM   #1608
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 十一月 查看文章
35 boss到底有幾多血?
佢每turn回血30000,我真係唔知點打...
有回血架咩
係佢石化太麻煩,完全冇留意到?

你戰力幾多?

舊 08-25-16, 03:08 PM   #1609
十一月
Game Master

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
有回血架咩
係佢石化太麻煩,完全冇留意到?

你戰力幾多?
再打一次之後發覺原來唔係每turn回血,而係某個skill回血30000。第一次打時佢真係每turn都用

我戰力289XX
劍乙女6星buff劍,師傅6星nerf劍,徒弟5星大回血劍Lv2,光法6星無屬闇skill杖。
雖然有楯劍改,但黑重劍得Lv29...
依然未過到。
舊 08-25-16, 03:14 PM   #1610
rhgab
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDrhgabriel
XBox Live Gamertagrhgabriel
引用:
再打一次之後發覺原來唔係每turn回血,而係某個skill回血30000。第一次打時佢真係每turn都用

我戰力289XX
劍乙女6星buff劍,師傅6星nerf劍,徒弟5星大回血劍Lv2,光法6星無屬闇skill杖。
雖然有楯劍改,但黑重劍得Lv29...
依然未過到。
好似係唔好 BUFF 和 NERF, 帶多 D 回血技磨.
rhgab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-16, 03:15 PM   #1611
ShinDou

我打35都未見過補血,第1次俾人屈石化死

第2次搭織天使fd解左2次石化,應該磨左3turn度
舊 08-25-16, 03:29 PM   #1612
十一月
Game Master

引用:
作者: ShinDou 查看文章
我打35都未見過補血,第1次俾人屈石化死

第2次搭織天使fd解左2次石化,應該磨左3turn度
你D人幾高攻?
就算好好彩,佢唔用回血,唔石化我,我覺得我都冇可能3turn解決佢(5turn或者勉強可以)
我4個人分別係物攻28XX,物攻30XX,物攻22XX,魔攻30XX
舊 08-25-16, 03:48 PM   #1613
minazuki

註冊日期: Nov 2004
引用:
你D人幾高攻?
就算好好彩,佢唔用回血,唔石化我,我覺得我都冇可能3turn解決佢(5turn或者勉強可以)
我4個人分別係物攻28XX,物攻30XX,物攻22XX,魔攻30XX
徒弟5星大回血劍Lv2 物攻22XX

呢個絕對拖後腿
我女賊25lv裝3把6星40lv都22XX攻啦
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-16, 04:02 PM   #1614
十一月
Game Master

引用:
作者: minazuki 查看文章
徒弟5星大回血劍Lv2 物攻22XX

呢個絕對拖後腿
我女賊25lv裝3把6星40lv都22XX攻啦
但如果冇回血,又好不安
舊 08-25-16, 04:35 PM   #1615
神人ではない!新人だ

引用:
但如果冇回血,又好不安
當你20K血佢一TURN扣6K,理論上冇大回都應該勉強捱到5TURN
雷妹你俾把硬D既佢,回到一兩次已經唔駛死。

1 TURN BUFF+NERF (20K-6K)
2 TURN FRIEND熾回 1 (14K+1K-6K)
3 TURN BUFF+NERF (因為敵TURN NERF會斷) FRIEND熾回 2 (9K+2K-6K)
4 TURN FRIEND熾回 3 (5K+1K-6K)
5 唔係你死就我死

不過另外想講一下唔好再升回血聖劍SKILL,升怨弓至少都覺醒(…雖然好似已經遲晒…)

此篇文章於 08-25-16 09:40 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-16, 05:30 PM   #1616
ShinDou

我3萬1戰力度,平均應該近3千攻
舊 08-25-16, 09:35 PM   #1617
神人ではない!新人だ

引用:
我3萬1戰力度,平均應該近3千攻
法老必須死

不過依家應該每星期都有一次逄十進一,係搞就聰明些少,唔拎走D不受歡迎都PICK UP下啦頂…

此篇文章於 08-25-16 09:45 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 08-25-16, 09:57 PM   #1618
minazuki

上次6星確定都冇抽
今次都係照miss
再下個禮拜有aluze+rufus先抽
舊 08-25-16, 10:05 PM   #1619
ShinDou

我想要多把神弓升埋技5佢,睇黎都係俾佢禁住搶,得番1萬7石,而家唔抽遲D愈多武愈難中神弓

近3千攻應該人有番咁上下LV再裝晒3把0凸6星就有啦,由1開SERVER開始打到而家仲打緊既應該大部份都有﹖XD

此篇文章於 08-25-16 10:07 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-25-16, 10:30 PM   #1620
神人ではない!新人だ

引用:
我想要多把神弓升埋技5佢,睇黎都係俾佢禁住搶,得番1萬7石,而家唔抽遲D愈多武愈難中神弓

近3千攻應該人有番咁上下LV再裝晒3把0凸6星就有啦,由1開SERVER開始打到而家仲打緊既應該大部份都有﹖XD
全員冇人夠3千
平均2900

舊 08-25-16, 10:42 PM   #1621
ShinDou

咁我都係82弓乙女裝左D凸過既武拉高左有3千6攻姐,其他都係2千8,9度,其他大概75-80人LV,其他0凸6星武LV40鍛60

你用下果幾粒6星凸石都得架 XD
舊 08-25-16, 11:21 PM   #1622
Celes

以目前全力打44層,只扣到一半多D

剣女神 buff剣 攻2800
師父event剣技5 攻4100 damage 35000x3
黑騎event大剣技5 攻3300 damage 20000 x2
那智冰弓特大技1 魔3100 damage 24000x3

FD師父event剣技5 攻4700 damage 30000x3 (無得上buff)

以上damage已buff同nerf(減物防), 當然隻boss又擋左幾野⋯⋯最終damage無咁高。
第二turn佢又全補,都幾絶望下,雖然D武未升滿⋯⋯

舊 08-25-16, 11:23 PM   #1623
minazuki

唔用突石好難過3000
用左既話
5星突爆都一樣過3000
舊 08-25-16, 11:25 PM   #1624
神人ではない!新人だ

要講就緊係講目前裝備架啦

舊 08-26-16, 12:02 PM   #1625
十一月
Game Master

見仲有成個月時間,把心一橫,去咗打SG,好好彩打到粒7星,而家有100%防咒。
如果有埋100%防石化,可能會易打D。
暫時都係專心各方面強化先。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 07:15 AM

手機版 | APP版