Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-21-05, 06:54 PM   #1
lunar1984104
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDlunar104
問題:ps2-70006b

我想問70006b的優點,缺點.

サイバスター--------亂舞之太刀

此篇文章於 01-21-05 09:55 PM 被 lunar1984104 編輯。
lunar1984104 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-05, 07:12 PM   #2
機神GBA
God of Gamer
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
優點: 薄, 輕, 型, 慳位.

缺點: 你唔打online game 的話, 係冇.
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-05, 07:26 PM   #3

e+買幾銀
易唔易壞

舊 01-21-05, 07:53 PM   #4
ai.
RELEASED

引用:
作者: 機神GBA
唔係內建有lan卡咩?聽人講...
我想問問依家的ps two係日版定係行版來??
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-05, 09:48 PM   #5
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
優點: 薄, 輕, 型, 慳位.

有缺點架......散熱差....
另外....可以玩online game 架(隻game唔用hdd的功能的話)....
teamkiller 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-05, 09:50 PM   #6
teamkiller

引用:
作者: AiStudio
唔係內建有lan卡咩?聽人講...
我想問問依家的ps two係日版定係行版來??
有lan card架....
70000係日版
70006B係行版(唔知有冇記錯)<----上唔到網的
舊 01-21-05, 10:02 PM   #7

可唔可以用番以前d硬件

舊 01-21-05, 10:12 PM   #8
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
據聞個4打製用唔返

舊 01-21-05, 11:08 PM   #9
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: Rance
據聞個4打製用唔返
唔駛據聞
佢出o個陣已經講左舊multi tap係用唔到

如果唔打online o既
行機根本係冇缺點
70006b緊係行啦

舊 01-21-05, 11:18 PM   #10
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
係易燒過五萬六架
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-05, 11:45 PM   #11
波子
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDABCman2009
唔怕,如果係就冇人買
波子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-05, 11:59 PM   #12
機神GBA
☆The End☆

唔可以玩bb unit 個d online game 囉.

散熱差? 佢design 得咁就預左點樣解決散熱問題, 唔燒機咪得囉. 至於有人話燒機, 你問下佢係咪改左機先la. 咁細空間仲加粒改機晶片入去, 唔燒至奇.
舊 01-22-05, 12:10 AM   #13
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
咁又唔關改機事 我都係聽d玩正版既人講既
咁光頭IC係得番一粒
我唔係咩機械專家 講錯勿插
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-05, 12:20 AM   #14
teamkiller

引用:

散熱差? 佢design 得咁就預左點樣解決散熱問題, 唔燒機咪得囉. 至於有人話燒機, 你問下佢係咪改左機先la. 咁細空間仲加粒改機晶片入去, 唔燒至奇.
把散熱風扇細左差唔多一倍///
而且D散熱孔仲會嚴重入塵果隻......
你覺得會好左咩??

此篇文章於 01-22-05 12:24 AM 被 teamkiller 編輯。
舊 01-22-05, 12:21 AM   #15
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
散熱差?

唔係下嘛...我啱啱先買左部喎...

舊 01-22-05, 12:23 AM   #16
機神GBA
☆The End☆

引用:
作者: teamkiller
把散熱風扇細左差唔多一倍
你覺得好左咩??
首先睇番佢內部零件先, 主板由兩層縮做一層, 大機CPU 同 GPU 係分開獨立的. 細機合二為一.
同時線路簡化左2/3 . 仲有冇需要用咁大把風扇?
舊 01-22-05, 12:31 AM   #17
teamkiller

引用:
首先睇番佢內部零件先, 主板由兩層縮做一層, 大機CPU 同 GPU 係分開獨立的. 細機合二為一.
同時線路簡化左2/3 . 仲有冇需要用咁大把風扇?
風扇太細基本上係抽唔到風架...........
舊 01-28-05, 03:50 PM   #18

我想問關左機後要不要拔電線,如果唔拔會唔會令部機好熱?

舊 01-28-05, 09:25 PM   #19
大咀鳥
Junior Member

註冊日期: Apr 2003
唔會....我長期stand by mode(著紅燈)部機凍冰冰.....冇問題.
大咀鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-05, 09:29 PM   #20
機神GBA
☆The End☆

引用:
作者: lunar1984104
我想問關左機後要不要拔電線,如果唔拔會唔會令部機好熱?
行雷閃電最好關左佢.
舊 01-28-05, 09:34 PM   #21
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:

係人都知佢差過大機啦
同改機冇關係
Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-05, 10:39 PM   #22
waitwait
クリストファー

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDfattykin
有得必有失

主板由兩層縮做一層, 大機CPU 同 GPU 係分開獨立的. 細機合二為一.
同時線路簡化左2/3....唔代表唔熱.....不過打直放散熱可能仲好過大機既

論壇跳轉

現在的時間是 01:00 AM

手機版 | APP版