Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-28-09, 02:35 PM   #176
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
唔係唔可能既, 但一定要令佢作出抉擇先一齊啦

佢始終都唔可以咁自私, 一直維持住兩條船都要上
你都要拎佢明白呢個道理, 你係願意同有誠意同佢一齊的,
奈何唔可以繼續呢種名不正言不順既關係

分開下都係好的, 睇下大家可唔可以無左大家
有時分開方知這是愛

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-09, 06:47 PM   #177
Misaki Taro
God of Gamer

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
今日成日都回憶緊開心既時刻.....
好怕會把持唔住搵番佢 ~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-09, 07:08 PM   #178
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
見到面咪點個頭say 下hi lor
當普通朋友咁

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-09, 08:21 PM   #179
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
作者: Misaki Taro 查看文章
你再繼續講,繼續申都無補如事ga wor
鐘意既咪繼續去馬囉,怕痛既咪遺忘佢囉
錯與錯,對與對,都無關係ga,依條係你自己既愛情路,
唔需要理人點講ga wor,
重點係,自己唔好後悔
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-09, 11:24 PM   #180
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
呢一樣野我每日都做緊
我好佩服自己痭呢種刻制能力
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-09, 01:26 AM   #181
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
我 ???
有......
都滿足左三分一啦, 爭上床(唔知你有無啦)
同埋個心囉.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-09, 10:26 AM   #182
Misaki Taro

定力真係唔係好夠.....
不過宜家只是教她如何修補和男友關係.......

Call of Duty: Modern Warfare 2
舊 03-30-09, 10:37 AM   #183
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
如你真係想的起心肝快d成功mit甩佢
我鄭重建議你唔好搵佢同佢contact住

舊 03-30-09, 11:11 AM   #184
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
引用:
人地第二次reject你就咪成日阻住人地一對啦
要拆散人就唔該爽手d
不過做壞人係會俾天收的

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-09, 11:25 AM   #185
Misaki Taro

唔contract 真係無咩可能~
有時係佢搵我......
而且工作上佢有時都要我協助~
一時之間同佢一下斷絕來往好似唔係禁好吧.....

此篇文章於 03-30-09 11:27 AM 被 Misaki Taro 編輯。
舊 03-30-09, 11:28 AM   #186
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
唔contract 真係無咩可能~
有時係佢搵我......
而且工作上佢有時都要我協助~
一時之間同佢一下斷絕來往好似唔係禁好吧.....
icic

舊 04-01-09, 12:01 PM   #187
lovewai
Senior Gamer
槍人...

註冊日期: Aug 2005
當然有做過啦... 而佢既另一半仲要系一個les...

還記得蒙羅麗莎的花語嗎?
lovewai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-09, 12:21 PM   #188
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Corex 查看文章
人地第二次reject你就咪成日阻住人地一對啦
要拆散人就唔該爽手d
不過做壞人係會俾天收的
呢個世界真係有天收既話,就唔需要法庭啦.....連警察同獄卒都要失業..........
報應係用黎呃人,只有戲同小說先會出現
其實有時為左自己幸福,自私少少唔過份既~~
始終愛情係雙向,根本就唔存在「搶」呢個問題~~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-09, 04:20 PM   #189
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: GEESE 查看文章
呢個世界真係有天收既話,就唔需要法庭啦.....連警察同獄卒都要失業..........
雙向???嘿你sure唔sure ar
大把人3向4向n向架wor

舊 04-01-09, 04:35 PM   #190
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: Seppie 查看文章
雙向???嘿你sure唔sure ar
大把人3向4向n向架wor

愛情嘅雙向性我會理解為:兩個人要搭得上必要互相有意思。

你指嘅「3向4向n向」,首先都係出於「第三者同當時人互相有意思」,「第四者同當時人互相有意思」...「第n者同當時人互相有意思」先有戲唱,同愛情嘅雙向性其實冇衝突,係人嘅問題。

舊 04-01-09, 07:43 PM   #191
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
無既, 如果講第三者既報應的話
我之前又講過, 記得都有其他會員講過...
佢跟得一個第三者, 當佢同左你一齊之後
就會跟第二個第三者...
係既... 係有開心過既....

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-09, 11:44 AM   #192
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 邪氣小貓 查看文章
愛情嘅雙向性我會理解為:兩個人要搭得上必要互相有意思。

你指嘅「3向4向n向」,首先都係出於「第三者同當時人互相有意思」,「第四者同當時人互相有意思」...「第n者同當時人互相有意思」先有戲唱,同愛情嘅雙向性其實冇衝突,係人嘅問題。
我唔理
總之做壞人做第三者, 不得好死!! 係會俾天收!
人地李x欣, 不嬲同開d 已婚有$佬交往ar, 最後都要學人結婚做大婆ar!
點解ar? 因為咁樣既感情先有安全感, 咁先顯得俾愛人尊重lor

舊 04-02-09, 12:23 PM   #193
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
我唔理
人地李x欣, 不嬲同開d 已婚有$佬交往ar, 最後都要學人結婚做大婆ar!
點解ar? 因為咁樣既感情先有安全感, 咁先顯得俾愛人尊重lor
但係佢無報應喎
仲要嫁得好, 老公又當佢如珠如寶!
真係無天理呀!!

美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 04-02-09, 12:36 PM   #194
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
引用:
我唔理
人地李x欣, 不嬲同開d 已婚有$佬交往ar --> 總之做壞人做第三者, 不得好死!!
言下之意,李X 欣最終都會不得好死.....
只因為她也做過第三者???
咁即係佢而家結左婚,將來始終下場都係會........?

其實李x 欣既例子反而說明
有人係有能力令到一個做過第三者既人
stop 唔去做第三者 (以現時情況作準)

樓上irismong提過,對方有過一次第三者
唔排除佢將來係有咁既傾向

如果樓主覺得,女方同你o係埋一齊之後,你有能力,有自信令佢stop咁既傾向
咁你咪追佢囉
令你成為佢既惟一囉

之不過,如果佢係隔一段時間
就會心郁郁
自己製造波瀾,令平淡既感情生活加添趣味
你就自己衡量下你會唔會擔驚受怕先
如果你好大機會答"yes"既話,咁倒不如默默喜歡她就算啦
揀過另外一個簡單d,感情背景冇咁複雜既會好d 囉

原本個女仔既感情背景係複雜多變既
而你本身唔係咁多經驗
長遠黎講,辛苦果個始終係你

結果.....我的肩膀多了一個牙印

此篇文章於 04-02-09 12:39 PM 被 Be With You 編輯。
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-09, 04:40 PM   #195
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Be With You 查看文章
人地李x欣, 不嬲同開d 已婚有$佬交往ar --> 總之做壞人做第三者, 不得好死!!
言下之意,李X 欣最終都會不得好死.....
只因為她也做過第三者???
咁即係佢而家結左婚,將來始終下場都係會........?

其實李x 欣既例子反而說明
有人係有能力令到一個做過第三者既人
stop 唔去做第三者 (以現時情況作準)

樓上irismong提過,對方有過一次第三者
唔排除佢將來係有咁既傾向

如果樓主覺得,女方同你o係埋一齊之後,你有能力,有自信令佢stop咁既傾向
咁你咪追佢囉
令你成為佢既惟一囉

就會心郁郁
你就自己衡量下你會唔會擔驚受怕先
如果你好大機會答"yes"既話,咁倒不如默默喜歡她就算啦
揀過另外一個簡單d,感情背景冇咁複雜既會好d 囉

原本個女仔既感情背景係複雜多變既
而你本身唔係咁多經驗
長遠黎講,辛苦果個始終係你

可能李小姐e家覺醒左呢~~?
可能佢報左應大家都唔知呢a

就會心郁郁

所謂n年之癢, 莫過於此

舊 04-04-09, 12:18 AM   #196
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
多數人感情出現第三者唯有以此方法希望得到公平解決,即係今日你搶我,祝願他日你都俾人搶云云,因為現實已經唔可以做d咩黎還自己一個公道。但的確,唔係真係單方面話搶就可以做得成『第三者』。
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-09, 01:15 PM   #197
Misaki Taro

琴日她對我說: 她男友曾經對她說:" 我們2年後結婚吧 !!!"
她的回覆是"好ar ~"

舊 04-29-09, 01:23 PM   #198
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
琴日她對我說: 她男友曾經對她說:" 我們2年後結婚吧 !!!"
她的回覆是"好ar ~"
係咪可以close file?

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 04-29-09, 10:37 PM   #199
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
鐘意就追,唔駛理佢有冇bf

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-09, 08:54 AM   #200
Misaki Taro

引用:
作者: chandler 查看文章
鐘意就追,唔駛理佢有冇bf
其實已經一齊左 ~
只係佢又唔會同男友分手~

論壇跳轉

現在的時間是 02:14 PM

手機版 | APP版