Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-24-09, 08:48 PM   #101
Misaki Taro
God of Gamer

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
引用:
作者: 麥C 查看文章
咁講比你知又接受埋你咁又代表d咩
有咩後果.....我自己攞黎衰....

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 09:20 PM   #102
麥C
專業R水吹

PSN  IDmaxcmwong
引用:
作者: Misaki Taro 查看文章
只係個主導權唔係你度
有咩事
佢又可以表明一早講你知但你仲介入
唔止係你攞黎衰
仲要做埋衰人
自己小心

舊 03-24-09, 09:30 PM   #103
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 麥C 查看文章
只係個主導權唔係你度
有咩事
佢又可以表明一早講你知但你仲介入
唔止係你攞黎衰
仲要做埋衰人
自己小心
黑貓偷食,白貓擋災乎?

舊 03-24-09, 10:28 PM   #104
Silver
Junior Member

註冊日期: Jan 2009
引用:
放心
我知有成功既例子......
Silver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 07:17 AM   #105
Misaki Taro

MSN 的幾段對話
1)有我出現都唔會分手???
對唔住就算我唔知會唔會同佢分開...我都冇信心會同你一齊
2)我想知既係會唔會因為我而同男友分手, 而同我一齊 ????
對唔住
3)你真係有鍾意過我嗎 ????
至少我真係對你好, 可能未到好鍾意, 不過所有野都係真既

可以死心了.......

Call of Duty: Modern Warfare 2
舊 03-25-09, 09:51 AM   #106
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
MSN 的幾段對話
1)有我出現都唔會分手???
對唔住就算我唔知會唔會同佢分開...我都冇信心會同你一齊
2)我想知既係會唔會因為我而同男友分手, 而同我一齊 ????
對唔住
3)你真係有鍾意過我嗎 ????
至少我真係對你好, 可能未到好鍾意, 不過所有野都係真既

可以死心了.......
無信心咪比到有信心law
你當初都唔係一見鐘情啦
有d野要慢慢了解+陪養ga
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 07:45 PM   #107
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
無信心咪比到有信心law
你當初都唔係一見鐘情啦
有d野要慢慢了解+陪養ga
其實都講到好白吧 @@"
佢係轉個灣同樓主講no吧
有冇信心根本不是問題 @o@"

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 08:23 PM   #108
mihimaru GT

引用:
作者: irismong 查看文章
其實都講到好白吧 @@"
佢係轉個灣同樓主講no吧
有冇信心根本不是問題 @o@"
係真心鐘意人地,為何要怕被人拒絕??
你小時候都係跌過撞過先識大la,愛情路上都係一樣ja ma.
有d野,一次唔得咪二次囉,
有heart有誠意,對方實會feel你真心,終有一日會感動到對方ga,
依一刻佢覺得無信心,咁你可以改變自己,令對方有番信心law
真心愛上一個人,
自己嘗試過,努力為對方付出過,
即使到最後結果一樣,至少都有個珍貴又無悔既回憶.
如果只因為同對方hehehaha覺得好開心想同對方一齊,
但係乜都未做過,乜都無付出過,
跟住比人拒絕一次就sayorana,之後搵過第二件,咁同搵水泡有咩分別?

有d野錯過左,一世都搵唔番ga
舊 03-25-09, 08:28 PM   #109
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
你小時候都係跌過撞過先識大la,愛情路上都係一樣ja ma.
有heart有誠意,對方實會feel你真心,終有一日會感動到對方ga,
真心愛上一個人,
跟住比人拒絕一次就sayorana,之後搵過第二件,咁同搵水泡有咩分別?

咦咦,終於見到有人係咁樣。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 08:35 PM   #110
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
真心愛上一個人,

可能因為我自己係一個太過一就一, 二就二既人吧...
之前有個幾好既男仔追我
好FRIEND的
但係真係無果種感覺, 就係無果種感覺... 嘛....
而唔係佢俾唔俾到信心我, 錫唔錫我既問題.
我亦都好斷然咁拒絕左佢, 拖拖拉拉根本就無意思 -3-"

身為女仔既我, 都覺得好煩 - -
因為明明只係想做FRIEND, 又變埋追我 = =
成件事變哂質咁 =.=

不過家陣已經無事, 變番好朋友 -3-"
佢亦都搵到一個幾好既女朋友

當然, 我講緊既唔係佢係一個超級大賤人, 只要我有 "FEEL", 我就一定會同果個人一齊 -3-"

只係咁岩我以上呢個CASE係咁吧 -3-"

可能在於男仔角度會有D分別??
._."

我就覺得... 唔好"SIDE"時間...
天時 地利 人和
好重要呢...
少咁一樣, 再搵過第二個好過真係等一個人...
因為我之前都試過等一個人
等左6, 7年
家陣諗番覺得太傻喇 XDDDD

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 03-25-09, 08:41 PM   #111
Misaki Taro

引用:
真心愛上一個人,

今次真係一個珍貴又無悔既回憶.....
不過佢有一句係: 至少我真係對你好, 可能未到好鍾意, 不過所有野都係真既

舊 03-25-09, 08:46 PM   #112
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
我就覺得... 唔好"SIDE"時間...
天時 地利 人和
好重要呢...
少咁一樣, 再搵過第二個好過真係等一個人...
因為我之前都試過等一個人
等左6, 7年
家陣諗番覺得太傻喇 XDDDD
其實都睇你自己本身係咪好鍾意果個人。
走埋一齊當然係講天時地利人和喇,
但遇到一生人入面好鍾意o既果一個人,又唔係一件容易o既事,
無錯,來日可能有更適合你o既另一半出現,可能仲可以結埋婚到老,
但係咪最鍾意果個呢? 又未必。
如果而家呢一個人自問真係好鍾意,我覺得,繼續花心神去努力去追,
唔一定係d 咩傻事

舊 03-25-09, 08:57 PM   #113
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
今次真係一個珍貴又無悔既回憶.....
不過佢有一句係: 至少我真係對你好, 可能未到好鍾意, 不過所有野都係真既
說穿,
只是一張有閃光的好人卡
(我來潑冷水的)
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 09:05 PM   #114
liverwan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
男好女好
最怕拎現任出黎扮可憐,又唔分手,唔知博咩

跟據天下烏鴉一樣黑理論,可能你個女性朋友o既男友係呢七年都不斷偷食
所以...做咩要介意做第3者?!
佢所謂對你段感情無信心,好明顯係唔想變,但何嘗對佢現任有信心過呢
鍾意就去盡啦,跌一舖輸左,咪當幫人地有情人終成眷屬lo..到時再祝福佢地吧
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 09:14 PM   #115
mihimaru GT

引用:
當然, 我講緊既唔係佢係一個超級大賤人, 只要我有 "FEEL", 我就一定會同果個人一齊 -3-"
又係feel....依樣野雖然好重要...但係虛無縹緲ga wor
但係咩先係"最好feel"??你答唔答到..?
如果突然無左feel又分開??
假如兩個人同時令你有feel...你又會好似樓主個女仔咁...?

feel 依d野真係沉淪地獄黎ga wor.....
舊 03-25-09, 10:24 PM   #116
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
又係feel....依樣野雖然好重要...但係虛無縹緲ga wor
但係咩先係"最好feel"??你答唔答到..?
如果突然無左feel又分開??
假如兩個人同時令你有feel...你又會好似樓主個女仔咁...?

feel 依d野真係沉淪地獄黎ga wor.....
我未試過因為無FEEL而分開, 哈.
同埋未試過咁好彩地兩個人同時令我有FEEL
只要拍緊拖, 就會一心一意, 根本唔會諗第二個架啦
更加唔應該做到有機會比人入, 所以根本唔存在對拍緊時對第二個有FEEL
呢個POINT, 之前都有女版友講過

舊 03-25-09, 10:25 PM   #117
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: Middle 查看文章
其實都睇你自己本身係咪好鍾意果個人。
走埋一齊當然係講天時地利人和喇,
但遇到一生人入面好鍾意o既果一個人,又唔係一件容易o既事,
無錯,來日可能有更適合你o既另一半出現,可能仲可以結埋婚到老,
但係咪最鍾意果個呢? 又未必。
如果而家呢一個人自問真係好鍾意,我覺得,繼續花心神去努力去追,
唔一定係d 咩傻事
已經天各一方~
好中意又點 -3-"
哈哈~
未到死果日都講唔到係唔係最架喎 :P

不過話說回來
如果個女仔真係分左手, 試一試無防
但係拖得你太耐, 就放手好過
太多人係玩野.... = =

此篇文章於 03-25-09 10:30 PM 被 irismong 編輯。
舊 03-25-09, 10:29 PM   #118
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
已經天各一方~
好中意又點 -3-"
哈哈~
未到死果日都講唔到係唔係最架喎 :P
未知道「最」、但邊個自己內心鍾意多d 、唔等於分唔到

舊 03-25-09, 10:33 PM   #119
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: Middle 查看文章
未知道「最」、但邊個自己內心鍾意多d 、唔等於分唔到
咁又分到喎 ._.
我唔會否認果一位係影響最深
但係始終都無一齊過嘛...
之後拍拖, 無何否認, 佢既影響力仲o係度
但係拍緊拖, 就無再諗係唔係仲中意佢 ._.""

舊 03-25-09, 10:56 PM   #120
Vice
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
引用:
有樣野係值得開心~~
就係佢講左俾我知佢有男友 ~
佢曾經係因為有男友呢個原因而拒絕我.....
其實佢可以一直唔講我知姐 ~
樓主...
何苦為佢搵咁多藉口呢?
佢同你講有男朋友...
你仲繼續"鐘"個頭埋去...
擺明係"願者上釣" (免責條款)
唔值得高興...

不過佢都已經講o左"no"
希望你可以快點找到你的miss right~

此篇文章於 03-25-09 11:02 PM 被 Vice 編輯。
Vice 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 11:52 PM   #121
Misaki Taro

佢好似唔記得琴日msn d野 ~
今日佢繼續好似拍拖禁......

舊 03-26-09, 12:53 AM   #122
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
如果你唔識抽身
短期內係你自己受傷
中期係你兩個都受傷
長期就係三個都受傷

諗一諗佢啦
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-09, 12:54 AM   #123
Vice
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
引用:
唔...
真係有d玩玩o下的感覺...
回頭是岸...

舊 03-26-09, 12:56 AM   #124
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
當你是玩伴吧

你都係唔好投入太多啦~

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-09, 01:20 AM   #125
Silver
Junior Member

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: 新月 查看文章
如果你唔識抽身
短期內係你自己受傷
中期係你兩個都受傷
長期就係三個都受傷

諗一諗佢啦
[黑心mode] 搶到就得佢男友受傷 [/黑心mode]

引用:
我未試過因為無FEEL而分開, 哈.
同埋未試過咁好彩地兩個人同時令我有FEEL
只要拍緊拖, 就會一心一意, 根本唔會諗第二個架啦
更加唔應該做到有機會比人入, 所以根本唔存在對拍緊時對第二個有FEEL
呢個POINT, 之前都有女版友講過
咁你咪prove左樓主個target 唔係拍緊拖(因為佢有諗樓主)?
唔可以定義佢因為今次對佢男友唔係一心一意而去否定佢跟住對樓主唔係一心一意架嘛
愛情呢樣野.....好難講
所以
如果樓主你覺得值得既, 就用力啲去追啦
Silver 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:08 PM

手機版 | APP版