Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 03-23-09, 03:12 PM   #76
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Misaki Taro 查看文章
我就係覺得佢唔係一心一意同男友~
咩野意思呢你?
有人追鍾意多d既就代表一定要變心咩? = =

舊 03-23-09, 03:59 PM   #77
HIM
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
咁佢都唔係一心一意對你啫

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 04:04 PM   #78
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
好明顯啦

你嘅身份已經肯定咗過答案。

舊 03-23-09, 05:15 PM   #79
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
好明顯係

舊 03-23-09, 05:36 PM   #80
Vice
Ultimate Gamer
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
樓主

如果個女仔真係鍾意你到願意同你一齊同而家個男友分手的話.
咁你就繼續啦~

如果佢繼續膠著狀態, 沒有行動的話
佢只係用你來調劑生活的. (難聽d講就係收兩家茶禮)
根本上, 佢只係愛自己一個
因為佢已經對男友欠缺忠誠
對你又無承諾...

去到盡頭時你只會好痛苦好痛苦...
難以放下, 但都要放下.
之後又要過一段好難捱的日子...

如果你知道係咁都繼續的話
祝你好運...

舊 03-23-09, 05:39 PM   #81
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

我成日都望呢d企圖收2家茶禮既人有一日同時間2個對象都唔要佢b

舊 03-23-09, 05:42 PM   #82
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

引用:
作者: Seppie 查看文章
我成日都望呢d企圖收2家茶禮既人有一日同時間2個對象都唔要佢b
Life is no fairy tales....

當然,世事可以合情合理的話點都係好事...

舊 03-24-09, 09:11 AM   #83
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
宜家佢見我多過見男友 ~
有時好難明白 ~點解一對情侶可以2,3星期先見一次....(都未必有)
大家聯系只靠電話, SMS ????(但2個都係係香港ga bor)
工作忙都未必會禁無時間掛.........
其實會唔會佢男友都有第二個 ????

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 09:48 AM   #84
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
有時好難明白 ~點解一對情侶可以2,3星期先見一次....(都未必有)
大家聯系只靠電話, SMS ????(但2個都係係香港ga bor)
2星期先見一次唔係冇可能
睇下你做邊行架je
如果成日出trip ar, 駐大陸既,
真係會架咁
不過如果2個都o係hk住同打工既...冇咩可能喇

so wat?
各有各玩
o係埋一齊根本沒意思

舊 03-24-09, 10:24 AM   #85
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
俗語有話「七年之癢」
我諗你鐘意既女仔都係一樣
同一個男仔七年
相信彼此都已經失去左新鮮感
拍拖時間一長,對對方既為人處事已經(*自以為)相當了解
相信大部份男仔,都唔會再花心思去討好另一半
但同一時間,對方既小習慣、生活方式、氣味、身體,
甚至家人、朋友圈子都已經緊緊扣住左....
好難話一句唔鐘意男朋友就撲入你既懷抱......

你既出現
正正係她最想要的剎那溫柔

我覺得如果你係有信心比她現任男友
俾到她更多既幸福同快樂
你自己唔係玩玩下,諗住長遠發展,係有將來的
咁就不妨要個女仔考慮下你

但你有時間,都不妨撫心自問
女仔同個男朋友七年
你自己想像一下,七年.....係幾咁長既時間?
假設個女仔對感情認真
佢地兩個中間又唔係成日離離合合
咁個女仔對感情都好認真下 (當然亦唔排除係懶,唔再去接受新的追求者或其他原因)

你又有冇自信俾到幸福佢?

另外,個女仔而家就話隔一段時間先見男朋友.....
你又可以肯定佢地兩個最初拍拖時候
冇經歷過你同佢而家既甜蜜(?)時光嗎?
佢會唔會有個傾向係拍一段時間拖,就要向外尋求失落既溫柔?

佢會唔會係樓上版友所講既慣犯呢?
你不妨同佢傾多d,了解清楚佢既為人同性格

奉勸你一句
你心目中點都要有個確實既時間表
而我覺得,最好俾個女仔知道
時間一到,佢一直唔下決定,要一腳踏兩船
你就要抽身離開
時間一長,你心入面又冇一個打算
好容易會令你對好多野變得麻目,覺得冇所謂 (「其實咁既關係都唔錯吖?」)
咁其實係浪費近你既時間、你既青春

以上既都係經驗分享
一時三刻可能未必接受
如果唔岩聽,見諒

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 10:44 AM   #86
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
作者: Be With You 查看文章
[COLOR="Navy"]=skip=
就算十年二十年,就算結埋婚,就算生埋仔
雙方都無心去維繫,又唔忠心,一樣會分開ga ja.....
依d野好睇個人價值觀
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 10:48 AM   #87
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
算係做個吧...
有一個女仔已經有男友...
識左我之後同佢男友分左手...之後同左我一齊...
但係過左無耐同我講..忘記唔到佢男友...

其實...這世界上面...沒有第三者能夠搶到別人的...
只是那對情人本身已經出現感情問題..否則...沒有可能拆散他們
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 10:50 AM   #88
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
只是那對情人本身已經出現感情問題..否則...沒有可能拆散他們
實在不能同意更多

舊 03-24-09, 11:06 AM   #89
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
引用:
作者: mihimaru GT 查看文章
就算十年二十年,就算結埋婚,就算生埋仔
雙方都無心去維繫,又唔忠心,一樣會分開ga ja.....
依d野好睇個人價值觀
冇錯~
我亦唔係想將個人見解強加於樓主身上

我明白每個人價值觀唔同
但如果因為咁而唔去分享自己既經驗
咁樓主出post 問我地又有咩意思呢?

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 11:12 AM   #90
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
冇錯~

我明白每個人價值觀唔同
好同意ar

舊 03-24-09, 11:45 AM   #91
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
冇錯~

我明白每個人價值觀唔同
所以家陣咪討論囉
無人唔比你分享wor
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 01:00 PM   #92
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
YESYESYES

這句是真理呀

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 01:18 PM   #93
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
但有時可能因為有第三者o既出現先令情人的關係有轉變!!!
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 05:27 PM   #94
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 阿Wing 查看文章
但有時可能因為有第三者o既出現先令情人的關係有轉變!!!
唉~所以我成日覺得一齊左幾多年都係假
2個人既感情基礎夠唔夠穩固先最重要
是但一個唔夠定力,得閑發掘下有冇其他追求者咁就出事架喇

舊 03-24-09, 06:46 PM   #95
Silver
Junior Member

註冊日期: Jan 2009
引用:

不過咁諗既人好少, 女仔少, 男仔更少
Silver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 08:09 PM   #96
kimiko
Senior Gamer

引用:
我有時都1個星期或2個星期先見....
咁我係咪認為佢出面有第二個女朋友?
kimiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 08:12 PM   #97
kimiko
Senior Gamer

引用:
我都驚嚟樣!!!!佢咁好就算吾出去都會有追求者埋身.....
kimiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 08:34 PM   #98
Misaki Taro

PSN  IDShSh4A
有樣野係值得開心~~
就係佢講左俾我知佢有男友 ~
佢曾經係因為有男友呢個原因而拒絕我.....
其實佢可以一直唔講我知姐 ~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 08:40 PM   #99
麥C
專業R水吹

PSN  IDmaxcmwong
引用:
有樣野係值得開心~~
咁講比你知又接受埋你咁又代表d咩

舊 03-24-09, 08:46 PM   #100
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

引用:
有樣野係值得開心~~
因為佢咁「坦白」而覺得開心?

有啲「跌落地嗱番咋沙」嘅 feel lor....

論壇跳轉

現在的時間是 07:06 AM

手機版 | APP版