Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-04-08, 09:55 PM   #26
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
好笑
不過果d被定為唔係仔ge仔唔積極d自我增值,剩係想搵d渣過自己ge女唔係辦法ga喎,抵俾人睇唔上眼

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-08, 10:01 PM   #27
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Astaroth 查看文章
好笑
不過果d被定為唔係仔ge仔唔積極d自我增值,剩係想搵d渣過自己ge女唔係辦法ga喎,抵俾人睇唔上眼
大把啦
港女+渣女都唔少GA
足夠供應個市場
條件只需付上全副身家+做隻聽話的DOG~
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-08, 10:32 PM   #28
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
咁被評級果d唔想要d咁勢利ge咁就唔可以剩係數果堆唔掂ge女人而係成為一個可以做揀人果個ge人la下話...囧

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-08, 10:44 PM   #29
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
睇完呢篇笑左
暫時慶幸自己唔係第3點果類

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-08, 10:49 PM   #30
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
好笑
LEVEL低不上進的男女+LEVEL沒要求的女人...好有可能會變成貧賤XX事哀

引用:
作者: POKA 查看文章
大把啦
港女+渣女都唔少GA
足夠供應個市場
條件只需付上全副身家+做隻聽話的DOG~
我真係有女仔FD養小白臉GA!!!!

引用:
咁被評級果d唔想要d咁勢利ge咁就唔可以剩係數果堆唔掂ge女人而係成為一個可以做揀人果個ge人la下話...囧

係社會上沒要求不上進是但求其的女生都唔荒好得去邊...

-------------------------
最後被評中下級的男人北上找老婆,生個唔知是不是自己的孩子,安排一家到香港住,然後比個女人惡哂騎返住<-----我公司有個員工正正係甘GE女人,
因為D申請左來HK的女人都會有社工同協助機構撐住同有好多福利,所以呢類大陸女人一來到香港便會到社區中心找同類然後團結起來﹐變成一班大惡C9....
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-08, 10:51 PM   #31
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
睇黎我係
「 不 被 當 是 仔 的 仔 」
/\

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-08, 11:04 PM   #32
鐵拳浪子

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
哈~~~堰塞湖一份子
一世唔嫁(舌)(JO)(喇)
華麗姐自戀到八十都不愁寂寞啦!

攝灶罅

華麗姐轉下輸入法等你打d字都華麗番少少啦!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-08, 11:11 PM   #33
Diana

引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章
華麗姐自戀到八十都不愁寂寞啦!

攝灶罅

華麗姐轉下輸入法等你打d字都華麗番少少啦!
有所不知啦,我唔自戀,點推動別人自戀呢=口=...(工作關係)

攝灶罅<---thx

我唔識轉,因為上個月中左毒,掉左部電腦,新的電腦我還在摸摸......
舊 09-04-08, 11:14 PM   #34
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
好辛苦search 返04 年一仔o既真人真事

引用:

(轉自壹週)

會 太 委 屈 嗎

三 木 茂 代   46 歲

老 公 姓 陳 , 做 裝 修 判 頭 , 大 家 都 叫 她 陳 太 。 她 是 日 本 來 的 劍 橋 博 士 , 懂 七 種 語 言 , 婚 後 在 港 定 居 , 把 專 業 用 在 相 夫 教 子 上 。

十 四 年 前 剛 結 婚 , 住 屯 門 , 一 日 只 得 $20 買 兩 餐 , 很 難 。

我 以 前 做 空 姐 , 月 入 四 萬 多 , 父 親 與 妹 妹 都 是 醫 生 , 不 用 照 顧 家 庭 , 人 工 用 來 買 晒 名 牌 時 裝 、 化 妝 品 , 又 小 型 飛 機 又 打 高 球 。 亦 有 個 背 景 相 近 的 機 師 男 朋 友 , 但 我 們 只 關 心 事 業 , 不 打 算 結 婚 。

不 過 , 跟 我 老 公 認 識 只 三 個 月 , 我 們 便 決 定 結 婚 。 大 家 都 覺 得 我 唔 夾 , 但 我 喜 歡 他 關 心 我 、 照 顧 我 , 令 我 安 心 。

他 家 裡 窮 , 小 學 畢 業 便 做 裝 修 搵 錢 , 不 懂 日 文 , 英 文 都 不 懂 , 我 們 靠 畫 公 仔 做 動 作 溝 通 。 有 次 他 約 我 去 荃 灣 , 我 聽 錯 柴 灣 , 結 果 大 家 各 自 等 了 個 幾 鐘 。

我 在 英 國 劍 橋 有 個 博 士 學 位 , 又 有 小 型 飛 機 、 直 升 機 、 遊 艇 執 照 , 婚 後 他 知 道 了 只 說 : 「 這 些 現 在 都 用 不 了 。 」 從 不 自 卑 。

小 時 還 學 過 鋼 琴 、 小 提 琴 , 現 在 便 教 我 個 仔 ; 在 英 國 唸 經 濟 , 便 教 我 老 公 過 時 過 節 要 寄 賀 卡 給 舊 客 。 估 不 到 以 前 學 的 竟 然 有 用 。

老 公 的 一 人 公 司 亦 做 到 有 五 十 個 員 工 , 買 了 這 層 八 百 多 呎 的 樓 , 我 唯 一 要 求 是 廚 房 與 浴 室 要 大 。 飯 後 , 我 們 一 家 三 口 會 如 日 本 傳 統 家 庭 般 , 一 起 洗 澡 互 相 擦 背 。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-08, 11:17 PM   #35
POKA
Banned

引用:
LEVEL低不上進的男女+LEVEL沒要求的女人...好有可能會變成貧賤XX事哀
引用:
我真係有女仔FD養小白臉GA!!!!
係社會上沒要求不上進是但求其的女生都唔荒好得去邊...-------------------------
最後被評中下級的男人北上找老婆,生個唔知是不是自己的孩子,安排一家到香港住,然後比個女人惡哂騎返住<-----我公司有個員工正正係甘GE女人,
因為D申請左來HK的女人都會有社工同協助機構撐住同有好多福利,所以呢類大陸女人一來到香港便會到社區中心找同類然後團結起來﹐變成一班大惡C9....

我識一個女性朋友都係啦
工都要幫佢搵埋 連條底褲都可能係條女比錢。。
舊 09-04-08, 11:19 PM   #36
thesame
大同

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Middle 查看文章
咁即係..其實...到底..究竟...她(他)係開心它係唔開心??
thesame 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-08, 11:20 PM   #37
POKA
Banned

引用:
但係冇本地港女既故事既?
唔通對面海唔止AV好睇
日本唔係女權社會,始終思想傳統D肯放低晒D野聽晒老公話..
香港我頂多聽過酒吧妹為條仔唔做賣啤轉做其他

引用:
作者: thesame 查看文章
咁即係..其實...到底..究竟...她(他)係開心它係唔開心??
心靈快樂啦好明顯
舊 09-04-08, 11:27 PM   #38
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: thesame 查看文章
女方知足,男方不自卑,應該比好多人開心o既

引用:
但係冇本地港女既故事既?
唔通對面海唔止AV好睇
日本唔係女權社會,始終思想傳統D肯放低晒D野聽晒老公話..
香港我頂多聽過酒吧妹為條仔唔做賣啤轉做其他
可能真係文化差異?
有時覺得香港人都計算太多lu
由俾幾多嫁妝先肯嫁、到而家女多男少男仔懶係自覺矜貴,都係o係度計

舊 09-04-08, 11:29 PM   #39
Diana

引用:

愛一個人並不會為對方帶來幸福、只會帶來煩惱;
 但若對方願意接收這些煩惱,真正的幸福才會降臨。
這過好好哦!!! 但這一個過程一定會相當辛苦,
p.s.我想問男主角是不是姓麥??

引用:
我識一個女性朋友都係啦

但我d fd養果d小白臉,佢地會tim我個女仔fd開心,住係個女仔度會做家務、cooking、女仔放工返到去2口子好開心,個女仔生病個小白臉會緊張,照顧得好細心...
個小白臉咩都唔識,淨係識粗口、打機、同飲酒、日訓夜訓、不喜歡工作、只是很愛我個女仔fd...
舊 09-04-08, 11:29 PM   #40
thesame
大同

註冊日期: Aug 2005
引用:
我識一個女性朋友都係啦
依日檬最中意講咩? 男女平等嘛
我有個fd都係咁, d月比錢佢洗,雖然佢都有做野
最緊要雙方都唔介意,又開心,又何必斤斤計較?
今日唔知聽日事
今朝有酒今乾醉,明日愁來明日愁
thesame 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-08, 11:31 PM   #41
Diana

引用:

可能真係文化差異?
由俾幾多嫁妝先肯嫁、到而家女多男少男仔懶係自覺矜貴,都係o係度計
其實男生的尊嚴是很重同很重要... ...
所以沒自信的男生懶/怕追hk女生,
或上大陸找女人找尋男人的尊嚴... ...
舊 09-04-08, 11:32 PM   #42
POKA
Banned

引用:

可能真係文化差異?
計?
冇計 香港地現實D 一係大搞一係磅水
如果唔係都幾難同人要到個女返屋企
舊 09-04-08, 11:35 PM   #43
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
這過好好哦!!! 但這一個過程一定會相當辛苦,
p.s.我想問男主角是不是姓麥??
唔係喇,男主角姓陳嘛,女主角叫三木茂代,
上google 搵都仲有一d 關於佢o既資料:
http://hk.groups.yahoo.com/group/study_group/message/13

舊 09-04-08, 11:37 PM   #44
鐵拳浪子

引用:
其實未必係搵尊嚴,搵溫柔或者搵香港女仔無既野。

唔好成日覺得唔追香港女仔係罪過,係無得揀。
舊 09-04-08, 11:41 PM   #45
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
兩睇喇,
男仔同時間都唔識得令自己唔去自卑,
好似果位陳先生見人地咁多學歷技能時可以講一句「這些現在都用不了 」,
唔知有幾多人做得到

舊 09-04-08, 11:42 PM   #46
Diana

引用:
其實未必係搵尊嚴,搵溫柔或者搵香港女仔無既野。

唔好成日覺得唔追香港女仔係罪過,係無得揀。
唔關事,唔係罪,但佢地唔係無得揀,而係沒主動去揀。
其實好多女生是因為怕受傷害/再受傷害,所以整到自己好像好強似的...
很多女生其實都不介意錢、事業、學歷、比自己低,
但唔好沒有目標
同埋根本有好多就是男仔佢地自己介意自己唔夠女朋友叻而放(pei)...
舊 09-04-08, 11:49 PM   #47
鐵拳浪子

引用:
唔關事,唔係罪,但佢地唔係無得揀,而係沒主動去揀。
其實好多女生是因為怕受傷害/再受傷害,所以整到自己好像好強似的...
很多女生其實都不介意錢、事業、學歷、比自己低,
但唔好沒有目標
同埋根本有好多就是男仔佢地自己介意自己唔夠女朋友叻而放(pei)...
北上找女朋友唔係就係主動揀咗囉!

華麗姐唔好玩啦!

香港女仔就算衰到要去飯局識人個d,點都要事業學歷高過自己為考慮條件啦!
舊 09-04-08, 11:52 PM   #48
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
香港女仔就算衰到要去飯局識人個d,點都要事業學歷高過自己為考慮條件啦!
我覺得,呢個現象男性都有份幫手促成o既......
有人咁睇、又有人咁講、就有人咁信

舊 09-04-08, 11:57 PM   #49
Diana

引用:
北上找女朋友唔係就係主動揀咗囉!

華麗姐唔好玩啦!

係你唔明定係所有男生都唔明?
男生愈老愈升值
女生愈老愈沒價值
2者條線是一/一\,剛剛在中年時便是X相遇
所以女生在同年齡一開始跑先個男仔,另個男仔有咩出奇O者??
我識女生,與女生處多過任何人吧(職業關係..)
女仔外在係強,個心其實好軟好易tim,
你以上上面個point真的只是一小部份女生,
其實hk真係仲有好多好女生... ...
大家唔好甘啦... ...
舊 09-05-08, 12:05 AM   #50
鐵拳浪子

引用:
係你唔明定係所有男生都唔明?
男生愈老愈升值
女生愈老愈沒價值
2者條線是一/一\,剛剛在中年時便是X相遇
所以女生在同年齡一開始跑先個男仔,另個男仔有咩出奇O者??
我識女生,與女生處多過任何人吧(職業關係..)
女仔外在係強,個心其實好軟好易tim,
你以上上面個point真的只是一小部份女生,
其實hk真係仲有好多好女生... ...
大家唔好甘啦... ...
嗱!個人意見並唔代表所有男士們!至於女仔叻過男仔亦唔出奇;
好似華麗姐直情係一個絕世奇材。

我覺得男士選擇內陸女性絕對係戀愛自由,唔好用眨低既眼光黎睇人啫。

你當我唔明就得啦!

論壇跳轉

現在的時間是 03:43 PM

手機版 | APP版