Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-24-17, 08:11 PM   #76
golan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
手提mode,冇得輸

此篇文章於 08-24-17 11:26 PM 被 neo2046 編輯。
golan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 11:25 PM   #77
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Gamescom 2017 - EA shows off FIFA 18 on Switch
https://www.youtube.com/watch?v=rwyf-iX19_M
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-17, 11:42 AM   #78
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

https://youtu.be/jnKelX_bHwY
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 05:41 PM   #79
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
有無人知DEMO幾時會有?

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 07:35 PM   #80
golan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
引用:
作者: HON HON 查看文章
有無人知DEMO幾時會有?
暫時EA冇公布,我估未必有
golan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-17, 07:44 PM   #81
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: golan 查看文章
暫時EA冇公布,我估未必有
OH....

咁唯有等下P4出LA

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 02:22 AM   #82
outlineman2003
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDjonathantso
Career mode 今年轉會會加入動畫,switch 有冇先?

舊 09-08-17, 12:25 PM   #83
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
動畫係用咗Frostbite引擎先有嘅,所以NS冇嘅機會99.9%..
不過轉會動畫睇一次下次都skip la...
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 06:02 PM   #84

引用:
作者: WAL1 查看文章
動畫係用咗Frostbite引擎先有嘅,所以NS冇嘅機會99.9%..
不過轉會動畫睇一次下次都skip la...
So sad....
師兄你會買咩板?

舊 09-08-17, 06:09 PM   #85
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
一定buy Switch ver. 因為PS4同Xbox都無 XDDD
出來返工已經忙, 最啱玩Switch 隨手打一兩舖訓覺 XDDD
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 08:04 PM   #86
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
ns 版會吾會搵吾到人打 pro club
不過冇 Mic 打 club 又少好多樂趣

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送

此篇文章於 09-08-17 08:06 PM 被 任仔 編輯。
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-17, 08:47 PM   #87
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
今年 Fifa 在 switch 玩,WE 在 ps4 玩。

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 12:14 AM   #88
WAL1

引用:
作者: outlineman2003 查看文章
So sad....
師兄你會買咩板?
都係switch版,公司同事要玩 XD,我逢星期五都會拎埋個dock返公司,同埋我想見到fifa19..講真,呢隻任系fifa算係我見過最有誠意嘅一隻,唔支持唔得。
由手機版發出
舊 09-09-17, 12:43 AM   #89

我想買switch 板,但係好怕係殘缺板。。。

另外,師兄你話依集最有誠意,點解?

舊 09-11-17, 11:48 AM   #90
WAL1

其實switch版一定係殘缺版,至少畫面冇咁靚同冇咗故事MODE,只係你覺唔覺得可以訓喺床玩,㢌屎玩,出街玩,去旅行玩彌唔彌補到嗰份殘缺。

話switch版有誠意,係對比返WII版同WII U版,因為呢兩集當玩家係傻,加入大頭MODE,抽閃卡,搞到隻GAME唔湯唔水,最HEA係永遠係所有平台中最遲出嘅一隻,嚴重減低購買意慾。今集Switch起碼同日發售,EA又多次派定心丸護航,例如話畫面,AI至少會比PS3/360大幅進步,首次任系FIFA加入Ultimate team等,待遇同以前明顯好咗好多。
舊 09-11-17, 12:07 PM   #91
任仔
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID3331-5879-8302
ns 版好似冇 pro club....

舊 09-11-17, 05:13 PM   #92

有pro club ar

舊 09-11-17, 05:16 PM   #93
任仔
Crazy Gamer

引用:
有pro club ar
ns 版 wor, 上網睇話冇,最多 4 vs 4
https://www.polygon.com/2017/6/30/15...sions-hands-on

此篇文章於 09-11-17 05:19 PM 被 任仔 編輯。
舊 09-11-17, 05:19 PM   #94
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
我想買switch 板,但係好怕係殘缺板。。。

另外,師兄你話依集最有誠意,點解?
引用:
作者: WAL1 查看文章
其實switch版一定係殘缺版,至少畫面冇咁靚同冇咗故事MODE,只係你覺唔覺得可以訓喺床玩,㢌屎玩,出街玩,去旅行玩彌唔彌補到嗰份殘缺。

話switch版有誠意,係對比返WII版同WII U版,因為呢兩集當玩家係傻,加入大頭MODE,抽閃卡,搞到隻GAME唔湯唔水,最HEA係永遠係所有平台中最遲出嘅一隻,嚴重減低購買意慾。今集Switch起碼同日發售,EA又多次派定心丸護航,例如話畫面,AI至少會比PS3/360大幅進步,首次任系FIFA加入Ultimate team等,待遇同以前明顯好咗好多。
毫無疑問隻game因為部機機能追唔上PS同叉盒就一定有所不足
但無左嘅生涯mode聽玩家講對遊戲性影響不大(個mode本身唔好玩)
畫面嘛......以可以帶出街一個條件黎計其實係switch獨贏

其實EA唔係笨,做晒分析覺得部機出game有錢途先會俾咁多力
機能不足下都盡量跟足PS叉盒玩法,又特登開個新專用engine俾switch,呢度要成本又要時間都肯做,仲要keep到同日出,仲唔叫誠意叫咩?

舊 09-11-17, 05:31 PM   #95
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
暫時知Switch版唔包括:
1. FUT Champions
2. Squad Battles
3. The Journey

不過番工放工出街食飯㢌X都玩得已經夠照!
我同時買PS4同Switch版,
如果兩機嘅Save可以互換就更加perfect。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-17, 05:58 PM   #96
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
毫無疑問隻game因為部機機能追唔上PS同叉盒就一定有所不足
但無左嘅生涯mode聽玩家講對遊戲性影響不大(個mode本身唔好玩)
畫面嘛......以可以帶出街一個條件黎計其實係switch獨贏

其實EA唔係笨,做晒分析覺得部機出game有錢途先會俾咁多力
機能不足下都盡量跟足PS叉盒玩法,又特登開個新專用engine俾switch,呢度要成本又要時間都肯做,仲要keep到同日出,仲唔叫誠意叫咩?
成本時間難講
但我覺得EA係權衡過4K高清滲透率唔係特別足
所以部分內容斬走可能唔只係NS機能問題
而係要確保更高成本嘅野會有更多人肯俾錢買
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-17, 09:41 AM   #97
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
玩 switch 版 FIFA 純粹可以出街打, 另外如果有 friend 一齊, 容易啲打番場友誼波囉.

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-17, 04:17 PM   #98

想買個8bitdo pro 掣玩,有冇人買過?

舊 09-13-17, 10:01 PM   #99
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
試了PS4 DEMO,感覺良好,SWITCH都有興趣
但少咗個MODE,畫面又舊引擎改良版
價錢應該低一點吧?
如果同價只買PS4算了
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-17, 11:20 PM   #100

講黎講去,大家都係对依個系統存疑。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] ご当地鉄道 for Nintendo Switch!! | 2017 冬 enishi 電視遊戲討論版 9 08-31-17 11:32 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 05:25 PM

手機版 | APP版