Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-16-15, 09:07 PM   #126
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
電腦版冇偷跑,冇得玩。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 09:07 PM   #127
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: wailala19 查看文章
PS4未有更新檔
以香港psn個級數,至快都正日啦

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 09:11 PM   #128
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
信和電器 中文$438 英文美版$388
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 09:13 PM   #129
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 19909696 查看文章
我買左隻英文packing既,但佢好肯定有中文字幕,佢唔會坤我掛

喺大埔群x (喺佢度買慣game)
莫非本身已經係多國語言版
美版也有中文??
我問時説沒有的
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 09:32 PM   #130
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
玩住龍如,等睇下PSN幾錢先, 再同人夾錢DOWN仲抵
太多GAME根本玩唔哂

PSN 有9折。

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 09:44 PM   #131
haluforever
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
我都係等PSN版
haluforever 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 10:51 PM   #132
gcwind
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
Ps4 版,一開始動畫完左, load game 讀取中,load 左好耐都入唔到game

舊 05-16-15, 10:54 PM   #133
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: gcwind 查看文章
Ps4 版,一開始動畫完左, load game 讀取中,load 左好耐都入唔到game
網上講熄機再開就解決到

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-15, 11:13 PM   #134

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
美版也有中文??
我問時説沒有的
依樣我唔知, 但我入到GAME已經預設係中文, 仲可以轉韓英文!
我睇盒背面係3區, 明明係3區行版, 仲寫住英文SUBTITILE...... 但入面又有中同韓擇 (美版應是1區吧)
我自己都好亂 買咁多年GAME, 第一次遇到......

此篇文章於 05-17-15 01:29 AM 被 19909696 編輯。
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 04:16 AM   #135
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
少少玩後感:

隻GAME我啱啱玩完教學/序章/第一章…?
剛剛去到黑髮女角Yennefer登場,帶我去見皇帝之前就停咗,
隻GAME真係好耐玩,感覺主線以外有接唔完的副線任務可以玩咁…
我只係玩咗一個地區,個地圖雖然去到邊緣會傳送你返轉頭,但仍然好大,
唔怪得今次有馬騎咁好…另外有傳送點,但唔係隨時開大地圖就可以傳送,
要去指定地點(一個路牌)先可以傳送去之前已經路過的地方(其他路牌)。

好彩之前有玩過下第二集(玩到第二章初段,全GAME三章完),
玩到去見國王之前有個位,會有NPC問返你上集的資料做個記錄之類的劇情,
不過其實都無所謂的,因為上集果堆角色都係因應你的選擇隨時可以由盟友變敵人,死亡變失蹤等等…
(因為咁個發展其實可以好彈性)唔會太影響到玩第三集的故事吧?

隻GAME可能因為早咗出,MS果邊好似暫時BLOCK咗唔比用UPLOAD APP上載相關的CAP到的圖/片住,
但DVR功能又無暫停到,同埋一樣可以用UPLOAD STUDIO剪輯影片UPLOAD上ONE DRIVE的?

以下呢段片係試錄的,由ONE DRIVE再上載去YOUTUBE的,
唔知大家睇唔睇到了?

Yennefer登場! XBOX ONE The Witcher 3: Wild Hunt(巫師 3:狂獵)
https://youtu.be/EzSUrf7xd9c

有嘢問,有無人知今集係咪無咗倉庫功能?
無得把身上過重、過量的裝備/道具/物品放到倉庫寄存。

同埋今集就算把身上過多的物品賣給店方都係有上限的,
商人身上的錢係有限的,佢幫你買走晒身上的物品後就會無流動資金…(好寫實)
當然隻GAME仲有丟棄呢個功能的,不過好浪費囉,
我就係遇到呢個情況,先唔打咁多副任去返主線先,希望到咗大城市會有好多機會做賣買減少浪費從任務中取得的物資。

另外,有少少不滿的係,今集無因應係家用機版,把字體大小較返大一點,
過場對白字幕的大小還可以,但睇書本、文字解說果堆字體細到呢…
我肯定佢係直接把PC版果套中文字體直接用落家用版就算,搞到打家用機版要好似用PC MON咁坐埋電視前睇堆合成資料…

此篇文章於 05-17-15 04:22 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 04:52 AM   #136
IDGAF
The One

引用:
依樣我唔知, 但我入到GAME已經預設係中文, 仲可以轉韓英文!
我睇盒背面係3區, 明明係3區行版, 仲寫住英文SUBTITILE...... 但入面又有中同韓擇 (美版應是1區吧)
我自己都好亂 買咁多年GAME, 第一次遇到......
XBOX ONE隻中英合版實體碟版,都一樣係本身已經有中英韓3種字幕
會唔會好似GTA 5咁本來隻GAME就係有多國語言版就唔知了…

唔知下載版方面係點呢?

大家玩咩難度?
我玩果個「想流點血!」難度,玩到去打"第一個BOSS?"果隻獅鷲時,
開頭唔識打死咗兩次,到第三次先捉到佢個行動模式打贏到佢…

可能因為玩上集時,趕路式咁只玩最低難度,
宜家第三集「想流點血!」難度無咗自動回血,真係幾唔習慣,
成日要搵嘢食,個主角又窮,成日要變賣家檔呀,陰公。

同埋武器、裝備又會破損,要修理保養等,真係幾HARDCORE向。

雖然個系統同上集大致一樣,但操作模式改咗,有D制同運用的方法唔同咗。
最鐘意今集加咗跳躍呢個動作~!

隻GAME玩落個感覺係:

世界觀,根本是Game of Thrones(權力遊戲) + Lord of the Rings(魔戒)

個主角唔知點解,今集個比我的感覺好似Metal Gear Solid的蛇叔+X-MEN的Wolverine咁

個遊戲系統同埋玩法,係包含晒Assassin's Creed、Dark Souls、Monster Hunter、Metal Gear Solid等系列作品好玩的元素咁。

此篇文章於 05-17-15 05:00 AM 被 IDGAF 編輯。
舊 05-17-15, 07:14 AM   #137
IDGAF
The One

隻隨game附送的實體OST CD真係幾好聽,
有幾首由女聲唱配合節奏強勁的背景音樂,
好中東迷幻feel,真係似施緊咒語的感覺,
又有有男女合唱的歌好鬼似日本能劇的歌,
真係想知會用係咩場口度。

其實宜家印製CD的成本平咗咁多,真係希望多d game廠會跟game送返實體OST CD。
上次買dark souls 特別版都係得個數碼版OST下載code咋...AC:U就透過UPLAY用虛擬game錢換數碼版OST及漫畫。
由手機版發出

CD Artwork

此篇文章於 05-17-15 02:25 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 05-17-15, 09:27 AM   #138
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
好想睇doc.睇得舒服d,無奈背景黑字細
有好輕微的疾,期待下星期的patch
玩感玩落投入,但第三身視點撿屍上落樓梯覺暈

此篇文章於 05-17-15 11:45 AM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 10:50 AM   #139
sorlohk

PSN  IDalfredmoody
仲要好似係細明體 .... 最難睇既字體 .....
d 字唔係細 (我係 42" 電視睇到的) 但 d spacing 密到呢 同 d 字 d 色令到 d 字好難睇...
menu setting 有個 set 個 mon 係大定細....我試左無分別 唔知 set 黎仲咩架呢

PS4 表示有 d 窒 有 d 暈 可能未習慣

有無 ching 知 d 支任 list 係邊度睇? 我係任務板拎左 6 個, menu 只 show 1個...

此篇文章於 05-17-15 10:57 AM 被 sorlohk 編輯。
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 11:01 AM   #140
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: sorlohk 查看文章
d 字唔係細 (我係 42" 電視睇到的) 但 d spacing 密到呢 同 d 字 d 色令到 d 字好難睇...
menu setting 有個 set 個 mon 係大定細....我試左無分別 唔知 set 黎仲咩架呢

有無 ching 知 d 支任 list 係邊度睇? 我係任務板拎左 6 個, menu 只 show 1個...
暈+1
好似要check 地囹上的"?"

此篇文章於 05-17-15 11:10 AM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 12:13 PM   #141
howing127
Junior Member

註冊日期: Oct 2009
剛剛188 2樓$410入手,今晚開波!
howing127 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 01:02 PM   #142
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: holsety 查看文章
好想睇doc.睇得舒服d,無奈背景黑字細
有好輕微的疾,期待下星期的patch
玩感玩落投入,但第三身視點撿屍上落樓梯覺暈
我就好彩是因為第三身所以唔會暈
最疾都是cut scene果時
其他時間都okay
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 02:33 PM   #143
IDGAF
The One

引用:
作者: sorlohk 查看文章

我用42"的4K LED TV玩都一樣覺得D字好難睇,考慮到TV本身已經有功能再提升咗解像度。

玩PS4版覺得暈,應該係因為FRAME RATE問題,見評分片有提呢點,
同埋講咗"DAY 1"會有更新檔修正喎,
我反而奇怪今次玩XBOX ONE會早過"DAY 1"出又有更新檔的。

引用:
作者: holsety 查看文章
暈+1
好似要check 地囹上的"?"
「?」應該係拍未發現的地點,
有黃色「!」先係副任嚟,但暫時我大部份副任都係告示板、做其他主/副線任務期間再進一步發展的結果嚟,都試過係寶箱搵到一D信件、書本之後引發。

舊 05-17-15, 03:38 PM   #144
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
字真係好難睇,
我打普通難度,剛殺痛鷟獸,可能玩完血源,
戰鬥難度都仲算簡單。

另想問選項個自動潤飾,即係自動和諧色情暴力畫面?

仲有剛剛發現,可以騎野生馬,但要用亞席克印催眠先><

此篇文章於 05-17-15 03:42 PM 被 jeffyen83 編輯。
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 04:05 PM   #145
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: jeffyen83 查看文章
字真係好難睇,
我打普通難度,剛殺痛鷟獸,可能玩完血源,
戰鬥難度都仲算簡單。

另想問選項個自動潤飾,即係自動和諧色情暴力畫面?

仲有剛剛發現,可以騎野生馬,但要用亞席克印催眠先><
師兄玩過血源 比較下

戰鬥時動作打擊感 有咩分別

似既話 就入手

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 04:32 PM   #146
sorlohk

PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我用42"的4K LED TV玩都一樣覺得D字好難睇,考慮到TV本身已經有功能再提升咗解像度。

玩PS4版覺得暈,應該係因為FRAME RATE問題,見評分片有提呢點,
同埋講咗"DAY 1"會有更新檔修正喎,
我反而奇怪今次玩XBOX ONE會早過"DAY 1"出又有更新檔的。

「?」應該係拍未發現的地點,
有黃色「!」先係副任嚟,但暫時我大部份副任都係告示板、做其他主/副線任務期間再進一步發展的結果嚟,都試過係寶箱搵到一D信件、書本之後引發。
告示板應該唔係全部都係支任.....有d 真係普通通告黎.....

發現有 bug 話 d 人就黎死 跳過場境再入返去個人會行過去上床扮死
同埋有 d 拎草位 重生完 無草拎 ....
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 04:59 PM   #147
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: rokuna 查看文章
師兄玩過血源 比較下

戰鬥時動作打擊感 有咩分別

似既話 就入手

動作同手感真係同血源完全冇得比,絕對無血源刀刀入肉個feel.
但都勉強分到斬怪同斬空氣分別,人物斬擊時動作好飄

但隻game幾有代入感,劇情都幾吸引你玩落去
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 05:10 PM   #148
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
少少玩後感:

有嘢問,有無人知今集係咪無咗倉庫功能?
無得把身上過重、過量的裝備/道具/物品放到倉庫寄存。
無倉庫,要加負重量就要買/做quest/執馬鞍袋去加。

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 06:45 PM   #149
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
入手
又唔知排到幾時先開。。。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-15, 07:32 PM   #150
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
入手, 英文封面。 Game 入面都係中文。

中文版封面係台版, 英文封面係港版 (盒底有一細行中文字).

唔好買錯美版, 因為已經有人中招, 係冇中字的.

由手機版發出

此篇文章於 05-18-15 12:50 PM 被 initial 編輯。
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Metroid :Samus Returns (好評發售中) 信長 手提遊戲機討論版 50 12-01-17 01:44 AM
Witcher 2 wing 電視遊戲討論版 149 01-21-16 06:15 PM
[PSV] ハナヤマタよさこいLIVE!l 好評發售中 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 6 11-14-14 12:46 AM
[多機種] Skylanders: Swap Force | 好評發售中 david 電視遊戲討論版 7 02-08-14 10:09 AM
The witcher 巫師 雪舟等楊 PC電腦遊戲討論版 1 02-11-08 09:27 AM

現在的時間是 09:23 PM

手機版 | APP版