Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34  ... 最後
影音館>耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (07)
HAKAIDER 11:28 PM 12-03-14
作者: anyone:

聽日去搵下有無分叉usb power頭先
或者等第時fw更新有無得off usb偷電
唯有入歌落去聽住先
山靈M3 有日文menu ?
anyone 09:23 AM 12-04-14
有繁簡英日韓
個alert係iphone cck駁m3彈出黎ge

USB hub is god
得左

teealpha 11:09 AM 12-05-14
有繁簡英日韓
個alert係iphone cck駁m3彈出黎ge

USB hub is god
得左
其實唔駛咁煩用USB HUB啦,你搵條ANDROID機用既OTG線咪得囉,個USB大頭位係乸頭黎
anyone 11:27 AM 12-05-14
OTG都可以解決到iphone話唔夠電?

但乸頭咁咪要搵多條公-公插上cck?
teealpha 11:59 AM 12-05-14
OTG都可以解決到iphone話唔夠電?

但乸頭咁咪要搵多條公-公插上cck?
原來你係讚嘆緊用個USB HUB黎偷電…
anyone 12:05 PM 12-05-14
用原本條線(唔知係咪otg)
直插cck比iphone就會話消耗電量太高 無得用
但係中間插個usb hub就比我過

如果otg線同hub效果一樣的話
我緊係想直駁啦
teealpha 04:43 PM 12-05-14
用原本條線(唔知係咪otg)
直插cck比iphone就會話消耗電量太高 無得用
但係中間插個usb hub就比我過

如果otg線同hub效果一樣的話
我緊係想直駁啦
即係直插時就會完全響IPHONE度攞電,所以IPHONE就會話太食電唔俾用
經過個USB HUB就變成PLAYER要俾電過USB HUB而IPHONE就變成純DATA DEVICE,SHARE左LOADING……咁真係唔知經條OTG線咁駁上駛得唔得啦,因為線路上真係同直連冇分別咁
anyone 04:53 PM 12-05-14
但個hub應該都係經iphone拎電架渦
定係個hub 有電阻而令到current低左所以過到呢

然後個Dac都係keep住邊叉邊播
kennif 06:41 PM 12-06-14
DMA一堆ULTRASONE做緊特價,
PRO900平衡版$@,(*)
SIGNATUR PRO $$,**)

今次真係心郁
anyone 12:37 AM 12-07-14
前幾日去完dma做問卷
今日去金聲再做多份 咁就2張優惠卷
teamkiller 02:23 AM 12-07-14
作者: 山內 一典:
你講到甘正 , 用埋pha3 平衡輸出咪重正 ?
唔係話淋樓上果位師兄冷水.....今日試左,以推Z7黎計,個平衡仲雞過3.5.....
我諗唔到理由要買PHA3.....

而今日我用部手提膽amp推分立class A opamp + class AB diamond buffer既手提amp....隻Z7正到爆.....
X&Y 01:03 PM 12-07-14
我買左返黎run-in左幾日覺得唔多對路(都係覺得唔多值4k幾個價)
去試埋sony條kimber線
最後賺100放左部pha3了
但行digital input個balance out唔會差過normal out架bor,至少我聽z7係
依家隻z7在家用phonitor推,係覺得低音打擊感重左少少
teamkiller 02:04 PM 12-07-14
作者: X&Y:
我買左返黎run-in左幾日覺得唔多對路(都係覺得唔多值4k幾個價)
去試埋sony條kimber線
最後賺100放左部pha3了
但行digital input個balance out唔會差過normal out架bor,至少我聽z7係
依家隻z7在家用phonitor推,係覺得低音打擊感重左少少
堅差.....可能我好著重人聲既表現...把人聲散左,平面左,聽落仲有D蒙.....但又感覺唔到佢其他開揚左好多....可能根本就推唔起Z7...又或者要夾番佢A17先得....我係用Xperia Z同iphone6+試
如一定要買DAC既我會買PHA2 lor....

市售Amp通常會將個bass調重一點....迎合大家口味.....
所以我諗我好難會再買出面既Amp...
Tenzan 04:24 PM 12-07-14
作者: teamkiller:
堅差.....可能我好著重人聲既表現...把人聲散左,平面左,聽落仲有D蒙.....但又感覺唔到佢其他開揚左好多....可能根本就推唔起Z7...又或者要夾番佢A17先得....我係用Xperia Z同iphone6+試
如一定要買DAC既我會買PHA2 lor....

市售Amp通常會將個bass調重一點....迎合大家口味.....
所以我諗我好難會再買出面既Amp...
直接上CHORD HUGO囉。
HAKAIDER 04:32 PM 12-07-14
作者: Tenzan:
直接上CHORD HUGO囉。
唔係TU-05 咩
teamkiller 11:23 PM 12-07-14
作者: HAKAIDER:
唔係TU-05 咩
TU-05真心型......靚聲既話的確係玩得過架.....
我覺得會好過HUGO.....

其實昨晚都諗過砌部手提純膽前級(12V升壓100V DC 玩6922/12au7果D),再輸出比Aune B1(將會出既純Class A 分立Amp,我訂左首批)
訂緊料整....希望個升壓噪聲在可接受範圍
anyone 12:08 PM 12-08-14
試聽果陣都唔覺
戴住耳罩搭地鐵先知隔音唔係好得
八仙果 02:55 PM 12-08-14
請問大家有沒有見過 apple store 有現貨?
唔想 online 買:

謝謝。

http://store.apple.com/hk-zh/product...B1%B3?fnode=51
teealpha 03:11 PM 12-08-14
作者: 八仙果:
請問大家有沒有見過 apple store 有現貨?
唔想 online 買:

謝謝。

http://store.apple.com/hk-zh/product...B1%B3?fnode=51
你到底係想買佢條光纖線定係粒方轉圓光纖頭先?
方轉圓頭出去鴨記或者德發都有得賣啦,好平之嘛
再唔係鴨記幾草野買條SUPER(賣變壓器果隻牌子)都有,如果你係要指定牌子我就冇計
八仙果 03:06 PM 12-10-14
作者: teealpha:
你到底係想買佢條光纖線定係粒方轉圓光纖頭先?
方轉圓頭出去鴨記或者德發都有得賣啦,好平之嘛
再唔係鴨記幾草野買條SUPER(賣變壓器果隻牌子)都有,如果你係要指定牌子我就冇計
謝回覆。
我想買一條方轉圓的光纖線。

之前用過 Belkin o的 product,
個樣 OK,唔會一望就覺得流流o地
teealpha 03:11 PM 12-10-14
作者: 八仙果:
謝回覆。
我想買一條方轉圓的光纖線。

之前用過 Belkin o的 product,
個樣 OK,唔會一望就覺得流流o地
睇樣唔係唔得,但果條咪都係…膠喉
不過自己買得順意就得啦,反正膠光纖大多都係差唔多聲(都係亞加力膠)
石原夏織 10:57 PM 12-10-14
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=180&t=4185046
PHA3好似
anyone 05:17 PM 12-15-14
超驚嚇部m3 update完fw 上面ge 3.5mm插頭無output
插落下低個line in有聲出
HAKAIDER 06:16 PM 12-15-14
超驚嚇部m3 update完fw 上面ge 3.5mm插頭無output
插落下低個line in有聲出
神FW
anyone 06:18 PM 12-15-14
d底噪仲無埋 enginner們絕對是神
volume都廢左 好彩可以downgrade
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34  ... 最後

返回主題版面