Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>手提資訊&交流區 #21 (頭POST有各大手機代理維修中心電話及地址資料)
DC 97 09:26 AM 08-23-10
3真系正xx
琴日無拿拿收到張$300單
我都轉左成個月去123 la
打上去3問~佢話唔系台費系上網費~
我知到3 呢d xx野~所以轉台前2-3日都冇用上網
到左123用得果日就轉咭
何來會上網??
就算部機唔生性~有1-2日auto loadi都唔洗$300啦
JEREMY 07:59 PM 08-26-10
請問
desire可唔可以用facebook個陣dl d相落部機度?
enishi 05:49 PM 08-27-10
台灣 desire 2.2 OTA 已經出左... 香港仲要等幾耐呢........
由手機版發出
JEREMY 08:16 PM 08-28-10
作者: JEREMY:
請問
desire可唔可以用facebook個陣dl d相落部機度?
另問
desire 可唔可以dl gmail 既附件落手機度?gmail"封存"既意思係咩?封存左既mail點拎返出黎?
&
各位有冇用android 既msn?邊隻好用?

thanks
卡柏 12:37 PM 08-29-10
作者: enishi:
台灣 desire 2.2 OTA 已經出左... 香港仲要等幾耐呢........
由手機版發出
消息滿天飛, 有人問csl話要9月尾, 因香港rom入面既csl app於2.2時不太穩定
亦有人話htc回覆將於8月30日至9月初將會推出...........

都唔知信邊個, 不過, 就一定係9月推出......
但據知必須有100%電及100mb既容量~~
enishi 10:52 PM 08-29-10
另問
desire 可唔可以dl gmail 既附件落手機度?gmail"封存"既意思係咩?封存左既mail點拎返出黎?
&
各位有冇用android 既msn?邊隻好用?

thanks
好似係 personal 個 folder... 唔記得

如果只係要 login MSN, 我推介用 MSN talk

作者: 卡柏:
消息滿天飛, 有人問csl話要9月尾, 因香港rom入面既csl app於2.2時不太穩定
亦有人話htc回覆將於8月30日至9月初將會推出...........

都唔知信邊個, 不過, 就一定係9月推出......
但據知必須有100%電及100mb既容量~~
有人話今個星期出, 不過以往績計 (hero, legend OTA), 香港慢台灣大約 3 星期...... 大家都係客製 ROM (台灣係中華電訊), 點解香港要試咁耐...... 唔知怪 htc 定 CSL 好...
JEREMY 11:42 PM 08-29-10

如果只係要 login MSN, 我推介用 MSN talk
請問google talk係咩黎既?
enishi 11:45 PM 08-29-10
請問google talk係咩黎既?
Google 自家即時通訊 Apps

http://www.google.com/talk/
JEREMY 11:48 PM 08-29-10
Google 自家即時通訊 Apps

http://www.google.com/talk/
其實market個d msn apps 怕唔怕盜用id&pw架

咁請問有冇得下載email 既附件落部手機度?
卡柏 12:02 AM 08-30-10
有一個叫downloads既folder架
其實market個d msn apps 怕唔怕盜用id&pw架

唔知怕唔怕, so far我用左msn talk咁耐都冇問題出現, 而且我用果個仲係冇ads版

email attachment係可以save落部機度既, 就係o係download既個folder度~~~
enishi 12:06 AM 08-30-10

若果擔心呢樣就任何一個 Apps 都可以偷到, 唔一定要 MSN Apps 先得 就算 Microsoft 自己出隻 official MSN 都唔見得安全......

或者用 e-buddy 你會有信心 d ?

後者未試過, 因為自己大部分都係 preview 到
Coquelicot 03:51 PM 08-30-10
請問有冇朋友用rockplayer睇片?
我部Galaxy S用rockplayer睇rmvb會爆格, 我朋友部Nexus One就窒
MP4, MKV 720P畫質更加唔駛諗, 用返跟機個播放器好過
用既rockplayer版本係1.0.31 arm7
JEREMY 11:52 PM 08-30-10
作者: Coquelicot:
請問有冇朋友用rockplayer睇片?
我部Galaxy S用rockplayer睇rmvb會爆格, 我朋友部Nexus One就窒
MP4, MKV 720P畫質更加唔駛諗, 用返跟機個播放器好過
用既rockplayer版本係1.0.31 arm7
用desire一直播既話唔覺窒/爆格
enishi 03:18 PM 08-31-10
香港版 desire ota 公佈左, 未 load 到...
由手機版發出
卡柏 04:12 PM 08-31-10
更正在下載中!
更新開始!!
斯羅 05:25 PM 08-31-10
UPDATE完不斷LOOP死話HTC SENSE LAUNCHER有問題...
卡柏 09:51 PM 08-31-10
作者: 斯羅:
UPDATE完不斷LOOP死話HTC SENSE LAUNCHER有問題...
我冇問題喎~~
你一係試下重設部機啦
DC 97 09:55 AM 09-01-10
up完反應如何??
部ms又未有期幾時有2.2~
想換derise (wifi分享比ipad用)
石原夏織 11:44 PM 09-01-10
更新完...好似真係快左咁
d apps又個個裝得落sd卡..個收音機未試
JEREMY 12:27 AM 09-02-10
作者: 畫伯:
更新完...好似真係快左咁
d apps又個個裝得落sd卡..個收音機未試
個個裝得落sd卡咩...
我好多都裝唔到wo
石原夏織 12:33 AM 09-02-10
打錯唔係個個
卡柏 06:57 PM 09-02-10
作者: DC 97:
up完反應如何??
部ms又未有期幾時有2.2~
想換derise (wifi分享比ipad用)
感覺係冇咩分別, 我自己覺得上網又d卡, 拉畫面時冇咁順
另外, o岩o岩更新完後用唔到3g狀態o係market下載, 要打電話去smv cs度要佢reset data先正常返...

仲有, 用benchmark check完後, 分數唔及n1 2.2, 唔明點解...

仲仲有, 我同我個fd部desire比較run緊benchmark時既情況, 唔知點解我部機行3D同讀data時慢過佢

最後, 未試過用wifi分享, 因為唔知駛唔駛錢, 我用smv的.....

但, 整體黎講, 我覺得up左上2.2後冇咩唔滿意, 至少, 佢都肯放番多d ram俾我...
破戒僧 09:20 AM 09-03-10
仲有, 用benchmark check完後, 分數唔及n1 2.2, 唔明點解...
因為Sense大食...
自WM年代(即係Sense前身TouchFLO 3D)至而家Android都未改善過...

最後, 未試過用wifi分享, 因為唔知駛唔駛錢, 我用smv的.....
SMV要視乎你用咩plan, 3HK就乜plan唔洗加錢...
SMV sim-only $298 plan就唔洗錢, $238個plan就好似要另加$38(定$50, 忘了)
早幾個月我就因為呢個原因, 決定唔轉SMV
DC 97 03:48 PM 09-04-10
ANDRIOD而家系咪可以ONE TOUCH KEY就可以ROOT机?
想將部MS ROOT去2.2~
想要WIFI 分享~
無理由加2K換部DERISE@@
歌絲˙暮斯 04:16 PM 09-04-10
SONY X10 MINI PRO 同 IPHONE 4, 我知價位唔同, 但係性能價格比上, 兩部差別大唔大 ?
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  ... 最後

返回主題版面