Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
照相館研習區>Food thought 寫真日記!
KKH 10:40 PM 09-20-06
冇野好影... 於是惡搞.

布甸 05:38 PM 09-21-06
用 F30 影,一張正常一張正片 mode,
有用 photoshop retouching 同 resize,
唔知點解影襯o的想都會灰灰暗暗咁,
所以唔執唔得,執執o下又好似過o左火咁 lol

KKH 09:47 PM 09-21-06
構圖簡潔. 灰灰的好有可能是因為測光問題吧. Retouching 是影像創作的一環, 沒問題. 顏色方面第一張缺綠, 第二張偏藍啊.
九等天使 11:55 PM 09-21-06
感謝 加賀KAGA 之前o係DSLR o個個post度教過我點樣加相框......不過由於之前GAF壞左,我又有一段時間唔o係香港......最後我都係自己研究點加框...得左...哈哈

KKH 04:54 PM 09-24-06

KKH 01:13 PM 09-30-06
做菜用剩的 chili 有什麼用呢?

KKH 01:54 PM 10-04-06

炒鑊金!
KTN 03:50 PM 10-06-06

Strider 04:11 PM 10-06-06
作者: KTN:

不愧為KTN君, 買完鏡仲可以大魚大肉食肉絲炒面,
好野

一小英口 08:38 PM 10-06-06

菇菇
KTN 02:15 PM 10-07-06
>>Strider

這是去遊蕩團時所拍的嘛~
是用352的東西近近的拍下來嘛~

你看S大~KK大也為小的352好好的開了光

>>HERE<<
註:以下三張皆為KKH大大所拍的
KKH 03:14 AM 10-08-06
352 最短撮影距離夠短, 用來拍 food close up 確實不錯~~
KKH 03:15 AM 10-08-06

Weekday 的 lunch...
KTN 11:31 PM 10-08-06
三五二

KKH 08:22 PM 10-25-06

早陣子有老外朋友來港送了這個東西給小弟.
心想大酒店製作啊... 必定失望, 於是轉送給我 team 妹妹, 她又轉送給隔離 team... (聰明女 )
所以我是不知道味道如何的, 不過就好有興趣知道老外朋友幫助香港經濟幫了多少錢.

言歸正傳, 今天因為各種「方便」原因, 去了一趟 Conrad 吃 lunch.
路經手信店, $3XX ??!! 不是吧?
我等 cheap 精今天又大開眼界了...

BTW, 今天去了 Garden Cafe 吃 lunch buffet, 第一次遇到...
「唔該幫我開半打生蠔~」
「先生, 麻煩你一次拎一隻好啦.」
不過我還是取了 3 隻比豆豉大少少有點像生蠔的東西.
難怪 Marriott booking 爆滿, 但 Conrad 有位, 有原因的!
OldCake 09:46 PM 10-25-06
作者: KKH:
BTW, 今天去了 Garden Cafe 吃 lunch buffet, 第一次遇到...
難怪 Marriott booking 爆滿, 但 Conrad 有位, 有原因的!
KK...........佢為你好乍...........驚你上頭版新聞.......
加賀KAGA 01:26 AM 10-29-06

今晚的晚飯.....唔錯呢
Strider 05:50 PM 10-30-06
作者: KKH:

早陣子有老外朋友來港送了這個東西給小弟.
心想大酒店製作啊... 必定失望, 於是轉送給我 team 妹妹, 她又轉送給隔離 team... (聰明女 )
所以我是不知道味道如何的, 不過就好有興趣知道老外朋友幫助香港經濟幫了多少錢.

言歸正傳, 今天因為各種「方便」原因, 去了一趟 Conrad 吃 lunch.
路經手信店, $3XX ??!! 不是吧?
我等 cheap 精今天又大開眼界了...

這東西我收過(其實係公司)
因在不知價

話說回來, 都係喜愛GODIVA的白朱古力, 我本身唔鐘意食都覺得正

嘿哈兒 02:09 PM 10-29-06
早兩日食的....唔係好識影.....但今次應該係合格相掛/\

apache 04:28 PM 10-30-06
估下係咩

唔係好識影
Einhander 04:50 PM 10-30-06
西多\/
最近經常食
不過我落糖漿多
apache 06:07 PM 10-30-06
作者: Razgriz:
西多\/
最近經常食
不過我落糖漿多
係一個麵包尼...
不過你都o岩左一半...
西多麵包...,唔係想像中禁好食
Einhander 06:09 PM 10-30-06
作者: apache:
係一個麵包尼...
不過你都o岩左一半...
西多麵包...,唔係想像中禁好食

唔怪得我硬係覺得佢好似冇煎過黎
KTN 01:51 AM 11-08-06
當天的東西...

ビスケット 01:59 AM 11-08-06
三萌魚......

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面