Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

查看投票結果: 請投票入左邊個SEVER
Atomos 1 0.75%
Bahamut 30 22.39%
Chocobo 0 0%
Garuda 1 0.75%
Ifrit 2 1.49%
Mandragora 0 0%
Ramuh 0 0%
Tiamat 1 0.75%
Titan 28 20.90%
Tonberry 4 2.99%
Alexander 1 0.75%
Anima 0 0%
Carbuncle 1 0.75%
Fenrir 1 0.75%
Hades 0 0%
Aegis 57 42.54%
Durandal 0 0%
Gungnir 1 0.75%
Masamune 1 0.75%
Ridill 0 0%
Ultima 2 1.49%
Typhon 2 1.49%
Ixion 2 1.49%
Kujata 3 2.24%
Valefor 1 0.75%
多重選擇投票。 投票者: 134. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 11-10-14, 09:38 AM   #1426
ccdan
Junior Member
新手

註冊日期: May 2004
PSN  IDJP-CCDAN
XBox Live GamertagToFu Dan
引用:
作者: SORA 查看文章
襯甘多戰士係度想問下
其實unchained 有咩用?
本身 Defiance mode 會減25% damage
用佐變佐20秒入面唔會減25%

不過我好少用 :-/
我都想知其實有無用...

舊 11-10-14, 10:04 AM   #1427
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: ccdan 查看文章

通常同狂暴一齊用,我都唔係成日用

舊 11-11-14, 09:19 PM   #1428
SORA
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDSORAHK
引用:

Iccccc 謝解答,
玩左甘耐都基乎冇用過 haha
SORA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 11:22 AM   #1429
布甸
Game Master
遊民一族

想問問戰士達人你地古武 + 3 屬性你地點加?
我本身加左命中同受流,唔知好唔好改為命中 & 意思?thx!

舊 11-12-14, 01:14 PM   #1430
porter
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
我想問點先可以買到西裝,係咪要入會先可以買?
porter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-14, 09:35 AM   #1431
ccdan
新手

引用:
作者: porter 查看文章
我想問點先可以買到西裝,係咪要入會先可以買?
去沙城
對住大水晶個傳送點
有間鋪頭有得賣

舊 11-13-14, 06:51 PM   #1432
porter

引用:
去沙城
對住大水晶個傳送點
有間鋪頭有得賣

係咪要入會先可以買呢 ?
舊 11-13-14, 07:09 PM   #1433
porter

引用:
去沙城
對住大水晶個傳送點
有間鋪頭有得賣
找到了 THANK
舊 11-19-14, 03:38 AM   #1434
sa~ye

註冊日期: Jan 2012
有冇aegis真成團招龍/忍?
sa~ye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-14, 09:50 AM   #1435
ccdan
新手

賣下廣告先~~
BAHAMUT SERVER: 真成編想搵1 BARD 入 FIX TEAM

上線時間: 11:30PM - 1:30 AM (視乎當日團員), 星期四-星期一(暫定, 可能會更改), 星期六日或假日可早一點上線一起練習更佳
心理質素: 對遊戲熱心, 不自私, EQ不能太低, 能接受隊友的意見, 不會無故失蹤和無視隊友
隊員福利: 隊中會有人提供食物和藥物
軟件: 需裝 RC 軟件(語音) 或 SKYPE(語音), Line (聯絡時間練習, 商討戰術)

有意者請聯絡: Alina Silver, Yi Rito

舊 11-19-14, 11:13 AM   #1436
kintaro

吾好意思,想請教大家一個問題

1.我有玩開FF11,現在想玩FF14,如果現在先開始玩,會吾會一個人無朋友好難玩上去?
2.如果新手開始玩,有無d好網站可以介紹下,主要解任務呢d
3.另外,係FF11,好多人買賣Gils,係FF14有無呢d情況存在
4.最後,有邊個server最多GAF的網友或香港人,吾知遊戲還有沒有linkshell的概念,如果有,有邊幾個linkshell會收新人,thx大家

長期目標:打開攝影眼
kintaro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-14, 11:25 AM   #1437
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
作者: kintaro 查看文章
吾好意思,想請教大家一個問題

1.我有玩開FF11,現在想玩FF14,如果現在先開始玩,會吾會一個人無朋友好難玩上去?
2.如果新手開始玩,有無d好網站可以介紹下,主要解任務呢d
3.另外,係FF11,好多人買賣Gils,係FF14有無呢d情況存在
4.最後,有邊個server最多GAF的網友或香港人,吾知遊戲還有沒有linkshell的概念,如果有,有邊幾個linkshell會收新人,thx大家
1) 隻GAME其實真係好易升好易升, 上到50先GAME開始
冇朋友可以用DUTYFINDER/PARTYFINDER, 都算OK

2)其實真係好一本道唔洗攻略。。。。指到明要去邊

3)都有,但上個Patch之後少左好多好多

4) 有FC (公會) 同LINKSHELL, 你理解LS係一個128人既chatroom

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-14, 11:25 AM   #1438
布甸
Game Master
遊民一族

最近先開始去 T8,想問問點樣可以一個 marco 完左之後自動去另一個??

舊 12-03-14, 07:01 PM   #1439
edge

註冊日期: Apr 2011
極シヴァ係唔係要組滿左8個人先可以開埸入去?
edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-14, 03:11 AM   #1440
kamkam
匿名的好友

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDRainie--v3v
引用:
作者: edge 查看文章
極シヴァ係唔係要組滿左8個人先可以開埸入去?
無錯,自己一個cf入唔到

舊 12-07-14, 04:46 PM   #1441
edge

註冊日期: Apr 2011
引用:
作者: kamkam 查看文章
無錯,自己一個cf入唔到
thx..咁我放棄唔打啦
edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-14, 08:23 PM   #1442
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
PS4只係玩過BETA2,竟然係玩唔到今次派個試玩權?

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-14, 11:04 AM   #1443
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong

tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-14, 12:41 PM   #1444
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002

舊 12-20-14, 08:22 PM   #1445
Nichiki

註冊日期: Jan 2007
新職玩波玩槍,我鍾意
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-14, 01:28 AM   #1446
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
羊咩咩

http://na.finalfantasyxiv.com/lodest...5/Heavensturn/
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-14, 01:40 AM   #1447
iCat

註冊日期: Aug 2009
自刪...怒刷server終於可以入了,我是新玩家,多多指教^^

此篇文章於 12-27-14 03:30 AM 被 iCat 編輯。
iCat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-14, 09:31 PM   #1448
Nichiki

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: iCat 查看文章
自刪...怒刷server終於可以入了,我是新玩家,多多指教^^
什麼server?
Nichiki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-15, 12:45 AM   #1449
porter

help 忍者古武係點+1的,我現在把古武得lv80
舊 01-06-15, 09:48 PM   #1450
porter

终於解决了

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] FINAL FANTASY XIV -ONLINE- 発売&サービス開始日が8月27日に決定!丨FF14にライトニング参戦が決定 Vol.2 money 電視遊戲討論版 991 03-24-24 12:22 PM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 01:28 PM

手機版 | APP版