Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-21-17, 04:51 PM   #6151
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
就快賣埋Mario condom

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 04-21-17, 05:56 PM   #6152
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: BLMballball 查看文章
問題根源係批發果度,你同賊王投訴俾賊仔打劫有咩用

係鬼呀
佢上得官方list 做零售商就唔可以零售當水貨賣
犯法架大佬. 供應商係唔可以知情不報.

Sent from my iPhone using Gaforum
DreamyLuigi 目前離線  
舊 04-21-17, 05:59 PM   #6153
DreamyLuigi

引用:
作者: yaya 查看文章
問題係現實有無可能咁?

你係假設緊一個完美世界...

就如同假設人人都識得自律, 確實係唔需法律/警察/法官

但係呢個假設有咩意義呢?

唔通除咗要無晒B呢類人, 仲要整多個「限機令」?

其實Wii U Pro制有無呢個問題?

如果無, 咁應該好快會出個新版本

wiiu pro無
我之前講過呢個問題
有班盲忠出黎問我係咪打手又話入左好多貨咁
近排又有人話代理野要另外開post 講, 唔知係咪講事實阻左人生計呢?

想買pro 制嘅諗清楚多唔多用d pad 先決定

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 04-21-17, 06:03 PM   #6154
DreamyLuigi

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
有無玩家比Kirby 25週年商品吸引到,
我諗起比kirby吸入的畫面…

「Nintendo Direct 2017.4.13」遊戲情報整理

任天堂「Nintendo Direct 2017.4.13」直播發表會中,一口氣宣佈了 NS 與 3DS 主機的大量遊戲情報,現在就讓我們來看看有哪些內容吧!
3DS 遊戲:
《嗨!皮克敏》
《勇者鬥惡龍 XI 尋覓逝去的時光 ラゴンクエストXI 過ぎ去りし時を求めて》
《永恆綠洲 Ever Oasis》
《雷頓的神秘之旅:卡翠愛兒與大富翁的陰謀 レイトン ミステリージャーニー カトリーエイルと大富豪の陰謀》
《大逆轉裁判 2 -成步堂龍之介的覺悟- 大逆転裁判 -成歩堂龍ノ介の冒險-》
《大家同樂!卡比獵人 Z みんなで!カービィハンターズZ》
《卡比的一口吸大作戰 カービィのすいこみ大作戦》

Nintendo Switch 遊戲:
《神臂鬥士 ARMS》
《忍紓壓 -閃亂神樂- シノビリフレ -閃乱カグラ- 》
《音速小子 武力 SONIC FORCES》
《我的世界 Minecraft》
《神巫女 - KAMIKO-》
《劫薪日2 Payday 2》
《神奇男孩:龍之陷阱 Wonder Boy: The Dragon's Trap》
《漆彈大作戰 2 / Splatoon 2》

Happy 25th anniversary Kirby! Here's that weird pink poncho you never asked for
http://www.gamesradar.com/happy-25th...exy-underwear/

There are many video game-themed products I understand owning. A Pokemon coffee mug. A Warcraft mousepad. A Metal Gear Solid keychain. But I'm gonna be honest: I don't know who in the world wants to buy, let alone wear, a Kirby-themed poncho. Look how round it is. Just WHY?

There are pajamas, jackets, backpacks, sleep masks, and... yep. Undies. Look how surprised they are. Not as surprised as us...

The collection is, ostensibly, to celebrate Kirby's 25th anniversary. The clothes and accessories will be sold at Japanese retailer Yummy Mart starting April 26.

If you're a bit more electronically-inclined, Nintendo revealed during a recent Nintendo Direct that it has a new Kirby game set to release this holiday. Or you could wait and see if the SNES Classic Edition rumor is true.

25週年我諗好快公佈switch 正傳game??
雖然3ds 果隻robot planet 上年先出 (幾好玩)

此篇文章於 04-21-17 10:33 PM 被 neo2046 編輯。
舊 04-21-17, 07:43 PM   #6155
ipchow

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
係鬼呀
佢上得官方list 做零售商就唔可以零售當水貨賣
犯法架大佬. 供應商係唔可以知情不報.

冇犯法,商户有自行定價能力

好似昨日買PS4pro , sunning 標3380 ,我問返佢唔係了3180嗎,佢話唔係,好在我有其他野買,佢即刻改做3180賣俾你

食骨先賣亦係相同道理,電視套餐其實幾有創意ga
ipchow 目前離線  
舊 04-21-17, 07:52 PM   #6156
DreamyLuigi

引用:
作者: ipchow 查看文章
冇犯法,商户有自行定價能力

好似昨日買PS4pro , sunning 標3380 ,我問返佢唔係了3180嗎,佢話唔係,好在我有其他野買,佢即刻改做3180賣俾你

食骨先賣亦係相同道理,電視套餐其實幾有創意ga

佢係無定價, 未開門就推左幾車比同一個大陸人
一直都唔比訂 唔比買, 話無入貨
但間鋪係官方list 上面, 間鋪又細
啲貨就咁擺係門口到上車

舊 04-21-17, 08:03 PM   #6157
ipchow

註冊日期: Aug 2003
引用:
佢係無定價, 未開門就推左幾車比同一個大陸人
一直都唔比訂 唔比買, 話無入貨
但間鋪係官方list 上面, 間鋪又細
啲貨就咁擺係門口到上車

你可以杯葛佢,但佢遲D賣2350 相信會大把人光顧
都係果句,限死2380 .佢可以係鋪頭後面慢慢開單,再放俾自己友,鋪面一部機冇都得。什至話會員限定,但定唔知點入會
ipchow 目前離線  
舊 04-21-17, 10:44 PM   #6158
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
任天堂在台註冊 Nintendo Switch 商標 為台灣上市先行鋪路?
https://gnn.gamer.com.tw/6/146066.html

【姐姐很壞】姐姐惡作劇!Switch到貨盒內換部N64
http://gameover.com.hk/?p=336296

傳聞指任天堂正開發迷你版 Switch
https://unwire.hk/2017/04/18/nintend.../game-channel/

neo2046 目前離線  
舊 04-21-17, 10:50 PM   #6159
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

wiki 參考遊戲 list:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...o_Switch_games

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 04-21-17, 11:05 PM   #6160
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
wiiu pro無
我之前講過呢個問題
有班盲忠出黎問我係咪打手又話入左好多貨咁
近排又有人話代理野要另外開post 講, 唔知係咪講事實阻左人生計呢?

想買pro 制嘅諗清楚多唔多用d pad 先決定

同情你買左d有問題既野,亦同情你被部份板友質疑動機
但就無法認同你將所有責任推向其他人

我覺得後期真係去到有d滋擾既地步
而且有板友表示自己d制無問題時,你係用怎樣的態度回應呢?

買左d有鑊氣既產品,呻,係可以理解
不過板友們係無義務持續受你氣、聽你呻的

更重要既係,板友們唔係從一開始就對你群起攻之
證明板友們係對你有過包容、有所忍讓過的
如果自己變本加厲,宜家仲要咁樣話d板友既話,都真係幾離譜
希望你會收回哩番言論

catho7 目前離線  
舊 04-22-17, 02:30 AM   #6161
DreamyLuigi

Nintendo Switch 情報區 | 發售中 | 港版 &quot;未必賣&quot; HKD2,340

引用:
作者: catho7 查看文章

希望你會收回哩番言論

你係咪認錯左人
一直都係話係批次問題, 無事果啲緊係值得恭喜
個制唔係我唔係你設計, 點會推咩責任比邊個

好似上一頁版友買完話有事, 大家一樣係講事實
你有權話我,有權發表意見. 咁我都一樣有權
一係咁啦. 無謂沒完沒了.覺得唔岩聽唔好覆吧

此篇文章於 04-22-17 02:36 AM 被 DreamyLuigi 編輯。
舊 04-22-17, 02:33 AM   #6162
DreamyLuigi

引用:
作者: CCemi 查看文章
其實由WII 果代開始己經唔係按左右左右去擦火, 而係看持續飄移時間, 達到某一時間點會出火, 推向內灣方向時會縮短出火時間
以這種方式PRO 制D PAD 問題唔會有影響, 況且會唔會比你用D PAD 控制左右都唔知, WII U 版就冇既

如果操作同wiiu 一樣
d pad 都係響按同埋開地圖, 主要用joystick
不過switch pro 有motion control

舊 04-22-17, 07:15 AM   #6163
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
你係咪認錯左人
一直都係話係批次問題, 無事果啲緊係值得恭喜
個制唔係我唔係你設計, 點會推咩責任比邊個

好似上一頁版友買完話有事, 大家一樣係講事實
你有權話我,有權發表意見. 咁我都一樣有權
一係咁啦. 無謂沒完沒了.覺得唔岩聽唔好覆吧
>>我之前講過呢個問題
>>有班盲忠出黎問我係咪打手又話入左好多貨咁
到底咁樣講,係咪將被圍攻既責任推俾別人,就自行判斷了

點解其他同樣話有問題既無被圍攻,又係要自行判斷了

catho7 目前離線  
舊 04-22-17, 07:30 AM   #6164
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:

希望你會收回哩番言論
睇埋佢之後啲回覆,已經唔駛再對佢客氣嗱
因為呢位版友非常似5毛
大家明我意思嘅,唔好再回應佢任何野
當然阻唔到佢繼續覆野,當透明好了

舊 04-22-17, 10:05 AM   #6165
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
而家新貨仲有冇咩大問題?
可能呢幾日買机

DC 97 目前離線  
舊 04-22-17, 10:06 AM   #6166
kenchan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
---------Del----------

此篇文章於 04-22-17 10:08 AM 被 kenchan 編輯。
kenchan 目前離線  
舊 04-22-17, 10:09 AM   #6167
kenchan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:

希望你會收回哩番言論

完完讚同師兄所講,我不是馬後炮,因我都有出post跟他講有點煩。(但就唔係話佢打手),我仲以為可以唔需再看,點知又再出現了,有排捱!
kenchan 目前離線  
舊 04-22-17, 10:57 AM   #6168
可樂@@
Junior Member

註冊日期: Dec 2016
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
睇埋佢之後啲回覆,已經唔駛再對佢客氣嗱
因為呢位版友非常似5毛
大家明我意思嘅,唔好再回應佢任何野
當然阻唔到佢繼續覆野,當透明好了
其實嗰啲收Order去唱衰嘅五毛
係唔難分辨
佢哋通常
(1)專挑骨頭,好處就無視或似褒實貶(如再有一兩個人頭互相傳波就更似)
(2)其他人點出其問題所在(仲要係顯淺嘅道理),扮睇唔到,繼續重複又重複挑骨頭

不過我就好鐘意睇五毛唱戲,因為可以收集好多好有用嘅資訊
可樂@@ 目前離線  
舊 04-22-17, 11:56 AM   #6169
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
設計問題O既話咁冇得好講

如果defect係好似youtube片咁篤到正一正都爆錯咁人地都俾你去換啦...
基本上defect一定會有,睇你好唔好彩
老任咁樣俾你上去狂換我覺得都算係咁
同一個情況如果發生係SONY/M$...都唔知有冇得換...

上網睇elite controller 都有好多人sad左

此篇文章於 04-22-17 12:11 PM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 04-22-17, 12:07 PM   #6170
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
其實pro制個design問題講左好耐
不過老任換制算好好
雖然換完個問題好似都係仲係度(至少香港forum我睇無咩邊個係完全無問題)
我個人1早買左,雖然都係有D問題,但我自己接受到所以ok
但我知道唔係個個人都接受到(特別係隻制仲要幾貴下),情緒激動D我係完全明白

題外話
嘩,追返post先知我唔小心講左1個字粗口(唔係對板友講,單純助詞)
仲差D比人舉報要ban
嚇死我
原來唔想應機就直接舉報
唔好意思,我改返好
你慢慢"討論",我就唔再join la
96neko 目前離線  
舊 04-22-17, 02:03 PM   #6171
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DC 97 查看文章
而家新貨仲有冇咩大問題?
可能呢幾日買机
除咗手制感應問題外(新一批已經執過,但市面上係咪新嘅就唔知)
其他都係睇運

入座會刮背刮MON哩啲自己小心啦,正常使用唔會有事

買配件就睇清自己會點用部機先買
例如手制成日入握把玩嘅就唔好買制套等等
野良猫 目前離線  
舊 04-22-17, 02:51 PM   #6172
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: kenchan 查看文章
完完讚同師兄所講,我不是馬後炮,因我都有出post跟他講有點煩。(但就唔係話佢打手),我仲以為可以唔需再看,點知又再出現了,有排捱!
我純粹叫佢放鬆d
由左joycon 到pro 制我都覺得佢太緊張了
Hello MiMi 目前離線  
舊 04-22-17, 04:42 PM   #6173

今日行信和 pro製 已經周街都有 最平見到489 另外ho ri lan adaptor 都番咗貨

地球不曾為誰停一停

舊 04-22-17, 04:43 PM   #6174
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
今日行信和 pro製 已經周街都有 最平見到489 另外ho ri lan adaptor 都番咗貨
幾錢 hori lan
Hello MiMi 目前離線  
舊 04-22-17, 05:04 PM   #6175

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
幾錢 hori lan

地球不曾為誰停一停

關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 08:50 PM

手機版 | APP版