Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-23-13, 11:47 PM   #26
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
原來人設也找回 田中久仁彦

看主角臉我還以為是blade 那位

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 12:36 AM   #27
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: fami~yan 查看文章
可唔可以移植番第一集俾我...買唔到喇
PSN 有架

==========

新作睇片覺得OK
到時出左既話可以買Wii U

舊 01-24-13, 12:38 AM   #28
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
見到有online對話框

引用:
作者: Marco 查看文章
PSN 有架

==========

新作睇片覺得OK
到時出左既話可以買Wii U
佢係咪講緊wii隻xenoblade

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 01:20 AM   #29
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
コクピット視点

舊 01-24-13, 01:24 AM   #30
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

段片水面變型果下我叫左出黎

大乱闘X
舊 01-24-13, 01:29 AM   #31
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
作者: W!LL 查看文章
段片水面變型果下我叫左出黎

舊 01-24-13, 01:36 AM   #32
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
D風格同前作差唔多 係多左蘿蔔咁樣 ... 會唔會續集世界?
機神界同巨神界和平相處 科技得到機神科技 巨人界既人可以渣高達 ...
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 02:13 AM   #33
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
ff幾時先做到可以坐飛空艇係無接縫場境上飛翔
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 02:38 AM   #34
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
好型
出玩具啦要
d機人原來計油

大乱闘X
舊 01-24-13, 03:12 AM   #35
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
好正!!!!!!

不過唔好ONLINE 月費好唔好...。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 05:21 AM   #36
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
希望似白騎士個系統
offine打故事
online就組隊打mission or HNM 啦
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 08:48 AM   #37
闇之大精靈
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
已經正到唔識形容
闇之大精靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 10:15 AM   #38
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
Xenoblade 比前兩系列的關係距離更遠, 除了都叫Xeno 同有機人(娘)之外都沒接點

但今次用返個紅色交叉, 可能某d 版權問題野同SE 傾掂數?
如果係真既
我會先想講
そんなことする暇あるならまずゼノギアスをリメイクしろや!!!!
今度こそ「本当のゼノギアス」をみせろ!!!DISC2のノベルじゃなく!!

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 10:32 AM   #39
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
好正!!!!!!

不過唔好ONLINE 月費好唔好...。
應該係好似last story咁 可以用下自己d角色上網同人打d特別raid
monolith 之前nds隻ソーマブリンガー咁w?!
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 10:33 AM   #40
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
如果係真既
我會先想講
そんなことする暇あるならまずゼノギアスをリメイクしろや!!!!
今度こそ「本当のゼノギアス」をみせろ!!!DISC2のノベルじゃなく!!
クリアの後でエリィ姉を使い欲しいよ
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 10:48 AM   #41
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
有人分析地圖,照睇應該同ゼノブレイド一樣超廣闊

舊 01-24-13, 10:57 AM   #42
RPG之鬼

其實都預咗會有ONINE或直情ONLINE,始終BLADE已經好ONLINE FEEL,而且又是潮流+大勢
如果又ONLINE又單機,很容易令單機部份被縮減內容……

講真SE同NBGI真係反省一下,人地又係花咁既時間去"整"去"度"內容,點解可以一出就令人覺得遊戲是賣邊一種方向同令人心動
其實雷光回歸可以咁行咁走已經唔錯,但又係捉鹿唔識脫角,做乜又要整入戰鬥畫面丫

不過終歸都要看銷量,BLADE雖然超好評,但得18萬(WIKI資料),實在令人感到那些甚麼100萬是做數做出來

此篇文章於 01-24-13 11:06 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 11:15 AM   #43
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
其實都預咗會有ONINE或直情ONLINE,始終BLADE已經好ONLINE FEEL,而且又是潮流+大勢
如果又ONLINE又單機,很容易令單機部份被縮減內容……

講真SE同NBGI真係反省一下,人地又係花咁既時間去"整"去"度"內容,點解可以一出就令人覺得遊戲是賣邊一種方向同令人心動
其實雷光回歸可以咁行咁走已經唔錯,但又係捉鹿唔識脫角,做乜又要整入戰鬥畫面丫

不過終歸都要看銷量,BLADE雖然超好評,但得18萬(WIKI資料),實在令人感到那些甚麼100萬是做數做出來
因為ゼノブレイド一吾係onlinegame,但都一樣有onlinegame一樣大的地圖,自由度,同故事加bgm都好好
,所以先會超好評

如果變左online game就變得無咩意義,online game隻隻都大地圖同自由,一變online分分連故事都無埋

舊 01-24-13, 11:18 AM   #44
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

呢樣真,Xenoblade既音樂真係做得好好,我真係未試過入Game之後係Title畫面停留5分鐘先至開始玩
配樂做到玩家好易融入到去遊戲既世界之中

==========

其實,我想Xenoblade HD化係WiiU度再出一次,我會毫不猶豫地屯積幾隻帶回家 b

此篇文章於 01-24-13 11:25 AM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 11:20 AM   #45
RPG之鬼

引用:
作者: ist 查看文章
因為ゼノブレイド一吾係onlinegame,但都一樣有onlinegame一樣大的地圖,自由度,同故事加bgm都好好
,所以先會超好評

如果變左online game就變得無咩意義,online game隻隻都大地圖同自由,一變online分分連故事都無埋
一件產品好壞好多時要看好多方面因素和時勢,如果單是機能,PS3一早就有能力做到啦,WII都有BLADE,為何PS3做唔到,就機能而言?
講真PS4機能做到創造宇宙都好,沒有其他好的要素也是沒用。

>>一變online分分連故事都無埋
所以呢個就係問題
其實講呢一類遊戲,N年前既ROUGE GALAXY的技術做得更好,冇記錯真係完全冇LOADING畫面出,不過內容關係導致感覺麻麻
因此上面有人提到的白騎玩法都唔出奇,如果好似PSO咁就會覺得雞肋,始終高橋嘢故事重要性(GEARS/SAGA風格或BLADE風格都好)好重要,而且總覺得今時今日呢種表達手法才是正路,傳統DQ/FF地雷式唔係唔好,但總覺這種在場地上直接打會開心好多,CHRONO TRIGGER吸引要素之一也是這個
當然高橋嘢唔一定要有利害的故事,能夠做出脫變是一件好事,但風險也會伴隨著出現

此篇文章於 01-24-13 11:27 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 11:39 AM   #46
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
一件產品好壞好多時要看好多方面因素和時勢,如果單是機能,PS3一早就有能力做到啦,WII都有BLADE,為何PS3做唔到,就機能而言?
講真PS4機能做到創造宇宙都好,沒有其他好的要素也是沒用。

>>一變online分分連故事都無埋
所以呢個就係問題....風險也會伴隨著出現

好簡單ゼノブレイド一明明超惦,都只賣得十幾萬隻就係好例子
今時今日變有人睇你遊戲性,故事,bgm好吾好?只有HardCore Gamer會在意(極少數人)
大部分人只會靠畫面(ゼノブレイド一基本畫面係ps2水準)或可否online去決定買吾買隻game

所以ff永遠都大賣,靠畫面同品牌就夠

有幾多人會理HardCore Gamer想玩咩
好似我最愛的真女神系列依加都無咩人識,十分可惜

舊 01-24-13, 11:53 AM   #47
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
wii 竟然錯過左呢隻 game
而家仲買吾買到? where can buy??
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-13, 11:58 AM   #48
RPG之鬼

引用:
作者: ist 查看文章
好簡單ゼノブレイド一明明超惦,都只賣得十幾萬隻就係好例子
今時今日變有人睇你遊戲性,故事,bgm好吾好?只有HardCore Gamer會在意(極少數人)
大部分人只會靠畫面(ゼノブレイド一基本畫面係ps2水準)或可否online去決定買吾買隻game

所以ff永遠都大賣,靠畫面同品牌就夠

有幾多人會理HardCore Gamer想玩咩
好似我最愛的真女神系列依加都無咩人識,十分可惜
所以到依家仍然有不少人(呢度)覺得APPS GAME唔得,但實際上已經有很多方面資料表示係好掂,只是"玩"(經營手法)唔同了,又或者咁講,依家的HCG(HARDCORE GAMER)同當年的想法不同,看一看APPS果邊果尐HCG已經知道佢地好花得起$

舊 01-24-13, 11:58 AM   #49
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: 任仔 查看文章
wii 竟然錯過左呢隻 game
而家仲買吾買到? where can buy??
PA有

舊 01-24-13, 12:00 PM   #50
RPG之鬼

引用:
作者: Marco 查看文章
PA有
美版不知質素點,但建議買日版,雪地蛋叔果幕真係近十年難得一見熱血

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 惑星ミラ探索心得交流討論區 vol.1 [劇透請spoil] will1223 攻略及心得交流區 877 04-26-17 08:53 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 惑星ミラ探索心得交流討論區 vol.0 W!LL 攻略及心得交流區 251 04-30-15 09:59 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 02:35 PM

手機版 | APP版