Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後
攻略及心得交流區>格ゲー綜合討論區Round 8 【侍魂2019年早夏 GBFVS2019】
鈴蘭 12:03 AM 03-18-16
作者: wing:
即係....真係可以避下段, 但會被投? 怪怪地咁.
避唔避到下段都成問題 Frame表無寫佢有浮空
我亦無試過成功
而且大家見到6mk果個垃圾一樣既Frame數 大家都懂的:o)
newb 12:04 AM 03-18-16
作者: ヨコ男:
頂,無打一排nash又完全唔識對策佢個vt
炒完人話唔識對
ヨコ男 12:29 AM 03-18-16
作者: 鈴蘭:
避唔避到下段都成問題 Frame表無寫佢有浮空
我亦無試過成功
而且大家見到6mk果個垃圾一樣既Frame數 大家都懂的:o)
我試左, 中間一瞬間有投唔到
避下段都有瞬間得
好奇怪係用打擊打中個6MK係計空中中招
但係除左個一瞬間之外大部份時都投到

作者: newb:
炒完人話唔識對
但真係你出10次我中7/8次, 無次截到
newb 12:37 AM 03-18-16
但真係你出10次我中7/8次, 無次截到
o個一下比我打中左1/4血都未必扣到既都贏唔番你嫁喇
我10次有7/8次都只係用黎逃生既最低b用法
ヨコ男 12:51 AM 03-18-16
o個一下比我打中左1/4血都未必扣到既都贏唔番你嫁喇
我10次有7/8次都只係用黎逃生既最低b用法
有時係明知你出, 但都係企定定諗都無諗就擋打背硬食
小昭Teddy 02:34 AM 03-18-16

有野想問, 其實個原理係點???
wing 09:19 AM 03-18-16
頂,無打一排nash又完全唔識對策佢個vt
咁短時間要3擇, 會唔會前跳安全d?
ヨコ男 10:23 AM 03-18-16
作者: wing:
咁短時間要3擇, 會唔會前跳安全d?
我想2HP佢
Dyhalt Rushifar 10:25 AM 03-18-16
作者: 小昭Teddy:

有野想問, 其實個原理係點???
唔識英文,不過應該係打點問題。
由於插腳係持續至著地前,打頭同打腰會差幾F,因為招本身得1 HIT,太早打中空中持續時間就等同硬直,令有利F少咗。
假設對手仰翻為12F,著地硬直5F,最靚就可以打出+7F。
不過如果打中之後要3F先著地就會係7-3=+4F。
片中主要應該係想教人練最低既低空插腳,並用下中拳去驗證…?
小昭Teddy 11:38 AM 03-18-16
作者: Dyhalt Rushifar:
唔識英文,不過應該係打點問題。
由於插腳係持續至著地前,打頭同打腰會差幾F,因為招本身得1 HIT,太早打中空中持續時間就等同硬直,令有利F少咗。
假設對手仰翻為12F,著地硬直5F,最靚就可以打出+7F。
不過如果打中之後要3F先著地就會係7-3=+4F。
片中主要應該係想教人練最低既低空插腳,並用下中拳去驗證…?
基本上我係想問點解咁樣做會可以做到最低打點....
Dyhalt Rushifar 11:48 AM 03-18-16
作者: 小昭Teddy:
基本上我係想問點解咁樣做會可以做到最低打點....
下重拳直跳果D較位/偷輸入時間用而已吧
SF5 SET 版邊好似唔係貼身(在下真係冇點開…),如果位(236果段移位)唔同打點就會有可能唔同啩。
ヨコ男 11:37 PM 03-18-16
搞乜newb同山內一齊介紹d人黎屈我機

Cammy 好少打
春麗堅唔夠打
newb 11:55 PM 03-18-16
搞乜newb同山內一齊介紹d人黎屈我機

Cammy 好少打
春麗堅唔夠打
我錯
我吹水o個陣提到比你炒之後搞到佢地有興趣挑你
シェンムー 12:07 AM 03-19-16
唔關newb 事XD
係我多口叫其他朋友同你玩下
幫NEWB 報仇XD
ヨコ男 12:45 PM 03-19-16
我錯
我吹水o個陣提到比你炒之後搞到佢地有興趣挑你
作者: シェンムー:
唔關newb 事XD
係我多口叫其他朋友同你玩下
幫NEWB 報仇XD
要炒我用乜易

我怕太廢下次佢地唔同我打
赤兵尉SETH 03:18 PM 03-19-16
野生のプロ

赤兵尉SETH 11:04 PM 03-19-16
打格神隻ken除左214k同623p之外我搵唔到其他反擊機會...
我就下下被反套combo,我應該點攻先穩陣? a
newb 11:29 PM 03-19-16
比ryu 係咁5mp 5mp 5mp 然後擇完繼續5mp,可以點反擊?(除左有昇d角色爆昇外)
シェンムー 02:53 AM 03-20-16
XDD 我5MP +1F , 你NASH已經無拳脚可以篤Newb XDD
又無無敵技 , 無VT就44 閃啦XD
赤兵尉SETH 02:59 AM 03-20-16
守りたい、この笑顔...

-vin- 01:56 PM 03-20-16
PC版點樣選中文介面字幕?
ヨコ男 02:27 PM 03-20-16
作者: 赤兵尉SETH:
打格神隻ken除左214k同623p之外我搵唔到其他反擊機會...
我就下下被反套combo,我應該點攻先穩陣? a
唔亂出招比人反確好正常
但睇風險回報
搶214k同爆昇點都差過你打投二擇

唔一定要埋後
Keep 番少少距離同ken打
對空準d就無野好做
赤兵尉SETH 03:41 PM 03-20-16
唔亂出招比人反確好正常
但睇風險回報
搶214k同爆昇點都差過你打投二擇

唔一定要埋後
Keep 番少少距離同ken打
對空準d就無野好做

最慘係埋身打投擇機會都冇
Keep距離mika拳腳仲短過ken
擺明我先係被迫要跳起被對空準果個
唯一迫到你招6/4mp hit確又超難...
忍者 06:41 PM 03-20-16
又開機自己打左陣...
條線真係....點搞呀...
以前打SF4一出唔會咁
赤兵尉SETH 06:48 PM 03-20-16
超~Rank越級挑戰成功
雖然覺得係對方已經贏到累同少mika對戰經驗

標籤:BlazBlue, GGXrd, KOF, P4U, UNI
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後

返回主題版面