Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-08-17, 01:15 PM   #251
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Splatoon 2 Reduces Map Rotation to 2 Hours

http://www.neogaf.com/forum/showpost...&postcount=681

今集改快轉地圖時間.. 兩小時一輪

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 01:29 PM   #252
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 赤武神 查看文章
有單機story mode
引用:
作者: 信長 查看文章
其實單人,網戰模式好齊, 單人好玩極都會未必想重玩,主要打網戰, 新協力mode 填補左兩者
那些八爪魚暗示了單人mode,應該10至20 版,有boss 打
三文魚的兼職mode ,可4play,應該都有錢同經驗值
網戰分兩大類
1) 塗地,用墨水佔領分勝負,不影響ranking
2)ranking 戰, 分三細項, 唔同玩法,地圖有不同變化

最後,係指定週未24 小時內,全部人玩splat fest  祭典(塗地戰),
到時入game,真係好似祭典咁,所有人都手舞足動,好鬼high
玩家事前要投票支持一方勢力,例如狗vs 貓,漢堡包vs 熱狗
為支持的勢力打敗對方,勝方得到大量海螺,刷gear 用,好珍貴

「腦補」
最後,我估計可能故事mode ,可雙打或有boss rush 模式雙打
上面都有巴打話出街local 對戰,只朋友間對戰,唔連出去,未必齊腳4 vs 4
有無可能set 到CPU 做腳,mk8 ,大亂鬥都有CPU,splatoon 希望都可以咁set
有單機mode就更有動力買嚟玩,
唔知會唔會支援埋用單一邊joy con就操作到呢?
雖然一定唔會係最住體驗,但如果可以咁玩,買多一set joy con就可以單機係TV Mode玩4P其實都幾唔錯。

舊 05-08-17, 01:37 PM   #253
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
講咗唔會~
一機一人
個鏡頭轉得咁快一定要兩支stick la..
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 01:38 PM   #254
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
單邊JC 我估應該唔得, 因為L 潛,R 副武,RZ 射水.. R3 超必, 單JC 好大改動+唔就手
分割畫面都未必有,視點會好窄

舊 05-08-17, 01:38 PM   #255
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
Splatoon 2 Reduces Map Rotation to 2 Hours

http://www.neogaf.com/forum/showpost...&postcount=681

今集改快轉地圖時間.. 兩小時一輪
非常好
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-17, 01:42 PM   #256
信長
The Flash

我之前估可能3小時一輪, 估唔到會兩小時一輪
可能暗示今集更多地圖

舊 05-08-17, 01:52 PM   #257
野良猫
肥倫

引用:
我之前估可能3小時一輪, 估唔到會兩小時一輪
可能暗示今集更多地圖
我淨係唔想再見到個貨櫃場
舊 05-08-17, 07:07 PM   #258
信長
The Flash

Splatoon 2 新元素「Salmon Run」介紹影片

amiibo × Splatoon 2 介紹影片

尼條港任upload ....
點解叫墨魚?? .. 有網友譯「墨靈」好似貼切D

此篇文章於 05-08-17 07:12 PM 被 信長 編輯。
舊 05-08-17, 11:49 PM   #259
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
尼條港任upload ....
點解叫墨魚?? .. 有網友譯「墨靈」好似貼切D

唔駛乜鬼生物學分類架喇,噴墨咪墨魚,岩田教既,直接!
「墨靈」呢D 弄巧反拙, D只睇中文既人睇完都唔會明

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者

此篇文章於 05-08-17 11:52 PM 被 怪人怪人 編輯。
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 12:00 AM   #260
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

Wii U 版要 4 小時,
冇得人手揀有好有唔好,
好嘅係咩版圖都會可以玩到,
唔使玩來玩去都係嗰啲熱門版面,
唔好嘅係唔啱玩就唯有玩其他 mode 先。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 12:05 AM   #261
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
要玩早D 玩
到時應該又係有D 版既某D MODE 一世都唔再出

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 12:56 AM   #262
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

第一集有樣好,
就係 Ranking 大多數會同 rank 的人對戰,
遇強越強,心服口服。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 05-09-17, 07:47 AM   #263
信長
The Flash

ハイテクスニーカーで一世を風靡したスポーツブランド「アロメ」。
ファッション性と、最新のテクノロジーを取り入れた機能性を両立し、洗練されたブランドに成長した。
多くの一流アスリートにギアを提供しており、着用モデルは軒並み完売するほどの人気ぶりだ。

これはアロメの新作シューズ、「ウミウシタウン Hi グレー」。
定番モデルのウミウシシリーズに、待望のハイカットモデルが登場した。
シンボルマークを大きくあしらった大胆なデザインながら、落ち着いたカラーリングで、スポーツはもちろん、タウンユースにも活躍しそうだ。

此篇文章於 05-09-17 07:51 AM 被 信長 編輯。
舊 05-09-17, 08:13 AM   #264
野良猫
肥倫

引用:
作者: 八仙果 查看文章
第一集有樣好,
就係 Ranking 大多數會同 rank 的人對戰,
遇強越強,心服口服。
去到s時啲人真係堅勁
你唔專心去玩真係被人爆汁都唔知咩事
我到依家都仲係睇埋嘢唔夠全面

上網睇某s+高手打,有啲位我都未見敵人佢就已經爆咗對面
我仲自問「有敵人咩?」
同埋佢會預測對手移動去追打,哩樣我到依家都仲未學識
總之見個地面有郁動就向嗰個方向潑油
舊 05-09-17, 08:34 AM   #265
信長
The Flash

打極都A+ ,見人地咁
見人地就算對手用左 隱藏潛遊走.. 波紋好少, 都係比人預測到會心射爆
明明深入敵陣,好小心細推無波紋咁潛去人地到殺
cover 位, fake 左fake 右, 人地一走錯位,殺
打立體戰, 又上又落...每次都唔同位出現, 50/50 當然無事. 佢只要一次佔優, 你已經死左

此篇文章於 05-09-17 08:36 AM 被 信長 編輯。
舊 05-09-17, 10:24 AM   #266
野良猫
肥倫

引用:
打極都A+ ,見人地咁
見人地就算對手用左 隱藏潛遊走.. 波紋好少, 都係比人預測到會心射爆
cover 位, fake 左fake 右, 人地一走錯位,殺
打立體戰, 又上又落...每次都唔同位出現, 50/50 當然無事. 佢只要一次佔優, 你已經死左
唔同位置出現先好喎,我都盡量次次唔同路線進攻

所以我好鐘意打啲四方型嘅場
一來選擇路線多二來冇咁易俾狙鎖定範圍
舊 05-09-17, 02:22 PM   #267
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: WAL1 查看文章
講咗唔會~
一機一人
個鏡頭轉得咁快一定要兩支stick la..
引用:
單邊JC 我估應該唔得, 因為L 潛,R 副武,RZ 射水.. R3 超必, 單JC 好大改動+唔就手
分割畫面都未必有,視點會好窄

純粹覺得如果支援單邊Joy-con操作同本身個tablet螢幕2p玩會發揮到NS最大賣點「毒未買的人買埋嚟玩」~!

舊 05-09-17, 02:45 PM   #268
一一
sureone

PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
其實之後會唔會再有試玩?
之前未買機, 試玩唔到
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-17, 11:15 PM   #269
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: 野良猫 查看文章
去到s時啲人真係堅勁
你唔專心去玩真係被人爆汁都唔知咩事
我到依家都仲係睇埋嘢唔夠全面

上網睇某s+高手打,有啲位我都未見敵人佢就已經爆咗對面
我仲自問「有敵人咩?」
同埋佢會預測對手移動去追打,哩樣我到依家都仲未學識
總之見個地面有郁動就向嗰個方向潑油
唔好話 S+,A 打後都開始好唔同,
我就用得多掃,用返搶唔識������。

引用:
打極都A+ ,見人地咁
細推都係死,人哋嚟到見唔同色一樣係咁射,
想走時就������唔切。

引用:
作者: 一一 查看文章
其實之後會唔會再有試玩?
之前未買機, 試玩唔到
係,我都希望佢有多次。
上次試咗拎出街駁電話 share 4G,好順。

https://www.facebook.com/myTVgames/p...442726916470:0

此篇文章於 05-09-17 11:18 PM 被 八仙果 編輯。
舊 05-09-17, 11:16 PM   #270
八仙果
youtube 頻道

wink

- delete -

舊 05-10-17, 06:24 PM   #271
信長
The Flash

「タタキケンサキ」はデザイナーが自らの名を冠したブランド。
モノトーンを中心にした、シンプルながら構築的なデザインが、都会の若者に受け入れられ、数多くのセレクトショップで取り扱われている。
他のブランドとのコラボレーションで別注ギアを発売するなど、話題性も人気の秘密だ。

GIF
https://twitter.com/SplatoonJP/statu...29994247823360

舊 05-10-17, 06:26 PM   #272
八仙果
youtube 頻道

wink

https://www.facebook.com/myTVgames/p...802294680513:0

舊 05-10-17, 07:07 PM   #273
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
呢首最正, 可能因為係聽得最多 18:17

此篇文章於 05-10-17 07:26 PM 被 harakuma 編輯。
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-17, 03:01 PM   #274
信長
The Flash

ハイセンスでちょっと大人なイカ達に人気のブランド「ジモン」。
カジュアルでありながら高級感のある洗練されたデザイン、肌触りにこだわったマテリアルと丁寧な縫製は、目の肥えたイカたちにも定評がある。
トップスだけでなく、アイウェアやシューズなど幅広くアイテムを展開している。

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...40569549430784

6 月にアメリカで開催される世界最大のビデオゲーム発表展示会「E3 2017」にて、「スプラトゥーン 2」の世界大会が実施されることが決まった!
米国、日本、欧州、豪州から事前に選ばれた 4 チームによるトーナメントになるそうだ。
http://e3.nintendo.com

舊 05-13-17, 06:04 PM   #275
野良猫
肥倫

到底幾時先有其他武器介紹
我想知大奶掃改成點

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Despicable Me 3 (2017) david 電影版 9 08-07-19 12:44 PM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[PS4,XB1] [PS3,XB360] PES 2017 /Winning Eleven 2017 安安 電視遊戲討論版 107 09-25-16 04:27 PM
[業界] ファミ通アワード2015受賞式が開催! Game of the Year は『Splatoon'が受賞 neo2046 電視遊戲討論版 6 05-11-16 10:37 PM
水區外傳--PADPAD專區vol.11 "26日 23:00有ECO打 & 泰迪寶寶唔駛進架" 柚原このみ 吹水專區 1020 05-01-13 10:06 PM

現在的時間是 04:06 AM

手機版 | APP版