Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-09-11, 02:33 AM   #626
haku1976
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2008
XBox Live Gamertaghaku1976
引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章

今日女朋友終於買番...
希望有X 的精彩LIVE睇啦~
星期六先試....唔知點玩GE呢XD
前幾日見旺角某CD舖標「落鑊價」,希望唔係你女友啦...

AVG一隻,潛入X Japan演唱會...
X japan粉:神作(供奉用)
一般AVG粉:ok啦
兩者皆非:咩黎架
haku1976 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-11, 02:54 AM   #627
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: haku1976 查看文章
前幾日見旺角某CD舖標「落鑊價」,希望唔係你女友啦...

AVG一隻,潛入X Japan演唱會...
X japan粉:神作(供奉用)
一般AVG粉:ok啦
兩者皆非:咩黎架
YAHOO BID嫁咋~$300
原來係甘~希望正啦~我都鍾意X

舊 02-10-11, 12:41 AM   #628
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Dreamcast肥仔 查看文章
關於莎木
早排一個月前再打多次一
其實爆左已經很多次
不過今次好彩終於比我係遊戲裡面抽到隻space harrier
可以番涼家用部ss玩XD
勁感動第一次抽中

因為up唔到上photobucket
圖大
果時直接影電視的
抽過隻hang on
好難抽得齊,錢又少,又扭蛋又特典,又要餵貓
歌都未夠錢買齊
記得隻Sha Hua 幾好聽,攪到成日要買電
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 11:16 AM   #629
rockieyu
Junior Member

註冊日期: Sep 2009
各位好, 而家我都儲緊 saturn game, 希望可以有儲齊o既一日啦..........

SEGA SATURN 遊戲收藏 PART I
http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_...rticle?mid=301
SEGA SATURN 遊戲收藏 PART II
http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_...rticle?mid=775
rockieyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 12:28 PM   #630
中考介
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: rockieyu 查看文章
各位好, 而家我都儲緊 saturn game, 希望可以有儲齊o既一日啦..........

http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_...rticle?mid=301
http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_...rticle?mid=775
哇 好多正game喎
果隻格鬥版final fight而家好似炒到好貴
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 01:00 PM   #631
rockieyu

引用:
作者: 中考介 查看文章
哇 好多正game喎
果隻格鬥版final fight而家好似炒到好貴
係啦, 攪到我盒全新都唔敢開來玩............
舊 02-10-11, 02:37 PM   #632
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
終於出番來,既然咁高興,就想同大家分享下世嘉主機底板!

Megadrive

Megadrive 2

MegaCD

MegaCD 2

Megadrive 32X

其實幾服32X,原來CPU係裝左插腳的…

multi-mega Sega CD-X

SEGA SATURN

SS最奇怪係,美版SS既底板係改細左的。

最後…Dreamcast

舊 02-10-11, 04:54 PM   #633
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:

你都唔少SS收藏喎
我可能無你咁多,應該得四百幾隻左右

不過SS的Ram卡遊戲(1M、4M)我都有玩。
但我全部對應Ram卡的GAME,只有第一隻GAME係買卡連GAME版本(無記錯應該係REAL BOUT餓狼同X-MEN VS STREET FIGHTERS)
其他都係齋買碟版(包括最尾買果隻FINAL FIGHT REVENGE 同 AD&D)。
一來係唔想要咁多張Ram卡,二來係因為齋碟版係會比連Ram卡版多一張邊紙,就係貪佢呢樣野。

玩過咁多隻,以LOADING來說,真係得隻FIGHTER HISTORY DYNAMITE做得最好(LOAD得快,可以對應用/唔用Ram卡)

期待睇你的PART III。

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-11, 07:48 PM   #634
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003

發見,SS遊戲帶版!

由於可見,SS同32X的插曹係互通的!!!

舊 02-10-11, 08:01 PM   #635
中考介

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章

發見,SS遊戲帶版!

哇 大鄉里 真係咪見過呢隻野
仲有想問問世嘉五代原廠有冇出過rgb cable架?
中考介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 09:27 AM   #636
kk2

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章

發見,SS遊戲帶版!

Dezaemon 2 這個是DATA(這隻GAME是可以創造射擊遊戲)

Save File
kk2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-11, 11:19 AM   #637
rockieyu

咁你多過我了, 我而家係三百五六十左右~
有時間映 d 相比我地欣賞o下啦

Ram 卡方面我初時都係咁諗, 不過儲o下儲o下見連 Ram 卡都唔係貴味順便儲埋.....

引用:
作者: Irwin 查看文章
你都唔少SS收藏喎
我可能無你咁多,應該得四百幾隻左右

不過SS的Ram卡遊戲(1M、4M)我都有玩。
但我全部對應Ram卡的GAME,只有第一隻GAME係買卡連GAME版本(無記錯應該係REAL BOUT餓狼同X-MEN VS STREET FIGHTERS)
其他都係齋買碟版(包括最尾買果隻FINAL FIGHT REVENGE 同 AD&D)。
一來係唔想要咁多張Ram卡,二來係因為齋碟版係會比連Ram卡版多一張邊紙,就係貪佢呢樣野。

玩過咁多隻,以LOADING來說,真係得隻FIGHTER HISTORY DYNAMITE做得最好(LOAD得快,可以對應用/唔用Ram卡)

期待睇你的PART III。
舊 05-07-11, 01:54 AM   #638
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
雖然我唔係世嘉fans
但今期法米通中文版的sega專題超厚(p.83-134)
我未睇但我點睇都覺得世嘉fans非買不可

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 02:41 AM   #639
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: chunmanx 查看文章
雖然我唔係世嘉fans
但今期法米通中文版的sega專題超厚(p.83-134)
我未睇但我點睇都覺得世嘉fans非買不可
THX~聽日買

舊 05-07-11, 09:29 AM   #640
rockieyu

見浮返出黎又賣o下廣告先~

http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_...ticle?mid=4276
http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_...ticle?mid=4277
SEGA SATURN 遊戲收藏 PART III
http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_...ticle?mid=4278
SEGA SATURN 遊戲收藏 PART IV
http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_...ticle?mid=4279
SEGA SATURN 遊戲收藏 PART V
http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_...ticle?mid=4280

此篇文章於 05-07-11 09:33 AM 被 rockieyu 編輯。
舊 05-07-11, 09:42 AM   #641
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
見浮返出黎又賣o下廣告先~
我見你係yahoo拍賣都幾活躍下
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-11, 09:45 AM   #642
rockieyu

wink

引用:
作者: Rez 查看文章
我見你係yahoo拍賣都幾活躍下
OK 咁啦
舊 05-07-11, 09:51 AM   #643
Rez
Crazy Gamer
Banana

引用:
OK 咁啦
我見你真係幾捨得bid saturn既game
有時我見你bid到貴過市價都照去
舊 05-07-11, 10:02 AM   #644
rockieyu

引用:
作者: Rez 查看文章
我見你真係幾捨得bid saturn既game
有時我見你bid到貴過市價都照去
有時計過都係貴少少, 有時就拉上補下咁計
不過有時唔排除係 bid 開唔輸得心態, 真係要節制一下~.~
舊 05-07-11, 10:11 AM   #645
Rez
Crazy Gamer
Banana

引用:
不過有時唔排除係 bid 開唔輸得心態, 真係要節制一下~.~
有時我都會係咁XD

P.S. 有無Game重覆可以益下小第XD
舊 05-11-11, 10:44 PM   #646
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
嘻嘻... 真估不到這 post 會再蒲面來(笑)~
Rockieyu 兄你好! 謝謝分享了你自家的珍藏, 而且 post 得好整齊呢(汗)~
見你沒有收藏到 32X 的遊戲, 就當是見面禮吧!

老人家一名, 多多指教~

引用:

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-11, 12:13 AM   #647
Rez
Crazy Gamer
Banana

之前無聊上網發現原來很多擁有NOMAD的機友都改裝PANEL
因為原本的STN PANEL耗電量高, 可視角度低, 對比度不足, 又易壞, 殘像嚴重....等等
所以很多人都拿來改裝做TFT PANEL, 出來的效果極佳

因為這緣故近來心癢癢買了多一部NOMAD
再在淘寶買了一塊和原裝一樣解像度(320x224)的TFT PANEL和驅動板
準備不日改裝做TFT PANEL

舊 05-12-11, 12:28 AM   #648
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
睇fami通特集
原來超音鼠初初整果時試過跑快得滯
成日塞左入去d原本唔應該入的地方
都幾得意

想問下wondermega係咩機來的?
點解咁鬼貴ge?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-11, 02:27 AM   #649
HI_Ricky
深山人士

PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: chunmanx 查看文章
睇fami通特集
原來超音鼠初初整果時試過跑快得滯
成日塞左入去d原本唔應該入的地方
都幾得意

想問下wondermega係咩機來的?
點解咁鬼貴ge?
wondermega係 Victor 出的 SEGA MegaCD 1體機~~

最貴的Mega Drive 係 SEGA TERADRIVE(286+ Mega Drive) , AIWA MEGA CD (手提CD機 + MD) 同 靈格風版的 CDX(貴在要成set學習kit買先有1部)

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 05-12-11 02:31 AM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-11, 10:43 AM   #650
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
wondermega係 Victor 出的 SEGA MegaCD 1體機~~

最貴的Mega Drive 係 SEGA TERADRIVE(286+ Mega Drive) , AIWA MEGA CD (手提CD機 + MD) 同 靈格風版的 CDX(貴在要成set學習kit買先有1部)
最貴的Mega Drive 乜唔係PIONEER果部LD機咩…又玩得MD,又玩得PC-E…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Maker綜合] circus『D.C.III ~ダ・カーポIII~』11月18日制作発表会生中継 HM H-GAMEの部屋 64 10-21-23 11:33 AM
[多機種] Diablo III (暗黑破壞神 III) 玩家收集區 八仙果 攻略及心得交流區 11 10-08-14 03:59 PM
BlackSite: Area 51 神祕人1號 電視遊戲討論版 35 10-20-07 07:44 PM
The Apprentice III (飛黃騰達 III) Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 223 09-23-05 08:11 AM
[PS2]Ys III イースIII 圖片, 3月24日發售 neo2046 電視遊戲討論版 13 03-18-05 10:38 PM

現在的時間是 11:24 PM

手機版 | APP版