Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
攻略及心得交流區>[WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>中文版已上市
信長 09:14 PM 03-05-17
整GAME ,整3D ,我就唔識,不過明顯睇得出
各種可互動的物品唔係得外型似, 就當係完左件事
真係有番該物品特性
hap3afrien 10:26 PM 03-05-17
無攞到禦寒衣物,第二個地圖有無得拎?
除左煮野食,有無crafting system?
lineage19 10:35 PM 03-05-17
作者: hap3afrien:
我O係第2條村買左件防寒服....但係有D地圖都依然會話太凍扣血
シェンムー 11:30 PM 03-05-17
落大雪預寒衣都係攪唔掂

NS版到手 , 手提MODE好正
lineage19 11:39 PM 03-05-17

有冇人打贏左力之試練果隻怪?點打都扣好少我係唔係愈級愈太多?

Sent from my iPhone using Gaforum
Tannhauser Gate 11:52 PM 03-05-17
大雪要同時用兩様抗寒物品(好似係)
作者: hap3afrien:
返去開始高地阿伯間木屋有得拎
赤武神 12:22 AM 03-06-17
點煮野有黃心心加?
シェンムー 12:49 AM 03-06-17
作者: lineage19:

有冇人打贏左力之試練果隻怪?點打都扣好少我係唔係愈級愈太多?

Sent from my iPhone using Gaforum
少少心得 , 佢格鬥時就一定要用回避攻擊 , 佢轉轉轉就跑 , 轉完有大硬直
我主要用冰箭打佢 , 冰箭會定格 , 再即掉炸彈就扣唔少
佢就死會用一擊必殺beam
埋佢身圍住佢走就唔會比佢射中
貓太部 12:53 AM 03-06-17

原來唔係,我打嗰隻只係中級,哩隻極我肯定打唔到.....
信長 01:14 AM 03-06-17
唔想用< 攻略吹水區 > 做副題, 有無咩好名提供
新月 01:24 AM 03-06-17

呢個寶箱件野加速擧爬
好有用

[ns]呢個除o左郁個右掣,仲有咩方法調教件"野"?
awan 04:38 AM 03-06-17

我用電箭冰箭會硬直再斬,唔好貪刀,我打佢時有5心被斬一嘢都近乎即死
冇咩特別技巧,最後隻嘢會用光炮,唔好拉遠避唔好俾時間佢蓄力發炮,働過去博命
天野 09:38 AM 03-06-17
作者: 信長:
唔想用< 攻略吹水區 > 做副題, 有無咩好名提供
情報交換區?
天野 09:44 AM 03-06-17
呢篇野睇完不得不佩服任天堂
可以俾300人用一星期時間試打Zelda
果度既人工都唔少野
再吸納意見先整到呢隻神作

仲有估唔到宮本用人眼光咁勁
搵到青沼幫佢整迷宮
又搵到小泉等人接班
冇青沼Zelda可能冇咁好玩

但聽到青沼講都有點唔想再做zelda時不禁有點難過
難過在佢好似冇得選整咩game
以我玩家角度就覺得如果冇左佢zelda會變成點而難過
天野 09:49 AM 03-06-17
不過隻game用手捉魚有點兒戲
應該俾人釣下魚
但可能又唔想你浪費時間釣魚
lineage19 10:25 AM 03-06-17
作者: シェンムー:
少少心得 , 佢格鬥時就一定要用回避攻擊 , 佢轉轉轉就跑 , 轉完有大硬直

我主要用冰箭打佢 , 冰箭會定格 , 再即掉炸彈就扣唔少

佢就死會用一擊必殺beam

埋佢身圍住佢走就唔會比佢射中
作者: awan:
我用電箭冰箭會硬直再斬,唔好貪刀,我打佢時有5心被斬一嘢都近乎即死

冇咩特別技巧,最後隻嘢會用光炮,唔好拉遠避唔好俾時間佢蓄力發炮,働過去博命

Thxching好厲害

Btw 你地係用幾多攻的武器打呢關架?

信長 10:55 AM 03-06-17
作者: 天野:
不過隻game用手捉魚有點兒戲
應該俾人釣下魚
但可能又唔想你浪費時間釣魚
我用炸彈捉魚
天野 11:38 AM 03-06-17
我用炸彈捉魚
痴線咁都得
唔怪之得唔洗用魚捍
貓太部 12:14 PM 03-06-17
我用炸彈捉魚
原來可以咁樣...
X&Y 12:25 PM 03-06-17
玩到拎左滑翔傘就即刻向東面任務方向滑行,
一落地行多兩步就遇到隻有名既石頭人。。。好似打boss咁
差唔多磨晒我手上個40支箭時,隻大石頭人都就死
突然轉天氣,行雷,咁就電掛左我

最後retry 做掛左隻石頭人,竟然只係得堆石頭素材俾我

不過厘d唔係重點,重點係我想問,
若再遇到行雷閃電,應該點做?
シェンムー 12:39 PM 03-06-17
有無整啲料理係guard 電?

信長 12:41 PM 03-06-17
行雷
搵地方"哩"埋 ,劈完後,身上應該暫時無晒電,唔會引雷
露天的話,應該會GG

天野 12:43 PM 03-06-17
作者: X&Y:
玩到拎左滑翔傘就即刻向東面任務方向滑行,
一落地行多兩步就遇到隻有名既石頭人。。。好似打boss咁
差唔多磨晒我手上個40支箭時,隻大石頭人都就死
突然轉天氣,行雷,咁就電掛左我

最後retry 做掛左隻石頭人,竟然只係得堆石頭素材俾我

不過厘d唔係重點,重點係我想問,
若再遇到行雷閃電,應該點做?
又會咁黑仔
我都未試過行雷
落雨就試過爬唔到山

係咪要收埋把劍因有金屬好易觸電
純粹亂估
信長 12:47 PM 03-06-17
有地方係屈你落雨 +行雷
你意為除左無事,就太天真,你入武器果頁 就會明
行雷真係唔係講玩
Tannhauser Gate 01:02 PM 03-06-17
行雷用唔用倒魔女時間
標籤:Breath of the Wild, The Legend of Zelda, ゼルダの伝説
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面