Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-16-12, 03:33 AM   #401
Viper II
God of Gamer
↘みもりんっ

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
佢又唔係人力既人
我唔懷疑佢評論蕭若元既野
不過佢以旗數不足就判定人力支持不足
咁己經覺得佢知既有限

呢單野我只覺得兩邊都有D野
不過唔想再講
我上面講既係表達呢單野唔覺得單方面錯

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 03:38 AM   #402
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
樓上,其實你知唔知而家人力執委既主要成員係邊批人

抑或你認為Q仔係人網開咪個陣,還未看透佢地嗎?

舊 09-16-12, 03:50 AM   #403
Viper II
↘みもりんっ

XBox Live GamertagViper II DNA
呢D咪叫耳語囉

係刻薄你既, 直接爆朵啦
而家咁算點呢?
由班細既就放MAP炮連勸交既都鬧
連大舊都片
我又唔見得佢o岩哂

唔派花生, 要傾既PM

舊 09-16-12, 03:54 AM   #404
綾小路雷太

派咩花生者,你連今屆人力執委有邊班人上場都講唔出,就好話Q仔耳語
點都講唔通下嘛?

舊 09-16-12, 04:13 AM   #405
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
有啲野都不知從何說起, 當中亦夾雜太多陰謀論... 總之簡單黎講, 而家既人力除左毓民大舊外, 實在太"人網"化...

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 04:21 AM   #406
綾小路雷太

引用:
作者: YHW 查看文章
有啲野都不知從何說起, 當中亦夾雜太多陰謀論... 總之簡單黎講, 而家既人力除左毓民大舊外, 實在太"人網"化...
所以有時係網上被人戲謔為「人力量」也不是空穴來風嘛......

舊 09-16-12, 04:30 AM   #407
Viper II
↘みもりんっ

引用:
作者: YHW 查看文章
大家都係得個估字
全部當事人又冇爆出口

講多無益

舊 09-16-12, 04:34 AM   #408
綾小路雷太

引用:
作者: Viper II 查看文章
大家都係得個估字
全部當事人又冇爆出口

講多無益
難道你認為竊國賊的會告訴你他們正在/已經竊國了嗎?

都係個句,你要掩耳盜鈴,冇人阻到你,不過如果你硬係要散焦,我相信都好難做到。
因為有D野真係做得太明顯,明眼人一睇都會意會到乜事。

已經唔係一個估字就可以輕輕帶過囉

舊 09-16-12, 04:39 AM   #409
Viper II
↘みもりんっ

唉, 咁你鍾意派花生既你有野知咪講囉

我只會以黃洋達, 黃毓民發言為準
利申, 你可以當我兩邊都唔幫

舊 09-16-12, 04:46 AM   #410
綾小路雷太

引用:
作者: Viper II 查看文章
唉, 咁你鍾意派花生既你有野知咪講囉

我只會以黃洋達, 黃毓民發言為準
利申, 你可以當我兩邊都唔幫
都話咯,派咩花生者,你都仲未講,今屆人力執委有咩人係入面
連呢D咁簡單,花少少心機可以SEARCH到既野都講唔出,你憑乜話Q仔講野只係插科打諢呢?

不過都岩既,各打五十大板,確實可保一世平安。又可有助散焦,一舉兩得。

舊 09-16-12, 05:12 AM   #411
Viper II
↘みもりんっ

都唔知你咩邏輯

叫你講, 你又講唔出
我唔係要D傳出黎既野
一係你兜口兜面成盆證據抬出黎
一係就聽毓民講全世界停
你係咁講黎講去
都係話人力裏面全部都係人網D人啦
掩耳盜鈴啦
咁你咪打響個鈴囉, 講哂出黎囉
所以毓民叫唔好"網上打XX"
根本你同我都係做緊呢樣野
拗緊D唔知既野

Q仔佢訓係人力office既?
咪又係聽返黎
你敢寫包單佢知事實既全部?

唔好熱血到衝昏頭腦
黃毓民仲係掛緊人力牌
互片好過癮?

---------
收手啦, 今次真係唔應

此篇文章於 09-16-12 05:16 AM 被 Viper II 編輯。
舊 09-16-12, 05:35 AM   #412
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
所以有時係網上被人戲謔為「人力量」也不是空穴來風嘛......
咁人網同人力千絲萬縷,又差不多係人力發聲既唯一媒體,俾人笑都無計喎。

自由主義既人就係咁,不受束縛,分分合合好常見,行得哩條路既個個都係性格巨星,
從社民連起支持到人民力量,就一路都要受埋佢地d內部矛盾、是非風雨...,
真係好煩,所以我都係決定唔去睇唔去理,等佢地圍內傾個結果出黎再去判斷好喇。

舊 09-16-12, 11:51 AM   #413
綾小路雷太

引用:
作者: 2dn 查看文章
真係好煩,所以我都係決定唔去睇唔去理,等佢地圍內傾個結果出黎再去判斷好喇。
講真,如果有結果既話,就唔會搞到今時今日既局面啦...唉。

此篇文章於 09-16-12 12:07 PM 被 綾小路雷太 編輯。
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 12:22 PM   #414
ice_fly
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2006
城市論壇長毛好正xd
我讚你讚你令領匯上市

舊 09-16-12, 12:35 PM   #415
婠婠

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: ice_fly 查看文章
城市論壇長毛好正xd
我讚你讚你令領匯上市
你返去支唔支持全民退休保障丫?
你支持我跟你

譚耀忠個款
好心佢咪上去
都唔知佢想表達d乜
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 02:53 PM   #416
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
引用:
http://news.mingpao.com/20120916/gme1.htm
早於1986年在高山劇場爭取「88直選」的理大講師黃碧雲,多年來在幕後推動民主,今屆立法會選舉,她選擇出戰直選,成功接棒,保住九龍西一席。對於泛民近年分裂,黃碧雲直言泛民各黨派應探討合作空間,長遠應整合為有地區實力及代表性的大黨,否則難以抗衡建制派。

不敵新媒體吸引力

今屆民主黨得票下跌,反而人民力量等激進派得票大增。黃碧雲承認民主黨多年來集中傳統方式「石仔」、落區擺街站等,但對網絡等新媒體「未能拿捏得好」,落後於人;相反人民力量全靠新媒體「多招數,很搶眼」,透過facebook、YouTube宣傳,她認為「網絡被公投派主導」,又未及反擊人民力量的抹黑,「(民主黨)實在太仁慈,低估選民被蒙蔽程度」。她指出,政改方案增加直選議席,令新政團贏取議席,但「(公投派)恩將仇報,(前)主席(何俊仁)又謙厚」。

轉兼職講師 全職當議員

對於是否因教協署理會長張文光「抬轎」才能當選,她直言「成個團隊無邊個都會輸」,承認教協可補充缺乏地區樁腳的缺陷,另外3名年輕隊友亦為她爭得不少選票。黃碧雲認為「飄浮空氣的知名度,好快無晒」,承諾會開設地區辦事處,並物色年輕人集中處理地區工作,耕耘地區服務,又會轉任兼職講師,以騰出時間當專職議員。

另外,何俊仁因本屆立法會選舉失利辭去黨主席一職,對於會否接任當主席,黃碧雲表示「暫時未有時間考慮」,認為現時需要緊急處理選舉後檢討。
選民咪就係被你地蒙蔽左20年
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 03:22 PM   #417
婠婠

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: nefrezx 查看文章
呢個黨唔死都無用
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 03:47 PM   #418
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
講到尾下屆黃洋達應該用獨立候選人參選比較適合(仲想玩既話)

舊 09-16-12, 03:48 PM   #419
某F
我的歌聲裡

引用:
胡志偉呢件真係極品
係出邊打工一早比人淘汰左

舊 09-16-12, 03:53 PM   #420
某F
我的歌聲裡

人民力量 黃毓民 @ TVB 講清講楚

http://youtu.be/G1DU5bn4Ra4

黃洋達單野,都係講人力唔係政黨,只係選舉聯盟佢唔想參加政黨

此篇文章於 09-16-12 03:57 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 05:17 PM   #421
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235

舊 09-16-12, 05:42 PM   #422
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
佢咁講同當年陳鑑林有咩分別?
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 05:53 PM   #423
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
http://news.mingpao.com/20120916/gme1.htm
早於1986年在高山劇場爭取「88直選」的理大講師黃碧雲,多年來在幕後推動民主,今屆立法會選舉,她選擇出戰直選,成功接棒,保住九龍西一席。對於泛民近年分裂,黃碧雲直言泛民各黨派應探討合作空間,長遠應整合為有地區實力及代表性的大黨,否則難以抗衡建制派。

不敵新媒體吸引力

今屆民主黨得票下跌,反而人民力量等激進派得票大增。黃碧雲承認民主黨多年來集中傳統方式「石仔」、落區擺街站等,但對網絡等新媒體「未能拿捏得好」,落後於人;相反人民力量全靠新媒體「多招數,很搶眼」,透過facebook、YouTube宣傳,她認為「網絡被公投派主導」,又未及反擊人民力量的抹黑,「(民主黨)實在太仁慈,低估選民被蒙蔽程度」。她指出,政改方案增加直選議席,令新政團贏取議席,但「(公投派)恩將仇報,(前)主席(何俊仁)又謙厚」。

轉兼職講師 全職當議員

對於是否因教協署理會長張文光「抬轎」才能當選,她直言「成個團隊無邊個都會輸」,承認教協可補充缺乏地區樁腳的缺陷,另外3名年輕隊友亦為她爭得不少選票。黃碧雲認為「飄浮空氣的知名度,好快無晒」,承諾會開設地區辦事處,並物色年輕人集中處理地區工作,耕耘地區服務,又會轉任兼職講師,以騰出時間當專職議員。

另外,何俊仁因本屆立法會選舉失利辭去黨主席一職,對於會否接任當主席,黃碧雲表示「暫時未有時間考慮」,認為現時需要緊急處理選舉後檢討。
引用:
用白鴿黨響講壇既講法,反政改既政黨贏到末席,會唔會辭去哩個佢地爭取返黎既「不義的議席」

香港島最後一席:王國興
九龍西最後一席:梁美芬
九龍東最後一席:謝偉俊
新界西最後一席:梁志祥
新界東最後一席:范國威

選完,4/5益左建制,1/5益左因政改退黨既范國威,依家就改口「政改方案增加直選議席,令新政團贏取議席」

謙厚...面皮就厚!

舊 09-16-12, 05:58 PM   #424
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: 2dn 查看文章
用白鴿黨響講壇既講法,反政改既政黨贏到末席,會唔會辭去哩個佢地爭取返黎既「不義的議席」

香港島最後一席:王國興
九龍西最後一席:梁美芬
九龍東最後一席:謝偉俊
新界西最後一席:梁志祥
新界東最後一席:范國威

選完,4/5益左建制,1/5益左因政改退黨既范國威,依家就改口「政改方案增加直選議席,令新政團贏取議席」

謙厚...面皮就厚!
新政團
西環新動力
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-12, 06:00 PM   #425
某F
我的歌聲裡

真係FUXK U 民屎黨
溝淡埋泛民

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 09:03 AM

手機版 | APP版