Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
照相館>過期葡萄適醒腦配方
Ewin 05:55 AM 12-06-08
話說好耐好耐之前有班人齊心合力對抗海嘯...

都係唔作野好鬼煩

友: 喂你話我買750GB定1000GB好呀
我: 你諗下先啦, 我見到D好野, 我又諗下
隔離店店員: 哇呢個都幾好野, 不過太慢唔o岩我用
我: 咦你又有玩呢味野?
隔離店店員: 係呀我鐘意連射
我: 唉... 我最多1秒3飛, 老喇... 唔夠力
隔離店店員: 咁都OKo既, 係真係超平, 對你黎講
我: 5倍價錢唔知係咪真係5倍快感, 我就食唔起喇
隔離店店員: 我撈呢行, 呢D野邊洗俾錢丫, 大把好貨任我揀啦
我: 你....
友: 我諗完喇, 1000GB, 都係8毫子1GB, 決定左
我: 你俾D時間我啦, 當年我買4GB呢個價錢, 都要諗幾日, 而家16GB又係呢個價錢, 點都要諗返15分鐘掛....

結果過期都算喇

話說在用的ULTRA 2 4GB 10MB/S, 呢餅16GB, 只有5MB/S, 但係我就可以解放RAW...

話平又唔係真係好平, 原價2百尾, 平左幾廿蚊啦我諗. 同是16GB, EXTREME4 10XX
abcdekfc 09:04 AM 12-06-08
<--------用緊張2G開RAW力場...好手緊
Strider 02:24 PM 12-06-08
239!?有冇咁平啊

咁我仲買唔買8g o個張sandisk extreme III好?!
riceking 02:50 PM 12-06-08
作者: Strider:
239!?有冇咁平啊

咁我仲買唔買8g o個張sandisk extreme III好?!
雖然5仔係慢, 不過若然用太慢的卡會更慢的~

當然, 如果係唔係好玩連射或者Panorama就另計~

Rice
ZERO NEKO 03:05 PM 12-06-08
239!?有冇咁平啊

其實extreme III都唔見得係快 禾建議trancend 16B 133x
ruri0926 08:24 AM 12-07-08
呢張好頽啊…

我用30D試過用黎影RAW要等佢SAVE相架…
雖說如果不是亂連拍就沒什麼大問題,
但拍數張後要等總有點不爽吧XD

Ruri
apache 10:13 PM 12-07-08
作者: ZERO NEKO:
其實extreme III都唔見得係快 禾建議trancend 16B 133x
我都用緊,真伙抵食夾大件,
不過266x仲過癮
A.Kazuma 10:31 PM 12-07-08
239!?有冇咁平啊

因為而家好多平卡都係行MLC dual channel, 速度追得上SLC, 短命o的梗係平o的
不過冇咩事就要勤o的backup, 如果唔係....
Strider 05:30 PM 12-09-08
作者: riceking:
雖然5仔係慢, 不過若然用太慢的卡會更慢的~

當然, 如果係唔係好玩連射或者Panorama就另計~

Rice
頭先睇到sandisk extreme III 8G, 368, 大家覺得抵唔抵?
我都想好似樓主咁醒一醒腦...
另, 30MB/S即係幾多X??
riceking 07:44 PM 12-09-08
頭先睇到sandisk extreme III 8G, 368, 大家覺得抵唔抵?
我都想好似樓主咁醒一醒腦...
另, 30MB/S即係幾多X??
368也差不多了~

30M/150k = 200x

Rice
Strider 08:04 PM 12-09-08
作者: riceking:
368也差不多了~

30M/150k = 200x

Rice
不愧係米神!
唔該你~~~
用緊45X既我可能唔慣

Ewin 05:17 AM 12-10-08